Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

RouterOs-t akartam telepíteni egy kis PC-re. Régebben valami régebbi verziót próbáltam ugyanilyen PC-n és úgy emlékszem, hogy gond nélkül ment, most viszont több problémába is beleütköztem. Hátha valaki tud tippeket adni, vagy találkozott hasonlóval:
    1, A telepítéshez az ISO fájlt Rufus-al kiírtam egy pendrájvra, majd erről bootoltam. Boot után felajánlotta az elérhető meghajtókat többek között a belső SSD-t is. Ok, kiválasztom, majd egy idő után kiírja hogy CD rom nem található... Végül egy másik PC-t használva tettem fel a rendszert az SSD-re, majd visszaraktam az SSD-t a kis PC-be. Mi lehetett gond? Mindenféle BIOS beállítást végigpróbáltam, de nem segített..
    2, A rendszer szépen működik az (1 megoldása után) viszont a shutdown vagy a reboot esetén, a konzolra kidob egy not VM image üzenetet és lefagy. Ekkor kihúzom a tápot, majd visszadugom -> és szépen bebootol és működik... De azért ez hosszabb távon nem járható megoldás, hogy minden újraindításhoz fizikailag resetelni kelljen. Ötlet?

Csak érdekességképpen az 1. hiba esetén azzal is próbálkoztam, hogy az x86-netinstallt használjam. Ez elvileg egy windowsos PC-n elindítva felmásolja a RouterOS-t egy csatlakoztatott HDD-re vagy SSD-re. Próbáltam egy USB3-SATA átalakítóval rádugni a PC-re az SSD-t, de sajnos erre nem volt hajlandó telepíteni.
    Próbáltam a NAS-on TFTP-re feltenni az ISO fájlt, és LAN-ról bootolni a mikrotikkel. Ez mindenféle OS esetén szokott működni, de itt is ugyanaz történ mint amikor pendrájvról bootoltam: CDrom nem található... Azért ezt majd valamikor másik PC-vel is kipróbálom.

Van egy "elfekvő" kis ARK1123H-m és ebből szeretnék csinálni egy kicsi "játszós routert". Jelenleg működik is, csak a 2. probléma áll fenn.

Új hozzászólás Aktív témák