- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
RouterOs-t akartam telepíteni egy kis PC-re. Régebben valami régebbi verziót próbáltam ugyanilyen PC-n és úgy emlékszem, hogy gond nélkül ment, most viszont több problémába is beleütköztem. Hátha valaki tud tippeket adni, vagy találkozott hasonlóval:
1, A telepítéshez az ISO fájlt Rufus-al kiírtam egy pendrájvra, majd erről bootoltam. Boot után felajánlotta az elérhető meghajtókat többek között a belső SSD-t is. Ok, kiválasztom, majd egy idő után kiírja hogy CD rom nem található... Végül egy másik PC-t használva tettem fel a rendszert az SSD-re, majd visszaraktam az SSD-t a kis PC-be. Mi lehetett gond? Mindenféle BIOS beállítást végigpróbáltam, de nem segített..
2, A rendszer szépen működik az (1 megoldása után) viszont a shutdown vagy a reboot esetén, a konzolra kidob egy not VM image üzenetet és lefagy. Ekkor kihúzom a tápot, majd visszadugom -> és szépen bebootol és működik... De azért ez hosszabb távon nem járható megoldás, hogy minden újraindításhoz fizikailag resetelni kelljen. Ötlet?Csak érdekességképpen az 1. hiba esetén azzal is próbálkoztam, hogy az x86-netinstallt használjam. Ez elvileg egy windowsos PC-n elindítva felmásolja a RouterOS-t egy csatlakoztatott HDD-re vagy SSD-re. Próbáltam egy USB3-SATA átalakítóval rádugni a PC-re az SSD-t, de sajnos erre nem volt hajlandó telepíteni.
Próbáltam a NAS-on TFTP-re feltenni az ISO fájlt, és LAN-ról bootolni a mikrotikkel. Ez mindenféle OS esetén szokott működni, de itt is ugyanaz történ mint amikor pendrájvról bootoltam: CDrom nem található... Azért ezt majd valamikor másik PC-vel is kipróbálom.Van egy "elfekvő" kis ARK1123H-m és ebből szeretnék csinálni egy kicsi "játszós routert". Jelenleg működik is, csak a 2. probléma áll fenn.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- GoPro Chest Mount
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest