- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A nagy BOR topic
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
Sziasztok,
Teljesen kezdő vagyok a MikroTik routerek konfigurálásában, de szeretnék fejlődni.
Társasházi lakásban élek, Telekom Gigabites optikai internetem van, A MikroTik hap AX3 routeremen a legfrissebb 7.18.2 firmwarel fut. A Quick Set módot használtam az internet és a WiFi beállításához elvégzéséhez. A kábeles kapcsolat stabil, 900+ Mbps sebességet kapok le- és feltöltésre. Az 5GHz WiFi viszont bizonyos esetekben elég lassú, pl előfordul, hogy képek és videók nagyon lassan töltődnek be Redditen (tudom nem kellene Redditezni) , de ha telón átváltok mobil 4G-re sokkal gyorsabb minden. WiFi-n kb. 250-300Mbit-et mérek fel-le töltésre 4ms-es pinggel, több eszközöm is (MacBook M1 Pro, M2 Air. iPhone 12, iPhone 15 Pro, HP laptop Intel AX211 WiFi kártyával), még akkor is, ha egy méterre állok a routertől. A 2.4GHz sáv pedig jóval lassabb, de azt csak okosotthon eszközök használják már.
Arra gyanakszom, hogy az alapértelmezett WiFi beállítások nem ideálisak. Tudnátok javaslatot adni, hogy melyik csatornát érdemes használni (automatikus vagy manuális, társasházi környezetben)? TX power beállítások módosítása? Egyéb finomhangolás (802.11ax beállítások, csatorna szélesség, stb.)?
Szívesen vennék bármilyen tippet, tanácsot, ami javíthatja a WiFi sebességet, stabilitást.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Borderlands 4
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű vékony és könnyű ÉRINTŐS Lenovo X1 Carbon (Core I5 16Gb DDR4 512Gb SSD Windows11)
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- ASUS ROG Strix G15 Gamer Laptop újszerű állapotban, dobozával.
- Asus TUF Gaming FX505GT 15" notebook makulátlan eladó
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC2 Új + 2év Care Refresh 2017.06.20-ig gyári garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest