Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yodee_

őstag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem szkript írással kapcsolatban. Van egy szkriptem, ami menti a konfigot sd kártyára és ramba, majd küldi emailben és ftp-, a végén pedig törli a ram példányt. Szeretném kicsit szebbé tenni és mindent amit lehet változóként definiálni (email címzett, ftp adatok, jelszó, stb...). A kérdés, hogy itt ezt hogyan tehetem meg? Jelenleg is van változóm de azok parancsok nem pedig értékek:

:global thisdate [/system clock get date]
    :global datestring ([:pick $thisdate 7 11] . [:pick $thisdate 0 3] . [:pick $thisdate 4 6])
    :global datestring2 ([:pick $thisdate 7 11] . "." . [:pick $thisdate 0 3] . "." . [:pick $thisdate 4 6])
    :global cucc ("$[/system identity get name]_config_$datestring")
    :global cucc2 ("$[/system identity get name]_backup_$datestring")
    /system backup save name=$cucc2 password=********
    :delay 3
    /system backup save name="/usb1-part1/backup/$cucc2" password=********
    :delay 6
    /tool e-mail send to="*******@******" subject="Router backup $datestring2" \ body="Hello!\r\n\r\nHere is your $[/system identity get name] router $datestring2 backup file. Please see the attachment.\r\n\r\nBest regards:\r\n\r\nYour $[/system identity get name] router!" file=$cucc2
    /tool fetch address=********* src-path="$[/system identity get name]_backup_$datestring.backup" user=******** password=******** port=**** upload=yes mode=ftp dst-path="sajat/Mikrotik/upload/$[/system identity get name]_backup_$datestring.backup"
    :delay 6
    /file remove $cucc2

Új hozzászólás Aktív témák