Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) bambano válasza bacus (#1700) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"Ez a minden tűzfal szabály törlése, ez bambano szigorú magánvéleménye!": ettől még igaz marad. persze nyugodtan kezdj el ellene érvelni, majd meglátjuk az eredményét.

"Minden attól függ, hogy ki, mire használja a mikrotiket.": így van, ez a lényeges kitétel. arra, hogy otthoni vagy kisirodai kapcsolatot kezeljen a mikrotik, nagyjából semmi nem kell bele.

"Pl. Nálam kifele minden gépről tiltva van a 25 port, csak a szerver mehet": emlékeim szerint nálad hegyekben állnak a vpn kapcsolatok, stb. stb. szóval az, hogy nálad hány és milyen tűzfal szabály kell, nem mérvadó egy olyan helyre, ahol sima felhasználás van.

"és csak egy adott wan kapcsolaton.": vagyis nálad több wan kapcsolat van. ez se gyakori.

"Ftp van, brute force törés tiltva": hát igen, a veszélyesen élőknek nem árt, ha több szabályt használnak :P

"Van még pár lista, pl. Honnan ftpztünk be, igy megvan ügyfélkör legutóbb ismert ip címe.": és minden adatkezelési jogszabálynak is megfelelsz?

"Az itthoni routeremen sokkal kevesebb szabállyal van. Alap tüzfal, tulképp ki is törölhetném": ugye-ugye, csak eljutunk odáig, hogy bambanőnek megint igaza van. te is azt mondod, amit én: az otthoni/kisirodai típusú felhasználáshoz felesleges többoldalnyi tűzfal szabály.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.