Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14045) devil-k


devil-k
nagyúr

Ear001 és Ejelhar!
Köszönöm! Úgy érzem, hogy most feldobtam a labdát rendesen. Előre is köszönöm a türelmet. Próbálom kicsit megfordítani a kérdést, az igényeimet, hátha így egyszerűbb lesz mindenkinek.

Van-e értelme most, ilyen 2.5 Gbps-es fejlesztésbe fogni?
Jelen pillanatban mire tudnám ezt kihasználni? Maximum a PC-t/szervernél tudom elképzelni ezt, hogy gyorsabban lehessen letölteni stb... de érdemes-e? De ha tévedek, igazítsatok útba, kérlek! :R
Igazából a 2 Gbps Telekom kapcsolat a stabilitás miatt kell nekem. Mire gondolok itt? Hogyha valaki Netflixezik, a másik videó konferenciában van, a harmadik torrentezik, ne legyen gáz. De igazából a feleségem nem egy pro felhasználó, laptopon intézi a kis dolgait, Viber videótelefonál, YouTube-ot néz és Netflixezik. Én is hasonló, de én azért torrentezek is, de nem csinálok olyan "brutális" dolgokat. LAN oldalról van-e értelme fejlesztésnek? Beletenni a súlyos tízezreket azért, hogy egy eszközöm ne gigabit sebességgel dolgozzon?
Vagy rosszul látom a dolgot? Eddig azért váltottam le mindig a szolgáltatói eszközöket (vagy raktam bridge módba), mert a saját eszközzel sokkal jobban tudtam menedzselni az életemet. Az előző házunkban eléggé faramuci módon volt megoldva a kábeles csatlakozás, de működött. Itt nem akarok kompromisszumot, egyszer akarok falat vésetni, szétcseszni mindent, hogy jó legyen. A falakba egyébként CAT6a S/FTP vagy CAT7 S/FTP kábelt tervezek húzni, persze hagyni akarok csövezést az esetleges (?!) optikának majd valamikor a jövőben.

Azért gondoltam a MikroTik routerre is a szolgáltatói eszköz után, mert nagyon jó tapasztalatokat hallottam, olvastam róla több forrásból is.

- mozi bolondéria -

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.