- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
Szép estét!
Szórakoztatom magam itthon a Miki routeremmel, érdekességképp említenék meg egy két VPN-es észrevételt.
Volt egy régebbi router (nevezetesen a Proci85 által említett RB532, ugyanígy 2.9. szoftverrel - nem eladó?), amin az istenért nem sikerült megoldanom normálisan a VPN kapcsolat kérdését.
Akárhogyan is csináltam a dolgokat, ha ugyanabba a tartományba osztattam IP-t, mint a belső háló, akár pool-ból, akár fix címekkel, nem látta a belső háló több eszközét. Olvastam több helyen, hogy ekkor meg kell adni (illetve megadható) a pptp profile-nak, hogy melyik bridge-re ugorjon rá, illetve az adott bridge-t át kell lőni proxy-arp üzemmódra. Nos, hát én bármit csináltam, nem sikerült ez a dolog. A végén hozzáadtam egy 10.20.0.100 local és 101 remote adressű fix címet, aztán a tűzfalból szépen beforwardoltam a kapcsolatot a 192.168.1.0-ra.Az itthoni töpszli 941-esemmel most több verziót is kipróbáltam, fura módon minden verzióban működött...
Próbáltam többféleképp: pool-t csináltam 192.168.1.200-210-ig, a pptp-profile--ban megadtam ezt a pool-t local és remote address-nek is, bridge-t megadtam, azt átlőttem proxy-arp-re, pptp-secret hozzáad, láss csodát, minden kajak. Ezután próbáltam fix címekkel is, ment, anélkül, hogy a profile-ban kiválaszottam volna a bridge-t, viszont ha kikapcsoltam a proxy-arp-t már nem látta a többi gépet.
Ezek után kipróbáltam úgy, hogy 10.20.0.x tartománnyal játszottam el ezt a mókát, hát ott a bridge-n semmit nem kellett állítani, meg sem kellett adni, proxy-arp-re sem kellett belőni, pingelt mindent, látott mindent.Ennek mi lehet a magyarázata?!
Nem segítséget kérek, csak érdekességként mondtam el, én örülök egyébként, hogy ennyiféleképp meg lehet csinálni, legalább van választási lehetőség - de mi a hátulütő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Dell PA12 43NY4 65W utángyártott töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Fractal Design Core 2500 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest