Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csusza`

senior tag

Szép estét!

Szórakoztatom magam itthon a Miki routeremmel, érdekességképp említenék meg egy két VPN-es észrevételt.
    Volt egy régebbi router (nevezetesen a Proci85 által említett RB532, ugyanígy 2.9. szoftverrel - nem eladó? :D ), amin az istenért nem sikerült megoldanom normálisan a VPN kapcsolat kérdését.
    Akárhogyan is csináltam a dolgokat, ha ugyanabba a tartományba osztattam IP-t, mint a belső háló, akár pool-ból, akár fix címekkel, nem látta a belső háló több eszközét. Olvastam több helyen, hogy ekkor meg kell adni (illetve megadható) a pptp profile-nak, hogy melyik bridge-re ugorjon rá, illetve az adott bridge-t át kell lőni proxy-arp üzemmódra. Nos, hát én bármit csináltam, nem sikerült ez a dolog. A végén hozzáadtam egy 10.20.0.100 local és 101 remote adressű fix címet, aztán a tűzfalból szépen beforwardoltam a kapcsolatot a 192.168.1.0-ra.

Az itthoni töpszli 941-esemmel most több verziót is kipróbáltam, fura módon minden verzióban működött... :)
    Próbáltam többféleképp: pool-t csináltam 192.168.1.200-210-ig, a pptp-profile--ban megadtam ezt a pool-t local és remote address-nek is, bridge-t megadtam, azt átlőttem proxy-arp-re, pptp-secret hozzáad, láss csodát, minden kajak. Ezután próbáltam fix címekkel is, ment, anélkül, hogy a profile-ban kiválaszottam volna a bridge-t, viszont ha kikapcsoltam a proxy-arp-t már nem látta a többi gépet.
    Ezek után kipróbáltam úgy, hogy 10.20.0.x tartománnyal játszottam el ezt a mókát, hát ott a bridge-n semmit nem kellett állítani, meg sem kellett adni, proxy-arp-re sem kellett belőni, pingelt mindent, látott mindent.

Ennek mi lehet a magyarázata?!

Nem segítséget kérek, csak érdekességként mondtam el, én örülök egyébként, hogy ennyiféleképp meg lehet csinálni, legalább van választási lehetőség - de mi a hátulütő? :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés