Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13417) Reggie0 válasza DonJoee (#13416) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen, jol erted. Arra vigyazzal, hogy kell egy kell varakozni a bekapcsolas utan es ellenorizd a route aktiv statuszat, mert ha nem aktiv(pl. megszakadt a net azon a route-on), akkor a default route-n fog menni. A disabled-re ellenorizni nem eleg, az active statusz is kell.

A masik amire figyelj, hogy az whatismyip.akamai.com-nak tobb ipcime van es veletlenszeru mire oldja fel a DNS szerver. Ilynekor az a legegyszerubb, ha felveszed statikusan a te DNS-edbe a hostot, igy mindig a kivalasztott IP-re fog menni es akkor nem kell minden ipcimre felvenni routet, illetve ha valtozas van a domain rekordokban akkor eszre fogod venni abbol, hogy nincs valasz, illetve ha uj ip jelenik meg az A rekordok kozott, akkor nem fog kiugrani a cuccod a default route-ra.

Hatranya, hogy neha utana kell allitani az IP-t. Persze ezt is lehetne automatizalni, hogy torlod a statikus dns rekordot, lekerdezed a hostnevhez az IP-t, majd ezt eltarolod egy statikus dns rekordban, frissited a route-okhoz tartozo ipcimet es utana kezded el lekerdezni az ipcimedit.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.