Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13027) bacus válasza vkp (#13026) üzenetére


bacus
őstag

Hát ez így ebben a formában NEM igaz.

Amit tudni kell (és számtalanszor elmondtam), hogy az első illeszkedő* szabályig folyik a kiértékelés, azaz NEM MEGY VÉGIG az összes szabályon! (baj is lenne, ha egy tiltás után folytatódna a kiértékelés és később mégis engedélyt kapna, vagy fordítva.) A legkevesebb terhelés érdekében azokat kell előre venni, amibe biztos belefut, és akkor sokkal kevesebb szabály kerül kiértékelésre.

(*illeszkedő - ami megfelel a feltételeknek)

Pl blokkolni akarsz egy IP tartományt. Ha ezt a végére teszed, akkor minden szabályon végig fog menni a tartományba eső IP, fogja a procit, és a legvégén kap egy DROP-t. Ugye beláthatjuk, hogy ez nem túl gazdaságos, no meg a blokkolás sem fog menni, ha előtte valami miatt kap egy ACCEPT-t.

Érdemes előre venni az established és related ill az invalid csomagokat, mert a tűzfalunk sokat gyorsul. (tulajdonképpen a fasttrack is ilyesmi, ami egyszer megkapta a fasttrack jelölést utána nem értékelődik már ki).

Ezek után jöhetnek a mindenkire érvényes tiltó majd az engedő szabályok, pl vpn, stb.

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.