Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
válasz tradeelek11 #66559 üzenetére
Üdv itt a topikban, az okosabbak majd lehet kérdeznek is.
-
Sub-S
senior tag
Mikor volt flash crash a mostani háború kapcsán?
-
batagy
őstag
Helló!
"Nem is magyar bróker cégnél vagyok, mert pl. OBA egy átverés. "
Ezt meg tudnád világítani kicsit mélyebben? -
veterán
válasz tradeelek11 #66572 üzenetére
általában bróker / befektetési cégeken keresztül (ahol papírokat vesznünk) és ténylegesen meg is veszik a papírokat ott a BEVA elég...
én benne voltam a Budacash csődben... cirka 2-3 millió forintból kb 10-20e amit nem kártalanítottak...
1) körben megkaptam a befektetett eszközeim értékét ahogy zárták a pozíciókat
2) második körben megkaptam a maradék összeg 90%-át (ami a számlán volt nem befektetve)3) harmadik körben megkaptam a felszámolásból maradt összeget...
Tény nem volt bent sok pénzem és annak is nagy része be volt fektetve...
-
julius666
addikt
válasz tradeelek11 #66575 üzenetére
Persze, hogy érdekel minket, ha van negatív tapasztalatod/konkrét ismereted a "csavarokról", azt szívesen vesszük!
Egyébként a TBSZ hiánya nem fáj neked? Vagy mivel csak amcsi papírokkal kereskedsz ezért nem is nyernél sokat rajta úgyse? (Ugye amcsik alapból levonják a saját részüket és csak a különbözetet kell idehaza adózni, ami már apró)
Én pl. nem opcióztam sosem, nem tudom, ott az adózásnál milyen eltérések lehetnek.
Másik kérdés: olyat számolgattál már, hogy mennyit nyertél az opciózáson? Mondjuk ahhoz képest, hogy csak "bután" beleülsz az S&P500-ba, vagy valami osztalék portfólióba.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tradeelek11 #66575 üzenetére
nekem jelenleg nincs még gond a biztosítási összegekkel, de részben 2-3x ekkora összegek esetén is van tervem arra, hogy ezt hogyan lehet jól porlasztani...
Itthon ugye van 3 befektetési cég TBSZ számlákkal (RC, KBC, Erste) - hamarosan lesz IB is állítólag... így már egyből 100e - 20e - 100e € a védelem (ugye személyenként 1x de hát egyszerre ha két vagy több befektetési cég tönkre megy akkor a legkisebb bajunk a pénz lesz)
Majd a fentieken túl még a jogi személyekkel is lehet játszani... (párom / én és máris a fenti 2x-e ha 1-1 szülőt bevonunk a képbe akkor 4x-e ... és azért akkor már 880e €-nál járunk 325 millió)
Plusz van vállalkozásom is ahol minden évben 1-2 milliót bent hagyok ... amiből vagy lehet majd befektetést csinálni (új profil / cég / telephely) vagy befektetni papírokba - cégként még az adó is kevesebb - és majd jó lesz nyugdíjnak -
Moleman
addikt
válasz tradeelek11 #66579 üzenetére
Én nem nagyon bízom a magyar viszonyokban (ezért is vagyok már fél lábbal túl a határon), de szerintem pillanatnyilag megéri az ígért nyereség (kamatadómentesség) a kockázatot.
Tavaly elkövettem azt a hibát, hogy minden EUR készpénzem (és a beérkező fizetésem) átvittem Ausztriába, mondván, hogy nem bízom a magyar bankokban. Közel 2000 eurót buktam az értelmetlen költségek miatt, csúnya tanulópénz volt.
Nemrég megszüntettem a számlát, mindent áthoztam az RC-hez TBSZ-re, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Amíg hozzájutok a pénzemhez, mikor épp kell, nem fogom megbánni.#66581 aujjobba
Valószínű őket is jól lehúzták a "devizakülföldieknek szánt speciális számlákkal".
A váltáson legalább nem buktam, tavaly tavasszal és ősszel is 355 környékén váltottam át mindent.[ Szerkesztve ]
-
donat_sz
senior tag
válasz tradeelek11 #66583 üzenetére
engem érdekelne, a befektetési útvonalad! ha erről írnál többet azt előre is köszi!
Nekem különösen három kijelentésed ütötte meg a fülemet. Azt vélem ezek együtt még érdekesebb, tanulságosabb képet feltételeznek közösen. Szerintem a te történetedből is tudnánk tanulni többen is."Az első részvényeimet 1996-ban vettem.
2004-óta a kereskedéseimből és a befektetéseimből élek.
2012-óta ezt a portfóliót futtatom.""..az opciók sokkal többet
hoznak mint a részvény, viszont részvényből lehet vagyont építeni."
"..cégként és nem magyarként, fektetek be
kereskedem.." -
julius666
addikt
válasz tradeelek11 #66582 üzenetére
nem magyarként
Ja, ezzel kellett volna kezdened.
Ha nem Magyarországon élsz, adózol akkor neked az ég egy adta világon semmit nem tud adni a magyar pénzügyi rendszer. Persze, hogy nem a túlárazott, gagyi magyar brókereket használod, meg úgy a BEVA sem csoda, ha nem izgat túlságosan.Ha nem lenne TBSZ, szerintem nem sokan használnának innen sem magyar brókert...
Persze ehhez az is kell ,hogy "olcsón" tudd fedezni.
No igen, az opciózásnak költsége is van, ami a hozamodból dézsmál. Emellé ha ezt tolod főműsoridőben, annak is nem elhanyagolható (alternatív) költsége van, mint aujjobba is írta.
A kérdésedre az őszinte válasz, az opciók sokkal többet hoznak mint a részvény
No igen, de mindent beleszámolva kb. mennyivel? Nem összegre, hanem mondjuk IRR-eket összehasonlítva.
viszont részvényből lehet vagyont építeni.
Ezt tényleg kifejthetnéd, ha az opció sokkal többet hoz, mint a részvény, akkor az opciós kereskedésből épült a vagyonod, nem?
Ha érdekes nagyon szívesen leírom de, csak holnap ha nem gond.
Ez egy fórum, akkor írsz, amikor jól esik.
Ha úgy érzed, hogy hosszabban is írnál róla szívesen, akkor lehet jobban járnál logout blog bejegyzéssel, vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
DJMDJM
tag
válasz tradeelek11 #66651 üzenetére
Mindenképp meghallgatom, köszönöm. Csak kíváncsi vagyok, de még nem ronditok bele ebbe a bizniszbe (sem).
Új világ ez még nekem, de legalább egyből a zivatarosba léptem be. Nem leszek a momentum mestere sem, de tanulok. A legszebb, hogy ugyan olyan idős vagyok mint Te és én még csak most kezdem. Remélem inkább megfiatalít, mint megöregít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest