Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apika
addikt
válasz batagy #32198 üzenetére
2019 végéig pakolhatsz rá. Együtt fog lejárni, hacsak nem zárják és indítanak újabb állampapírt a most kapható helyett, vagy nem veszel másfajtát is.
Adhatsz el róla állampapírt 1% bukóval - és vehetsz helyette másik papírt - menet közben, de ha nem veszed ki a TBSZ számláról, akkor nem szűnik meg.
Ha viszont kiveszed a pénzt, akkor annyi a TBSZ számlának. De ezt is csak személyesen intézheted. Online nem tudod "elrontani", ezt az infót mondták nekem az Államkincstárban.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz batagy #32220 üzenetére
én úgy sejtem ez akkora macera, hogy nem éri meg vele foglalkozni, jó eséllyel csak a gyűjtőévet spórolnád, adót nem nagyon ahhoz képest, mintha simán megszüntetnéd most, simán nyiss egyet az államkincstárnál, ha úgy gondolod, hogy az jobb. + ha költözteted a tbsz-t akkor idén nem tudsz rá befizetni.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
vnorbi
aktív tag
válasz batagy #32349 üzenetére
Elvileg az a sorrend, amit írsz. A kincstártól meg kell kapni az áthelyezés fogadására nyitott TBSZ számát, hogy aztán azt a bank majd be tudja írni a közleményekbe.
A transzfer(ek), utalás(ok) megérkeznek, párosítják a lekötési igazoláson szereplő adatokkal, és ha minden egyezik, akkor jóváírják őket, ha viszont bármi eltérés van, akkor visszafordítják az egészet.
A lekötési utalásban lehet állampapír, forint és euró is, nem zárják ki egymást. Akkor lenne baj, ha lenne köztük befektetési jegy, részvény, más deviza vagy bármi, amit a kincstár nem forgalmaz.
-
buherton
őstag
válasz batagy #32359 üzenetére
Igen.
Remélem a P€MÁK-ból lesz ezután is, mert szeretnék venni sokat. .Meghosszabbították[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
-
Dare2Live
félisten
válasz batagy #32886 üzenetére
PMÁp jelenleg kockázat mentes 4.5%.
ingatlan alap hozhat ennél többet is. Attól függ, merre mennek az ingatlan árak/bérlések. De mehet akár -ba is.Innen te döntesz. Ha érdekel élesben ÉN raknák egy -%ot oda, hogy lássam. Aztán ha nyertem rajta akkor idegeskedek mért nem mindet oda raktam, ha bukok akkor idegeskedek rajta mért kellett akármit is oda rakni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
válasz batagy #33071 üzenetére
Lehet rosszul értem a kérdésed, de annyit, hogy nagyon nagy kockázatot vállal.
Egyik véglet a párnaciha max PMÁP másik véglet meg aki 50* tökeáttétellel tolja forexet (vagy akármit).
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz batagy #33075 üzenetére
A tőkéd 50*ért vehetsz pl rvt/devizát.
Ha van pl 1milliód akkor 50millióért.A módszerrel a nyereséged/veszteséged a tőkédhez képest 50*nagyobb lesz. Nagyon nagy kockáztatsz nagy proit reményében. Foexeseknél van egy olyan mondás, hogy az első három számlád ugyis 0zni fogod...
De máshol mások részletesebben jobban elmondják. pl. [link]
-
Brandynew
őstag
válasz batagy #33529 üzenetére
Szia,
Én nem ismerem konkrétan ezt a terméket, és nincs kedvem most keresgélni, esetleg belinkelnéd, hogy milyen esetben mennyit fizet?
Én úgy gondolom, hogy egy életbiztosítási termék akkor jó, ha tényleges segítséget nyújt baj esetén, és halálod esetén van olyan rokonod, akinek tényleg jól jön a pénz, és jelentős összeget kap, nem csak pár millió Ft-ot.
Persze hogyha így kiveszed néha a pénzt, és most is ezen gondolkodsz, akkor lehet, hogy nem kellene erőltetned az életbiztosítást, mert így csak elbuksz egy csomó pénzt. Na meg az önkéntes nyugdíjpénztárból sem kellene szerintem csak úgy kivenni a pénzt, mert akkor minek fizettél be oda?
Ha nem konkrétan élet- és nyugdíjbiztosításra van szükséged, akkor válassz egy önsegélyező pénztárat vagy prémium magyar állampapírt. Ezekből kisebb veszteséggel tudsz kivenni pénzt, kevésbé kötött a felhasználás.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz batagy #33531 üzenetére
Szia!
Akkor ez egy rossz életbiztosítás, semmi értelmét nem látom annak, hogy egy életen át fizess be, aztán adjanak nyamvadt 2,4 millió Ft-ot. A jó életbiztosítás valahol a 30 milliónál kezdődik.
Én a helyedben felmondanám.
Amibe fektethetsz:
1. Nyugdíjbiztosítás.
2. Nyugdíjpénztár.
3. Nyugdíj előtakarékossági számla.
+1: nyugdíjkötvényNem tudom, milyen idős vagy, ha még több, mint 20 éved van a nyugdíjig, akkor önkéntes nyugdíjpénztárba fektetnék, ha kevesebb, mint 20, akkor nyugdíj előtakarékossági számlát nyitnék.
A nyugdíjbiztosítás egy scam, messziről kerülni kell minden formáját.
Az önkéntes nyugdíjpénztárak hozamait itt találod, én a legnagyobb cégek valamelyikét választanám.
Egy másik lehetőség a nyugdíjkötvény, az szeptembertől lesz jegyezhető. A hozama a babakötvény és az 5 éves prémium magyar állampapír között lesz, a kamatot automatikusan újra és újra befektetik, és 65 éves korodban jár le. Érdemes ezt is megfontolni.
Ha nem nyugdíjcélra is szeretnél félretenni, akkor 5 éves prémium magyar állampapír, vagy ha bízol benne, hogy még évekig stagnálni fog az infláció, akkor a nem inflációhoz kötött "nemzeti kötvény", ami hamarosan indul.
Az szja-visszatérítés miatt jó lehetőség még az önsegélyező pénztár is, de itt már magadnak kell számolgatni, hogy neked, személy szerint mi éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz batagy #43548 üzenetére
Akkor hosszú távon jobb az ÖNYP, mint a PMÁP, ha nem klasszikus portfólióban vagy.
https://www.aegonnyugdij.hu/onkentes-nyugdijpenztar/portfolio-arfolyamok-es-nyugdijpenztari-hozamok/
Az időtávra tekintettel átmennék a megatrend portfólióba, az 50% részvény, az utsó 5 évre meg a kiegyensúlyozottba.
A klasszikust (csak kötvény) és a szakértőit mindenképp kerülném. -
mgoogyi
Topikgazda
válasz batagy #48817 üzenetére
A KBC-nek van egy olyan szabálya, hogy egy adott etf-et csak egy devizában tesz elérhetővé egy piacról.
Két oka van, amiért ezt nem kedvelem:
- nem akarok két devizával szöszölni, amikor rebalancolom a portfóliómat
- szeretem az olcsóbb tőzsdéről megvenni a cuccokat, KBC-nél több jó londoni cucc van, de ott magas a tranzakció díja -
vnorbi
aktív tag
válasz batagy #49149 üzenetére
Ott van még egy hiba, hogy naptári évre számolod a kamatot, de ezt nem így kell, hanem kamatfizetések közötti évre, ami a 2022/K-nál március 30. A kamatfizetés napján pedig leesik a piaci értékről az előző időszak kamata (kifizették pénzszámlára, és befektethetted valamibe). Így a 2020.03.30 előtti időszakkal nem kell számolnod, csak az azóta eltelt napokkal, ez pedig 241.
A kincstár a kamat alapján napi árfolyamot számol, neked is egyszerűbb ezzel:
Kamat osztva 365 szorozva eltelt napok + 99% (99% azért van, mert 1% a visszaváltási büntetés a papíron).
Szóval 4,8% / 365 * 241 = 3,17% (két tizedesjegyre kerekítve, ez fontos)
3,17% + 99% = 102,17% a mai árfolyam.
Ezzel felszorozva a névértéket kijön a kincstári piaci érték: 2.977.000 * 102,17% = 3.041.601
-
vnorbi
aktív tag
válasz batagy #61706 üzenetére
A TBSZ-ről kikerült állampapírok úgy viselkednek, mint azok, amik nem voltak TBSZ-en. Ha régi, adóköteles papír kerül ki, az továbbra is adóköteles lesz, ha újabb, adómentes papír jön ki róla, az adómentesen viselkedik tovább.
A TBSZ-en keletkezett hozam adóköteles, ha nem várod ki az 5. lekötési év végét függetlenül attól, hogy adózós / nem adózós papírból keletkezett.
-
nort_on
senior tag
válasz batagy #61724 üzenetére
Azért nem ilyen fekete-fehér a szitu. Pl Revolut bank, a Wise meg nem. Kétségtelen, hogy ésszel kell használni, és szép fokozatosan felépíteni a customer history-t, de koránt sincs már annyi zárolás, mint régen. Én sokat használtam/használom, soha semmi problémám nem volt vele. De kétségtelen, hogy itt is diverzifikálni kell (Revolut, Wise, ZEN), és több kisebb részletben, akár több nap alatt végigvinni egy ilyen kaliberű tranzakciót.
Revolut-ra meg nem utalni kell, hanem kártyával feltölteni, ingyenes és biztosan nem megy félre.
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz batagy #61738 üzenetére
Ezzel én is így voltam, Putyin-os háttér, nem bank, gyűjtőszámla, zárolások, gyenge support, nem tudsz kihez fordulni, stb. De aztán elkezdtem használni és óriásit csalódtam benne, pozitív értelemben. Azóta meg már elég sokminden változott velük kapcsolatban. Persze az egyenlegem az esetek 99%-ában nulla, max 5 percig van rajta pénz.
Az app nem annyira a szívem csücske, de ez van. Pl a ZEN jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz batagy #63449 üzenetére
Igazából mit jelent az, hogy "1 ársáv"?
"A Random Capital-nál egy ársávtól húsz ársávig fizethet elő valós idejű adatra, attól függően, hogy mennyit szeretne látni az ajánlati könyvből. Míg egy ársávnál csak a legjobb eladót és vevőt látja, addig egy tíz ársávos előfizetésnél a legjobb tízet."
Idézet forrása: Hogyan tudok valós idejű adatokat látni? -
avl
senior tag
válasz batagy #63446 üzenetére
ugy valos idejü, hogy erdemes masutt is megnezni !
JPGL-re pl.:
https://www.onvista.de/fonds/JPMORGAN-ETFS-IE-ICAV-GLOBAL-EQUITY-MULTI-FACTOR-UCITS-ETF-USD-ACC-Fonds-IE00BJRCLL96https://www.boerse-frankfurt.de/etf/jpm-global-equity-multi-factor-ucits-etf-usd-acc
persze mas ETF-ekre is lehet a fentieken is keresni; több info és más (!!) árfolyamok, én a felsöt ajánlom
-
emilll
tag
válasz batagy #63526 üzenetére
VWCE... bár a nevében benne van a world, azt azért ne felejtsük, hogy 59%-ban USA részvényeket tartalmaz. A top 5: Apple, Microsoft, Amazon, Google A és C. Szóval annyira nem world és nem is túl kiegyensúlyozott. Aki nem akar sok amerikai és tech részényt, annak annyira nem jó választás.
-
LanyUs
senior tag
válasz batagy #64259 üzenetére
Nem tudom! Már nem vagyok spekuláns. Túl későn jut el hozzám az információ. És bizonytalan a környezet is. Úgy vagyok vele, hogy pár 100e ide-oda nem érdekel, hogy több millió Ft-ot kockáztassak.
Múlt héten a Sberbank tájékoztatott minden kedves ügyfelet, hogy a háború nem érinti az üzletmenetet. Majd hétfő-kedd szünet következett, de szerdán majd indul minden hitegetéssel. Majd szerdán végelszámolják. Ilyen a helyzet. -
tradeelek11
aktív tag
válasz batagy #66569 üzenetére
Bocsánat elírtam a másik "gitt egylet" BEVA.
pl. jól hangzik 100 000 EUR csak nem fedi a valóságot"A BEVA csak pénzben nyújt kártalanítást, amelynek mértéke befektetőnként és összevontan 100.000,- euró (több mint 30 millió forint) összegig terjed, azzal a megszorítással, hogy a BEVA által fizetett kártalanítás mértéke egymillió forint összeghatárig 100%, egymillió forint összeghatár felett egymillió forint és az egymillió forint feletti rész 90%-a."
És még van pár csavar benne.
Tisztelettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Playstation 5 Pro
- LEGO klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- Windows 10
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest