Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz germinator66 #34384 üzenetére
Ha a kincstárnál tartod, akkor itt tudod megnézni az aktuális árfolyamot sorozatonként. A vételi nettó árfolyamhoz hozzá kell adni a felhalmozott kamatot, és azon az árfolyamon veszik vissza.
A felhalmozott kamat számítása meg így történik:
0,035/365*[a kibocsátástól eltelt napok száma]
(Kamatfizetéskor a napok számlálása újraindul az utolsó kamatfizetés dátumától).
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz germinator66 #34384 üzenetére
3,5% osztva 365-tel és szorozva az eltelt napok számával.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz germinator66 #34529 üzenetére
Lehet keverem vmivel de a pemaknak mennyi a "futamideje"? Mert ha mondjuk 3-5 ev akkor likviditasrol hogyan beszelunk?
Ha ez egyik naprol masikra kiveheto dolog akkor bocsiyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
vnorbi
aktív tag
b-hez:
Igen, lehet TW kártyával EUR-t befizetni. Jóváírni a tranzakció után egy héttel fogják a pénzt, és akkor lehet belőle PEMÁP-ot venni.
Az üzletszabályzatuk szerint jelenleg forintra úgy vált a kincstár eurót, hogy ezt személyesen kéred (webkincstáron nem lehet) kifejezetten azzal a céllal, hogy a forintot rögtön be is akarod fektetni náluk forintos állampapírba.
Eurót csak utalással adnak vissza, készpénzben nem. A cél lehet eurós devizaszámla (akár a külföldi TW számlád is), de ha minden igaz, az is működik, hogy forint számlát adsz meg, és majd a fogadó bank a neki tetsző árfolyamon esetleges plusz konverziós költséget felszámolva forintra váltja.
-
törölt tag
En PEMAP-ot vettem kozvetlenul TW-bol utalassal, nem kartyaval. Masnap mar rajta volt a szamlan az euro.
-
Sub-S
senior tag
válasz germinator66 #55591 üzenetére
IBKR-rel óvatosan most, AMC ORPH és talán más tickerekkel is problémák vannak, nem lehet eladni.
Oh, nem válasz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz germinator66 #55591 üzenetére
igen, sőt eurot is ki tudsz utalni wise ra. (nyilván ha peamp-d van)
-
dalida01
csendes tag
válasz germinator66 #68109 üzenetére
Attól tartok igazad van. Már 2 éve is 20 milliót mondott mindenki a felújításra, most meg min. 30-at. Akkor odalenne az összes megspórolt pénzem, és lenne két lakásom (kettéválasztható). De akkor belekényszerülnék megint az egyikbe a belváros közepén, és a másikból mennyit tudnék beszedni, havi 200-250-et max, de már a fene se tudja, horro árakról hallok, de szerintem nem reális. Nem tudom, hogy megéri-e.
-
lumpy92
aktív tag
válasz germinator66 #70893 üzenetére
És ha a nép szívna, talán legközelebb nem választaná újra Vittoriót. De ezt (itt) ne nyissuk ki.
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Dare2Live
félisten
válasz germinator66 #72563 üzenetére
nincs itt ok okozati gond?
-a minimumadó egy hetes story sincs. A másik több mint egy hónapos.
-Teljesen mindegy mit szavazunk mimimumadó vonalon. [link] Ez így az én értelmezésem szerint durva és gigabukás.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Lex Icon
senior tag
válasz germinator66 #73134 üzenetére
Csakhogy a KATA-nál nem kell annyi bevallás és adminisztráció meg könyvelő. Ezek mind jelentős pluszköltség és az átalányadónál 1M-nként 8e-rel emelkedik az adó. 6M-nál már 120e.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz germinator66 #73227 üzenetére
Lehetseges. Az biztos h a kapcsolatok valamilyen szintu normalizodasa szukseges, es ennek pedig szukseges, de nem elegseges feltetele valamifele beke.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
válasz germinator66 #73355 üzenetére
szerencsére elengedte a kérdező...
Hát én eléggé beleálltam volna, hogy ilyen alapvető infókkal nincs tisztában a miniszter egy ilyen jellegű szeánszon. De hogy még a rezsibiztos sem tudott mit mondani, az pláne ultragáz volt.
-
Hi!King
őstag
válasz germinator66 #73359 üzenetére
Nem tudom, de nekünk vízórából van kettő a lakásban, és attól még azonos a fogyasztási hely.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz germinator66 #73312 üzenetére
50liter felett az egész piaci ár a kúton nem csak az a feletti… (MOL)
-
Dare2Live
félisten
válasz germinator66 #73425 üzenetére
KATA az én szememben adócsalás volt.
Viszont amit ahogy csinálnak most vele az baromi káros.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bigdady
nagyúr
válasz germinator66 #73424 üzenetére
Olvasd is el amit linkelsz az is azt írja 50 liter felett a teljes tankolás piaci ár… tudom mai sztori (és nem áll le 50-nél sem)
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz germinator66 #73430 üzenetére
06.24: “Néhány napon belül befejeződik”
Szó nélkül a teljes ár jött a blokkal 50liter feletti tankolás miatt, mai nap 07.13 MOL… -
bigdady
nagyúr
válasz germinator66 #73588 üzenetére
Sőt exportálunk… (Ukrajna) Bár lehet hogy ne zárják el a gázt…
-
concret_hp
addikt
válasz germinator66 #73588 üzenetére
gondolom azt nem várod, hogy a péknél is legyen áram, meg a metró is járjon, elég ha otthon fel tudod kapcsolni a lámpát
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Ringman
nagyúr
válasz germinator66 #73635 üzenetére
Sok mindenben gondolkodunk
hát mondjuk döntés előtt kellett volnaEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
-
Ra3
őstag
Magyarul akkor áll vissza a teljes rezsicsöki mikor a hatósági ár alá megy a piaci és nagyot kaszálhatunk a zemberek megvédésén megint
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
veterán
válasz germinator66 #73633 üzenetére
2019-2020-ban biztos... 2020 közepén függesztették fel, ha jól emlékszem.
ugye idén év elején meg volt 100%-os támogatású napelem + hőszipka és nyílászáró pályázat... Anyósomék pályáztak elvileg nyertek... nem kaptak még írásos visszaigazolást... 370-es forint árfolyamon volt az ajánlat... most 410 körüli forintnál a 100%-os támogatás már nem futja ki a nepelemet... 4000-4500 kWh áramot fogyasztanak... szóval most szívás van és lehet saját erőből lesz napelem
[ Szerkesztve ]
-
sunavlys
senior tag
na ez az igazi nemzeti konzultáció a többi csak parasztvakítás
és az emilekből fognak összeállítani egy törvénytervezetet
és ezek értenek a válságkezeléshez
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
OPiiPO
veterán
'Németh Szilárd azt felelte: ő maga dolgozik a problémán azokkal az emberekkel, akik összetartói ezeknek a társadalmi csoportoknak."' - megmenekültünk
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Cece04
tag
válasz germinator66 #74131 üzenetére
Meg egyáltalán hogyan lesz az elszámolás? Ha átalányt fizetsz akkor ha magasabb a beállított átalány, mondjuk 154 köbméter akkor minden hónapban 10 köbméterre fizeted a rezsidémonos árat pluszban év végén meg elszámolsz a valós számok alapján?
vagy a keret felhasználásáig, mondjuk a fenti példánál maradva 11 hónapig fizeted a támogatott áron és a 12 honapban meg kb az egész fogyasztásra a piaci árat?
[ Szerkesztve ]
A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
-
bozsokiandra
tag
válasz germinator66 #74131 üzenetére
Rendelet részletezi.
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/7ea41378489305c538f7ddd0003c602441e0e5e9/megtekintes
9. paragrafus
Ha jól értelmezem akkor augusztustól az adott havi számlán 210 kwh illetve 144 m3 gázt adhatnak kedvezményesen, tehát fűtésszámla esetén erősen ajánlott áttérni a havi átalányra augusztustól és úgy nem ér hátrány. De javítsatok ki ha tévedek. -
tom570
aktív tag
válasz germinator66 #74140 üzenetére
Igen, nagyon nem lehet másként értelmezni az elmondottakat, mint hogy külön 210Kw az A1 és külön 210 a vezérelt "B" is. Máshogyan hogy lehetne kivitelezni az elszámolást, hogy melyikkel léptem túl, amikor a kettőt egybe venné 210Kw határig?
[ Szerkesztve ]
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
ivana
Ármester
válasz germinator66 #74137 üzenetére
-
pictigjis
senior tag
válasz germinator66 #82065 üzenetére
és? bár erre költöttük volna mi is a pénzt a sok ordas nagy baromság helyett
-
aujjobba
addikt
válasz germinator66 #82072 üzenetére
Jah, tegnap mar belinkeltem ugyanezt a Holdblogrol.
-
David89
tag
válasz germinator66 #82457 üzenetére
Kivéve amikor nem [link]
#82458: nálam sem engedi eladni, konkrétan a nem lakossági papírok szőrén-szálán eltűntek.
-
julius666
addikt
válasz germinator66 #82457 üzenetére
Nem biztos, amikor a jegybank zseniális módon bejelentette a kamatemelési ciklus végét, akkor mondta, hogy ő a forint eszközökre "szavazott" addig az alapjában, de kénytelen volt ezt a stratégiát átértékelni. Amekkora balszerencséje van mostanság, a napokban pont kitárazott forint kötvényekből, csak a partvonalról okoskodott a blogján meg a portfólió cikkekben/podcastokban, hogy a jegybank helyett ő mit tenne amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz germinator66 #86001 üzenetére
Igen, éves minimálbér × 10 = 24M, viszont év közben, szeptemberben tereltek át mindenkit a Katából, én pedig akkor szüneteltetni kezdtem, mert nyári főszezon után elapad a munka. A szüneteltetés utáni újraindítással pedig napra arányosítanak, így ha 1 hónapra indítom újra, mert beesik valami nagy munka és már csak ennyi van hátra az évből, akkor az 2M.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Subaru topik
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Házimozi haladó szinten