-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz dalida01 #68177 üzenetére
Ráköltöttél 6-8 milliót, hogy szétverjék, aztán úgy hagytad? Azt hiszem ez csúnya bukónak néz ki, szétvert állapotban jelenleg nem fogsz érte sokat kapni. Van egy fontos dolog viszont: Ne dobj jó pénzt rossz után.
Ha pedig végülis mégis fel kell újítani, ne generálban csináltasd, mert azzal vernek át.
Szépen egyesével rendeld meg a műveleteket.
Először keress egy kőművest aki felfalaz, (és a villany és vízesmunka után levakol). Másodjára egy villanyszerelőt aki bekábelezi, és egy vizest aki a vezetéket megszerelni (víz, szennyvíz, fűtés).
Ezt követően jöhet egy festő, egy burkoló, aztán meg egy parkettás, végül egy belső nyílászárós, és nagyjából megvagy. Ha így csinálod, a feléből kijön. (minden műveletre több árajánlatot is kérj)[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz dalida01 #68172 üzenetére
Szívesen.
A lényeg, hogy bármit is csinálsz, pénz ne álljon készpénzben/bankszámlán. Ha nem szeretnél különösebben sokat foglalkozni a befektetésével, nyiss egy értékpapír-nyilvántartási számlát a Magyar Államkincstárnál, és vegyél állampapírt. A számla teljesen ingyenes, se nyitási, se számlavezetési, se semmilyen más díj nincs.
Ajánlom ezt az oldalt, meg tudod nézni, hogy 30 millió Ft-on melyik állampapírral mennyi a nettó nyereség: https://allampapirkalkulator.hu
Tényleg jóval több, mint 100 ezer Ft-tól esel el minden hónapban, és nem tudom, mióta áll parlagon ez az összeg...
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
csllmfszlm
újonc
válasz dalida01 #68129 üzenetére
Itt jó helyen vagy, ha megálmodod, hogy mit szeretnél (nagy vonalakban meg is van már, ha jól látom), akkor meg fogod kapni a segítséget.
Viszont. Stresszhelyzetben a kognitív képességek hanyatlanak Az nagyjából látszik, hogy nem 1-2 napon belül fog megoldódni a helyzet, addig meg érdemes lehet becsattogni az Államkincstárhoz és a 30m megtakarításodat PMÁP-ba tolni.
https://www.allampapir.hu/allampapirok/PMAP
Költsége nincs, valamennyi hozamot kapsz utána, ha pedig kell sürgősen, akkor ki tudsz belőle venni, jelenleg 1% "költségért". Valamennyire véd az inflációtól, de leginkább a belső feszültséget csökkenti .[ Szerkesztve ]
-
dalida01
csendes tag
válasz dalida01 #68124 üzenetére
Bocs, ezt töröltem, mert véletlenül magamnak válaszoltam @bandus helyett.
Igen! De azt is el tudnám képzelni, hogy ha eladom a lakást, az összes pénzemet befektetem, mert most nem látok megfelelő ingatlant vásárlásra. Hacsak nem lesz valami oltári nagy szerencsém a közeljövőben. És igen, a maradék pénzt is akkor meg hova fektessem be. Ajh, szóval nehéz.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz dalida01 #68113 üzenetére
Ez a tőke valszeg kevés ahhoz, hogy annyi hozamot biztosítson, amiből meg tudsz élni. Ettől még nem kell parázni, az emberek többsége így él
Első ránézésre én eladnám a kecót, nem neked való a felújítás okozta stressz, főleg, hogy nem is a saját részedre csinálnád. Aztán vennék egy házat vidéken, a maradék meg mehet befektetésekbe kockázatvállalástól függően. -
Madwe
nagyúr
válasz dalida01 #68089 üzenetére
Először a céljaidat fektesd le:
- vagyon gyarapítása, vásárlóerő megtartása e a cél? cash flowt generálnál inkább vele?
- mennyire vagy kockázattűrő? van e valamilyen összeg, amire szükséged LEHET a következő 1-2 évben?
- lakhatásod egyébként jelenleg megoldott, van egyéb tulajdonod vagy albérlet kell? laknád egyáltalán azt az ingatlant? a mérete, lokációja amúgy megfelelő? egyáltalán itthon akarsz maradni?
Ezek olyan kérdések, amik iszonyat fontosak ahhoz, hogy jól dönts.
Még valami: általános igazság a befektetésekhez nincs. Lehet ami ma igaz az holnap nem lesz az. Ezt csak azért mondom, mert fontosabb az, hogy megértsd a pénz s a befektetések működését s azt hogy mikor mi lehet jó megoldás, mintsem az hogy ma esetleg megkapd azt a tippet, amivel tényleg a lehető legjobban járnál. Mert az csak a jelen pillanatában érvényes piacra, s a jelen pillanatában érvényes jövőképre igaz. -
Stanlee
őstag
En nem adnam el a lakast, hanem felujitanam szepen, igenyesen es kiadnam berbe, a berleti dijbol meg valahol mashol berelnek magamnak egy szamomra megfelelo kecot.
A mar meglevo penzt meg beraknam PMAP-ba, hogy abbol is legyen valami bevetel. Most nem fogsz 1 honap alatt elkolteni 10 milliot a lakas felujitasara, igy a leheto legrosszabb, ha csak ott all a bankszamlan a penz.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Brandynew
őstag
Szia,
Én nem látom olyan bonyolultnak ezt a kérdést, mint az előttem szólók. Azt kell eldöntened, hogy szeretnél-e ebben az 5. kerületi lakásban élni hosszútávon. Ha igen, akkor nincs kérdés, felújíttatod. Szerződést kell írni mindenről, és akkor nem tudnak átverni.
A 30 millió Ft megtakarítás meg egy ettől különálló kérdés, sok mindenbe be tudod fektetni, remélem, nem kp-ban áll, hanem legalább állampapírban. Ha kp-ban áll, akkor jobb, ha tudod, hogy minden egyes hónapban 140 ezer Ft hozamtól esel el.
Ha meg nem szeretnél hosszútávon abban a lakásban élni, akkor eladod felújítás nélkül és vásárolsz egy másikat.
Mi a kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
"Nem tudom, hogy jó ötlet most ingatlanba fektetni, ha el tudnám adni a lakásomat."
Ezt nem értem. Eladni egy ingatlant, aztán venni másikat befektetés gyanánt? Ráadásul pont az 5. kerületből? Belvárosban most pont azt várnám, hogy erősödik a kereslet, mert van esélye éledezni a turizmusnak. Másfelé nem feltétlen várnék ilyet.I am having fun staying poor.
-
Lmh
őstag
Én se tudnám mit csinálj, van 1-2 halvány gondolatom, de mivel nem tul szilárd, ezért a választ meghagyom másoknak. De annyit azért mondanék hogy ne ess pánikba, elég kétségbeesett a hangod, pedig ha semmit nem csinálsz akkor is jobb helyzetben vagy, mint a Föld lakóinak 99,9%-a. Fontold meg az itt kapott tippeket, es ovatosan, biztonságra törekedve dönts. Neked vélhetően valami nyugis megoldás lesz a megfelelő.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁS 500 és 700W-os tápegység (csavarmatricásak)
- Office 2024 Professional Plus, Office Pro Plus 2024 online 32/64 bit - MEGA akció!
- ASUS TUF LAPTOP : RYZEN 5 3550H, 16GB DDR4, VEGA 8, 256GB SSD - OLVASS!
- Dell Latitude E5530 i5, 256GB SSD, 8GB
- Plantronics Calisto 620 Bluetooth hangszóró/konferencia eszköz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest