Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97769) BiP válasza Brandynew (#97766) üzenetére


BiP
nagyúr

Köszi mindenkinek a válaszokat.
Azt tudom, hogy negyedéves kamatperiódus van (DKJ-hez kötve), (emiatt ráadásul negyedéves kamatfizetés is, ami viszont előny), és emiatt nem annyira "stabil", mint mondjuk a pmáp, csak nem gondoltam volna, hogy emiatt egyből a "nem éri meg" jelzőt kapja. Ezért csodálkoztam.
Mondjuk aki stabilitást szeretne, annak középtávon egyértelműen PMÁP. Főleg, ha majd 1-2 év múlva csökkenő pályára áll az éves inflációkövető kamat, mert az mindig el van csúszva, tehát "utólag" is magas kamatot fizet, míg a többi papír már alacsonyabb kamattal megy már.

Én pár napja valamennyit vettem ebből a bmápból a pmáp mellé, meglátjuk. Követem, hogy alakul a kamat, és aszerint tudok lépni (ahogy a cikkben is írják). Előny (mondjuk az államkötvénnyel szemben, ami szintén negyedéves, csak az buborhoz kötött), hogy 1% kilépni belőle.
Én laikusként azt várnám, hogy ha év elején kijön az új inflációs adat, és annak megfelelően alakul a pmáp kamata (mondjuk ~20%), akkor a DKJ-k, és a többi papír is leköveti majd, tehát nagy bukót a BMÁP se fog jelenteni. Meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.