-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Sziasztok!
MAP+ -on most, apr 25-en volt kamatfizetes. Az allamkincstaros appban latszik is hogy a kovetkezo okt 25-en lesz. Ha jol tudom, ilyenkor "buntetes" nelkul lehet eladni, ugye? Ez mikor (mettol meddig) ervenyes? A MAK-os szamlan egyelore nem jelent meg a kamat osszege, ez mikorra varhato? Igazabol most akartam eladni, de igy hogy nincs ott a kamat, nem merem, nehogy aztan ne kapjam meg -
j0k3r!
senior tag
válasz Oppenheimer #67795 üzenetére
Bigtech jelentésektől függ. A következő pár nap izgalmas lesz, mert ha ők megmozdulnak, azt látni fogjuk
some men just wanna watch the world burn...
-
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #67795 üzenetére
nyilvan amikor semmi lovem nincs kezdeni valamit a helyzettel juniusban tudok becsengetni talan 10k-t, legalabb lesz idom kitalalni, hogy mibe.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Oppenheimer
nagyúr
2 nap esése után úgy néz ki most fordulat van, de igazából nem tudom mi okozza ezt a nagy volatilitást. Oké közvetve tudom, de nem tudom van-e közvetlen okozója. Vajon dead cat bounce lesz? Merre tovább a héten? Izgis.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
avl
senior tag
csatlakoznom kell a negativ reakciokhoz, mert nagyon nem igazakat irsz, pl.:
"a legkevésbé kockázatos dolog OTP-vel daytradelni"
"15m Ft meg nem sok pénz a mai világban, lassan egy középkategóriás autó ára..."
nyilvanvaloan igen sok dolog kevesbe kockazatos
ill.: 15m nem sok ? mihez kepest ? de, sok; mihez kepest ? pl. orszagos atlaghoz (illetve medianhoz vagy sokak helyzetéhez) kepest vagy gondolj bele: mennyi idödet adod el 15m Ft-ert ? nem lenne jó annyival több szabad idö ??
-
.mf
veterán
válasz pictigjis #67789 üzenetére
Pár százezer tényleg túl kis tétel - gondolj bele, ha egy szerencsés napon fogsz swing trade-en 2%-ot, 200k-nál, az 4k HUF, mínusz a díj, ami itt a min. 200 ft/tranzakció fix díj, azaz marad 3600 Ft - megéri-e azért folyton figyelni a tőzsdét, híreket?
H1mpi #67758: "Azért írtam le, mert én nem értek a tőzsdéhez, pár hónapja kezdtem el vele foglalkozni és egész jól tudok keresni napi szinten."
Bő 10 éve én is így gondoltam, 1300 vagy 1500 körül vett OTP-vel, 80-90%-ban nyereséges trade-ekkel. Épp beesett megint az OTP és MTEL egy kicsit, így bevásároltam longra, "tuti megy még hamarosan feljebb" jeligével. De ekkor jött egy populista bagázs, aki úgy gondolta, hogy a válságból kilábalást finanszírozzák a cégek, iparág-specifikus szektoradókkal... Mint a nyeletlen balta, úgy zuhantak a részvények. Kiültem, de eltartott pár évig, mire újra pluszba jött. Szóval ilyen sokkszerű külső hatások bármikor jöhetnek. Főleg, hogy most is az a populista bagázs van, és a válságból kilábaláshoz újra iparág-specifikus különadókat fontolgatnak...
Szóval semmi se tuti.
Nekem is van párszáz OTP longban, 10170-es átlaggal, de már sajnálom, hogy 13k-nál nem szálltam ki belőle. Még remélem, hogy Putyin a május 9-i győzelmi ünnepre hajt, és utána csillapodnak a dolgok, illetve hogy mostanában a kormány a kisker multiknak szólogatott be, így a különadók őket fogják érinteni, nem megint a bankokat, amikben most már ők is érintettek lettek a szuperbankholdingjuk által - de ez már csak halvány remény.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
h1mpi
félisten
válasz pictigjis #67787 üzenetére
Látom itt is magas a szint. Bocsi, de pár 100.000 Ft-al
max bohóckodni lehet… azon kívül még sok okosat nem olvastam itt, hogy mindenki tegye PMÁP-ba a megtakakarítását… én próbáltam leírni az én pozitív tapasztalatomat, de hát az irigység nagy úr kishazánkban.
részemről delete ez a topik, tanulni úgysem lehet innen semmit, ha meg megosztok valamit akkor máris én vagyok a magamutogató…. Köszi a PMÁP-os tanácsokat azzal is jutottam valamireFully electric lifestyle!
-
pictigjis
senior tag
tudom, hogy itt mindenki nagy híve a transzparenciának, de nálad nem először érzem úgy, hogy nem transzparens vagy, hanem egyszerűen csak szeretsz beszélni arról, mennyi pénzed van. tényleg semmi irigység, de minek írod ezt ide? neked 20 millió tőzsdés játszós tét "nem nagy pénz", de ez amúgy is csak az apró, hiszen a "tőkéd nagy része" egyébként is állampapírban van, amúgy meg persze teslával jársz. senki nem sajnál tőled kilenc-tízszámjegyű vagyont sem, de még egyszer: szerintem ez így nem transzparencia, hanem valami más. egyáltalán nem muszáj állandóan ideírnod, vagy csak nyilvánvalóan utalgatnod rá, mennyi pénzed van, mert ez ebben a formában már nem ide való
lehet megint lehurrogni, de a véleményem akkor is ez marad
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz julius666 #67773 üzenetére
Köszi 5-öt már kiszedtem az már nem lehet bukó. A tőzsde kockázatos, ennek tudatában “játszok”. Én a Teslámat a keresetemből vettem, pár ismerősöm meg a BTC és TSLA nyereségéből…. Ahogy írtam max akkor bukom ha csődbe megy az OTP… de mindenki abba fektet, amibe akar. A PMÁP kevésbé kockázatos, így a tőkém nagy része Nekem is ott kamatozik
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
attiati
veterán
Pár BoFa felmérés
- equity OW arány (frissebb április adat): nem pattant fel.
- növekedési várakozás
- commodities OW
-
attiati
veterán
válasz julius666 #67776 üzenetére
Csak a mostani pozicionáltság nem mindegy! Az az egész ábrának a lényege.
Március 15. körül részvényből kitárazva volt ez a szint.Nagyon nem mindegy, hogy most még van hova csökkenteni a rv arányt vagy általános rv alulsúlyozás van. Ha neutrális, vagy OW szinten van a rv súly és úgy tartunk itt, akkor még van hova esni.
Virít az ábrán egyébként is a márciusi dátum. De a survey eredmény már március 15-én kint volt, vagyis még azelőtt készült. Szóval egy laza másfél hónapos pozicionáltságra hivatkozik....
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
+ dani0113:
Akkor következő kérdés:
Revolutra (nem váltottam Revo bank-ra, "sima" revo acc) hogyan tudom kiutalni a MÁK-nál lévő lekötetlen €-t?Revo app-ból pontosan hol milyen adatokat kell keresnem és felvinnem webkincstár felületen?
Fel kell-e és ha igen mit töltenem webkincstárra? (személyes azonosítás ~3 éve nyitáskor megvolt)
Van-e még valami fenti műveletnél amire figyelnem kell?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Szakik, én értek félre valamit, vagy körtét almával hasonlítok össze?
PEMÁP 2023/X
KIBOCSÁTÁS DEVIZANEME: EUR
ÉRTÉKPAPÍR FUTAMIDEJE: 3 ÉV
AKTUÁLIS NÉVLEGES KAMAT: 6.00 %
ÉRTÉKPAPÍR TÍPUSA: PEMÁP
LEJÁRATIG HÁTRALÉVŐ FUTAMIDŐ: 1 ÉV
KAMATOZÁS TÍPUSA: VÁLTOZÓ
Kamatmegállapítás módja: Infláció + 1 %PEMÁP 2028/X
KIBOCSÁTÁS DEVIZANEME: EUR
ÉRTÉKPAPÍR FUTAMIDEJE: 6 ÉV
AKTUÁLIS NÉVLEGES KAMAT: 3.10 %
ÉRTÉKPAPÍR TÍPUSA: PEMÁP
LEJÁRATIG HÁTRALÉVŐ FUTAMIDŐ: 6 ÉV
KAMATOZÁS TÍPUSA: VÁLTOZÓ
Kamatmegállapítás módja: Infláció + 0.5 %6% vs. 3,1%?
Ennyivel rosszabb feltételekkel vehető meg az aktuális PEMÁP, azaz ennyire nem kell az € már az államnak?[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
attiati
veterán
válasz julius666 #67744 üzenetére
"Viccet félretéve lehet tényleg érdemes
most* bedobni a speki puskapor egy részét, kp-nücsörög** szinte mindenki: [link]"
Azért annyira nem rohannék, mert a mondat így helyes:
* volt március 15-e körül
** ücsörgöttAkkoriban rallizott is egyet a piac. Most nem tudjuk.
Lustaport érvelése logikus, de a dátumra azért felhívhatná a figyelmet, hogy mikor készült a BoFa survey. -
julius666
addikt
Eddig ...e Ft-ot buktam a legelején, de az csakis az én hibám volt, mert [eladtam|vettem] és nem [HOLD-oltam|vártam kicsit kp-ban ülve].
Tessék, csináltam neked templatet a hsz-edből. Tök jól lehet majd használni, ha egyszer majd kitör az árfolyam a sávból valamerre te pedig a hintának éppen a rossz felén maradtál. A konkrétumokat majd helyettesítsd be magadnak.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Érdemes nézegetne a régebbi árfolyamokat, főleg a válságok utáni mozgást, aztán elgondolkozni rajta mennyire "szinte biztos" és milyen időtávon. És aztán feltenni a kérdést hányan és meddig bírják kiülni... (így hirtelen nem találtam olyan oldalt, ahol tetszőleges tól-ig tartományt lehetne választani, a legtöbbnél 5 év a max idő amíg vissza lehet menni, az pedig full bikapiac)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
h1mpi
félisten
válasz PredatorZoli #67764 üzenetére
Ha elszenved nagyobb bukót akkor marad, ha az OTP nem tér vissza ide, akkor valószínűleg meghalt az egész tőzsde itthon. Mással én sem játszanék csak az OTP-vel. A többi bluechip kockázatos, külföldön esetleg a TSLA, amivel még megérné, de azt nem érzem ennyire stabilnak főleg a konkurencia rohamos fejlődése miatt.
pictigjis: számold ki a kockázati rátát, a legkevésbé kockázatos dolog OTP-vel daytradelni. Minden más részvény sokkal nagyobb kockázatot rejt. Eddig 600e Ft-ot buktam a legelején, de az csakis az én hibám volt, mert eladtam és nem HOLD-oltam. Azóta meg amennyit kerestem bőven kárpótolt Én csak a saját tapasztalatomat osztom meg, hogy lehet ezt így is csinálni. 15m Ft meg nem sok pénz a mai világban, lassan egy középkategóriás autó ára...[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
az valahol nagyon érdekes, hogy leírod, nem értesz a tőzsdéhez, de daytrade-et ajánlgatsz úgy, hogy 10-15 millió rizikózásával lehet talán keresni 2-300 ezret. neked leginkább szerencséd van (vagy éppen nincs), és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nyolcszámjegyű játékpénz áll rendelkezésedre ehhez. még mielőtt megint megkérdeznéd: igen, ez erre elég sok pénz, meglehetősen szűk kör játéka az, amit csinálsz
-
PredatorZoli
Topikgazda
Ott hibádzik a dolog, hogy ez addig a szép és a jó, amig bele nem szaladsz egy nagyobb fütykösbe. Persze, zsebre lehet rakosgatni ezeket a napi 200-300 ft/darabokat, meg meg lehet mondani hogy ha lekorrigál akkor csak tartani kell, de ez csak addig jó, amíg nem szenved el a papír egy esetleges nagyobb permanent losst az alatt hogy épp benne ülsz. Az egyedi részvényekre nem igaz, hogy hosszú távon biztosan felfelé mennek. Azok a papírok, amik elvesztették az értékük felét, 70%-os valószínűséggel nem érnek vissza soha a kiindulási árfolyamra.
Nincs semmi gond vele ha valaki úgy érzi hogy ilyen kereskedéseket folytat, csak a "biztos" meg a "tuti" szavakat nem érdemes ezekbe a mondatokba belekeverni. Előbb utóbb ezekből a "biztosakból" egy elég csúnya unrecoverable loss is kijöhet, amiket azok a napi párszáz forintos résznyereségek soha nem kompenzálnak majd.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
A ma kibocsátott MÁP+ N2027/17-nél nekem következő esedékességfizetéshez 2022.10.25-öt ír, ami fél év és nem egy. Mi az amit nem tudok ezzel kapcsolatban?
-
h1mpi
félisten
Akkor úgy mondom, hogy aki nem tőzsde pro, annak ez viszonylag biztos dolog. Mert ha be is ragad mondjuk 10 500-on onnan szinte biztos, hogy vissza tud jönni. Azért írtam le, mert én nem értek a tőzsdéhez, pár hónapja kezdtem el vele foglalkozni és egész jól tudok keresni napi szinten. Nekem is van beragadva OTP-m 11 000 Ft felett, de az vár a jobb árfolyamra.
Eddig az OTP-ből annyit szedtem össze 2-3 hónap alatt (9800-as beszállónál vettem az első OTP részvényem), mintha PMÁP-al sok-sok évre lekötöttem volna a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
A 2028/I PMÁP-ra mai nappal a 400mrd-ra még 30mrd-ot rábocsátottak, hogy 27-ig elég legyen.
-
h1mpi
félisten
Ha valaki bátor, akkor most már napok óta hullámzik az OTP napon belül, akár 200-300 Ft-ot is.
Ezt egész jól ki lehet használni kb. 10-15m Ft-al napi daytrade-ben. Persze benne van a kockázat, hogy beragadsz valahol, de akkor meg tartod. Viszont így könnyedén 200-300e Ft-ot is kereshetsz egy nap.Fully electric lifestyle!
-
julius666
addikt
válasz Lex Icon #67752 üzenetére
Obama szerint jó lenne, ha náluk is hasonló szabályozások lennének.
Kérdés ugye itt pontosan mire gondolhatott a költő. Van egy olyan gyanúm, pl. nem a teljesen értelmetlen sütisávra. Azt meg sehol nem írtam, hogy tech cégek szabályozása úgy általában rossz lenne.A banki topikokban is van bőven horror sztori.
Nekem nem kell magyarázd, párom dolgozott banki osztályon, munka kapcsán volt nekem is többször dolgom banki rendszerekkel, de közelmúltból van elég kellemetlen személyes tapasztalatom ügyfél oldalról is (OTP számla családban).De azért nem mindegy, hogy az ügyfelek mekkora része érintett ezekben a horror sztorikban és azoknak mi volt a lefolyása. Szerintem arányaiban nagyságrendi különbség lehet magyar banki ügyfelek sztorijai és magyar revolut userek ilyenjeinek között.
Azt is elfelejtik, hogy a R-nak nem üzleti érdeke szívatni az ügyfeleit
Szivatni semmiképp sem. Adathalászatban sajnos - szerintem - érdekeltek, hibrid modellben működnek a nagy tech cégekhez hasonlóan. Nem csak ügyfél vagy náluk, hanem termék is (megint csak szerintem). Lásd pl. a tőzsdei platformjukat ahol eladják a kereskedési adataidat, de emlékeim szerint a pénzügyi forgalmadat is eladják biztosító társaságoknak (legalábbis amíg Revo-s voltam még erre volt egy rettentően eldugott, kikapcsolható opció az appban).Hogy most a bekért számlákkal/kivonatokkal mit kezdenek azt nem szeretném találgatni, mert gőzöm sincs, simán lehet tényleg semmit, nem érné meg feldolgozni az ezer fajta PDF-et, screenshotokat. De az biztos, hogy ilyen helyre nem szívesen küldenék be semmit.
Csak amíg egy bankkal meg se próbálnak a userek bizonyos "trükköket", addig a R-tal igen, mert azt hiszik az egy olyan szolgáltató, mint a FB, Twitter és társai.
Dehogynem próbálnak, párom banki munkahelyéről volt bőven sztori. Pont mint ahogy a revos panaszok egy részénél, a neten fellelhető banki panaszoknál is sok esetben valami sutyerákság van a háttérben, ott se mindig a bank a béna.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz julius666 #67740 üzenetére
Olyan rossz a tech. cégek EU szabályozása, hogy Obama szerint jó lenne, ha náluk is hasonló szabályozások lennének.
Erre a "hugyos fintech"-re pont azok a pénzintézeti szabályozások vonatkoznak, mint a magyarra. A pénzmosási törvényt nekik is be kell tartani, amit persze a legtöbb "zárolt a Revolut" emberke még címszavakban se ismer, pedig le van írva benne, hogy miért nem kaphatnak tájékoztatást a zároltak. Azt is elfelejtik, hogy a R-nak nem üzleti érdeke szívatni az ügyfeleit, legfeljebb a jogszabályok megvalósítása SW-esen nem mindig sikerül optimálisra, de jól felfogott érdekükben inkább az ügyfelek kárára hibáznak, mint a jogszabályéra, mert utóbbi sokkal többe kerül, mint néhány elégedetlen ügyfél elvesztése. Az utóbbi időben pedig jóval kevesebb probléma van, ahogy finomították a szűrőket.
Nem védeni akarom őket, mert van velük probléma most is, de a többi pénzintézettel szintén. A banki topikokban is van bőven horror sztori.
Csak amíg egy bankkal meg se próbálnak a userek bizonyos "trükköket", addig a R-tal igen, mert azt hiszik az egy olyan szolgáltató, mint a FB, Twitter és társai.
A szabályozás pont olyan, mint az ajtódon a zár. Nem kellemes használni, de szükséges.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz dani0113 #67747 üzenetére
Tököm a raiffeisenbe. 12-n eladtam a felét, csak 86 cent bukta volt részvényenként, ma meg a maradékot 11 dollárért.
Az etf-nél arra voltam kiváncsi, hogy a mekkora árfolyamon érdemes elgondolkodni a beszálláson. Nem a pénzmennyiség érdekelt.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Stanlee
őstag
válasz bandus #67738 üzenetére
Na az se mostanaban lesz, de szolok ha 4000 fole benez az ETH.
@Julis666 Nekem is pont ez ami nem tetszik, nincs egyseges szabalyozas, hogy medig mehetnek el a papirokban, amig elfogadjak a penz eredetet.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
vendingo
veterán
Szerintetek mi lehet az az összeg, amikor már érdemes lehet vang allw és msci world-be beszállni?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
julius666
addikt
válasz nort_on #67742 üzenetére
Weboldalakat se lenne kötelező használni ha nincs ott a süti popup, meg amcsi ETF-eket se lenne kötelező venni az EU-s pecsét nélkül. Mégis bele tud pofázni Brüsszel ezeknél törvényileg a dolgok menetébe.
Wisenál is bevezettek valami pénzmosós ellenőrzést, már ott is tudnak kérdezősködni elvileg. Nekem még nem volt vele szerencsém (én csak azt használom pénzváltásra, ráadásul nekem vállalkozói jövedelmeim is oda jönnek), de már olvastam ilyesmiről. Mondjuk amik szembejöttek ott viszonylag hamar/normálisan intézni lehetett, nem az a pakis szenvedés volt heteken át, mint revonál.Kiszámoló blogon volt pont wiseos hiszti poszt, házfelújításos utalással sült be a csávó, csak egy hétvégére. Sajnos utólag többször is átszerkesztette a posztot, én még olvastam az eredeti verziót ami végig boldozott szöveg volt caps lockkal. Habzó szájjal őrjöngött miközben tényleg ő volt a hülye, utolsó utáni pillanatra hagyott egy nagyobb összegű forint utalást amit utána wiseon keresztül akart küldeni, hogy két sliccgombot spóroljon a költségeken. Magas lóról szokott lehordani másokat, amikor ilyet csinálnak, de természetesen az ő esetében kizárólag a szolgáltató volt a hülye fo$ $zar.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #67734 üzenetére
Úgy tűnik jó stratégia némi késéssel követni a mozgásaidat, OTP-nél is pont utánad volt igazán jó kiszálló. Nem tudom etoron (vagy valamelyik hasonló mémplatformon) lehet-e delayt beállítani a követett tőzsdecelebekhez, ha igen, nyithatnál ott egy accot.
Viccet félretéve lehet tényleg érdemes most bedobni a speki puskapor egy részét, kp-n ücsörög szinte mindenki: [link]
-
-
vendingo
veterán
A részvényeim felét kiszórtam minimáslis buktával csütörtökön, a maradékot meg ma reggel jó nagy buktával. Inkább átcsoportosítok majd allw etf-be. :)
Örülök, hogy időben léptem, így nem fáj annyira a bukta.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
julius666
addikt
válasz Reverting #67717 üzenetére
Konkretan igazolni kellet a penz eredetet, berpapir/szamla (vallalkozo)
Na hát igen, ezek pont azok, amikhez ZÉRÓ köze van egy ilyen hugyos fintechnek - legalábbis amíg nem közvetlenül oda kéred a fizudat/nem oda érkeznek a vállalkozói jövedelmeid.
Fasza hely azért ez az EU. Minden weboldalnak kötelezően szopatnia kell a süti elfogadós hülyeséggel (amit úgyis ész nélkül leokéz mindenki), amcsi ETF-et nem lehet venni az UCITS miatt, ha IT szolgáltatást üzemeltetsz retteghetsz a GDPR-os baromságok miatt, stbstb. De az teljesen normális, hogy egy ki tudja hogyan szabályozott fintech cégecske angolul (se) beszélő paki ügyintézői üzleti titkokat, érzékeny pénzügyi adatokat követelőzzenek tőled, ha a saját neveden lévő saját, európai bankszámládról akarsz átdobni némi lóvét és éppen fennakadsz valami random szűrőn.
Mindezt ráadásul a saját gagyi privát chat platformjukon kell intézd, aminek utána neccesebb esetben (törlik a fiókodat) lehet nyoma se marad. Ja és ez egy európai székhelyű cég ráadásul.
-
Stanlee
őstag
válasz Oppenheimer #67734 üzenetére
Szolhattal volna hamarabb is, most minden olyan piros
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
n00n
őstag
Én is toltam már rá nagyobbat, 15 millió. és egy összegben. Nem zároltak és nem kértek semmit. Bár már elég régóta megvan a kártyám és régebben minden vásárlást ezzel intéztem (amióta normálisabb az OTP appja, azóta már csak a külföldi vásárlást a váltás miatt), így többmilliós forgalom van rajta éves szinten.
-
Oppenheimer
nagyúr
Péntek délelőtt előttem az OTP+forint spekációs puskapor felét, pár óráig még 1% pluszban is volt vétel, de estére nagyon beszakadt. Szívesen mindenkinek, megjött a medve.
De ne aggódjatok, épp adom el a kocsit, de biztos lesz pár hét mire pénz áll belőle házhoz. Addigra recoverelni fog a piac, hogy ne tudjam jó áron berakni a pénzem.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
avl
senior tag
[link] "...You can see almost across the board different parts of the bond market are doing even worse than the stock market...Despite tech stocks making up a bigger part of the stock market than ever before, the S&P 500 remains resilient...Value stocks are finally shining....Value is outperforming in large cap U.S., small cap U.S., foreign developed stocks and emerging market stocks...Predicting the short-term movements in the markets is always impossible and that doesn’t change when things are going down."
-
bally4
tag
válasz Ereshkigal #67728 üzenetére
Köszönöm, így lesz.
-
Kobe
veterán
válasz Lex Icon #67726 üzenetére
Semmit nem mondtak, szokasos bullshitet tolta gupta bangalorebol, we are very sorry sir, this might be an issue with the document reader bla bla bla, in order to finalize your account please submit the documents separately and we will investigate
Egyebkent ha az illeto barhol barmelyik orszagban verifikalassal problemaba futna, meg lennek lepve egyreszt patyolatfeher eloelet, meg kb egy gyorshajtas sem soha, masreszt meg olyan teljesen legalis, 100%ig igazolhato feher jovedelemigazolast tud adni barmikor hogy a privatbanking ugynokok sirva szaladnanak utana.
Csak hat revora ez nem volt eleg egy 10 euros kezdo feltolteshez teljesen joggal, hagyta inkabb a fenebe az egeszet, mar csak az elvek miatt is (minek adjon meg 20x reszletesebb kimutatast par 100 eur valtogatasaert, mint amit barmelyik bank beker akar tobb100M es szamlaforgalomhoz)
A revo azt sem akarta elfogadni hogy pl bankszamla kivonaton a koltesek es kartyatranzakciok ki vannak huzva, csak a havi 1 fizetes jovairas latszik olvashatoan. Kerdes, hogy a tobbihez mi koze van
Es mindez meg brexit effective date elott[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Lex Icon #67724 üzenetére
Ez konkrétan ismerősöm volt, akit én referraltam, regisztrált (volna) és a regisztrációkor a verifikáció része nem sikerült neki az appon keresztül, többször próbálta, többfajta okmánnyal, mindegyiket visszadobták.
Utána amikor felvette az ÜSZ-el a kapcsolatot, hogy csinálják meg, véglegesítsék neki manuálisan, mondták OK, de küldjön nekik hozzá utolsó 2 évről adóbevallást vagy utolsó X hónapról bérpapírt / bankszámla kivonatot.
1 forint feltöltéséig el sem jutott.
Azóta is transferwiseozik problem nélkül[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Mostanaban volt akinel sima szamlanyitasnal is berpapirt es/vagy adobevallast kertek, tobb evre visszamenoleg...
tobb eves adobevallast ker ahhoz h egy kva utalast el tudj inditaniSzámlanyitás után mit akart utalni? Azt a 4e-t, amit feltöltött? És miből gondolnák, hogy van több éves bérpapírja, meg adóbevallása és nem Pistike nyitotta a zsebpénzéből, ahogy volt rá példa a 10-15eFt-os ajándék miatt?
Vagy feltöltött rögtön egy nagyobb összeget, ami már gyanús volt a proginak.
Egy online számlanyitást ne keverj össze egy személyes megjelenéses hivatalos azonosításos számlanyitással.
Szóval ez itt erősen nem stimmel.[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
Én egy nap ezer milliót utaltam. stip-stop
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Kobe
veterán
Mostanaban volt akinel sima szamlanyitasnal is berpapirt es/vagy adobevallast kertek, tobb evre visszamenoleg. Sztem nonszensz.
Bemesz egy magyar bankba, ahol KYC, mifid2, penzmosas elleni stb papirokat kell leadni, es annyi az egesz hogy beikszeled hogy nem vagy kozszereplo, munkaberbol van loved es ennyi. _Rendes_ banknal. A hipereasy neobank meg tobb eves adobevallast ker ahhoz h egy kva utalast el tudj inditani..... Hat ok -
törölt tag
-
Reverting
őstag
Konkretan igazolni kellet a penz eredetet, berpapir/szamla (vallalkozo) bankszamla kivonat... es ennyi... tenyleg ment flottul, es addig a penz is koltheto volt, csak a topup nem ment...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
bally4
tag
Helló! Pmáp-ot vennék és minimum fél, maximum 1,5 évig tartanám, tehát nem végig. A mostani vagy a pár nap múlva elérhetőt érdemes vennem? Köszi előre is!
-
-
Reverting
őstag
27M ment at, 5 reszletben naponta... kb 1het mulva zaroltak... toltottem fel szamlat, es bankszamlakivonatot, par ora es megszunt a zarolas... kb 1,5 eve volt...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
félisten
válasz PredatorZoli #67711 üzenetére
Jelentkezem: 75000 GBP egy tranzakcióval múlt hónapban, semmi probléma.
while (!sleep) sheep++;
-
PredatorZoli
Topikgazda
Én már toltam át rajta 1 tranzakcióval 10 milliót, és egy hónap leforgása alatt több részletben 40M körüli pénzt is, nem volt semmi fennforgás, semmi kérdezősködés.
Szerinte több részletben bátran lehet átküldeni rajta. Egy esetben érdemes megfontoltnak lenni, mégpedig ha időre kell a pénz (ha K.O.-t okoz ha egy rövid időre blokkolják a pénzt, akkor nem érdemes ezzel játszani a nyereség reményében sem). De ha a legrosszabb ami történhet hogy 2 héttel később lesz befektetve de valszeg semi gond nem lesz, akkor érdemes.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz Pfiucska #67708 üzenetére
De, itt már többen is írták már hogy több 10millát átpörgettek több részletben minden probléma nélkül. Ez persze nem garancia semmire, de ha valaki sokat használja régóta, esetleg előfizuja is van az csökkenti a kockázatot.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
nort_on
senior tag
válasz Pfiucska #67708 üzenetére
Én 5*2M részletben csináltam pár óra alatt, előtte írtam a support-nak, hogy "nagyobb" összegért tervezek váltani, válasznak írtak egy extrém magas napi limitet. Előtte prémiumra váltottam, amit aztán kb 3 hét múlva lemondtam, 2500+5000 volt az egész költség. Nem kérdeztek/kértek semmit. Persze lehet másnak máshogy lesz.
Nálam a CIB nem engedte a feltöltést a harmadik után, szóval az utolsó kettő az a Rafi kártyával ment fel Revolut-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz bandus #67697 üzenetére
Kb. 10000 euro feletti penzmozgas eseten minden banknal van jelzes a sajat rendszerukben es jelentesi kotelezettseg penzmosas gyanuja miatt. A kerdes mindig az, hogy megvizsgaljak-e a te tranzakciod vagy sem.
10 millio forint eseten mindenki eldonti, hogy 0,2-0,3%-os dijkulonbseg (20-30 ezer forint) megeri-e azt a stresszt, hogy a paki vele kezd el izmozni es random barmit bekerhet, hogy feloldja a zarolt cash-t, vagy egy magyar nyelvu ugyfelszolgaval kell egyeztetni, picivel magasabb dijert.
-
bandus
veterán
ez a felelem is egy indok, bar en nem tartok az altalad emlitett veszelytol, nem hinnem, hogy ilyen gond eseten ne tenne meg mindent litvania, hogy megorizze magarol a kialakult fintech-startup fellegvar kepet, de ez mindegy is. tw-t nem ismerem, de talan par oldallal korabban volt rola szo, hogy szabalyozasugyileh meg gyengebb labakon all, mint a revolut, ha jol emlekszem. lehet, hogy most kilrobalom, ha lenyegesen jobb a revolutnal, ugyis lassan meltoztatnak kifizetni a tavalyi bonuszt, az meg megy egyenesen euroba.
-
Kobe
veterán
válasz bandus #67701 üzenetére
Szerintem nem megindokolni nem tudjak, csak szimplan (joggal) felnek attol, hogy barmilyen problema eseten 30+30 napos idegennyelvu levelezgetesbe kezdjenek a _litvan_ nemzeti bankkal, akiknel mint kulfoldi adorezidens kb hatsorettenet-also mogott van a panaszod a rangsorban. (arrol a gyakorlatrol nem is beszelve hogy azonositashoz, blokk-feloldashoz a revo olyan papirokat, igazolasokat ker be amit meg egy magyar rendes bankhalozat normal magyar banki licenccel _sem_ ker be meg huzosabb KYC azonositashoz sem.....)
TW nel legalabb annyi elonyod megvan hogy magyar nyelvu ugyfelszolgalattal tudsz beszelni zaros hataridon belul.
Mindezt kb minimalisan dragabban, multkor mutattam hogy a revolut is mar 0.2-0.3% dijat szamol ra a tenyleges kozeparfolyamra. Ez mar kisebb osszegnel is egyenerteku a TW dijaival, magasabb osszegnel meg biztos pariba kerulnek. -
bandus
veterán
tudom, hogy minden threadre raugrasz amiben a revolut supportot es kiszamolo mikit lehet szidni
nekem nem volt gondom sosem az ugyfelszolgalatukkal, de teny, hogy ekkora osszeget sem mozgattam meg naluk. nincs is gond a velemenyeddel, inkabb azokkal a hszekkel van, hogy erre biztos nem hasznalnek revolutot, mert csak, megindokolni nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest