Új hozzászólás Aktív témák

• buherton

őstag

válasz retesz147 #34677 üzenetére

A forintos út: valahogy váltani kell TW, Revolut, stb-vel majd 5 éves PMÁP-t vennék viszont ekkor számolj az 1%-os "visszavásárlási jutalékkal". Cserébe a MÁK-nál csak tranzakciós illetéket kell fizetned kp felvételkor és utaláskor, ami egységesen 0,3% max 6.000 forint. (Anno nekem nem volt jó számlacsomagom és ezt a kp-s utat csináltam meg én is elég nagy összeggel.)

Az eurós út: elutalod a MÁK-ba és veszel PEMÁP-t, majd ha kell a pénz, akkor a tótoknál nyitsz ismét egy számlát ahova visszautalod 0,3% max 6.000 illeték fizetés mellett, felveszed és meg is szünteted. Ez macerásabb, de ha euró kell, akkor ez szerencsésebb.

Ügyintézéstől kezdve minden komolyabb dolgot vidéken intézünk pont az ilyen taj paraszt emberek miatt. :( Odahaza simán megmutogattak mindent a babakocsin meg a gyerekülésen, amit Budapesten annyival rendeztek le, hogy ott vannak a polcokon nézelődjenek. Odahaza pedig már csak a kedvességük miatt is megvettük a gyerekülést. Bankiügyeket is, ha lehet otthon intézem hasonló okokból.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés