-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzGee
aktív tag
[link] összefogalaló az IBCE kivonulásáról, nagyjából azt hozta fel, amit írtunk eddig, talán a PDT nem jött szóba eddig
-
Sziasztok!
tegnap vettem pmalp-ot utalassal irtam. Minden rendben ment meg is erkezett a penz a MAK-os szamlara de az osszeg tovabbra is az “elszamolas alatt levo ertekpapir” ful alatt szerepel. Mikor tortenik meg a vegleges vetel/tranzakcio?
koszi
-
Quetz
őstag
Sziasztok,
6-12 hónapon belül lenne esedékes autóvásárlás és/vagy külföldi nyaralás. Az erre szánt összeg egy része euróban fekszik Wise számlán. Van olyan befektetés, amibe érdemes lehet átrakni addig?
-
Ixion77
addikt
válasz
SzGee #105784 üzenetére
"leírás szerint az auto convert meg fog szűnni"
Az elég érdekes lesz, ugyanis TBSZ-en eddig is kizárólag azzal lehetett váltani. Ha ugyanis direkt váltást kezdeményeztem, kiírta, hogy csak a számla alap devizanemére lehet váltani (HUF), arról másra nem.
"Akkor gondolom ír számlaszám lesz"Nem feltétlenül. Attól, hogy hivatalosan más lesz a tulajdonos, még továbbra is tarthatnak fenn számlaszámot.
Ha jól tippelem, az egész változás csak arról szól, hogy a magyar bürokráciától megszabaduljanak. Azt szűntetik meg jogilag, ami ehhez szükséges. A számlaszám valószínűleg nem ilyen és remélhetőleg a TBSZ sem. -
avl
senior tag
válasz
ngaba #105766 üzenetére
sehol ????????
en a masik veglet vagyok:
nincs TBSZ-en kivül ertekpapirom - allamkincstarit kiveve;...igaz, eddig csak ott van/volt TBSZ-em, ahol annak semmi extra dija nincsen, azaz legrosszabb esetben = idö elötti feltöres (amire persze sosem került sor es nem is fog, ugy érdemes tervezni) nincs elönye, de hatranya nincsen
-
-
seven7
aktív tag
válasz
SzGee #105784 üzenetére
Azért ez elég sokszor volt felhozva, mint érv a KBC ellen pl., de persze értem.
Akkor gondolom ír számlaszám lesz (hurrá). Én inkább attól tartok, hogy mennyi hibát fog megint generálni, ha belenyúlnak a rendszerbe. Eddig is voltak, most már reméltem, hogy beáll egy szintre és nem kell havonta support ticketeket nyitogatni. -
maxximeggy
csendes tag
Vajon mi a helyzet azzal akinek most is van IBIE és IBCE számlája is?
-
SzGee
aktív tag
válasz
seven7 #105780 üzenetére
Hát ha már IB-nél szükség lesz a BEVA-ra, az már rég rossz mindenkinek, ettől azért nem tartok...
Inkább a beutalás lesz körülményes, tartok tőle, hogy a jó kis forint utalásnak és ingyenes váltásnak vége lesz, legalábbis a leírás szerint az auto convert meg fog szűnni
viszont megint lehet majd oda-vissza váltogatni a currency-k között limit nélkül, ha jól értelmezem a leírtakatLehet újra kell izzítani a revolut accountot
-
seven7
aktív tag
válasz
WasabiTrsr #105775 üzenetére
Ilyen nekem is volt, végigjártam vele a supportot. Az volt a mondás, hogy technikai hiba volt és többet nem fog előfordulni. Azóta tudtam venni ismét tört ETF-et.
@SzGee: hát ezek nagyon nem jó hírek, kiváncsi leszek mik fognak változni. A 20k EUR védelem nagyon tűnik jónak.
-
SzGee
aktív tag
válasz
WasabiTrsr #105775 üzenetére
Ez valami rendszerhiba volt nem?
Nekem több ETF-ben is van/volt fractional share-em többek között DBPG, SXR8, sosem volt semmi gond, olyan viszont volt, hogy a limitáramért egyszerűen nem akart az IB eladni fractional share-t, ez általában akkor történik, ha időközben elmászik az árfolyamitt látszik, pld, hogy a fractional több mint 10 perccel az eredeti tranzakció után kötött be
az is látszik, hogy külön fee-t már nem számolnak fel rá
Amire még nem jöttem rá, hogyan lehet rávenni az IB-t, hogy ne amerikai idő szerint írja ki ezeket a tradeket a számlakivonatban... -
WasabiTrsr
csendes tag
válasz
kozeposztaly #105759 üzenetére
Nekem mondjuk az IBKR likvidalta a TBSZ-rol CBU7 fractional sharemet ezzel az uzenettel:
Only in limited instances does Interactive Brokers facilitate the holding of fractional shares in an account. Any account not eligible to hold fractional shares will have the factional shares liquidated and the proceeds credit to their account.
This is to inform you that certain fractional shares were liquidated in your trading account for one of the following reasons:
(1) You recently requested to be de-linked from an advisor account, which is allowed to hold fractional shares in sub-accounts
(2) We have recently received instructions of a full outbound transfer request.
(3) The company stock was recently removed from the Russell 3000 index.Az hogy mi volt az igazi ok, azt ugy latszik sosem tudjuk meg, bar azon is meg voltam lepodve, hogy mukodott egyaltalan.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Oppenheimer #105768 üzenetére
Van az IBKR-nek kötvénykeresője, de ha tudod az ISIN-t, akkor a sima kereső is kidobja szvsz. De szerintem csak TBSZ-re engedi megvenni a szocho miatt, és szerintem oda is érdemes. És jól nézd meg, hogy mennyi az ára, és számolj utána, mert OTC-n lehetnek nagy spreadek.
-
Joe123
senior tag
-
ArGab
őstag
Ezzel az Erste Futures izével kapcsolatban, azt jól értem, hogy nem kell bemenni hozzá és szerződni? Csak simán elkezdek utalni a [hsz_85126] alapján és kész?
Illetve még egy kérdés. Ez kvázi sima befektetési alap? Tehát ha főszámlára veszem akkor eladáskor intézik az adót?
-
Oppenheimer
nagyúr
4.7%-os Olasz 10 éves hozamot milyen papírral lehetne kiélvezni IB-nél? Legjobb lenne nem ETF-et venni hanem 10 éves kötvényt közvetlenül. Sztem ez elég jó deal.
-
SzGee
aktív tag
válasz
ngaba #105766 üzenetére
Én már megértem, egy IE->CE váltást, az összes számlaszám megváltozott, állandóan két kivonatot kellett nézni, most ez hatványozottan így lesz, már most 2 kivonat van, akkor lesz majd 4
Mindenesetre érdekes, hogy 2 évvel a létrehozás után már be is szántják a leányt, nem jött be ez a Magyaro. lesz a régi központja elv, hiába a jó kis gazdaságpolitika, a kiszámíthatatlan környezet megtette a hatását, ezek a mammutok lassan lépnek, de ha elindultak, nem fognak visszakozni
-
donat_sz
senior tag
Az erste dij nullázós programját kitolták év végéig? Vagy maradt szeptember vége a határidő, amíg el lehet indítani?
-
SzGee
aktív tag
válasz
kozeposztaly #105759 üzenetére
Egyes ETF-eknél van, másoknál nincs
Plusz díja nincs, csak smart routing-al vehető igénybe, így előfordulhat, hogy drágább tőzsdén veszed meg az ETF-et... Magáért a fractional vételért már nem számol el külön díjat az IB
-
SzGee
aktív tag
válasz
nort_on #105760 üzenetére
Minden azért nem marad
[link] pld 20.000 EUR lesz a kártérítési limit
Ja, és a beutalási számlaszámok is tuti változni fognak, elfelejthetjük az ingyenes forint átutalást megint azt hiszem...
How am I protected against loss? Are there any material differences that will apply to my relationship with IBIE compared to those that apply to my existing relationship with IBCE?
As investment firms, both IBCE and IBIE are required to keep client funds segregated from their own funds so that if either of them becomes insolvent, client funds will not form part of their property for insolvency purposes and will be returned to their clients.In certain cases, if an investment firm has failed to properly segregate client funds, it may not be possible to return these funds to the client should the firm becomes insolvent. Both Ireland and Hungary have compensation schemes in place to provide certain protections to clients if this happens. A key difference between those schemes is that the maximum amount of protection under the Hungarian scheme is €100,000, while the maximum amount under the Irish scheme is €20,000.
-
nort_on
senior tag
válasz
SzGee #105758 üzenetére
Azt írja, hogy marad minden ugyanúgy. Reméljük tényleg így is lesz.
Clients of IBCE will have access to the products and services they have today.
Index fórumot is érdemes lesz nézni, ott még nem jött elő a téma.
-
kozeposztaly
csendes tag
IBKR fractional shares kategória.
Kérdés: ha én TBSZre szeretnék ETFeket ilymódon venni, lehetséges?
Nagyobb költségekkel kell számoljak? (kényelmi szolgáltatásként megkapom mindezt, de ennek ára van,...mintha láttam volna 1-2 kimutatást erről) -
SzGee
aktív tag
Most jött egy ilyen mail, be kell vallanom, erről most hallok először, és eléggé meg is lepett... Elég tiszavirág életű lett így a magyar IB
mondjuk ha marad a TBSZ, én nem bánom
Vajon mi lesz így a TBSZ-el???Dear Client,
As you may have read, IBKR has announced the merger of Interactive Brokers Central Europe (‘’IBCE’’) into Interactive Brokers Ireland Limited (“’IBIE’’).
Clients of IBCE will have access to the products and services they have today. In addition, IBKR is pleased to announce that the merger will enhance access to current IBCE clients to products in OTC Metals and Currencies.
As a client of IBCE, there is nothing for you to do now. We will provide advanced notification when additional documentation is required. For more information regarding this announcement, please see our FAQs on the Interactive Brokers website.
We look forward to continuing to serve your investment goals from IBIE and hope our focus on the needs of European investors will provide even more value to you in the future.
Regards,
-
Joe123
senior tag
-
Vesa
veterán
válasz
tonyrulez #105755 üzenetére
Sokan mennek majd át ingatlanba, ez szerintem élből ezermilliárdos nagyságrend lesz. Aztán kisebb része átvándorol valamilyen ETF-be, ami várhatóan 10 éves távlatban hozhat többet ráadásul devizában. Sokan meg egyszerűen csak át fognak menni devizába, de ez utóbbi persze kérdéses, sok függ attól, mennyire lesz továbbra is extra kretén és nyugat/EU ellenes a vezetés, és mennyire érzik majd az emberek azt, hogy forintban elinflálódni annyira nem nagy biznisz. Az ismerősem között már most sokan azért gyűjtögetnek devizát, mert esélyesnek látnak egy Huxitet pár éven belül, és sokuk számára az lenne a végső vörös vonal. Akkor viszont devizára lesz szükségük.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok
Mák nál szeretnék nov 1-10 között lejáró DKJt venni. Csak okt 18 és nov 15i lejárat látok. Ez létezik? Várható hogy lesz újra kapható nov eleji lejárat?
-
Vesa
veterán
válasz
szabi__memo #105738 üzenetére
Előzmény
Már napi 75 millió forintot nyúlnak le a csalók a bankszámláinkról"Amíg a bankkártyás csalások teljes kárértékének 28 százalékát terhelték az ügyfelekre a bankok a II. negyedévben, addig a számlákat támadó csalók által okozott károk közel 93 százaléka a számlatulajdonosok kára, azokat senki nem téríti meg számukra"
-
Csabroncka
addikt
válasz
Yellow73_a #105748 üzenetére
mert azzingatlan, csakazzingatlan, CSAK AZZINGATLAN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest