- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
proci985 #148294 üzenetére
Jelenleg Focus szériás Seasonic tápot használok (Focus GX 550), és abban a ventinek (valamilyen Hong Hua) van egy nagyon halk, de teljesen csendes környezetben már jól hallható kerregése. (És nem az enyém hibás, hanem ez egy elég általános jelenség sajnos ennél a ventilátor típusnál.)
Tesztben, decibelben kimérve tuti nagyon halknak jönne ki, tehát igazából nem hazudik a teszt, amikor csendesnek írja az adott modellt, de abban a pillanatban, hogy megüti a fület ez a hang, sokaknak rém zavaró tud lenni, és hát, khm, egy kerregő venti, az nem éppen a "legalább annyira jó, mint kb. bármi egyéb egy átlag gépházban" kategória. (Szerk: Nálam legalábbis, egy Phanteks p600s házban, leszabályozott házventikkel, csendes procihűtővel és alapjáraton 0 rpm-es VGA-val gyakorlatilag ez a tápventi az egyetlen hang, ami mindennapos átlag (nem játékos) használat mellett kiszűrődik a gépből.)
Persze megoldás, ha ECO módban használod, és a csak nagyobb terhelésre (tipikusan játék alatt) bekapcsoló ventit már nem fogod hallani. Bár én például szeretem, ha mindig jár a tápnál a ventilátor (alsó helyzetben elhelyezve, lefelé néző ventilátorral talán nem is árt, ha minimális terhelés mellett is mindig van egy kis fordulatszámú, alapjáraton levegőkeringetés), de engem nem is különösebben zavar ez a hang. (No meg ha dolgozom, akkor mindig megy valami zene, ha játszom, szintén nem hallom, maximum késő este, néma csöndben éri el a hallásküszöböt.)Amúgy a mostani Corsair csúcsmodellek nem CWT belesek inkább?? (Nekem ilyesmi rémlik, de nem tápokkal fekszem és kelek, szóval simán lehet, hogy rosszul emlékszem.)
-
syberia
veterán
válasz
proci985 #103191 üzenetére
Azért gyanakszom erre a hibalehetőségre, mert nekem is volt régebb egy ilyen tüneteket produkáló tápom. Nehezen tudtam bekapcsolni, és a kikapcsolás sem ment flottul neki. Viszont menet közben semmi gond nem volt vele, 200 wattos kártyával is elboldogult. 2 db kondiját kellett cserélnem, utána már egyből indult vele a gép.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
proci985 #103188 üzenetére
A biosban a Power Management nem kavarodott össze? Ha nem akkor a táp lesz a ludas szerintem, a Silent Pro Gold-al voltak gondok már fénykorában is.
Seasonic Snow Silent 1050
be quiet! Dark Power Pro 11 1000W
Enermax Platimax 1000W
Cooler Master V1000
Corsair RM1000i
Corsair HX1000i -
syberia
veterán
válasz
proci985 #103188 üzenetére
Szia, miután bekapcsolt a géped, stabilan üzemelt? A nehezen induló gépeknél gyakran a tápegység készenléti körében lévő kondenzátor(ok) elfáradása a felelős, a táphibás totyikban elég jó hatásfokkal be tudják azonosítani.
A felsorolt tápok közül én a Corsair RM1000i-re adom a voksom, nagyon magas értékelést kapott, nagyon csöndes teljes terhelésen is.
-
lajtika
aktív tag
válasz
proci985 #63051 üzenetére
Akkor kicsit többet kell rá szánnom. Azon az 5-6 ezren már nem múlik. Pl Corsair RM450, ANTEC EA-450 Platinum, SEASONIC S12G 450W, BE QUIET! Straight Power 450W e9. Hossza olvasgatás után (Ma délelött) ezeket a tápokat néztem ki. Esetleg van valami tapasztalat? Hosszú távra tervezek tápot venni.
-
Burt1793
veterán
válasz
proci985 #61356 üzenetére
Nem azért váltanám le, mert nem bírja 520W-os létére a 400 W-ot
Ezt tuti simán bírj,a így ha nem veszi meg senki a bolti ár alatt 6 ezer forinttal, akkor nem lesz eladva.
100 fokig is bírja.Plusz később, ha mégis 0 dB-es konfigot szeretnék, jó lesz alapnak.
Most amíg a gépem darabokban van, a fél éves asus notebookomat használom, ami ssd-s és full hangtalan. Egy élmény. -
tornas
őstag
válasz
proci985 #44347 üzenetére
Amit linkeltem azok PFC nélküliek voltak, de ez a hatásfok szempontjából nem sok vizet zavar. Egyébként meg a 2006 körüli, naricímkés, tisztán HEC kondikészletes (volt szekunder köri JunFu kondikészletes is és azok 4-5 év alatt megpupultak még fél-, vagy negyed-terhelésen is.), 400 W-os verziók voltak úgy-ahogy rendesen összerakva (PFC-vel vagy anélkül, az mindegy).
"YL jó kérdés, lehet valami "jobb" szériájuk."
Szerintem valamelyik emberke (remélem, hogy nem bennfentes PH!-os volt) túlbuzgóságának az eredménye.
Egy szó, mint száz... Nálam a Codegen tápok inkább áldozati bárányok lesznek a majdani műterhelésemnek.
Kíváncsi leszek az eredményre...
-
tornas
őstag
válasz
proci985 #44334 üzenetére
Itt mintha nem is lenne annyira rossz a hatásfoka. Érdekes...
Mindegy nekem végül is, mert nem fogok Codegen-t használni sose. Legfeljebb akkor, ha megépítem a saját kis műterhelésemet. Na, akkor kifogom végezni mindet, ami van nekem eltéve!
Az viszont érdekes még, hogy a 400 W-osban mit keres az a Yate Loon ventilátor.
-
Santi22
aktív tag
válasz
proci985 #44164 üzenetére
Ezek csak rpm értékek, nem egyenlő a hangossággal. Mutass nekem decibel értékeket és hiszek.
Láttam én már 1000 rpm-n forogni ventit, ami jóval hangosabb volt 2400 rpm-n forgó társánál, szóval ezek nem egyenes arányosak, hogy magasabb fordulat nagyobb hang."...this unit was extremely quiet in our load testing environment. The kind of interesting thing about the noise output results was that the peak noise output with this unit seemed to occur during the Torture Test as time went on rather than at full load. It was still very quiet at full load and, though it was adding to the noise of our load testing environment during the Torture Test, it was a very minimal amount. The unit would be at home in quiet cooling environments." - HardOCP
-
vzsryl
nagyúr
-
heffe
csendes tag
válasz
proci985 #34502 üzenetére
Én sajnos befürödtem a HX650 V2-vel., bár lehet egyedi a gondom.
Rákötöm az alaplapot és még be se kapcsolom a gépet de már jön is a kellemes magas frekis sípolás, ami bekapcsolva sem szűnik meg. A leghalkabb aktív/ fél passzív tápot akartam levadászni de nem sikerült.vááá
-
BerlinBoy632
csendes tag
válasz
proci985 #34354 üzenetére
Na,lehet,hogy a CPU,de sok változást nem hallok...
Bementem 3000!-rel ment..
Csak nem értem mit akar,mi a jó érték,úgyhogy bár nem a megfelelő topik,de ha már itt kérdeztem,akkor befejezném itt...
Egy csöppet halkabb lett,de nem sokkal...
Bekapcsoltam egy cuccot,az a neve,h CPU Quiet Fan..
Aztán aszongya nekem:
Target Temperature: 45-65 fokig állítható.Feltettem 60-ra.
Target Fan speed:Leírás - minél magasabb a szint,annál gyorsabb a venti.Mármint,akkor forog gyorsan,ha 60 fok?Mert van Slow,Middle meg Fast, Faston hagytam,mert gondoltam mégse kéne "slow"-n forognia,ha meleg.De lehet nem is azt kérdezi?Hanem,hogy milyen gyorsan forogjon,ha nem meleg?Olyan érthetetlenül van megfogalmazva,nem sok infót ad.
a manual annyit ír,hogy "You can adjust the fan speed accoding to the target CPU temperature you choose." És,hogy a default az fast.Ennyi.
Ha már ott voltam,megnéztem a feszeket is: 3.3 = 3.264, 5 = 5.088, 12 = 12.249
-
-
MMIX
addikt
válasz
proci985 #22962 üzenetére
Az Aurum CM 100% japán kondis és folyadékcsapágyas ventilátoros, +harisnya és több kábel. A kis EGN Gold tápokon ugyanúgy kevés csatlakozó van, mint az APN-en. PCI-e sincs.
"GLNnel egyébként ezek távoli rokonok?"
-Semmi rokonság. A GLN, GHN, HLN, HHN, (ha C van az N helyén= 8 cm venti), Blue Storm Bronze és Pro, Blue Ocean a rokonok. A GHN-ből van 80+Silver is.
G helyett H= 230V only. -
MMIX
addikt
válasz
proci985 #22955 üzenetére
Ez egy FSP AURUM bél, csupaszon EGN a neve. Biztos nem gagyi, mert az Enermax is vett belőle, ők NAXN 87+ Goldnak, hívják. Még a 80+ vizsgája is másolat, pedig az Enermax a vásárolt beleket is újravizsgáztatta eddig.
--------------------
Visszább a GLN és GHN és variánsai 40 fok környezeti, az APN és EPN és variánsai 25 fok környezeti hőfokos. Az EGN is 40 fokos.[link] pdf (FSP650-80EGN) 80=szerverbe szánták. 60=Otthoni, irodai használat. -
Giii
senior tag
válasz
proci985 #22932 üzenetére
A házban elöl porszürö és egy 12-es venti.Oldalt a plexinél egy 8-as,és hátul dolgozik egy szívó 12-es!
De amúgy ilyenkor a hátsó nem szívja el a táptól a friss "hideg" levegöt?? lehet bua kérdések ezek,mert ugye a 8-as tollja befelé a hideget a proccnak közvetlen.Lent ami van a pórszürönél elöl,az a vinyóra megy közvetlen,max azis 28 fok terhelve,meg kap egy keveset sztem a vidikari ami sztem meghalt
Bosszantó mert így még használni se tudom rendesen ha gariztatni kell. Thx még1-szer Nagyok vagytok!
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
proci985 #3850 üzenetére
Tervben van egy gépújítás, de csak egy év múlva kb, addig meglátom hová kerül a Fermi és a Sandy Bridge, jelenleg csak erre a konfigra kell. Enyém is nem rég múlt 3 egyébként. Mutatom a jelenségeket:
Első:
"A hátsó főkapcsoló ledes, és egyszer, mikor felkapcsoltam(mivel minden használat után lekapcsolom), *durrant/pukkant* egyet, és nem indult, a led pedig folyamatosan kialudt. Újra le- és felkapcs, megint semmi, a led megint elcsitul. És ezzel vége is a történetének. Tegnap nagyon mérges voltam, és egyben lelkes is, úgyhogy előbányásztam, és szétkaptam, van pár kép a beléről, de semmi vészeset nem láttam elsőre, tehát nem volt sehol hatalmas fekete odakozmált kondi-belsőség. Természetesen eléggé hozzá-nem értő vagyok, nem szereltem tápot soha, tehát ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ilyen gond.
** - nem ma volt, és a hangjelenség nem volt annyira emlékezetes, inkább ilyen sercegés-szerű hangra emlékszem."Második:
"Pár hete már csinálja, hogy bekapcsoláskor serceg(minden másodiknál kb.), meg 2-szer menet közben is eljátszotta. Volt 2 random kikapcsolás, 1 netezés és 1 játék közben. Ez elég ijesztő volt, gondoltam is, hogy baj lesz, de nem tudtam mit csinálni. Időm ablakba, pénzem nemhogy szünetmentesre, sulira is necces jelenleg. Ma volt a 3-ik, egyben az utolsó is. "
Még egy kérdés. Hogyha nem tudom javíttatni, akkor az FSP Saga II vagy ez a Chifi a jobb vétel vajon? Ha rohadt nagy szerencsém van, akkor a csifi 1k ráfizu lenne, ha megkapom a garit egy másik döglött tápra.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kompakt vízhűtés
- Nintendo Switch 2
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gran Turismo
- PlayStation 1 / 2
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ATX tápegységek (Dell, Chieftec, Delta, HKC, Codegen, CoolerMaster, 235W-600W) + RETRO
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest