Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizRRR
őstag
Jól tudom-e , hogy a VX-450-nek 1 db 6 pines csatija van és a HX-450-nek 2 db 6 pinese van?
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
lizRRR
őstag
válasz rayoliviero #18103 üzenetére
Az érdekes...
A VX-450-esemen csak 1 db 6 pin-es csatija volt.
-
lizRRR
őstag
válasz rayoliviero #18105 üzenetére
Na akkor ebből a tanulság h a moduláris jobb.
(#18106) zsole84 : azt tudom mert volt olyanom.
[ Szerkesztve ]
-
lalakov
senior tag
Bocs, de nem találtam olyan élő topikot, amiben megkérdezhetném és lehet ide tartozik valamilyen formában.
Negyed óránként megfagy a gép 5-6 másodpercre, aztán megy tovább. Ezt okozhatja a táp?Ha cserélnem kell, mit szóltok ehhez?
CoolerMaster Silent Pro Gold 600W -
vin99
csendes tag
Üdv
gagyi coolink 400as tápom van egy 8500as proci + 4gb mem+ 2hd és 3850es atit cseréltem 6950-re, Most tápot nézek ezeket:
Corsair CMPSU-520HX táp
CoolerMaster Silent Pro M500 moduláris táp
Cooler Master Real Power moduláris 520W-os
Javaslat? gari nélkül szabad ilyet venni?15e körül nézegetem használtan.
Ha később alaplap + proci fejlesztés lenne akkor se kelljen váltani (nem húzom vagy talán egy minimálisat)
-
viko81
csendes tag
Hali!
5830 extreme + g620 mellé elég egy Hipro 350w Bulk vagy kell a 430as ( D4302RWR2 a jó?)
esetleg más alternatíva? keret 7k max
konfig: g620+5830 extreme + 1 sata 160as hdd .
köszi
Viktor
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, már nem tudom hogy legyek okos. Adott egy konfig, ezt kell etetnie:
- Athlon 64 X2 400+
- 9800GTX = 2xPCI-E
- ODD = 1 molex
- 3 HDD = 2 sata, 1 molexEgy CTG 400-ast szántam volna bele, azt mondtátok anno, hogy 400W elég, szerintem is. Viszont a kábelek már nem, hiába sakkozom. A vga-hoz a második 6 pines csatit csak molexxel tudnám átalakítani, így összesen 4 molex és 2 sata kéne. Ehhez képest van 3 sata, 3 molex. És a kábelhosszakról még nem is beszéltünk.
Lehet úgy átalakítani, hogy ez a kábelkiosztás elég legyen? Ha igen, az jó lenne, de nem akarok agyonterhelni semmit hosszútávon, tehát nem elég a lehet, az is kell, hogy élhető legyen.
Szóval? Nem lenne jó, ha 2 tápot is venni kéne, annyi lóvé nincs sajnos.
illetve:
Azon gondolkodom, hogy megválok a 400-as CTG-től, és az árát beleinvesztálom egy 500-asba, vagy egy Hexába. Ehhez:
1.) CTG500 vagy Hexa 500 a jobb? Hexa kicsit olcsóbb.
2.) Mennyi a reális ára egy nem szétnyúzott, soha nem javított 400-as CTG-nek, egy hét próbagarival? És ha gyorsan akarom eladni, mennyit kéne megcélozni?
Előre is köszönöm, egyre sürgetőbb a dolog sajna.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Jim-Y
veterán
válasz hoffman_ #18117 üzenetére
Ha a pci-e-n kívüli molex csati egy ventihez lenne, akkor létezik 1 molex to 2 molex átalakító. Magyarán, 2 molex kett egy PCI-E 6 pineshez, akkor marad egy, na ha a maradék egyet egy ventihez akarod használni, akkor létezik 1 to 2 molex átalakító. üdv
btw: én lehet megvenném a ctg-400-at ha jó ára lesz
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Ezesetben félek, vélhetően a raktárvinyót kötném az ODD-vel együtt, és akkor ha írnék ki valamit lemezre, akkor mind a kettő kérné a kraftot, szóval egyre inkább érzem, hogy ez halott ügy.
Szóval akkor, CTG500 vs Hexa 500 a fő kérdés, illetve a használt CTG 400 ára.
-
hoffman_
nagyúr
Srácok, még egy kérdés. Van itthom elfekvőben egy FSP Bluestorm II 500W. Sajnos tönkrement, és a második halálozás után a PH-s kollega nem tudta javítani, mert nem volt kapható a hibás IC, elvileg már csak ez a baja.
Ez megoldaná a dolgot, lévén egy jó táp, megvan az összes szükséges csati. Kérdésem a következő: Tudtok ajánlani valami komoly tápszervízt? Ha akár még 3-4 ezer környékén csinálják is meg, akkor is megérné. Elvileg ez a hiba: "a szekunder köri PSU Supervisor IC. Típusa PS223 döglött".
Előre is köszönöm
mod:
A Hexa vs CTG még mindig áll, lehet hogy venni kell sajna.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #18123 üzenetére
Közben kerestem egyet, jóféle újoncmódit mutattam be a Hexa-CTG kérdésekkel, szégyellem is magam
Felteszem kicsit másképp. Relatíve nagy, alsótápos házba keresek tápot. A Bluestorm II 500W, elég volt bele. Ezt figyelembe véve, vajon mind a Hexa, mind a CTG 500 elég lesz? Ha igen, akkor lesakkozom magmaban, hogy melyik lesz.
#18124:
Köszi szépen A hang és a gari eldöntötte, ha nem megy a BS, akkor CTG.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz hoffman_ #18125 üzenetére
Én az FSP HEXA-t ajánlottam volna - amíg le nem írtad, hogy alsótápos, nagy házba kell. Na oda ennek rövidek a kábelei, akármilyen jó kis táp az. Akkor marad a CTG-500.
kieg: én alsótápos, de csak mATX-házban használom a HEXA-t, oda tökéletes, nagyon szépen, az alaplap mögött vezetve a mazzagokat! (lásd adatlapomon)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
hoffman_
nagyúr
válasz Bogyó bá' #18127 üzenetére
Jólvan, ezzel eldőlt a kényszermegoldás, köszi neked is és h1n1-nek is
De, a lényeg még mindig kérdéses, igazából a Bluestorm II-őt szeretném gatyába rázni, az lenne a tuti megoldás, úgyhogy amennyiben tudtok, kérlek ajánljatok valami megbízható tápszervizet
mod:
Arc Mini, hm jó ízlésre vall (lásd adatlapomon, illetve Fractal topic 1. hsz )
[ Szerkesztve ]
-
-
Jim-Y
veterán
Hali, melyiket vegyem?
CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2 BOX vagy
CHICONY Hipro 380W HP-D4302RWB2 OEM ? üdvH61M-VS | G840 | HDD, SSD, ODD x1
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Mind a kettő jó: mivel - ha jól tudom - VGA-t nem tervezel, így vedd az olcsóbbat.
kieg: most látom, van grafkártyád (akkor rosszul emlékeztem valamelyik hozzászólásodra), így a nagyobbat (bár a típusszámuk alapján nem lehet sok különbség közöttük).
kieg2: típusszámuk alapján tökugyanaz a kettő, szerintem azonos venti van bennük.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Bogyó bá' #18131 üzenetére
Oké köszi, akkor megnyugodtam, ha mindkettő jó, lehet a BOX lesz, 400Ft a különbség, annyit nekem most megér egy tápkábel, legalább nem kell rohangálni. Még egy kérdés: hangban van különbség, vagy ezt így lehetetlen megmondani? ^^
mod: van egy eladó új 350-60APN 6K-ért, ha azt meg tudom szerezni akkor jól gondolom, hogy inkább azt vegyem?! Felső tápos házba lesz, és direkt jól jönne, ha rövidek lennének a kábelek.
bogyo: ez nem az én konfigomba lesz, amelyikbe szánom abban nem lesz vga, csak igp.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tényleg, miért akarsz Accelero-t bütykölni a vga-dra? Add el 11-12k-ért, tedd hozzá a coolerre szánt pénzt és vegyél hardveraprón egy 5770-et belőle. Erősebb és csöndesebb is lesz, kb. hasonló pénzből...
kieg: gépelési hibák (romlik a billentyűzetem...)
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz hoffman_ #18135 üzenetére
Elhiszem hogy jó - de ára összemérhető az öregecske 4850 értékével. Ugyanazt a pénzt hasznosabban is elköltheti. Szerintem.
kieg: Tévedtem, csak 6000 forint. Abban a tévhitben voltam, hogy kb. egy tízes...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Molex csatiból lehet sata-t csinálni valahogy?
Ezt szeretném még ma megrendelni, de 1-2 másik oldalon olyan infókat találtam, hogy csak 2 darab sata csati van rajta, ami kevés, mert 3 kéne:/ üdv
-
lizRRR
őstag
Most akkor melyik jó?
-
Jim-Y
veterán
Köszönöm szépen, rendelve
-
KYZRR
őstag
Üdv!
Milyen tápot ajánlotok ehhez a géphez?
- Phenom II X4 B50 @4.0Ghz 1.45V
- 2x2GB Kingmax Nano gaming RAM
- sapphire HD4870 512MB GDDR5ű
olyan 10k körül lenne jó.[ Szerkesztve ]
You can only die once, make sure it is worth it...
-
vin99
csendes tag
jelenlegi konfig e8500 proci + 6950 minimális húzás lenne, később talán proci csere.
Coolermaster GX450 nél mivel jobb COOLER MASTER SILENT PRO 500W azon kívűl hogy moduláris? mindkettőre 4 év gari van és utobbi 2-3 e vel több vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Proxmox VE
- Óvodások homokozója
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest