Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco0337
csendes tag
Szép jó estét mindnekinek, köszönöm a tanácsokat, segítséget
[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz Janos54 #17354 üzenetére
A konfigodat már egyszer leírtad, szóval tisztában voltam vele, hogy mihez kell a táp.
Léghűtést arra értem, hogy ha tuningolsz, és azt léghűtéssel akarod lehűteni, akkor ésszerű keretek között nem tudsz annyit húzni a processzoron, hogy kifusson 18A-ből.
Léghűtés="bordásventilátoros"[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
gabor222
tag
Hello
Most tervezek VGA-t cserélni mert 9800GT megadta magát és kicsit bizonytalan vagyok, hogy elbírná e a jelenlegi rendszer ezt a vga-t:
ASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5 PCIE
Gép:
CPU: Intel Q8300 2,5 Ghz
RAM: 2X2 GB Corsair
ALAPLAP: Gigabyte US3L
Táp: Gigabyte Superb 460W
2 HDDLeginkább az érdekel, hogy a táp elbírná ezt mind együtt ?
Írtam IPON-nak is e-mailt szerintük nem lenne elég és minimum egy 600W-os táp kellene.
Jó lenne ha minél többen leírnátok, hogy szerintetek menne -e. A 600W-os tápot kicsit túlzásnak érzem.
Köszi
-
gg72
veterán
Sziasztok! Egy 500W körüli lehetőleg moduláris, csendes táp kellene nekem 20ezer körül alsótápos házba, mit javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok. 500W-os tápot keresek. A lényeg, hogy a legmegbízhatóbb legyen amit ma kapni lehet a piacon, 7/24-be menne. Semmi extra. Felsőtápos házba kellene. Mit választanátok? Nincs összeg felső határ. FSP, Chieftec, Corsair, esetleg Enermax a legmegbízhatóbb?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Chabe89
addikt
-
wulfi
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek ehhez a kártyához [link] elég lenne-e még az FSP Everest 400W -os tápom?
Válaszotokat, tanácsokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sapphi
aktív tag
Sziasztok!
Ebbe a házba keresek tápot.
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_rc_502_skn1_centurion_5_ii_ezust/165170
Már raktam össze ilyen házba gépet akkor egy ilyen tápot vettem bele.
http://ipon.hu/webshop/product/_fsp_hexa_500w/176730
Amivel az a gondom volt, hogy mivel a házban a táp alul van a kábelezés nagyon rossz volt.
Volt olyan kábel ami alig ért el az alaplapig... Ami azért nem túl jó. És olyan tápot keresek amivel nem lenne ilyen gondom.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
misx
senior tag
válasz gabor222 #17358 üzenetére
Hát az iponék nem jól tudják, mert elég kéne lennie egy jó 400-450W tápnak is. A Giga Superb nem a legjobb (nekem purcant már meg), de elviekben vinnie kell, az egy 400-as FSP. Nekem is ilyen procim van HD5770-nel és 400W-os FSP SAGA II táp hajtja, ami többek szerint még így is félgőzzel megy.
#wulfi: akkor simán
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
HTPC-be akarok tenni picopsu-t, 120W vagy 160W-osat, kérdés hogy ezt a konfigot elbírná egy picopsu? Íme: alaplap: Gigabyte GA-MA78GM-S2H, proci: Athlon II x2 250 (tdp:65 W) 3*1 DDR2, amd hd 6570, 2 vinyó, egy dvd író, és vagy 3-4 venti, a proci alul feszelve,
Milyen magas a picopsu nyákja, ami a 20+4 csatin van? Vagy ez termék függő?Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz gabor222 #17358 üzenetére
Szia!
Elég lesz a tápod.
Azért írta az ipon a 600W-ot, hogy költs el náluk kb. 20k-t, ami nekik jó, neked meg pénzkidobás.
Egyébként az ipon-nál vannak hozzáértőbb emberek is, de azokat vagy nem engedik az ügyfélszolgálathoz, vagy ilyenkor direkt blődségeket beszélnek a nagyobb bevételért.(#17359) gg72: Szia!
Be Quiet Straight Power E8-450, vagy 500W. Ezeknél nincs halkabb a kategóriában. A kábeleik is hosszúak (55cm a legrövidebb).
(#17360) VSAMSUNG: Szia!
A két legmegbízhatóbb gyártó az Enermax és a Seasonic. Tehát olyan tápot tudok javasolni, ami vagy e két név alatt megy, vagy ezek gyártják a belét.
Az Enermax-al vigyázni kell, mert a NAXN sorozatai mind alsó-kategóriás CWT beleket kaptak. De az ECO80+, PRO80+, PRO82+ szériájuk mind Enermax beles.
A Chieftec és a Corsair nem gyárt tápot, hanem nagyrészt címkéznek, illetve a Corsair néha módosít az OEM bélen. Jelenleg ebben a kategóriában egyiküknek sincs olyan tápjuk, amik a legmegbízhatóbbak közé sorolhatóak lehetnének.
Egyébként ebben a kategóriában Seasonic S12II 520 vagy Antec HCG-520 az ajánlott.(#17361) Chabe89: Szia!
Használd a keresőt!
A legterjedelmesebb hsz. róluk.
Röviden, tömören: ilyen áron egyik sem ajánlott.(#17362) wulfi: Szia!
Bőven.
(#17365) Sapphi: Szia!
Chieftec CTG-500-80P, Cooler Master GX450, FSP Aurum 400-500W.
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok.
Olyan létezik,hogy 1külön tápról üzemeltessem csak a vgat?Tehát van a gépbe 1táp+még 1külön ami csak a vgat szolgálja. -
vzsryl
nagyúr
válasz lizRRR #17376 üzenetére
Ez a Corsair igaz, de az Enermax-ra nem feltétlen. Vannak típusok, melyeknek rövid némelyik lényeges kábele.
Egyébként rengeteg olyan táp van, aminek elég hosszú a kábele egy alsó-tápos házhoz.
Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt: Tápajánló táblázat
Feltüntettem mindegyik táp lényeges kábeleinek hosszát.(#17377) Hunyus: Szia!
Igen, létezik, FSP Booster X szériával lehet kivitelezni.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz lizRRR #17380 üzenetére
A sima MODU82+ 425W-nak 45cm-es az EPS csatlakozó kábele, ami kevés egy átlagos alsó-tápos házhoz. A II-es verziónál már szerencsére gondoltak erre, és 60cm-esre növelték.
Ugyanez a helyzet a Liberty ECO 400W-al is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Hunyus
senior tag
Nálam az a probléma,hogy a mostani tápom nem bírja a vgat,tehát windows alatt nincs gond,de ha elindítok 1játékot kb 10-15perc után már jön a tápnak a szaga.Ezért gondoltam,hogy amíg nem tudok venni 1db normális tápot,addig a vga.nak külön tápról adnék áramot.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz Hunyus #17383 üzenetére
A hozzászólásod szakmaisága hagy némi kivetni valót maga után.
Az adatlapodon található "cuccok" résznél 400W-os FSP-t tüntettél fel, ami elég kell legyen a GTX260-hoz. Továbbá hogy érted ezt a "jön a tápnak a szaga" részt?(#17385) lizRRR: Már nem forgalmazzák kis hazánkban. Azt kérdezte, hogy létezik-e ilyen megoldás. Létezik. Az más kérdés, hogy nehéz beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
válasz vzsryl #17386 üzenetére
Hát igen először is elnézést,az adatlapomon szereplő konfig már nincs.Sűrűn változik a konfigom,ezért nem mindig az aktuális van az adatlapomon.
Jelenleg:
LAP: ASUS M2N DH
PROCI: Athlon 64 X2 5200+ (CZ),2MB,rev.F3,89W,SocketAM2+gyári hűtő
RAM:kingston 2x1g+geil 2x1gb
Vga:sapphire hd3870 ×2
ides vinyo
dvd író satás
a táp meg egy 420w deluxe(tudom elég gagyi)Tehát mikor csak a windows megy akkor semmi probléma nincs,amikor elindítok 1játékot pl cod2,olyan 15-20perc után már lehet érezni hogy a tápból jön a szag.Gondolom én laikusan ez azért van mert játék alatt már több feszültséget kell adni a tápnak az alkatrészeknek,és ugye melegszik a táp és gondolom a kondiknak a szaga jön.Ezért gondoltam,hogy van egy p3gépem abba van 1kis hipro táp,elindítom azt és annak a tápjára dugom a vgat,így leveszem elvileg a delux tápról a terhet,a hipro táp meg talán 1vga-val elbír.Tudom ez nem megoldás,normális tápot kell venni,de ideiglenesen(kb 1hétig) valahogyan jó lenne üzemeltetni....
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #17388 üzenetére
Nem Én fogalmaztam így.
Egyébként pár hsz-al feljebb írtam.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nVIPER
senior tag
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
lizRRR
őstag
válasz nVIPER #17392 üzenetére
Legminőségibb bél az enermaxba van tudomásom szerint , de javítsatok ki ha nem.
Ha 500W kell feltétlenül akkor ebben a kategóriában szerintem ez a legerősebb [link](#17394) Hunyus : Próba cseresznye ! Veszteni nem vesztesz vele.
[ Szerkesztve ]
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
lizRRR
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest