- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
butcher eu
senior tag
válasz
Hawk1979 #21999 üzenetére
tegnap már én is belinkeltem ide, miután valaki azt állítottá h nem létezik 450 modularis corsair.
itt egy rövidke cikk -
AstraCDX
senior tag
válasz
Hawk1979 #20769 üzenetére
Hali !
Amit írsz zene szemeimnek, és ha majd meglesz, talán füleimnek is az leszén csendességével .
A nagyobb teljesítményűt példányt a konfig jövőbeni bővítési lehetősége miatt választottam .
Nem vagyok annyira oda a modularitásért de ahogy hirtelen széjjeltekintettem a piacon, a modulárist láttam csak jó áron .
Köszönöm az infokatt !
Üdv.
Astra
-
ImI87
őstag
válasz
Hawk1979 #19107 üzenetére
És akkor mi a helyzet a Zalman ZM600-HP tápommal, aminek elvileg 4 ága van, de áganként csak szerény 16A leadádára képes? Szokták dícsérni a Zalman-okat, mert elvileg FSP belsejük van, de mégis nem karcsú ez a 16A/ág?
És ami pont a lényeg, hogy Quad tuning lenne(Q9550, 3,6-3,8 környékén). Remélem bírni fogja.Gép többi része az adataimnál. Kell agódnom v.mi miatt, vagy menni fog röccenés nélkül?
-
Traxx
őstag
válasz
Hawk1979 #19107 üzenetére
"A tápok zöme egy ágú,csak az Atx 2.01 szabványban meghatározott max 18A miatt"
Ez a 18A helyesen 20A, pontosabban 240W. A tápok nagyon nagy részénél meg fizikailag egy tőről fakad a 12V, ettől szerintem csak a szervertápok térhetnek el, ahol az ágakat külön szabályozhatják.
Amúgy egyetértek, kevesebb ág, de azok legyenek erősek.
-
Márton
nagyúr
válasz
Hawk1979 #18853 üzenetére
Wow, én nem ismertem ezt a táblázatot!
Úgy tűnik jó vétel lesz a Seasonic S12-II 380, mert 21dB.
Viszont 250W-nál már hangosabb, mint a hasonló árú VX450.
Nyugtassatok meg, hogy azért az én konfigom nem fog felvenni ennyit, és nem fog hangoskodni a seasonic (elvileg a héten érkezik)
(nem tuningolom a procit és a szorzót is visszaveszi ha nem kell a teljesítmény)köszi
-
válasz
Hawk1979 #18028 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy 85+-os
Ezek szerint nem...
!
Én környezet tudatos szeretnék lenni, és mindenképp a leghatékonyabb tápra lenne szükségem... Nem szeretem ha sok a villanyszámla
!
Illetve van valami mizéria a szünetmentesek és az actív pfc-s tápok kapcsán, valaki erről fel tudna világosítani?!
Előre és utólag is köszönöm a válaszokat
!
-
Dyno
veterán
válasz
Hawk1979 #17425 üzenetére
Én amúgy csak annyit mondanék hogy pölö amikor az iponba CRG beles volt az FSP akkor csak 6K volt most úgyancsak 7,5K, én ebből azt kombináltam hogy újra PNF beles, amúgymeg nekem egy CRG beles 400-as van a másik gépembe és megvan azért rendesen terhelve.E1200,asus p5b,2giga ram,2*200giga samu+2*80giga seagate,X1950GT,3 ház venti.És szerintem halkabb mint a csifim.Van hogy felpörög de annyira nem súlyos a dolog.
-
stol
addikt
válasz
Hawk1979 #17417 üzenetére
Változtatja mindegyik, csak a PNF máshogy.
A CRG-ben majd feleakora bordák vannak, mint a PNF-ben, ezért kell a CRG-nek azonos disszipáció mellett nagyobb légáram.
A CRG lineárisan, a PNF logaritmikusan.
A PNR-ben ellenben fixen be van forrasztva a panelra a venti 12V-ra.
[link]Képen látható a szekuderoldali bordán a venti kontroller panelja.
Nem egyszerű lineáris ventiszabályzó, azértsem, mert indításkor 1-2s-ig nagyobb feszt ad a ventinek az üzembiztos elindulásért.Kérem tisztelettel, aki 4870-es ATIT hajt CF-ben, az ne álmodjon csöndről, ugyanis az 550VX-es Corsair úgy visított alatta 3D-nél, mint a szopós malac
370W-ot kajált a gép 4magsas quazánnal a lapon konnektorból.
Ami 80% hatásfokot feltételezve ~300W terhelés.
Nagyjából 12V-on jött le minden.
Picit kiábrándító, hogy extra csendesnek kikiáltott Corsair 300W-nál üvöltsön, nem kis mértékben. -
d@minator
addikt
válasz
Hawk1979 #17231 üzenetére
Kismillió tesztet megnéztem de azok a minőségre és a hangra irányultak. Igazad van a kábeleket figyelmen kívül hagytam. A csend kárpótol azért az egy SATA kábelért, ami végül is megoldható és egy korbáccsal így is kevesebb van bekötve, mint a csifinél. Én gondoltam többet a modularitásról mint amit kaptam. Szerintem jól választottam.
-
d@minator
addikt
válasz
Hawk1979 #17119 üzenetére
Ezt jó tudni. Akkor a Bluestormot el is felejtem, mint extra halk táp de a szakik szerint az is jóval halkabb a Chieftec GPS-450-emnél.
Összegyűjtöttem a tapasztalataitok és külföldi tesztek alapján a leghalkabb 400-500W tápokat.Extra halk tápok:
Enermax Modu82 (425W) ~ 18.000Ft
Seasonic S12II (430W) ~ 21.000Ft
Nexus NX-8050 (500W) ~ 18.000Ft (FSP Epsilon bél)
Zalman ZM460B (460W) ~ 22.000Ft
Corsair VX450 (450W) ~ 14.000Ft
Halk tápok:
FSP BlueStormII (400W) ~ 12.000FtMég annak nézek utána, hogy egy quadot egy 4870 szintű VGA-val elvisz e a 425W-os Enermax. Ha igen akkor azt választom.
-
thumb
aktív tag
válasz
Hawk1979 #17083 üzenetére
sziasztok
megoldódott a dolog a 4 pines alaplai igazából 8 pines csak le volt takarva fekete fedővel és a procihűtőmtől nem látszott hogy az ugy van de azért nagyon köszönöm a tippeket
a no name tápokhoz még annyit hogy hát igen sokan el vannak tévedve többek között bevallom én is folyamatosan bár már ez a dolog megoldódott de az a lényeg hogy valaki ezt mond valaki meg azt és hát ugye szegény felhasználó még jóhogy nem tudja hogy most akkor mi van mert nem csak az számít hogy ki mit mond hanem pl. ha ugy van hogy ő mondta ezt mert ő "nagyon tudja és ő a király" akkor lehet hogy jobban hisznek neki merthát na pedig lehet hogy hazudik vagy valótlan stb. szóval ezek a dolgok ahogy írtátok nagyon necces sajnos TÉNYEK!!!
köszönöm
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Hawk1979 #16595 üzenetére
jó az a venti, mert az előző vga-mnál szépen halkan végezte a dolgát, csak terhelés alatt pörgött fel. de a 4850-esek már üresjáratban is többet esznek, ezért pörög állandóan mint a veszett, gondolom. de megfogom a táp oldalát, akkor egyáltalán nem meleg, de még csak langyosnak sem mondanám, ezért gondolom hogy elviselné a kisebb fordulatszámot is üresjáratban.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Hawk1979 #16552 üzenetére
Kombat & Hawk1979: köszönöm!
Mégegy kérdés és befejeztem: a lapomon egy 8 tűs, 12V-os csati van (kép) külön a procc ellátására. Tudtok esetleg ajánlani egy jobb 350-400W tápot amin az egyik tyúkbél ilyenbe végződik, mert nem nagyon vagyok képbe ezeket illetően?
Előre is köszönöm!
-
thenew0ne
csendes tag
válasz
Hawk1979 #16329 üzenetére
Köszi a tippeket, szerintem akkor Corsair lesz. 260.000 Ft-ból kihozom így a gépet(280.000 Ft a keret rá, spórolni viszont nem akarok, de összejött).
Valószínűleg ez lesz a végleges:
Processzor:
Intel s775 Core2Duo E8400 3,00Ghz35,771 Ft
Alaplap:
Gigabyte GA-EX38-DS4 s775 alaplap34,749 Ft
Memória:
GEIL BLACK DRAGON DDR2 1066MHz 4GB (4x1GB) KIT CL531,937 Ft
Merevlemez:
Western Digital SATA2 640GB/7200Rpm/16MB merevlemez17,558 Ft
Videokártya:
XFX GTX280 670M 1GB DDR3 XXX PCIe110,751 Ft
Ház:
Spire SP2009B BlackFin III táp nélkül4,998 Ft
Tápegység:
Corsair CMPSU-650TXEU Tápegység 650W TX Series21,041 Ft
Összesen:
256,805 FtKöszönöm a segítséget főleg neked Hawk, de a többieknek is.
-
thenew0ne
csendes tag
válasz
Hawk1979 #16323 üzenetére
Néztem mik az ajánlottak, de általában mindenki mást ajánl és szeretem mindenki ajánlatát meghallgatni. Egyébként jó minőségű 400-450 Wattos táp elviszi a GTX280-at normálisan és azokat amiket írtam. Nem értek hozzá, de azt ajánlották máshol, hogy 500 Wattos táp alatt ne is gondolkodjak azzal a konfiggal.
Egyébként meg úgy gondolkodok tápban, hogy évekig is jó legyen ne kelljen nagyobbra cserélnem, szóval ezért gondolkodtam 550-600 Wattos tápokban.
-
Traxx
őstag
válasz
Hawk1979 #15430 üzenetére
Ha nem drágán kap egy bikaerős, a gépek nagyon nagy részét elhajtó, nagyon halk, 5 év garis tápot, akkor ne csodáld, hogy agyba-főbe javasolgatjuk
Ha meg valakinek ennyi pénze nincs, akkor ott az FSP / Giga Superb. És 7K-ért van egy évekig megbízható, stabil tápja. Vagy még kevesebbért (ha még van), PNF.
Amúgy én is VX450-et akartam, de becsúszott ez a 400-as Seasonic
Hangban ugyanazt kaptam, és ez a lényeg
-
nyunyu
félisten
válasz
Hawk1979 #15034 üzenetére
Kérhetnél szülinapodra egy magyar kiosztású billentyűzetet...
Dehogy kérek, magyar kiosztáson sosem találom a programozáskor használt írásjeleket (hol a rákban van a pontosvessző???), zárójeleket, úgy eldugták őket, így inkább nem erőltetem a használatát.
(Fórumozni is könnyebb úgy, hogy kéznél van a szögletes zárójel, nem kell egérért nyúlkálni, ha be akarok szúrni egy linket.)Úgyhogy továbbra is maradok az Ergo4000-nél, ennél jobb billentyűzet számomra úgysem létezik.
Egyébként pár hete próbáltam amerikai helyett a nemzetközi angol kiosztást, elég viccesen működik vele az automatikus repülő ékezet ( 'a -> á), de elegem lett belőle, hogy egy szimpla macskakörömhöz is két gombot kell leütni (SHIFT+' után SZÓKÖZ), különben az utána jövő betűt próbálná ékezetesíteni. (persze az "o-ból nem csinál ő-t, hanem ö a végeredmény. Magzar nzelvi t'mogat's ruley
)
-
KMT
addikt
válasz
Hawk1979 #15029 üzenetére
Na ezzel kapcsolatban kérdeznék. A lapomon is 2*4 tűs csatlakozó van, meg a tápon is. Mivel a lapon az egyik le volt fedve, és a használati utasításban az volt, hogy csak QX procikhoz (> 130W) kell a másikat is rákötni, ezért csak egyet kötöttem rá.
Viszont méregettem fogyasztást, és tuning esetén volt, hogy 90 W-tal többet evett a rendszer, mint alapon. Szóval lehet, hogy megeszik a kis E2180 130W-ot ilyenkor. Érdemes bedugnom a másik 4 tűs csatit? Lehet baja, ha mindkettő "feleslegesen" be van kötve?
-
dudi
senior tag
válasz
Hawk1979 #14744 üzenetére
az a baj, hogy ezek a minősítések se teljesen helytállóak. 20%, 50% és 100% terhelés mellett bemérik a felvett/leadott arányt, és ha mindhárom 80 fölött van, akkor 80+ és csókolom.
De ha nekem mondjuk nem 20% maxhoz képesti terhelés kell, hanem 60-70w között? arra hol találok olyan tápot, ami nem fűt el garantáltan 20w-ot? Mert a 70-hez képest a 20 nem túl jó %-ot ad... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hawk1979 #14744 üzenetére
Itt up to 85% van írva, az azt jelenti, hogy legideálisabb esetben akár annyi is lehet. A másikon min 75% van. Ezek nem mondanak egymásnak ellent...
tzsolesz:
Ha almát kérsz, de körtét kapsz, akkor most tulajdonképpen jobban jártál? Nem tudhatom. Ezt sem. Ez kissé erősebb, de hangosabb. Ha a géped nem igényli a plusz erőt - és valószínűleg nem igényli - akkor mindegy az a +50W, ha meg nem érdekel a zaj, vagy nem terheled úgy, hogy észrevehető legyen a különbség, akkor az sem számít. Ha meg akarsz majd olyan gépet, ami valami miatt kérné a plusz teljesítményt - amihez azért elég durva gép kell - akkor jobb az a +50W, ha meg zavar a hang és a körülmények is olyanok, hogy érezhető is a különbség, akkor meg rosszabb. Szóval összességében erre nem tudok válaszolni. -
CallaoW
tag
válasz
Hawk1979 #14692 üzenetére
Köszi az ötletet,majd utánanézek az Enermaxnak is,bár igazából egyre jobban szűkítem magamban a kört a Seasonic és a Corsair közé.
A corsairben a garancia hossza nagyon szimpatikus,de (nekem legalábbis) sok az a 450w.
A seasonicról rosszat még nem hallottam,sem a teljesítményére sem a zajszintjére.
Szóval fel van adva a lecke. -
-
nyunyu
félisten
válasz
Hawk1979 #14277 üzenetére
Ne csak a hatásfokot nézd...
Fsp 350PNF 12V1=18A,12V2=16A
Fsp Saga 350 12V1=10A,12V2=13AHanem az aprobetut is...
FSP 350PNF: *+12V1 & +12V2 total output not exceed 300W
FSP Saga 350: 12V combined power 276WEgyértelmű,hogy ha a kettő közül kell választani,akkor PNF fölényesen nyer...
Nyerni nyer, de nem akkora folennyel...
Kezdem unni, hogy FSP tapok reszletes adatait 8 kulonbozo weblaprol kell osszekukazni.
www.fsp-group.com.tw-n mar nincs kinn minden OEM tapjuk adata, mint par honapja, hanem csak az egyes tapcsaladoke osszevonva, aprobetu nelkul.
http://www.fsp-retail.com/-on vannak a dobozos tapok, 0 reszletes adattal
http://www.fsplifestyle.com ugyanide mutat, 0 reszletes adatVegul a www.fsp-power.ru-n sikerult megtalalni az ATX350PNF-et, mig a PH-s Saga tesztbol vettem a Saga egyuttes terhelhetoseget...
-
ImI87
őstag
válasz
Hawk1979 #14186 üzenetére
Hello!
Köszi, de ne mondd h nem figyeltem, hogy mit írnak
Úgymond rendes párbeszédet folytattunk, és a végén megértettem, hogy mi a helyzet, és beláttam, hogy nem kell olyan nagy táp.
Átnézve az ajánlott tápokat, az Enermax modu82+ 625W lett a legszimpatikusabb. Ha senki nem mond semmi rosszat róla, akkor sz.tem olyat fogok venni.ImI
-
Skizz
addikt
válasz
Hawk1979 #13831 üzenetére
Amennyit ezekben a tápokban pörögnek a ventik, pont nem hallani őket.
Ha a 425-ös Enermaxnak 14-15k lenne az ára, akkor vehetné föl igazán a versenyt a Corsairral. Elég 50-60 hsz-t visszaolvasni, hogy az emberek mennyire szeretnek a tápokon spórolni. Na most akkor ezek után egy laikus ember, egy 450-es tápot venne, 14-ért, vagy egy 425-öset 17-18-ért, mikor mindkettőt agyonra dicsérik?Másrészről pedig, szerintem két ilyen halk tápot egy átlag hangú konfigban már nem lehet megkülböztetni. A vájtfülűek lehet, hogy az Enermaxon, vagy a VX-en hallanak némi berregést idle alatt, vagy picivel nagyobb szélzajt load (ami mellesleg a bordázat méretnék és elhelyezkedésének is betudható), de azért aki ilyen különbségeket észrevesz, az a nemnormális kategóriába tartozik, mert nem élvezi a gép nyújtotta powert, hanem azt méricskéli, hogy az egyik táp 0.86%-kal halkabb.
Na ennyi lettem volna. Jók a 82-esek, de még egyszer mondom: nem született etalon, hogy stilszerű legyek. Nem nyújtanak ezek a tápok a VX-nél annyival többet, hogy ennyivel magasabb legyen az áruk.Peace
-
Skizz
addikt
válasz
Hawk1979 #13827 üzenetére
Aki a VX-nél csendesebb tápot szeretne, az a passzív tápok felé kacsingasson. Az a 2dB azt semmit sem ér, ha van a házban még 3-4-5-6 venti, meg pár winya. A hatásfoka pedig csak 1-2%-al jobb, továbbá egy Quad alá a Pro385 vs. VX450 csatából egyértelműen a Corsair jön ki nyertesen és még egy kicsivel olcsóbb is.
Jó tápok a 82-esek, ez nem is vitás, de azért nem kell annyira Isteníteni őket, ilyen árak mellett.Fúúj, Corsair fan, elkapni!
-
nyunyu
félisten
válasz
Hawk1979 #13538 üzenetére
A pci express 2.0 többek között több kraftot tud átpréselni az alaplapi Pci-x csatin
Ha Tarzan eleg eros, akkor talan sikerulhet begyomoszolni a 9800GTX kartyat a PCI-X csatiba, es az igy keletkezo zarlaton tenyleg nagy aram fog folyni
PCI-X a PCI eXtended roviditese, nem a PCI Expresse. Utobbie PCI-E.
Manapság nem igazán hallani olyat,hogy graf kártyához alaplapi BIOS-t kéne frissíteni
Regen pedig volt mar ra pelda, Asus P2B vs Matrox Millennium G200, amig nem frissitettem a BIOSt, addig barmelyik Matrox driverrel probalkoztam, mindig elszallt a Win98.
Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Egyedi ékszerdobozka
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR