Hirdetés
Aktív témák
-
MadBlade
tag
A jövő hónapban muszáj leszek venni egy tápot , mert amit a házamhoz adtak , ( no name valami ) abban nem bízok ,főleg hogy már cseréltethetem is ki , pedig nincs egy hetes , ugyanis tegnap vettem észre , hogy akármerre kapcsolom a hátulján levő ki/be kapcsolót , így is , úgy is pöccre elindul a gép !
Szerinted egy Chieftec 450W FPC táp jó lenne a konfigomhoz , úgy hogy majd a procit fel szeretném húzni 3,2 GHz-re , + a későbbi bővítések esetleg...
Elég lesz , nem lesz túl sok ?
Megbízható egyáltalán a Chieftec ?
THX !Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
Tuareg0
tag
Viszont ez a villanyszámlában úgysem érződik, hiszen a villanyóra csak a hatásos teljesítmenyt méri.
Ugye?
Szerk.: Bocsi, meg is találtam az 1. hsz-ben.
''Ezzel szemben magyarországon nem fogod az előnyeit érezni a PFC-nek, mert hazánkban KWh-ért fizetünk, tehát a nettó fogyasztást számlázza ki a szolgáltató, a veszteséget pedig lenyeli.''
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Igy van, csak perrel s fogyveddel kell fenyegetozni. Mar leirtam ezt is parszor, linkeltem is tobbszor most nem Ha mas nem, akkor a birosag majd kotelezi oket a kar megteritesere, egyertelmu a szabalyozas, csak legtobben nem veszik a faradsagot, h kiharcoljak jogaikat.
mod: off
[Szerkesztve] -
Az feltűnt, hogy drága.
Nem yóh?
Mivel hasonlítható össze kb.?
(Nem nekem lesz, én már beszereztem a Chieftec GPS-350-esemet.)SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
oszili
csendes tag
Szóval ha jól értem, akkor bőven elég egy 400W-os táp. Max 50 USD-t szánnék rá, ugyanis az USA-ból hozatnám.Fontos, hogy a tápnak legyen 8 pines ATX csatlakozója is, mert az alaplapon ilyen van? Mi a különbség a 4 és a 8 pines csatlakozó között, ezt kell használni a 24-es csatlakozó mellett?
-
Uzmany
őstag
válasz Termi16 #1376 üzenetére
Értem.
Akkor miért van az, hogy 500w-os ill nagyobb tápokat vesznek, hasonló konfighoz, mint az adataimnál?
Áramfogyasztás tekintetében számit az, hogy 420 vagy 500W-os táppal használom ugyanazt a konfigot?
Végül: FSP avagy Seasonic? Avagy ez olyan kérdés mint Mercedes vs BMW?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Zalman 500W eddig a legolcsóbb helyen 22k a Mistralban, Corsair pedig itt a bazárban 23k .
[Szerkesztve]® visions created with passion
-
sklopp
őstag
válasz Termi16 #1405 üzenetére
Abszolút nem beszéltem elrontásról, mégegyszer a lényeg: az eredeti gyártók a cimkézőknek szállított belsőkben általában olcsóbb megoldásokat alkalmaznak, a cimkézők ezeket különböző variációkkal (csendesebb venti, stb.) módosítják, hogy ki mennyiért árusítja a saját neve alatt az teljesen más kérdés. Ezeket a dolgokat pedig nem hallottam, ezek eléggé ismert tények.
-
janos666
nagyúr
válasz Termi16 #1416 üzenetére
Én is nehezen hittem el hogy nem elég neki, lehet hogy nem a 420W-nyi tudása kevés, hanem az autamata biztosítéka ment tönkre és kattan el túl könnyen.
Régebben is gondom volt hogy magas FSB-n néha lekapcsolt a gép 3D alatt, de azt hittem az alaplap melegszik túl mert melegrekordok voltak. Nemrég garis cserén ült a gépem és csak valami 10 éves PCI VGA volt cserekártyának, akkor teszteltem ki unalmamban hogy max. meddig húzhatom a procit, ORTHOS alatt fél órát is bírta a korábban leírt értékeket (nem kacsolt le, csak nem futtattam tovább...), visszaraktam a VGA-t és mikor ATI-tool-al kezdtem volna kitesztelni pár perc alatt lekapcsolt a gép mikor még alap VGA órajelen vártam hogy melegedjen egy kicsit a GPU a 3DView ablakkal. Visszavettem az FSB-t és 15-20 percet is tudtam ATI-toolozni mielőtt lekapcsolt. (de megtörtént) Így alap FSBn és húzott VGA-val játék alatt nem kapcsolt le, de magas FSB-nél igen.
Tettem a lap réztornyára egy 6 centis ventit úgyhogy ez már nem lehetne gond, de lekapcsolt a gép ha magas FSB mellett 3D alaklmazást indítok.
Sőtt, egyre könnyebben adja meg magát, tegnap úgy is lekapcsolt a gép hogy magas FSB-n volt és nem ment 3D csak prociigényes progi (a különség annyi hogy a VGA is bentvolt, nem úgy mint mikor kiteszteltem a procit).
Ha terhelem a procit és a VGA-t is akkor 12,06-ról 11,6 voltra esik a 12V-os ágban a fesz.
A garanciája már úgyis lejárt, ha szétszedem megtalálom a biztosítékot a tápban és rövidre tudom zárni úgy hogy működjön tovább? (ha leág leég, legalább egyszerűbb döntés újat venni )TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Kriza
őstag
válasz Termi16 #1416 üzenetére
Ez a táp egy régebbi konstrukció, 1db 12V-os ága van, amin max 18A-t tud szolgáltatni. Azon kívül a Sirtec elég melegre tervezi a tápjait így a terjelsé+külső hőmérséklet miatt szerintem előfordulhat, hogy a táp a saját védelme érdekében kikapcsol (ilyen esetben fordulhat elő gagyi sz@r tápoknál, hogy kivégez egy-két alkatrészt, természetesen ez nem csinál ilyent).
Nekem is ilyen tápom van, az én konfigomat gond nélkül viszi, de ebben a topicban már én is érdeklődtem, hogy elég-e. Azt írták elég. De mint írtam, janos666 konfigja erősebb, többet fogyaszt.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
janos666
nagyúr
válasz Termi16 #1424 üzenetére
Nem is az olvadóbiztosítékra gondoltam, hanem a hővédelemre. Az is tuti valami bimetálos megszakító szarság kell hogy legyen, azt akartam rövidzárni. (különben hidegen indítva is lekapcsol pár perc 3d után húzott procival, sose forró a táp)
Tudom hogy az amperek jobban számítanak mint a wattok, csak nem tudtam hogy 2 év óta ilyen drasztikusan változott az áramigény, és azonos árkategóriában sokkal jobb egy mai 400-as mint egy régi 420-as.
Akkor egy friss kiadású márkás 400W körüli-fölötti táp már tuti elviszi a gépet?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Csaba_20_
őstag
válasz Termi16 #1437 üzenetére
Az első hozzászólásba szerencsére sokkal mélyebb és szakmaibb tapasztalatok alapján kerülnek a tápok, mintsem ''valaki látott már olyat'', vagy ''használt már olyat''. Ha az életben megkérdezik tőlem, hogy milyen tápot vegyenek, az említett listát szoktam ajánlani átnézésre. Véleményem szerint kellő mennyiség van felsorolva, van miből választani. Ha valaki olyan tápot vesz, ami nincs a listában(tegye ezt akár azért, mert annyira új), számoljon azzal, hogy esetleg hibásba fut bele. Esetleg nézzen körül külföldi fórumokon, hátha ott többet írnak a tápról.
-
Csaba_20_
őstag
válasz Termi16 #1439 üzenetére
Nem ajánlom, de nem is mondom, hogy senki ne használja. Tudod, amiről nincs konkrét információnk, azt ''Se merősíteni, se cáfolni nem tudjuk''. Most láttam leírva egyébként ezt a típus először. Ahhoz pedig, hogy véleményt alkossak róla, minimum szét kéne szednem. Ettől azért elég távol vagyok.
-
janos666
nagyúr
válasz Termi16 #1474 üzenetére
Hát ahogy Csaba_20_ számolta nekem saccra 166W-ot fogyaszt a CPU-m, 100-al többet mintha nem húznám. Ha még rátesszük a voltmoddolt és ultra órajelek fölé húzott 8800gts-t igencsak többet is eszik mint egy ultra (abban több a streamproci és gyorsabb, de kissebb fesszel kissebb órajelen jár) Vagyis ha veszünk egy E6700-al és 8800GTX-el mért 210W körüli eredményt simán rádobhatunk még vagy 120W-ot a tuning (a RAM is sokkal melegebb 2,3 volton, hűtés nélkül nem bírná) miatt és ottvagyunk 330W körül, a táp 12v-os terhelhetősége meg ekköré esik. (napersze nem minden 12vról megy és nem mindíg fullon, meg felülbecsültük, de ja, egy 400W-ossal nem aludnék nyugodtan)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Kriza
őstag
válasz Termi16 #1816 üzenetére
Minimális feszültségemeléssel megy a procc. 1,325-ről 1,35-ön van, de igazából alap feszen is megy. Minden energiatakarékos feature kikapcsolva.
Most jöttem rá, hogy kezdő vagyok, mert meg sem próbáltam alap órajelen a bekapcsolást, hátha úgy is csinálja. De ez már csak a jövő héten fog kiderülni, majd írok ide a topicba. Azért ide, mert mint mondtam, a régi tápommal soha nem volt ilyen.
Még gondoltam olyanra is, hogy esetleg nem elég a terhelés a tápon vagy nem jó az elosztása. Sajna még nem sokaknak van itt S12-II, hogy sok tapasztalat legyen.
Szerintem írok a lap topicjába is.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest