Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Hatvan9
senior tag
mert haverom szerint "katasztrófa" és mindenképpen cserélni kell!:
ezek a értékek:Alaplap 36 °C (97 °F)
CPU 53 °C (127 °F)
1. CPU / 1. mag 40 °C (104 °F)
1. CPU / 2. mag 38 °C (100 °F)
GPU 57 °C (135 °F)
GPU dióda 67 °C (153 °F)
GPU memória 58 °C (136 °F)
GPU környezete 49 °C (120 °F)
SAMSUNG SP0842N 42 °C (108 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 2755 RPM
1. burkolat 2377 RPM
2. burkolat 1688 RPM
Tápegység 2733 RPM
GPU 1673 RPM (60%)Feszültség értékek:
CPU mag 1.15 V
+3.3 V 3.25 V
+5 V 5.09 V
+12 V 11.88 V
+5 V készenléti 4.92 V
GPU Vcc 3.26 V[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok!
szeintetek 1 Delta 350w elég ezekhez:
lap Asus P5B-Plus
proci: C2D E6850 (concore,3Ghz/1333Fsb)
ram:2x1GB CSX cl5
vga:Gainward 8800GTX
hang:Audigy SB0092
hdd:samsung 80GB
dvd:LG GH20-LS15RB Dual layer -író
és 4 venti az alaplapról + 2 molexröl -
Dyno
veterán
válasz Dare2Live #35394 üzenetére
CWT beles, mint ami a Corsairokba is megtalálható, csak itt nagyobb légkavaróval kcisit zajosabban, de szellősen.Nem kívánatos, de egy ismerősömnek egy ilyen tápja van igaz 700W-os Q6600@3,5GHz+8800GTX SLi+ Samu Hd322HJ+1terrás WD(nem tudom a típusát) és ezt a konfigot két éve viszi neki, 1hónapja nézette át a tápját és egy darab púpos kondi se semmi probléma nem volt vele, mondta, hogy nem a leghalkabb, de problémája nincs vele.Lehet végső elkeseredésemben hülye vagyok, de még mielőtt meghal a tápom elötte szeretném eladni, elég sokat emgy a gépem szinte mindig 24/7, szóval mindegy, mindig felmerül eza téma le is vagyok ugatva, csak az a baj, hogy nekem ez a tapasztalatoma tápommal, nem csak hallottam vagy olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
tapasztalatból rázod a fejed?
Nem 2ő és nem is 3 de még csak nem is 10db FSP ZENt küldtem vissza mert elpukkant... Igaz van amelyik nem 2-3hónapot bírt hanem 2évet..... (Ezis nonszensz egy minőségi táp ki kell bírjon 5évet.) Le is írtam ezt, mint ahogy mások is leírták, hogy szar. Ehez képest mi történt? Ott az ajánlott tápok közt.
Itt márcsak így mennek a dolgok....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dyno
veterán
én ezt néztem ki, az is jó amit néztél, ez és az között annyi a különbség hogy a kék az 80+-os.
Mindek TriSLi?
Egy álmom válna vele valóra.
-
Dyno
veterán
Figyelj, nem azt mondom hogy ez normális, de ez enm érv, hogy bekerüljön a nem ajánlott tápok közé.
Én eég reálisan nézema dolgokat, és megsúgom , hogy Corsairokat nem szívesen ajánlom, mert azokse bírják sokkal tovább mint a régi epsilon, igaz sokat kell hozzá használni.Na mindegy ez az én álláspontom nem szeretem fevállalni, emrt nem szeretik itt ezta avéleményt, de minnél elöbb eladom az enyémet amint lesz pénzem váltani. -
kfron
aktív tag
"NEm vitte el a gépet, ennyii"
Na, az lett volna szép ha elviszi!!!
És most ha megint kicserélik egy ugyan olyanra, én már nem szívesen tenném bele a gépembe, akármilyen védelem is van benne...
Egy 25 ezres, úgymond márkás táptól személy szerint nem ezt várom... (persze ez is csak egy vélemény...) lehet, hogy nem teszi tönkre a gépet, ettől függetlenül ez a széria lehet egy kalap sz@r...
De nem vitatkozom, meghajlok érveid súlya előtt. -
CHIPman
nagyúr
[link]
Erről mi a véleményetek?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
kfron
aktív tag
válasz Picturemaker #35381 üzenetére
Hali!
Én is tudom, hogy nem így megy. Nem is azt írtam, hogy azonnal rakják bele az első hsz-ba... Ez csak egy javaslat, semmi több.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Ez biztosan nem így meg, majd a "nagyok" megmondják.
Ilyen alapon a Codegen 400W (12cm ventis) lehetne ajánlott, mert az elmúlt kb. két évben vagy 20 gépet raktam össze ilyet tartalmazó házzal, és (kop-kop) nem volt eddig probléma egyikkel sem.
Remélem nem is lesz.Nekem most egy Corsair CX400 van a gépemben (CM 690-es ház), még játék alatt is alig érezni, hogy melegszik.
Lehet, hogy a "megfőtt" Corsair-eknek egyedül kellett kivinni a házból a meleget.
Az 5 év gari azért elég jó ajánlólevél (szerintem).[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
kfron
aktív tag
válasz nyunyu #35378 üzenetére
Dehogy nincs... A 600, és a 700-as is az ajánlottak között van...
Tápajánló:
FSP tápok:
FSP (modell: ATX-300PNF, ATX-350PNF, ATX-400PNF)
FSP Bluestorm (modell: FSP350-60THN-P, FSP400-60THN-P, AX500-A)
FSP Bluestorm 2 (modell: BS2-350, BS2-400, BS2-500)
FSP SAGA (modell: SAGA 350, SAGA 400, SAGA 450) (PNF preferrált, ha van!)
FSP ZEN (modell: FSP300-60GNF)
FSP ZEN (modell: ZEN 400)
FSP Green PS (modell: FSP350-60GLN, FSP400-60GLN)
FSP Epsilon (modell: FX-600GLN, FX-700GLN)[ Szerkesztve ]
-
kfron
aktív tag
De most már úgy felidegesítettem magam, hogy már ebben az Epsilonban sem bízom...
Lehet eladom a pics@ba... Csak tudnám mit kéne venni helyette?
A Corsair melegszik, (hiába halk, ha megfő), az Enermax meg kib... drága.
Veszek valami Chiefteket, van rá 3 év gari... (erre csak egyet adtak)
Besz@rás... -
kfron
aktív tag
Üdv.
Na. Lehet valaki emkékszik még a tavalyi kálváriámra egy FSP 650 GLN típusú táppal.
Egy zsír új konfiggal vettem tavaly februárban. (Konfig az adatlapomon). Aztán tavaly novemberben, 9 hónap után csattant egy nagyot és annyi...
(Még csak túlterhelve sem volt, sztem a konfigom full terhelésen is bőven 300W alatt fogyaszt... ha esetleg nem, ki lehet javítani.)
De nem is ez az érdekes. Tehát elvittem a szervízbe, ott egy hónap után egy vadi újra cserélték ki. Ezt a vadi új csere tápot én eladtam X.Y.-nak tavaly decemberben, akitől a napokban kaptam egy mailt, miszerint ez a csere táp most 9 hónap után ugyanúgy megadta magát, mint az elődje... (Még éppen garis, vihetem ezt is a szervízbe...)
Az lenne az ügyrendi javaslatom, hogy ezt a tipust (FSP 650GLN) rakjuk be az első hsz-ba, a nem ajánlott tápok közé. Talán nem véletlen, hogy ez is pont kilenc hónap után döglött meg...
Más meg ne szívjon vele ha nem muszáj... sztem.
Ha nem tetszik az ötlet, mondjátok meg nyugodtan.[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Milyen tápot javasoltok a már meglévő konfigomhoz?
Alaplap: Gigabyte GA-MA780G-UD3H
Proci: Phenom x4 9950BE
RAM: OCZ Reaper 1150MHz 4GB KIT
VGA: Sapphire HD4850 512MB
HDD: Samsung 750GB
DVD: NEC 7203s
Játékra, netezésre, videókonvertálásra használom, tuning csínján.
Előre is köszi. -
vzsryl
nagyúr
válasz elfelejtette #35368 üzenetére
A 7750 több, mint dupla fogyasztással bír az E5200-höz képest.
(#35369) sarkadifeca: Ilyen gépbe ne vegyél HD4850-et, mert nem tudod kihasználni. Óriási CPU limited lenne. Le kéne cserélned az alaplapot, procit és memóriát.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nyunyu
félisten
válasz 14adam #35370 üzenetére
Abba a lapba nehezen talal erosebb procit, vagy ha netan akad is S939-es A64 X2, akkor irrealisan dragan.
(Ezert csereltem le a fel gepet, amikor 2 eve meghalt az A8N-E, mar akkor sem nagyon lehetett boviteni.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
14adam
addikt
válasz sarkadifeca #35369 üzenetére
elég,de nemártana egy erősebb proci se...
-
sarkadifeca
tag
Sziasztok!
Nekem csak egy gyors kérdésem lenne.Adott ez a konfig:
asus a8n-e s939
amd athlon 64 3200+
1gb kingston ddr 400 Mhz
inno3d geforce 7300 gt 256 mb ddr2
hdd 2 x samsung 80 gb 7200rpm
pioneer dvd-rwtáp - chieftec GPS 400AA-101A 400W
Az a kérdésem hogy a fenti konfigban lecserélném a videókarit egy RADEON HD4850 1GB - osra, márkát még nem tudok. Elég lenne ehhez ez a táp vagy vegyek nagyobbat?
A gép további fejlesztését tervezem de nem most még.
Válaszokat előre is köszönöm!
ui.: a gépet nem tuningolom.
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
elfelejtette
veterán
válasz SilverSurfer #35367 üzenetére
Hy!
Az általad vázolt gép nem fogyasztana többet 150W-nál, de azért nem érdemes mindenféle noname sz@rra rákötni, nehogy elfüstöljön.
Egy FSP 300/350PNF, vagy egy Chicony Hipro 350W bőven elég lesz.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
SilverSurfer
csendes tag
Sziasztok lenne egy kerdesem, mivel tapokban nem igazan vagyok jo!
Szoval szeretnem a napokban felujitani a gepem es egy AMD Athlon X2 7750+ /Intel Dual Core E5200 -as procit szeretnek a gepbe, gigabyte uj alaplappal es egy HD4670-es videokarira gondoltam.
A kerdes az, hogy a most meglevo Allied 350W-os tapom eleg lesz ennek a konfoguracionak, vagy ujat kell vennem?????
Ha szerintetek uj kell, akkor kb. mekkora az optimalis (400W/450W) ????
Elore is koszonom a segitsegeteket!! -
vzsryl
nagyúr
Ha nem szellőzik megfelelően a ház, akkor előfordulhat ilyen dolog is akár. Mondjuk a 95fok szvsz. még egy rosszul szellőző házban is sok.
Egyébként milyen konfigba kellene?(#35360) F1rstK1nq: Szia!
A legkisebb tápok, amik még biztonságosan elvinnék a konfigodat, azok a Chicony Hipro 350/400W vagy FSP 350/400PNF, de 12k-ért már van 80+-os FSP Everest 400W, ami sokkal halkabb az előbb említetteknél és moduláris is.
[ Szerkesztve ]
-
F1rstK1nq
aktív tag
Sziasztok !
Sajnos amatőr wagyok és nem tudom, hogy az alábbi konfigurációmhoz milyen tápot vegyek, mert az előző tápom tönkremen.
( lehetőség szrint a legolcsóbbat szeretném, ami még megbízható )Konfigurációm:
ASUS P5KC
QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 Mhz
4 GB DDR2-800ATI Radeon HD 4850 OC (külső hűtéses)
Plz help !
Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'
-
Razuel
aktív tag
Yo!
Szerintetek 400W-os BS 2 vagy Everest? -
elfelejtette
veterán
válasz Cobra652 #35355 üzenetére
Coolermaster Silent Pro-t kérdeztél, nem Thermaltake-et.
A Chifi CFT-750 CWT belsővel készül, ugyanazzal, mint a Corsair TX750. Moduláris, és a ventije sem zajong. (Sógornak ilyen van, csak a 650-es változat, ő 15k-ért szerezte alig használtan.)"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
nyunyu
félisten
válasz jahatpersze #35353 üzenetére
Van arrafele egy rakas szamtechbolt, talan a Bartok/Budafoki/Irinyi/Karinthy korzetben a legnagyobb a boltok surusege Pesten. (Kepzavar, Budan.)
Elhajitasz egy kovet, aztan tuti egy szamtechbolt kirakataban landol.Gondolom mind az arrafele tenyeszo onjelolt gepbuherator informatikus/villanymernok/programozo matematikus/satobbi mernokpalantakon akarja megszedni magat. Mas teszta, hogy minden masodik megszunt mar.
(Pl. Bartok legelejen levo bolthelyisegben a Lord a negyedik probalkozo az elmult 11 evben. )[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz jahatpersze #35351 üzenetére
Qwertynek van valami laptopszervize a Bartok elejen, de hogy milyen arakon dolgoznak, az passz.
Esetleg kerdezd meg didymant, mikor rendel arrafele, meg mennyiert gyogyit laptoptapot.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
jahatpersze
aktív tag
ismertek egy megbízható jó és olcsó számtechboltot Bp-en, lehetőleg a Petőfi hídhoz közel, (BME),, a laptopom (HPQ) adaptere nagyon forró szokott lenni, lehet rá venni valami értelmes hűtést emberi áron?
-
nyunyu
félisten
válasz CHIPman #35343 üzenetére
2: A Corsair és Chieftec tápokban milyen bél van?
Corsair:
CX400, VX450, HX450, HX520, HX620, TX650: Seasonic
VX550, TX750, HX750, HX850, HX1000: CWTChieftec:
HPC-340/360/420: High Power
ATX-410: Sirtec
ATX-1136H: Enhance
DPS-300/GPS-350/400/450: Delta
CFT-600/650/700/750-14CS: CWT
CFT-600/650/700/750/850/1020-14C: CWT
CFT-370/430/460-P12S: High Power
CFT-500/560/620-A12S: High Power
CFT-850/1000/1200G-DF: High Power
Kozben volt par AcBel belu is, de hogy melyikek, azt a tobbiek jobban vagjak. (GPS-500/550?)[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz CHIPman #35346 üzenetére
Úgy látom ma lesz új árlistája, majd onnan nézünk neked valamit. Egyelőre csak annyit írok, hogy amiket Te felvetettél, mind rossz ár/érték arányban, és nem is túl erősek ahhoz, hogy komolyabban tudj húzni egy Core i7-et.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Nem fogok iponból rendelni, egyszer már átvágtak, de sikerült a pénz nagy részét visszaszerezni.
Amúgy Gianninál sokkal olcsóbbak a procik, így sztem ott venném, ő pedig nem árul FSP-t.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
lsc
nagyúr
válasz CHIPman #35343 üzenetére
A 3.-ra, FSP Everest 500 W 16-ért . Corsair cwt és seasonic beleket használ .
Az élet kegyetlen .
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Lenne 3 kérdésem.
1: Tudom, hogy a 460-as Giga SuperB-ben 400-as FSP60-GLN bél van, de az 550-esben milyen van?
2: A Corsair és Chieftech tápokban milyen bél van?
3: Csifi 500W 18k-ért, vagy Giga 550W 14k-ért?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
kem
addikt
válasz elfelejtette #35334 üzenetére
Milyen problémák szoktak előfordulni a corsairekkel? Úgy értem ami a nem biztonságos hűtésből adódik.
Köszi!
-
udi24
tag
sziasztok
a végén lehet ,hogy enermaxot veszek mert fő a megbízhatóság!!![OFF](és nem akarok úgy járni mint az 520 hx el)
[/OFF]
megéri a +kp-t az enermax moduláris tápjai(625)?
mennyi és milyen csatlakozók vannak a pro változaton??Üdv: udi24
-
nyunyu
félisten
-
Dyno
veterán
válasz Lacc88 #35332 üzenetére
Másodpercekre.
Amúgy meg, ha nem tuningolsz, vagy ha valami kis tuning be is figyel 300W-nál nem igen fog többet ennia géped.
(#35333) Cobra652:Enermax Modu82+ 625W teljesen elegendő lesz.
De ha a kettő közül akarsz választani akkor inkább a Giga.
Zajra pedig az említett 3 táp egy szinten van.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz Lacc88 #35330 üzenetére
Az Exermax 525-ös is bőven elég lesz, még a ventije sem fog zajongani.
A Corsair-ek ventivezérlése meg tényleg túlságosan a hangerőre gyúr, nem a biztonságos hűtésre...(#35333) Cobra652: CM Silent Pro 700W bőven elég lesz.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
-
Lacc88
senior tag
válasz elfelejtette #35328 üzenetére
Okés !
Csak azért írtam mert 25Kért van a 650es Corsair , és 28K-ért a enermax 525....
Van különbség , a corsair mennyit adhat le ebből a 650ből ?!Konfigom ez lesz , már megvan a fele !
AMD || Phenom 955 !
Gigabyte UD3H !
vinyó - 500gb 7200 baracuda !
vga : 4890 1gb sapphire !Tuning lehet hogy lesz , de a biztonság kedvéért a nagyobbat kéne nem ?!
Én már nem tudom h melyiket vegyem ... komolyan ... írjátok le !!![ Szerkesztve ]
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
elfelejtette
veterán
válasz Lacc88 #35327 üzenetére
Vedd azt, amit VZSRYL ajánlott!
Mindig jó cuccokat szokott ajánlani, megbízhatsz benne!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Igen vzsryl-el bexéltem már !De gondoltam megkérdezlek titeket is !
NA szóval nagy gondolokodásba vagyok tápegység terén !
ENERMAX PRO82+ 525W , CORSAIR PSU-650TX !A két táp közül melyiket érné meg jobban minden szempontból !?!
Lehet hogy lenne CPU tuning , hogy mindenre elég legyen a táp !?!köszi.
[ Szerkesztve ]
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
elfelejtette
veterán
válasz zozz12 #35324 üzenetére
A CX400 pont hogy minőségi alkatrézeket kapott, mivel a nagyon jónak tartott Seasonic belsőt kapta!
Tehát teljesen okés a CX400.
De mint írtam keress FSP Everest 400-as tápot, ez moduláris, tehát a felesleges kábelek lecsatolhatóak. Ráadásul 80Plus minősítésű, tehát nagyon jó hatásfokú. És a leghalkabb tápokban található ADDA venti van ebben is. Az ára pedig 12k, tehát még pariban is van a CX400-zal."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
zozz12
tag
válasz elfelejtette #35323 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Azt olvastam a CX400-ról, hogy nem olyan jó minőségű alkatrészeket kapott. Ez mennyit számít? Így is teljesen okés? -
-
zozz12
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni ,milyen tápot vegyek majd, kb. 10-15 000Ft -os kategóriában (az alacsonyabb ártól függetlenül fontos lenne a tartósság, megbízhatósság (csendesség)). Tervezek majd kisebb "húzásokat" is! Konfig.:- CPU: Intel E7500
- VGA: még nem döntöttem, de nem nagy fogyasztású, valószínűleg Asus...
- Alaplap: Asus P5KC
- RAM: Kingmax 2X1GB 1066MHz
- HDD: Seagte 500GBAmi eddig szóba jött:
- Corsair Power CX400W
- Cooler Master eXtreme Power Plus 460W
- OCZ StealthXStream Power Supply 500WMiket tudtok ajánlani ehhez az "összeállításhoz"?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
12k-s árkategóriában, ami nagyon halk és jó is, az az FSP Everest 400W és Corsair CX400. Efölött már csak Enermax PRO82+-t tudok javasolni. Ha tudsz szerezni 385W-osat, akkor az lenne a legmegfelelőbb árban is és teljesítményben is.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Az általad vázolt konfig 150W körül fogyaszt full gázon, így egy 300W-os táppal is duplán túl lesz biztosítva. Extra halk tápok:
Enermax Pro 82+ 385W (extra drága...)
Seasonic S12-II 330W (szintén drága)
FSP EVEREST 400W (moduláris)
Corsair CX400"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz Sekene #35316 üzenetére
Nagyságrendekkel jobb. Fényévekkel előzi meg a másik verziót. És ehhez is elég lesz az Everest 400W.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Sekene
csendes tag
válasz elfelejtette #35314 üzenetére
Esetleg proci javaslat és alaplap javaslat? Érdemesebb Am3 as foglalatú procit és alaplapot venni inkább?
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz Sekene #35311 üzenetére
Tuti elég ehhez a géphez a 400W, csak ezt a gépet ne vedd meg, az alaplap, és a proci is elég tré...
-
vzsryl
nagyúr
válasz Sekene #35311 üzenetére
Ne vegyél Phenom I-es procit, mert a Phenom II-k ára is jó és sokkal jobbak minden szempontból (teljesítmény, fogyasztás, tuningpotenciál).
Amúgy elég 400W, bár a régi Phenom-okat ha tuningolni akarja az ember, akkor hasonló fogyasztásra lehet számítani, mint egy Core i7-el, vagy lehet annál is többel.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Sekene
csendes tag
válasz elfelejtette #35310 üzenetére
Tuti elég a 400W? én nem értek hozzá csak biztosra akarok menni
[ Szerkesztve ]
-
Sekene
csendes tag
válasz elfelejtette #35310 üzenetére
Ne vegyem meg? vagy vegyem meg?
-
elfelejtette
veterán
válasz Sekene #35308 üzenetére
Egy minőségi 400W-os táp elég, pl. FSP EVEREST 400W.
De ha még nincs meg a gép, akkor ezt e vedd meg..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Sekene
csendes tag
Sziasztok csak az érdekelne hogy egy ilyen konfighoz mekkora táp kell? köszi előre is.
Alaplap: Asus M4N78
Processzor: Amd Phenom 9950 x4 Black edition
Ramok: 4 x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz
winyó: WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2
DVD: NEC AD-5240S Fekete
Videókártya: GIGABYTE GV-R489OC-1GD
-
Miller12
csendes tag
válasz elfelejtette #35305 üzenetére
Q9400-es proci
-
elfelejtette
veterán
válasz Miller12 #35304 üzenetére
A 2x4 pin a processzor tápellátásáért felelős, az olyan alaplapokra szokták rakni, ami 140W-os fogyasztású processzorokat is képes fogadni, ehhez kell a 2x4 tű. Ha kis fogyasztású procit raksz bele, akkor elindul 1x4 tű bekötésével is, igaz hogy ekkor no-tuning.
Ez a verzió akkor áll fenn, ha csak 1x4 tű van a tápon. Persze ha van a tápon 2x4 tű, akkor azt be kell kötni.
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
válasz Miller12 #35302 üzenetére
"Vannak olyan kábelei egy tápnak, amelyeket mindenképpen használni kell, ezért értelmetlen lecsatlakoztathatóra csinálni őket. Ilyen például a 20+4 tűs főcsatlakozó, vagy a kiegészítő, 12 voltos alaplapi szál. Ma már rengeteg videokártyának van saját PCI Express tápcsatlakozója, így az FSP-nél rögzítettek egy hattűs csomagot is."
[link]2X4 pinest kell kötni az alaplapra, 6 pines a VGA-é!
-
Miller12
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
Vettem egy FSP Everest 500W-os tápot és egy ASUS P5Q3-as alaplapot + GTX260 VGA
A problémám az, hogy a tápot nem tudom, hogy kell bekötni!A tápon 3 kötegbe jönnek le a vezetékek (+a csatolható csatik)
ELSŐ= 24 pines (20+4) az megy a EATXPWR-hez eddig oké!A másik két köteggel van bajom melyiket és hova?
-1x 6 pines
-2x 4 pines
Az alaplapon még 8 pin van szabadon egy helyen! Az mire való?
+van még itt egy csomó kábel mellé!Valaki tud segíteni esetleg elmagyarázni?
-
Dolby
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest