Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz CHIPman #35799 üzenetére
Ezek közzül én az Enermax Cyclops 405W-ot, vagy az FSP Everest 400W-ot venném. 500W felesleges...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
CHIPman
nagyúr
Légyszi innen mondjatok olyan tápot, ami szerintetek jó(még mindig nem tudom, hogy az 500-60GLN-nél miért baj a kevesebb kábel, vagy hogy ez mit takar), és nem túl drága. 15-16k körül.
A cfg ilyesmi:
B45 alapfeszes tuninggal
770/780G
2x2GB DDR2@2V
4830@700/1065(később nagyobbra cserélném)hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Zolás
addikt
Köszi közbe megnéztem hogy miatúrós zúg ennyire és kiderült hogy a vidkarim ventije zajong. Ahogy lefogtam egy kicsit a ventit rögtön olyan csöndesség lett
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
fenergie84
addikt
14adam. Dyno: Köszönöm uraim!
-
Dyno
veterán
válasz fenergie84 #35794 üzenetére
Ha a hang a lényeg akkor egyértelműen corsair.
-
14adam
addikt
válasz fenergie84 #35794 üzenetére
Corsair,abba jobb a belső halkabb.Seasonic belsővel szerelték
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Nem tudok dönteni két táp között:
Corsair 650W PSU-650TX
Chieftec 650W DT650C14S
Kb egy árban vannak, és nekem nem feltételem a modularitás.
Szóval konstrukció, hang, teljesítmény szerint, melyik éri meg?
Üdv. -
Dyno
veterán
válasz samu74 #35787 üzenetére
Nem.
Seasonic: CX400,vx450,hx450,hx520,hx620,tx650
Többi mint CWT, azokkal meg nem volt edig semmi.(#35788) CHIPman:Sima GLN-t ne vegyél.ő elég lesz, ha csak enm amjd cf/sli/dual gpu-s kártyát/kat akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
válasz killer1203 #35783 üzenetére
Igen el ,de a procit nem nagyon fogod tudni megrántani,meg a VGA-t se nagyon erőltesd.
-
Dyno
veterán
Akkor itt valami baja van a ventijének, gariba probáld meg cseréltetni.
(#35767) CHIPman :Jó lesz akkor az az Epsilon.
(#35773) samu74:Jótállás.
(#35779) samu74 :Nem a seasoniccal van baj hanem ahogy belenyúlt a corsair azzal, de keress csak itt vissza hogy Stolhoz hogy kerüét egy hx520.....továbbá már írták itt azt is hogy hx620/520, már alkatrészeket is rántott magával....
(#35783) killer1203: Elég lesz.
-
samu74
addikt
válasz CHIPman #35780 üzenetére
Most azért zavarba hoztál... Még annyit hogy ilyen típust(500-60GLN) csak 75% hatásfokkal találtam,van az Epsilon arra gondoltál?Adjál már egy linket ahol meg tudom nézni a tápot!
Az 5 év garanciát már mondtam?
vzsryl:azért nem mindegy hogy netezel vagy játszol(80W VS. 250W),meg azért vannak a 105 fokra hitelesített kondik benne.[ Szerkesztve ]
-----------
-
killer1203
senior tag
Ugye egy FSP everest 400w táp elvinne ezt a konfigot?
Phenom II 945
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
4gb ddr3
HD48701-2 vinyó, pár venti egy dvd iró.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
-
CHIPman
nagyúr
-
samu74
addikt
válasz CHIPman #35778 üzenetére
Ezekben a corsairekben seasonic belső van,vagy rosszul tudom?Azok meg elég jók nem?
Aki meg arra hivatkozik hogy rossz a hűtése a tápnak és ezért döglik be...Nos nálam ez nem jelentkezett 3 év alatt 1x sem.Pedig elég erős gépem van és nem a gyári órajelen működnek a főbb alkatrészek(picit több inkább). De igazad van,az a +3 ezer forint nem ér annyit hogy egy seasonic beles tápod legyen!
Ja, én egy picit több linket be tudnék tenni arról hogy hányan dicsérik és ajánlják ezeket a tápokat.[ Szerkesztve ]
-----------
-
CHIPman
nagyúr
válasz samu74 #35773 üzenetére
Nekem semmi bajom vele azon kívül, hogy drága, és nem megbízható.
[link]
A garanciával meg az van, hogy mindegy, hogy mennyi, ha nem kell elhasználni. Ha meg el kell, az már rég rossz...hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
CHIPman
nagyúr
Ez nem lényegében, ez egy FSP táp, csak nem rövidítve van a neve. A fentire még mindig várom a választ, ha valaki más tud vmit, akkor az is válaszolhat, nem feltétlenül Dyno-nak ment.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
toldy
őstag
Üdv.
Kéne vennem egy kisebb gépbe egy új tápot, irodai felhasználásra kell a gép a táp az 400w alatt bőven elég, milyen márkakat javasoltok.Az élet nem habostorta.
-
CHIPman
nagyúr
Ez a 4830, ami most van. Lehet, hogy később beújítok vmi nagyobbra.
Tehát az 500-60GLN bírja a strapát? Mert azért 85% 15k-ért elég jó lehet.
Az Everest 400-as nem 80+-os sajnos, csak az 500-as, Epsilonból pedig 450W-tól kezdődik a 80+, és az is 85%-os.
Valamint van még 80+ Standard-os, 83%-os FSP400-60GLN, de alig olcsóbb, mint az 500-as.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Zolás
addikt
Üdv urak egy kérdésem lenne.
Nemrég vettem egy Corsair HX620 tipusu tápot és hangosnak találom a ventijét. A ház alsótápos igy alulról hideg levegőt szív (CM690) Egy p5q alaplapot e6420 procit 4730as vidkarit és egy vinyót használok.A proci most 2700on fut . Kérdésem az lenne hogy mitől lehet hangos? Nem terhelem eléggé és attól? Az egész házból csak a táp ventijét hallani de azt eléggé erősen.
Válaszokat előre is köszönömCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
CHIPman
nagyúr
80plus Bronze minősítéssel találtam 15k-ért FSP500-60GLN-t. Erről mi a véleményed?
vagy AM3 X4+DDR2-höz elég lenne 400-as 80+-os?(nagyrészt alapfeszes tuninggal lenne járatva, maximum néha meghúznám, ha konvertálok)[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Dyno
veterán
válasz banderasz77 #35760 üzenetére
Ha az is 80pluszos GLN akkor vedd emg a 400-as, de ha nem 80pluszos akkor a 350-es lesz a legjobb!
(#35757) Cane:Nincs velük ilyen baj, CWT beles, ami megtalálható néhány Corsairba, Thermaltake, Gigabyte, Inwinekben, incs velük ilyen baj, a régi Sirtec beles Csifikel volt ilyen baj, meg azt hiszem a Deltákkaé, de szerintem ami volt neked tapasztalat az is csak valami egyedi probléma volt, szvsz, ne tarts ilyen dolgoktól.
(#35751) CHIPman:Epsilonból csak 80pluszost szaba venni, BS2 emg szerintem drága tudásához képest.....
[ Szerkesztve ]
-
Vidori
tag
válasz banderasz77 #35758 üzenetére
1. Jobb táp ennyiért talán nincs is, főleg nem 400W-os. Ez a FSP350-60GLN(80) bőven elvisz egy jobb ATI 4xxx kártyát is.
2. Hosszabb távra venni HTPC-hez nagyobbat nem érdemes, főleg ha új i5-ös konfigot veszel, akkor ahhoz érdemes új tápot venned és akkor talán olcsóbbak is lesznek valamivel a nagyobb tápok. Majd akkor meglátod.[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Egyébként véleményed szerint 400W-ig mi a legjobb táp? Eddig a befutó lenne nálam a FSP350-60GLN(80). Esetleg ha később másra is kellene mint HTPC, 1 vga + i5-öt azért elvigyen. Ha meg több kakaó kell, akkor meg ott van a jó öreg AX500-A-m. Tehát ha nem sokkal többért van jóval jobb alternatíva, akkor megveszem inkább azt. Hosszabb távon az lenne az olcsóbb ugyebár....
-
Cane
őstag
Igen a Phenom II és a Core i5 között va"c"cilálok. És amúgy kösz a választ! Egyetlen aggályom van a Chieftec tápokkal: amikor áramtalanítok, akkror néha megbolondulnak... Ha nem kapcsolom ki a főelosztót és utánna a tápot akkor megsértődik és nem kapcsol be... Ezt azért mondom mert fordítva is ugyanez a helyzet, ugyanígy kapcsolod visza, akkor jól megy... stb ha gondolod a chieftec tápokról...
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Dyno
veterán
Akkor ő tökéletes lesz, főleg ha 4870x2-t veszel majd.Csak feljebb még phenomot írtál.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Árat írhattál volna....
Így elsőre ezt ajánlanám.
De ha van pénzed ez még jobb lenne.
És a legjobb pedig ez, vagy a modu82+ 625W-osa, ami moduláris, de az 40K környéke.De ha nem fogsz tuningolni elég Enermaxból az 500W-os illetve az 525W-os is.
-
Cane
őstag
Elnézést skacok, de kb. 5 perecet vett el az időmből az, hogy ezt a totyikot megaláljam. Szeretnék egy Phenom X4 965 kongfigot hajtani egy x4870x2-vel, semmi egyéb szerver, stb, vinyóval, etc, milyen tápot nézzek ehhez?
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Az FSP Everest 500W kifutott a webshopokból. Mi az a táp, ami a tudásával pariban van, vagy kicsit jobb, és max 2k-val drágább nála?
-
kpal
nagyúr
Arra lennék kiváncsi használtan mennyiért érimeg venni a corsair cx400-as tápot ?
-
tome.jr
addikt
Melyik lehet a halkabb? Főleg üresjáratban vagy alacsony terhelésnél érdekelne:
OCZ ModXstream 400 w
FSP Everest 400 w
Corsair VX 450w[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
borat26
aktív tag
válasz borat26 #35735 üzenetére
Ez a másik táptípus, amit nem tudnak hozni.
NEM várok AJÁNLATOKAT, mert a régi tápomat beszámolják.
Szal még mindíg MODULÁRIS ATX-et keresek 500-600 Watt között
Lépek, mert lassan indulnom kell.
Sziasztok!
ui: 14adam: aláírásomban a konfigom, de a VGA Sapphire Radeon HD4890 Vapor-x,vagy Atomic Toxic lesz hamarosan
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
-
szakalistvan
senior tag
Üdv mindenkinek
Olyan problémám lenne hogy kicsit hangos a venti az FSP tápomban,szerintem folyamatos 12V-ot kap,nem hőfokszabályzós.
Ha sorbakötnék vele egy 50 Ohmos ellenállást ,akkor kb 7V-ot kapna,hangja meg nem lenne,kérdésem hogy ez jó ötlet e,nincs pénzem ventire.
A konfig az adatlapomon,nem húzok semmit,de aludni azt csöndben szeretek -
borat26
aktív tag
Sziasztok!
HELP!!!!!!
A mára rendelt FSP Everest 500 watt-os tápom nem jött meg és nem is szállítható
Amiben a segítségeteket kérem, MONDJATOk nekem MODULÁRIS tápot 500 és 600 Watt között, mert hétfőn reggel be kell mondanom, h mit szeretnék helyette.
Legyen legalább 4 db SATA csati és legalább 1 PCI Express csati a kövi kártyám - RADEON HD4890 Vapor-X - miatt.
Amiért nem én nézek utána: A hétvégén külföldön leszek, így SEGÍTSETEK LÉGYSZI!
Vasárnap éjjel, vagy Hétfőn reggel rá tudok nézni.MINDENKINEK ELŐRE IS KÖSZÖNÖM, AKI CSAK EGY KICSIT IS FOGLALKOZIK A PROBLÉMÁMMAL!!!!!
Üdv: Borat!!!
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #35726 üzenetére
HTPC-be nem kell 400-as, főleg, hogy az nincs is rajta a 80+-os listán, a 350-es viszont igen.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Qru
MODERÁTOR
-
banderasz77
addikt
Na csak visszatértem egy kérdéssel, mert új árakat találtam. Tehát a kérdés ezeken az árakon melyik tápot vigyem haza HTPC-mhez?
350PNF 5.750.-
400PNF 7.125.-
350GLN(80) 7.490.- -
Vidori
tag
-
Vidori
tag
válasz banderasz77 #35720 üzenetére
Szia!
A GLN-es FSP 12V-os ágon (16A&16A) erősebb mint a Hipro (14A&15A), újabb fejlesztés és takarékosabb is, így szerintem azt válaszd.
Adatlap:
Hipro[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz d3lete #35716 üzenetére
Nyák épül az 500-asra.
agy kiadtak egy rev 2 es szériát mert a régi 700w osnak a doboza sem oylan.
Van ujabb Epsilon, 80+-os meg a 85+-os széria, de azokkal is bajok vannak 700-800W fölött, de használd a keresőt, vannak itt tapasztalatok is ám, nem csak vakon a sötétbe kapáloztunk mikor belekerültek felvilágosítás képpen az első hozzászólásba.(#35718) kpal :Ha nem lenne benne minden nem ajánlanánk.
-
d3lete
aktív tag
Most látttam review okat a tápról és egyértelműen alátámasztják hogy még a 600as epszilon és a 700 as is különbözik nem hogy az 500 as durva lenne 500as belsőt tennének bele azé csak nem hülyék képeken is látszik nagyobbak a kondik a tekercselés a hűtőborda.Szerintem! a nyák az lehet egyforma
vagy kiadtak egy rev 2 es szériát mert a régi 700w osnak a doboza sem oylan.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
rayoliviero
veterán
AMD Phenom II 550+4 GB ram+HD4870 1 GB DDR5 : ez így el fog menni a Chieftec GPS-450AA tápomról?
-
14adam
addikt
válasz d3lete #35710 üzenetére
Az FSP újabb szériás tápjairól(Epsilon/Everest szériák):
Az Epsilon szériával vannak problémák, de csak a 600-700W felettiekkel, mivel az összes a GLN 500-as elektronikájára épül. 600W felett az már kevés, ez a meghibásodások oka. De a kisebb, 400-500W-os darabokkal semmi gond nincs. Ár/értékben nagyon jó vételnek számítanakFsp Everest 400 ha tuningolsz akkor 500
szasanyi: Támogatom amit a kolega ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz szasanyi #35708 üzenetére
Gigabyte SuperB460W, FSP Everest 400W, Corsair CX400.
(#35709) kpal: A 350W-os is elég, de a 400W-ossal halkabb lenne.
(#35710) d3lete: Benne van az 1. hsz-ban, hogy a 600-700W-os és afeletti Epsilon-ok nem ajánlottak, mert 500-as elektronikára épülnek. Egyébként a gépedhez még CF esetén is sok lenne 700W. FSP Everest 400 vagy 500W-ot ajánlok. Ha sok pénzed van, akkor valamelyik Enermax PRO/MODU82+-t válaszd, mert azok képviselik a legjobb minőséget és nagyon halkak, továbbá a legkisebb is elég lenne a konfigodhoz.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
d3lete
aktív tag
ÜDv! valakinek van tapasztalata az FSP epsilon 700w os tápról? elbir-e egy phenom 2 940 cpu + Hd 4890? éshogy 700w ot le is bír adni vagycsak ráirják?
-
kpal
nagyúr
Egyszer már jártem itt,csak még annyi lenne ,hogy nézegetem ezeket a CHICONY Hipro tápokat (350w,400w) és akb, egy 1000 külömbség van köztük.És mivel a pénz is számit én az olcsobbfele hajalok,megint megkérdezném ehez a géphez core2 e7400+2Gb ddr2 + 8800 gtx /gts (ez változhat)+ dvd iro + 1 hdd elég lenne inkább a 350w -es táp? Ja és az IPON.hu -rol rendelnék mennyi a posta költség eszt nem tudom ? Köszönöm a választ.
-
szasanyi
félisten
Ajánljatok már egy jó tápot AMD rendszerhez pls... sürge lenne a kérésem!
Nem kell, hogy extra halk legyen (no, azért zajos se lenne jó ) és gondolom 450W elég a Phenom II rendszerekhez is. Legyen rajta 8 pines CPU csati az alaplaphoz. 15k körül lenne elfogadható... -
Dyno
veterán
válasz banderasz77 #35703 üzenetére
De az még jobb, az még komolyabb terheléssel sem hangos.
-
Osynho
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy alábbi konfigot (egy kis lehetséges processzor ill. videókártya húzás után) egy corsair psu-400cx táp maradéktalanul kiszolgálná-e ?
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
SAMSUNG 1000GB F1 7200rpm 32MB SATA2
GIGABYTE GZ-X5
ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO PWM
memória választás folyamatbanköszönöm szépen!
-
banderasz77
addikt
Klassz, akkor az lesz a befutó.
vagy ez nem jobb?
FSP 350W ATX/EATX tápegység (FSP350-60GLN 80Plus)
ugyan annyiba kerül
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz banderasz77 #35700 üzenetére
Múlt hónapban raktam össze 2db gépet, amikbe 350PNF került. Elite331/335-ös házakban vannak 5V-ra kötött házventik mellett, a gépekben alulfeszelt procikon leszabályozott CM Hyper TX3-as hütök dolgoznak, és mindkét gép szinte hangtalan.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
lsc
nagyúr
válasz banderasz77 #35700 üzenetére
Főleg mivel nem lesz terhelve biztos halk . Az asszony gépében 300-as vagy 350-es van, hangtalan .
Az élet kegyetlen .
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest