Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek
A 450W-os tápomat készülök lecserélni egy 525W-osra.
Erre az egyik haverom azt mondta, hogy akkor 525W-ot fog a gépem folyamatossan fogyasztani . Erre én mondtam neki, hogy ez nem így van. Mert a tápok csak annyi áramot vesznek fel amennyi a teljes gépnek kell.
Már pár napja ezen vitatkozunk, és örülnék ha valaki megmondaná hogy kinek is van igaza.ui: Tudom hogy a kérdésem nem ide tartozik, csak nem tudtam hova írjam.
[ Szerkesztve ]
-
falco5
tag
Sziasztok!
Az Lc Power tápokról mi a tapasztalat?
Ajánlott nem ajánlott?
Konkrétan őrá irányul a kérdés.
LC Power 600W 14cm LC6600GP2 Greenvalakinek esetleg van ilyen és tud mondani róla jót/rosszat?
Köszi -
romero28
senior tag
hali
egy q6600-as tuningolt - 3,4ghz-en járatott - procihoz és egy gtx 260-as karihoz elég lehet egy chieftec 450-es táp ?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
-
vergilx
őstag
Toldót 12v os cpu hoz hol lehet venni?iponba,pcx en ilyen helyeken nem találok
-
Dyno
veterán
OCZ amit írtál Sirtec beles.
Nem számít hogy több felé van szedve az ág, mert mindegyiken akár le tudja adni a 18A-t, de 20A-ig tutira bírja, na mindegy szóval közel 22W-t egy ágon, mindenre elég quad tuninghoz is, hacsak nem valami listára akrsz felkerülni, meg miegymás...
Továbbá igen fura hogy az Epsilona drágább, mert ugyan az mint az Everest csak nem moduláris és igen az Everestnek kéne drágábbnak lennie, de hát ez van.
-
Daert
őstag
(#33467) Dyno :
Köszönöm átnéztem.Azt még mindíg nem értem hogy lehet az FSP Epsylon ~5K-val drágább mint az 500-as Everest ami ráadásul moduláris,nem ennek kellene a drágábbnak lennie?
Mellesleg az FSP mostanság ha jól tudom 4 ágra osztja a 12V-ost,az OCZ(elméletileg FSP beles) a ModXstream Pro 500w-ban pedig 2db 12V-os ágat építettek.Akkor ez lehet hogy nem is FSP-beles?
Valamint mi a különbség hogy 2,vagy 3-4 ágra bontják a 12V-ost?? -
Blaze71
őstag
Állítólag a Gigabyte Superb 460 nagyon halk. Sajnos nekem még nem volt, így saját tapasztalat nincsen, de azt írta róla az egyik ismerősöm, hogy már a winyó hangja zavarja, mióta ilyen tápja van. Már kissé bánom, hogy én is Chifit vettem, de ettől eltekintve nincs rá panaszom.
Előző kérdésemre valaki esetleg?
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
profi
aktív tag
válasz Chaser #32801 üzenetére
Szia!
Ezzel kapcsolatban lenne kérdése,:
"A 400cx-et bátran, de vehetsz ennyiért már odulárisat is FSP-ből, everest 400-ast."
Melyik a halkabb és megbízhatóbb? Corsair felé húz a szívem, de az FSP moduláris, ami nem rossz dolog. Még a Gigabyte Superb 460W is szóba jöhet, de gondolom az azért hangosabb
Mindenképp halk tápot szeretnék (most adtam el a Chieftec GPS-450AA-101A-t, mert igen hangos volt).üdv.
-
FsDKiRA
csendes tag
Üdv!
Szerintetek meik az a legolcsóbb táp ami ezt a konfigot elbírja?
Intel Core 2 Duo E8400 3,00GHz
MSI P43 NEO-F
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X
2X1GB DDR2 RAM
1 DVD író
2DB SATA vinyó[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
válasz venember83 #33478 üzenetére
Jó lenne 20 ezer alatt.
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Melyik megfizethető tápon van 1 db 8 pin alaplapi csati (24+8) és 2 db 6 pin VGA tápcsati?
-
Dyno
veterán
válasz steve2870721 #33470 üzenetére
PH-n tesztelték.....de igen asszem van és nem kell minden új VGA-hoz 8pin.
(#33471) TheChos3nOne:CFT550-esed van.....GPS550-essel kevertem, mert az a gyakoribb, csak sok helyen CFT-nek árulják a GPS-t.....
(#33472) vergilx:Még itt PH-n is tesztelték.
-
vergilx
őstag
a cm realpower m520 nak nem tudja vki hány cm hosszu a 12v os cpu kábele?
-
d@minator
addikt
Csendes tápot keresek 25k-ig.
-
Daert
őstag
Hali.Az alábbi tápok közül melyket ajánlanátok egy Cm690 (hosszú kábel miatt) házikóba az adatlapom alatti rendszer alá:
OCZ ModXStream Pro Power Supply 500W
Arctic Cooling Fusion 550R
FSP Everest 500W
FSP Epsilon 500W ?? -
Dyno
veterán
válasz Chosen #33466 üzenetére
Te tápodban Delta bél van az FSP BS2-be pedig FSP....
Corsairok is szeretnek siporászni.(#33465) NOD: FSP Everst 400W.
(#33468) Daert:FSP Epsilon.55Cm a PH-s teszt szerint, az FSP Everest viszont csak 40centi.
[ Szerkesztve ]
-
NOD
senior tag
Sziasztok
Kérdésem az lenne hogy a következö konfighoz mien tápot ajánlanátok 15-16k ig.?
Gigabyte ep45 ds3lr
Intel c2d e8400
250gts 1gb
2gb 1066 ram ddr2
egy winchester( 250gb)
egy dvd iro
3 ház hutö 2*12es egy 9es egy thermaltake soprano házba. -
nyunyu
félisten
válasz Baboon #33458 üzenetére
Én ezt még nem tapasztaltam szerencsére, de azon felül hogy akkor parasztok még drága is
Erre csak ennyit tudok mondani.
Expertbe csak azert regisztraltunk viszontfelhasznalokent, hogy vehessek magamnak 7900GTO-t, azota sem jartunk ott
Nagyon nem tetszett az a kitetel a szerzodesben, hogy alkalmankent minimum 50k-t ott kell hagyni, raadasul alig voltak olcsobbak, mint ahova addig jartunk, igy fonokom ad-hoc bevasarlolistabol rajuk eso resz jellemzoen ez alatt maradt volna, masreszt eleg sokat lehetett kulonbozo forumokon olvasni a garanciahoz valo hozzaallasukrol.
Mi meg rendszerintegratorkent igen rovid hataridovel javitottuk/csereltuk az ugyfeleknel kihullott vasakat, igy baromira nem szerettuk, ha valami hibas cucc miatt honapokig kell veszekedni a beszallitoval, hogy adjon mar ujat helyette.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Dyno
veterán
válasz Skiller #33459 üzenetére
Nekem is ciripel a tápom hasonlóan mint amit leírtál, de nincs semmi baja amúgy stabil emg minden, ha nálatok sincs egyéb gond, akkor nem kell vele foglalkozni, ha csak nem nagyon hangos és már zavar titeket, hálégnek nálam azért a ventik nagyából elnyomják, így egyáltalán nem hallom, igaz nekem a gép mögé kell hajolnom hogy tisztán hallhassam.
-
AirBooms
addikt
-
Skiller
tag
Hi all !
Haver tápjának vajon mi lehet a baja? Bekapcsoláskor nagy hangott ad ki utána folyamatosan ciripel. 3d üzem módban hangosabban 2d ben alig halható.
700W Hypro tápról van szó. Kinyírja a gépet ha így hagyja vagy cseréltesse. Egyébként stabil a gép.Nem a részvétel hanem a fontos!
-
nyunyu
félisten
válasz AirBooms #33456 üzenetére
Expert hozzaallasa tenyleg kritikan aluli.
Doglodott a masodik Zen, vittem vissza boltba, hogy nagyon nem jo, csereljek Corsair-re.
A nem, arrol szo se lehet, nagyker nem hajlando ra, mindenkeppen javitani fogjak.
El is kuldtek valami Tap Center Bt-hez, ahol 2 het alatt jol megkokanyoltak (csavarfejek elnyirva, kek fenyezes osszekarcolva, elgorbult oldalakat igenytelen garimatricaval osszeragaszt...), meg hangosabb lett a ventimentes tap, mint javitas elott.Ketszeresre dagadt fejjel boltba vissza, elsore nem akartak elhinni, hogy rosszabb, mint volt, erre beraktak egy P4-es gepbe, ott is zugott ezerrel.
Ezutan mar a boltos orditott a nagykerrelUjabb par het varakozas, VX450 csak nem akart megerkezni az orszagba, igy kenytelen voltam 7k-t rafizetni a HX520-ra.
Vegre atveszem, orulok neki, mint majom a farkanak, itthon olyan vagyok, mint hulyegyerek karacsonykor, ugy estem neki kicsomagolni.
Gep lekapcs, regi huseges HPC-340 kiepit, HX520 elfoglalja az ot megilleto helyet az alaplap folott.
Kapcsolnam be, se kep se hang
Otodik proba utan HPC-340 vissza, azzal sincs kep.WTF fej, elobb meg mukodott...
Masnap alaplap+proci+ram meg tap melohelyre be, tap hibatlan, alaplap szallt el
Szerencsere meg garis volt a 2 eves A8N-E, ugyhogy par het mulva csereltek.De mivel sulyosan gepfuggo vagyok, igy szoba se johetett, hogy nincs itthon gep+internet, kenytelen voltam megejteni a regota esedekes platformvaltast.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
AirBooms
addikt
válasz CriticalHit #33455 üzenetére
Köszönöm a több mint egyhetes postomra a mostani választ.
Amúgy ha azt is elolvastad volna, amit a korábbi tápomról írtam, nekem pont a Seasonic beles Corsair HX 620-am halt meg (két-két alaplapot és VGA-t magával rántva). S nem a márkában nem bízok többé, hanem a magyar forgalmazójuk garanciális ügyintézésében. -
vergilx
őstag
-
Dyno
veterán
válasz steve2870721 #33448 üzenetére
Gyenge a 12V ága 360W-t tud összesen, inkább vegyél egy FSP Everest 500W-ost az már 456W-t tud a 12V ágán olcsóbb is moduláris is, jóval csendesebb és minőségibb is.
-
Baboon
senior tag
válasz steve2870721 #33448 üzenetére
Ha nem vetted meg ne is vedd, ennyiért van jobb.
Ha megvan akkor bírni fogja. Bár nem írtál semmit, de valószínű nem lesz gond.
Milyen proc milyen vga.''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
steve2870721
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék egy ki segítséget kérni tőletek.
Tápot szeretnék venni mostanság.
Egy nagy Core2Duo-t kellene meghajtania.Erről mi a véleményetek? Chieftec GPS-550AB-A
Olyan tápot szeretnék, hogy ha később odanő öcsém VGA- végett ne kelljen lecserélnem.
Köszönöm a segítségeteket.ÜdV Steve
-
zolisx4
őstag
Olyasmi sípolás, mint amilyet egy régebbi CRT TV képcsője ad ki.
ez a helyes megfogalmazásDyno igazad van biztosan hibás darab volt de mondam akkor ha cserélem legyen FSP mivel ezért személyesen voltam az IPON nál ewerest nem volt várták a szállitmányt ezért vettem meg ezt
de az is lényeges hogy szikrázott valami benne és nem vitte el a gép alkatrészeit nem rossz táp egység
de abban is lehet valami hogy a vga miatt kezd el erősen sercegni mert játékoknál csinálja erősebben teszt programnál nem annyira kivehető
érdekes nagyon[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
válasz venember83 #33435 üzenetére
Nem mondtam, hogy törvényszerű.
Olyasmi sípolás, mint amilyet egy régebbi CRT TV képcsője ad ki.Persze nem kizárt, hogy a tied is sípol, csak nem hallod meg.
-
Dyno
veterán
válasz zolisx4 #33432 üzenetére
Nekem is serceg a VX450-em terhelésnél, mástól serceghet, esetleg a VGA küld vissza a tápra zavart és így reagál rá a táp, de ez még nem jelenti azt hogy ez baj lenne.
Amúgy aza hiro tuti kis táp én a ahelyebe arra cseréltettem volna, valszeg kifogtál belőle egy hibásat.
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
válasz zolisx4 #33432 üzenetére
Nekem volt BS500-asom, és az is a kezdetektől nagyon halk, sípoló hangot adott.
A 3 év gari lejárta után pár nappal megadta magát. Szerencsére meg tudtam javíttatni, de nem adtam neki másik esélyt, és azóta a helyét egy corsair vx-450 vette át.A BS pedig a szekrény mélyén csücsül.
-
zolisx4
őstag
szép jó estét
HIPRO amit vettem eddig birta vagyis a mai napik hosszú szikrázás után tönkre ment a gépem ből nem vitt semmit tehát a védelme jó erről ennyit
boltba vissza vittem pénzt vissza kértem.
FSP Blue Storm II 500W tápegység BOX tápegységet vettem mondván FSP nem lehet rossz erre össze szerelem a gépet és elinditom a játékot erős zizegő hang jön ki belőle ami rettentően idegesitő
van ötlete valakinek mit csináljak -
Dyno
veterán
válasz Tothgera30 #33422 üzenetére
Szabályzatot olvassál, ne hírdess!!!!
-
Temesvari
tag
válasz Tothgera30 #33424 üzenetére
Jolesz akkor nekem a Saga ugyis olyan kis csini azzal a feher hazzal meg fekete ventijevel. Modularis tapnak azonkivul hogy te 'valaszthatod' meg a kabelek mennyiseget,van kulonosebb ertelme? Bocs ha egetrengeto hulyeséget kerdeztem, de hat igy muvelodik az ember
"Imperfection is digital perfection."
-
Májsztró
addikt
válasz Tothgera30 #33422 üzenetére
Ahhoz képest ,hogy szakmai topikba nem illik üzeletűnyi
-
Tothgera30
Ármester
Nah,... akkor mostmár moduláris tápegységet keresek! Esetleg ezek beszámításával.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
-
Temesvari
tag
Használtan természetesen csak Pont a Giga SuperB-re nem kaptam meg valaszt, de az boltban is 14k, tehat az annyira nem lenne jo vetel mint a chifi ami 18k es 11k-s ajanlatot kaptam. Viszont teny hogy ha a kinezet nezzuk akkor a SuperB a legjobb, tudom hogy ez nem szamit de nekem igen a hazam miatt. Viszont FSP meg a Chifi jobb belünek tunik.
"Imperfection is digital perfection."
-
MikiASD
tag
hy!
Egy fps Everest 500w hány wattot képes leadni?
most egy 350 es codegen tápom van azt szeretném lecserélni -
Temesvari
tag
Sziasztok!
segitségeteket akarnam kerni:
A konfig:
*P4 3.00Ghz@3,6Ghz - CNPS7700Cu
*2GB/4GB DDR400
*HD3850 AGP (Ennek 450W irtak a dobozára -olvastam az elso bejegyzest)
*80GB Seagate Barracuda 7200rpm
*LG DVD olvaso/iro combo DL
*Valtozo, de 4-5 Arctic Cooling ledes rendszerhutok.
*1 neon/fullplexihaz.Na és a választott tapjaim, ez mar prioritasi elkepzeleseim alapjan (az árakat is vegyetek figyelembe)
*FSP SAGA 400W~kb. 7/6,5k
*Chieftec GPS-550AB 550W -11/10,5/10k
*Gigabyte SuperB 550W -9k-ennel tobbet nem adnek erte.Tehat ezlenne a kerdesem, most nem is az a legfontosabb kerdes hogy elbirja-e a SAGA mer az 100%, csak ar-ertek aranyban melyik ami a legjobban megéri, mert fel ev mulva ugyis valtanek egy konfigot.
Tehat 12V agon melyik hozza a legnagyobb ertekeket,
es hogy mennyire ingadozik ez az ertek.Válaszaikat várom az okosoknak, Rocco-fan kollegaet peldaul
üdv
Á"Imperfection is digital perfection."
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek.
Az alaplapomon 8 pin-es csatlakozó van és nem tudom melyik enermax 525W-os tápot vehetem meg bele.
Megvehetem-e a pro82+ -t, mert azon külön 2 db 4 pin-es csatlakozó van?
Vagy inkább +4e-ért vegyem a modu82+ -ot amin már egy 8 pines csatlakozó van?
-
Dyno
veterán
válasz Baboon #33366 üzenetére
Jó az 300W-nak is, főleg hogy enm tuningol.....még talán ennyi sincs.....
(#33371) utolsolevel:Ne itt hirdessél inkább olvassál szabályzatot.....
(#33389) Qru :VX is....nálam ugyan ez a helyzet 2d-ben a kártya , E2180@ 1,8GHz....meg a 3vinyó igaz azok dolgoznak.
(#33399) Qru :Nem tudom mi a rákért van letakarva mindegyikbe a venti fele......
(#33398) Tothgera30 : Tiedért olyat nem fogsz kapni....
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Itt nézd meg a tesztkonfigot és alul a fogyasztást. Ha rászámolod a plusz 200-300Mhz órajelet és VGA tuningot, akkor valszeg kb. 270-280W-nál megáll a géped fogyasztása, tehát a 400-as Everest gond nélkül, halkan fogja vinni a konfigod.
Az 500-as sincs túl lihegve. Egy nagyobb fogyasztású VGA és erősen tuningolt Core i7 vagy Phenom II-es procihoz már elkelhet, de dupla GPU-s rendszerekhez is ajánlott lehet, ha nem túl nagy fogyasztású VGA-król van szó.(#33398) Tothgera30: Az az Enermax kb. 28k újonnan, a Te gigad meg 13k, és az Enermax tényleg annyival többet ér, tehát nem csodálom ha elfogadnál egy olyat a tiéd helyett.
(#33404) T 1000: Egyértelműen a Gigabyte SuperB460W a nyerő.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
szeva000
addikt
Símán menni fog 400W-al,bár én a VGA-t nem szoktam húzni,mivel nem játékra használom a gépet.Nálam a 4GHz-re húzott Q9550-el a UPS szerint az össz felvett teljesítmény kb 370W...ebben benne vannak a router,modem,2telefon...uh kb. leadott teljesítményben 300W-nál nem zabál az többet sz*rrá húzott procival.Ha a VGA-t is húzod,akkor sem hinném,hogy eléred a 350W-ot.Bár nekem azért van jópár vinyó a gépembe
[ Szerkesztve ]
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi 2 táp közül melyiket ajánljátok, ill. melyik a halkabb? Gigabyte Superb 460 Vs. Thermaltake TR2 470, előre is köszi!
-
Májsztró
addikt
Elégnek kellene ,hogy legyen. Ha meg igazi tuningot akarsz , amit éppen itt tárgyaltunk ki kb 50-100hsz.-el ezelőtt , akkor 1000W-os táp kell, egy olyan 12V-os ággal ahol nagy az amper. Persze ez csak 5500mhz-es procihoz kell , meg felette természetesen
Természetesen attól függ minden ,hogy mennyire akarsz tuningolni. Menni menni fog 400-as táppal is a gép. Sőt , sztem bőven elég is lesz hozzá. Bár nem tudom ,hogy mennyit eszik egy tuningolt 4magos.
-
cszn
őstag
Halihó!
Q9300-as procihoz és egy 4850-hez (mindegyiknél lenne majd tuning) elég egy 400-as táp? FSP everestre gondoltam. Olvastgattam és azt szűrtem le, hogy az 500 csak valami atombebiztosítás, meg túl van lihegve, vagyis csak pénzt vesznek ki az emberek zsebéből. Jól gondolom, vagy jobb lenne az 500as?
Ja és a 400W-os is halk egy ilyen gépnél nagy terhelés alatt is?
Köszi előre is.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest