Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
sagesz93
addikt
Hi!
Egy kérdés.
ez = FSP 350W? Ugye igen? Akkor ez vinne a Giga p35-ds4, 2x2gb 800mhz ram,4830,2vinyó,e5200,1odd,konfigot? Vagy ha ez nem az akkor csak a giga 460w maradt az olcsóbb tápok közül..... -
Teasüti
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Viszont más okokból frissítettem. A vga nem úgy teker, ahogy kellene neki...
Aztán ez volt az egyik lehetőség. -
bartucc
addikt
válasz D1Rect #32292 üzenetére
Értelek, akkor még inkább megéri az árát, csak gari legyen rajta. (dobtam egy UP-ot a BS II-re, böngészés közben ráakadtam)
elttiL: elég minőségi, és a kábelek se zavarnak. Azért is vagyok én pl megelégedve a PNF-fel, mert kevés a kábel, nem zavar a légáramlásban semmit. (bár a hangja kicsit nagy...)
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
elttiL
senior tag
-
félisten
-
bartucc
addikt
válasz Teasüti #32285 üzenetére
Bőven elég lesz, a te géped is kb 330W körül ehet, mint a tesztben a 280GTX-es konfig. Igaz hogy ott Quad van, de 45nm-es, ami nem fogyaszt sokkal többet már mint egy kétmagos Core 2. Bőven elég, nem a táppal van gond.
Dyno: "A bölcs ember haláláig tanul, mert mindig van hova fejlődni!"
D1Rect: tapasztalat személyesen nincs, de Seasonic belső, ez garancia arra hogy a leghalkabbak egyike. Ha kicsit többet is rá tudsz szánni, mert nagyon fontos a halkság, akkor ott az Enermax Modu82+ 525W. De a BS II-nél a HX is halkabb.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
félisten
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Corsair HX520 mennyire halk?
Most cserélem le a Bluestorm II-t ezzel nagyon meg voltam elégedve, de elkapott a moduláris feeling. Viszont nem szeretném ha zajongana.
Ha van valakinek tapasztalata vele megoszthatná."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
(Bundás)
addikt
válasz Teasüti #32285 üzenetére
A fagyás normális jelenség Windows alatt, csoda hogy 10 nap alatt most tette először.
A tápod bírja a konfigod, nem kell nagyobb. Ha megint fagy vedd vissza a tuningot és lesd meg úgy. BIOS-t frissíteni meg maximum akkor kell, ha valami funkciót hiányolsz, miegymás, ha minden rendben teljesen felesleges...
mod: késtem, de többet írtam
[ Szerkesztve ]
-
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, h a profilomban látható Seasonic táp előferdülhet, h nem bírja a cuccaimat. Tegnap kifagyott egyszer a gép a gta-tól. Hozzá kell tenni, h rögtön előtte volt egy bios frissítés, bár nemtom ez közrejátszhat-e a dolgokban. Kb egy két hete van meg a konfig, bios frissítés előtt nem csinált ilyet.Elvileg éppenhogy, de elégnek kellene lennie ide a tápomnak.
De ha mégse, akkor mit tudnátok ajánlani úgy 700-750 W környékén? Seasonic minőségénél nem szeretném lejjebb adni, de most épp nem tudnék 50k-t kiszórni egy 700-as Seasonic tápért...
#1-ben láttam, h bizonyos vantec meg corsair tápok seasonic belsővel készülnek, de van azokon kívül nagyobb is? 700-as, vagy a fölötti?Mennyiért tudnék megválni szerintetek a jelenlegi tápomtól? Még van rá 2 év gari.
Úgylátom tartja az árát.Köszi!
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok, megint én.
még mindig a sharkoon sha-550 ről van szó
szóval vanegy 1,35V-s tuningolt q6600, egy P5KC 1ODD 2HDD 4CCFL 5db ledes venti, és ezek mellé menne egy 55nm-es GTX260.Itt csak az a baj,hogy 1db PCI-E csatim van, de 2 4pines molex ágról átalakitóval tudok csinálni még egyet, kérdés,hogy ez igy járható út-e?
KösziEeeeh, what’s up, doc?
-
Izzé
őstag
Értem, köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
1 vga-s rendszerhez bőven elég a HX-450.
Dyno: léggel 3,7-3,8 a végük kb, de értelmes feszekkel. Szval annál tovább minek, és feszemelés se sokat segít.(az már a nagyon értelmetlen kategória nálam) Inkább alulfeszelés
-
Dyno
veterán
udom, hogy a hx 450 is elvisz szinte minden 1 vga-s rendszert, de ugye az ember a tápot nem évente akarja cserélni mint a többi alkatrészt.
Elöbb kaptál választ, hogy nem időtállóbb a HX520, 4890 vagy GTX285 szénné húzva akár ha értessz hozzá fesz. emeléssel, plusz Phenom X4 vagy X3 ha megy akár 4,0GHz-n(de nem tudom hogy mennek-e ennyit, nem is érdekel távol áll tőlem, csupán ki akarom hangsúllyozni a dolgokat), ezt is bőven elvinné, de ha szereted a nagy számokat vegyél hx520-t.
-
Izzé
őstag
válasz bartucc #32276 üzenetére
Gépet, vagyis lapot, procit, vga-t csak év végén vennék, és hát nem tudom mi mennyit fog majd akkor fogyasztani, ezért kérdeztem az időtállóságról, hogy hosszabb távon melyik éri meg jobban. Tudom, hogy a hx 450 is elvisz szinte minden 1 vga-s rendszert, de ugye az ember a tápot nem évente akarja cserélni mint a többi alkatrészt.
Elképzeléseim vannak csak, Phenom2 procit vennék, valszeg x3-t, videokair meg már egy DX11-t tudó "felső"középkategóriás AMD-t. -
Izzé
őstag
Üdv mindenkinek!
Kérdésem az lenne, hogy mennyivel jobb, ill. időtállóbb a corsair hx520 a hx450-el szemben, és hogy hol érdemes venni (gari idő miatt)? -
dokee78
félisten
Ha később beszereznék egy nagy étvágyú VGA-t akkor az FSP EVEREST 400 elbírná a configom?
-
Dilo
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok nekem olyan jó minőségű, moduláris tápot ajánlani, aminek a fix kábelei, közelítenek. 60 cm-hez? (Új házat vette, alul van a táp helye. ellehetne vezetni az alaplap mögött a kábeleket, de a mostani tápom kábelei túl rövidek) Corsir HX sorozat szimpatikus, 520 vagy 620-as de ezek kábelei is csak 53 cm-esek nem tudom hogy az elég lenne e? vagy még a Cooler Master moduláris tápjai ami igen tetszenek nekem. Remélem tudtok, valami biztatót mondani!
[ Szerkesztve ]
Ne tévesszen meg, a bugyuta "nick" nevem! Köszi!
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #32263 üzenetére
Inkább tápcsere, ventit ugyanolyan légszállításút kellene vegyél, ami nem lesz lényegesen halkabb, mivel a vezérlés ugyanaz marad. Ha kisebb légszállításút veszel, annak a tápnak látja kárát, esetlegesen a géped is. VX 450 bőven kiszolgál minden, egy VGA-val szerelt konfigot.
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Gigabyte Superb 460W os tápom van lassan egy éve, de egyre inkább zavar a hangja. Mivel járnék jobban, ha cserélnék benne egy ventit, vagy esetleg lecserélném Corsair HX 450, vagy 520 ra? Utóbbiak mennyire halkak kb? Illetve, ha venti csere mit ajánlanátok bele?
-
nyunyu
félisten
válasz Chaser #32252 üzenetére
De ha már itt jártunk, milyen a hypro csapágyazás?
Folyadekcsapagyas. Elvileg halkabb, mint a csuszos, es majdnem olyan tartos, mint a golyos.
Gyakorlatban meg mindig a JVC motoros Samsung P80 jut eszembe, mint elso folyadekcsapagyazasu vinyok egyike.
Hangosabban visitott 3 honap utan, mint egy 4-5 evesen doglodo golyoscsapagyazasu Quantum kavedaralo.BTW, mostani fel eves Samsung F1 is pittyeg ossze-vissza, mint egy 20 evvel ezelotti MFM vinyo leptetomotorja, pedig a Win7 nem is nyult hozza, nem villog az IDE led.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
M12-II kapcsolasi rajza alapvetoen nem valtozott az elozoleg hasznalt S12-II-hez kepest, csak Seasonic jatszott egy kicsit, hogy hova mekkora ellenallasokat, milyen parameterekkel biro kondikat, mekkora menetszamu tekercseket rakjon, igy par szazalekkal jobb hatasfokot tudtak elerni az ujabb valtozatnal.
Ezek az apro kulonbsegek elso ranezesre nem latszanak.
De ha jobban megnezed a HX450 belet, meg a VX450-et, akkor eszreveheted, hogy pl. a bal also sarokban levo kondi melol hianyzik egy combosabb ellenallas a HX450-ben.
-
Chaser
legenda
válasz nyunyu #32247 üzenetére
Kösz, lefele nem olvastam. De ha már itt jártunk, milyen a hypro csapágyazás?
#32250 lsc : 450vx, 450hx, nyilván a corsair nem hazudik, annak is lehet oka, hogy a hx-re + 2év gart ad. A hx-ben az az SS bél lehet, mint a vx-ben, csak már újabb, javított rev. Az meg hogy a phtesztelők mit írnak, hát passz, nekem nagyon megvan mikor e5200-esre azt írták, nem megy feles szorzóval a tuning, 2 procival tudok 4G-s prime screent mutatni, amit 12.5-es szorzóval csináltam g31-es lapban
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lsc
nagyúr
válasz Chaser #32246 üzenetére
Akkor rudi-t is valaki átcseszte :Várható volt, hogy a moduláris 450-es felépítésben is nagyon hasonlítani fog fix kábeles társára. Mint kiderült, nemcsak nagyon hasonlítanak egymásra, hanem teljesen azonosak is.. Idézet innen . A venti és a bél is ugyanaz, de akkor biztosan mindenki téved . Részemről ennyi, de mindenesetre érdekes a dolog .
Az élet kegyetlen .
-
nyunyu
félisten
válasz Narancs #32248 üzenetére
THA-P az ugyanaz, mint amit a BlueStorm I-be raktak THN-P-t, csak 12cm helyett 8 centis ventivel szereltek.
Hasonlo a helyzet az ujabb GLC/GLN parossal is, melyek mar aktiv PFC-sek.
Itt erdekes dolgokat irnak, miszerint a PNF az ugyanaz, mint a THN-P, csak atneveztek, ahogy kijott a modernebb GLx/HLx szeria.
Ezek szerint a BS I semmivel sem jobb, mint a regebben agybafobe ajanlott PNF?
Termeszetesen a csicsat leszamitva.[ Szerkesztve ]
-
Narancs
őstag
#32243-re valaki? Rákerestem a THA-P-re a fórumon, de mindenki csak kérdezi, hogy milyen, válasz sosem érkezik...senki nem ismeri a típust?
[ Szerkesztve ]
Beauty is pain
-
-
Chaser
legenda
A 450vx is nagyon jó, csak nem lesz halk nagy terhelésen, gondolom a 450hx-re vonatkozott írásomat értelmezted is, mondjuk akkor érdekes megint amit írtál...1ébként meg nemrég veséztük ki, ebben már újabb bél van, a 450vx nem 80+ bronz, "csak" 80+.
#32245 nyunyu : Gondoltam én is elírásra régebben, de: tényleg nagyon halk, 50W-os terhelésnél is ugyanúgy pörög mint mikor 170-et mértem /többet nem tudtam kihozni a konfigomból/, ettől még lehet elírás Lényeg, hogy ennél csak szélzaj van, motorhang nincs. Az "S" csapágyazás mit jelent?
-
nyunyu
félisten
válasz Chaser #32242 üzenetére
Erről a ventiről van szó: AD1212HS-A71GL, itt megtalálod. Tényleg nem 200rpm-es, hanem 220
El van irva, 2200rpm akar lenni.
Par sorral feljebb megtalalod a tapomban levo golyoscsapagyas tesojat AD1212HB-A71GL neven, ott jol van irva a fordulatszam.
Nem tudom, miert irtam reggel 2500rpm-et, talan valami Late Yoon specifikacioja remlett?
3,85V-n jaratva igy 700rpm jon ki, nem 800.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Narancs
őstag
Hali!
Kettő közül melyiket érdemes sztetek? Mi a különbség?FSP350-60HLC
FSP350-60THA-PHogy viszonyulnak ezek egy FSP350-60GLN-hez?
Beauty is pain
-
Chaser
legenda
válasz madgie #32236 üzenetére
A 450hx nagyon jó, és 80+ bronz hatásfokú, ha találsz normális kiskert akkor 7 év gart kapsz rá, ha nem, akkor 5-öt, hangja milyen lesz? Valszeg erős ekkora terhelésen. De sztem ott már oly mind1, a vga hűtőnek is lesz hangja, ha csak nem passzív.
#32237 lsc : Nem 100%, csak 90+...sztem kérdezd meg stolt, milyen hangja van egy vx450-nek akkora terhelésen.
#32232 nyunyu : Erről a ventiről van szó: AD1212HS-A71GL, itt megtalálod. Tényleg nem 200rpm-es, hanem 220
400cx belezésről a review-t kösz Nem tudom hol a légterelője, kinti fórumon olyat is olvastam, hogy beleért a ventibe
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
egy Sharkoon SHA-550-es táp elbirja ezt a konfigot?:asus p5k-C2Q-3gb-3vinyó-1dvd iró-4870+4850 CF ?Eeeeh, what’s up, doc?
-
nyunyu
félisten
válasz Chaser #32230 üzenetére
En is hallom a 12 centis ADDA ventit a tapomban, pedig ~300W terhelesig 3.85V-t ad neki a HX520, fordulatszam meg ugye a feszultseggel egyenesen aranyos. (2500rpm@12V -> 800rpm@3.85V)
Legszallitas meg a fordulatszammal aranyos...BTW, CX400 belezos teszt
-
Chaser
legenda
Én nem linkelek, nem értettem te mért tetted A kérés az volt, hogy halk legyen a táp, egy szóval nem mondtam, hogy nem elég, azt mondtam felül méretezném, hogy halk maradjon....tán kínaiul írok vagy mi? Az, hogy beírta a srác hogy szerinte nem volt hangos, mit jelenthet? Nekem annyit, hogy a 4870 és valszeg a cpu hűtő is túlharsogta, ha én 50W terhelésnél már a szélzajt hallottam 400cx-nél, akkor többszörös terhelésnél nyilván fentebb kapcsol a venti, és már annak is lesz hangja...
#32226 nyunyu: 12 centis, keress rá az ADDA-nál, meglepődnél mennyire békasejhaja' alatti a légszállítása Típusát fejből nem tudom, és most nem kapom szét ezért a tápot.
szerk: #32227 (Bundás) : HEC Vagy nagyon jó és nálunk nem lehetett kapni, vagy nagyon tré és ezért nem hallottam róla
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
válasz Kombat #32225 üzenetére
Ennek a nyákján HEC felirat található, az UL szám alapján is rakás HEC.
-
nyunyu
félisten
-
Chaser
legenda
válasz madgie #32217 üzenetére
Akkora terhelésen nem lesz halk a 450-es, túl kell méretezni, hogy jóval a max terhelhető érték alatt legyél, én 620hx-et vennék ha moduláris kell, vagy 650tx-et, esetleg 550vx-et, bár annak hangjáról megoszlanak a vélemények, legutóbbi visszajelzések viszont pozitívak.
#7766 ReFleXx: Azok a max értékek, szélzaj volt a cx-nél 50W-os terhelésnél is. 400-as everestem még nem volt, 500 80+ epsilonom igen, ott sokkal lightosabb volt a szélzaj, talán jobb a belső kialakítás, a cx-ben meg lehet a többi corsairben is van egy légterelő, az okozhatja az erősebb szélzajt. Az ADDA ventik láttán eszembe jutott az én fix 200rpm@85CFM-es ventim, dB értéket nem tudok, de qrva halk Ilyet kéne a fasza tápokba rakni.
-
Buldozer99
senior tag
Rendben! Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
kutymorg
tag
válasz Chaser #32096 üzenetére
Olvastam a CX400 és a FSP Everest 400 PH tesztjét. A Corsairban ADDA AD1212MB venti van (0.33A, 2540rpm, 41.0dB) a FSP-ben ADDA AD1212LB venti (0.24, 1950rpm, 32.9dB) van. ADDA Spec.
Ezek szerint a CX-ben nem kell hogy annyira tekerjen a venti, ha halkabb mint az Everest?
Volt vkinek szerencséje mind a kettőhöz? -
bartucc
addikt
válasz dokee78 #32218 üzenetére
Első 80+ bronz minősítése egész jól hangzik, csak nem tudom ki a beszállító. Az Everest is 80+-os, halk, és erős táp, az se rossz választás. A xigmatek beszállítója kellene...
-
dokee78
félisten
Ez jó táp?:XIGMATEK NRP-PC402 vagy inkább az FSP Everest 400W
-
madgie
titán
Ja, de a 4870 topikban nem sok értelmes hsz érkezett ( sőt, flame lett belőle ), a Corsair topikban meg szintén oda jutottunk, hogy az lett a fő téma, hogy melyikben van 6 pines, és melyikben 6+2-es PCI csati
szerk: egy srác ott írt most épp arról, hogy a VX450 elbírta a 4870*2-es cuccát is. Asszem meg vagyok győzve.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Már kérdeztem anno, de most megint aktuális lenne a kérdés: milyen tápot vegyek? Elsősorban halk legyen, aztán meg bírja a szanaszéthúzott Phenom II + 4870-et is. Árban max 25k-ig mennék el. Bármilyen márka gyöhet, nem vagyok finnyás, de tényleg halk legyen ám
-
Dyno
veterán
válasz Kyohei #32204 üzenetére
Az egy nagyon nagyon frankó táp!És elképesztően írigy vagyok rá!
6PIN ugy tudom van rajta a VGA-hoz, de ha nicns akkor megoldod átalakítóval, szóval semmi baj nem lesz vele.Ha valami baja is lesz,akkor is mindenféleképpen, nézesd emg egy szakértővel(Stol,Didyman,Csaba_20) őket itt emg is találod PH-n, kedvesek segítőkészek.Főleg akkor ha 1-2K-ba kerül a megcsináltatása.(#32205) bartucc:De,de!!
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Buldozer99 #32208 üzenetére
Elvileg el kell indulnia, a 8-as csati azt jelenti, hogy több fesz kezelő áramkör is van, de a 4-essel is mennie kell szinte minden esetben, csak tuningban lehet gond, hogy kevesebb áramkör kap áramot. (nekem a giga 945gzm-s2 lapom simán ment 20-as csatival is a 24-es helyett). Ha nem működik, átalakítót kell szerezni.
-
szeva000
addikt
Valószínű a 4-es csatival is elindul(nekem is így van az egyik gépen),mert ugyanaz a fesz,ha nem,lehet venni átalakítót.
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
Simán bedugod a 4-est és bekapcsolod a gépet. (elvileg csak egyféleképpen/egyik felébe megy bele)
-
78zolika
senior tag
Szia ! Én úgy halottam lehet kapni átalakítót 4-röl -8 -ra
-
Buldozer99
senior tag
Sziasztok!
Giga Superb 460w-os tápom van, és egy ds3-p lap, alaplapon van egy 8pin-es csati hely, viszont a tápon csak egy 4-es, hogyan tudom rácsatlakoztatni?
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
Kyohei
csendes tag
Egy Giga GA-X48-DS5 lesz majd a proci alatt, ha minden jól megy. De mindenképpen Giga. Köszönöm szépen a gyors válaszokat
-
bartucc
addikt
válasz Kyohei #32204 üzenetére
Hát teljesítménye elég bőven. Kábelekkel megoldható a beüzemelés is, mindent kapsz elvileg, ami kell. Hanem 6 év... Baja nem lesz a gépnek tőle, ha kell majd cseréld, kb ennyit tudok mondani. Bár vannak tapasztaltabbak, ők mondanak okosabbat is.
Dyno: nem ilyet mutattál máskor?
-
Kyohei
csendes tag
Tiszteletem fórumtársak
Egy gyors kérdésem lenne, van nekem egy régi ám kitűen szolgáló Enermax tápom, melyet anno azzal a szándékkal vettem, hogy a következő konfigomat is az hajtja majd. És eljött ez a nap is, bár kissé megkésve.
Bízom benne, hogy a teljesítménye elég lesz, arról viszont fogalmam sincs, hogy ilyen-olyan csatlakozók szempontjából megfelelően el van-e látva (lassan 6 éve szolgál már), és szeretnék elébe menni a bajnak.
Enermax EG465-AX-VE(G) a teljes a neve (elvileg 460W) , jelenleg egy A64 3000+os matuzsálemet hajt, de ez majd felváltja egy E8200 rövidesen (egy HD4850 társaságában, esetleg majd később kettőében).
A kérdésem az lenne, hogy ez így rendben lesz-e várhatóan; vennem kell-e új tápot is a konfig mellé, avagy milyen átalakítókkal/miegyébbel várjam az új vas érkeztét? A válaszokat előre is köszönöm -
bartucc
addikt
válasz Ricsi85 #32201 üzenetére
Utolsó 3 felejtős, igy nem kérdés, a Corsair HX-450-et.
Egyébként mondhatsz alkatrészeket, lehet hogy egy 13k-s Corsair CX-400 is elég. (sőt szinte biztos)
[ Szerkesztve ]
-
Ricsi85
csendes tag
Szerintetek melyiket lenne érdemes választani?
corsair hx450 moduláris 20k
thermaltake tr2 470 14.8k
thermaltake tr2 550 19k
thermaltake purepower 520 18kA corsair 3év a thermaltake-ek 5év garival vannak. Új konfighoz venném kb közepes játékgéphez (teljesítmény szempontjából).
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- 6000 napnál régebben regisztráltak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- XPEnology
- Autós topik