Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
Aktív témák
-
Kombat
őstag
-
bartucc
addikt
válasz
Balázs1621 #32998 üzenetére
A gép kb 180W max fogyasztással rendelkezhet. Tápból van sokféle, amit ajánlanék, ha hang is számít: Gigabyte SuperB 460W(10k), még halkabb, kábelei levehetők: FSP Everest 400W(13k), és halk még a Corsair CX-400.(13k szintén). Ha nem számít a hang, és olcsót akarsz: FSP PNR/CRG 350W.
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Ezt a konfigot most szeretném megvenni, csak nemtudom mekkora táp kell hozzá:
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-UD3
Processzor: AMD Athlon 64 x2 7750 BOX
Memória: Kingmax TinyBGA 2048 MB
Videókártya: Sapphire HD4670 1GB GDDR3
HDD: Samsung 320 GBKb. mennyit fog fogyasztani ez a rendszer, és mekkora tápot ajánlotok hozzá?
Üdv: Balázs
-
madgie
titán
válasz
gooool #32993 üzenetére
Ötszázast vegyél szerintem, az én Chifi 400-asom eléggé hangos a Phenom II + 4870 alatt. Nem azt mondom, hogy nem bírja, de terhelve forró levegőt köp ki és rendesen süvít. Persze ez nem jelenti azt, hogy az FSP 400-as ne bírná (mert a GPS-es Chieftec tudtommal nem is 80+ hatékonyságú), de nem centizném ki, az 500-as Everest relatív ócó, és tuti elég.
-
rollins
őstag
-
gooool
őstag
válasz
rollins #32990 üzenetére
Nem veszek most semmi ilyen cuccot,csak mondtam,hogy de jó,van rajta elegendő csati egy 4870-nek is.Később lehet,hogy beruházok rá,sőt,a tavasszal le is cserélem a konfigot egy ütős kis négymagos cuccra(valszeg Phenom 2-re),de akkor nem vennék új tápot,hogy mégse kerüljön olyan sokba.Akkor az 500-as jobban megérné?
-
AirBooms
addikt
válasz
madgie #32991 üzenetére
Egyiket sem hallottam még működés közben, szóval ezért kérdeztem. Amúgy a Silverstone is 80+ hatásfokú (állítólag nagy terhelésnél 88 százalékos). S kb. egy árban van a Corsair 750-850-nel.
Amúgy nem nagyon bízom már a Corsairben, pedig szerettem a HX620-at a csendessége miatt. Viszont a hazai forgalmazójának a szervizháttere kritikán aluli. Két alaplapnak és két VGA-nak kellett meghalni a tápom miatt, hogy elismerjék, tényleg rossz a tápom. Na most ezek után sem cserélni akarták, hanem javítani!!! Én meg már nem győzöm anyagilag a gányolásukat! -
rollins
őstag
válasz
gooool #32987 üzenetére
Szerintem csak azért, mert veszel egy 1DB 4870 vga-t, az FSP 400PNF bőven elég. Ha lenne egy Quad cpu-d + 4870, a PNF talán azt is elbírná, de gondolom függ attól is, hogy milyen állapotban van a tápod, mennyi idős, stb.Az 500-as Everest alig drágább. Amúgy én is Everest -t vennék, de az 500-ast
Hátha egyszer bekerül a gépembe egy Quad cpu.
Nálam 350PNF -t nagyon jó szolgálatot tesz, halk, meg sem izzad a konfigommal, persze nem is eszik olyan sokat, csak már nem fiatal. Amúgy FSP-ben talán csak a 700-as GLN hangos, ha jól tudom.
Szerk: Elkerülte a figyelmem, hogy kell neked a PCI-E csati és ha már elfogy a kábel és nincs átalakító, akkor lehet hogy érdemes. (FSP 500W Everest) -
AirBooms
addikt
-
madgie
titán
válasz
bartucc #32979 üzenetére
Azé' kérdem, mert én még mindig tökölök a 400-as chifi utódján, halkság és megbízhatóság címszó alatt
Dyno: tudom, hogy a Corsair "takarékoskodik" a hanggal, pont ezért kérdeztem, hogy az Enermax-nál mizu. Egyébként a 80 Plus oldalán van két Gold minősítésű, "középteljesítményű" (550 illetve 650w) tápuk, ami átlag 91%-os hatásfokkal megy, moduláris és egyébként is kutyajónak néz ki (pletykák szerint ráadásul Magma venti van bennük), csak még nem kapni sehol sem
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem,hogy az FSP Everest 400W miben különbözik a 400PNF-től?Azon kívül hogy moduláris felépítésű?És megéri-e lecserélni a PNF-et ilyen Everestre?Kösz a választ!
-
belsodavid
aktív tag
ok, köszi a válaszokat!
-
AirBooms
addikt
válasz
bartucc #32970 üzenetére
Strider ST1200
Ez Ehnance vagy FSP? Ölég olcsó lenne és moduláris.
A széthalt Corsair HX620-em után már nem tudom, miben bízzak -
AirBooms
addikt
Hali!
Mi a véleményetek a Silverstone tápokról? Esetleg konkrétan a Striderről?
-
Dyno
veterán
-
Petrisz
tag
Van egy 350W-os FSP Bluestorm tápom, kábé 2004-ben vettem. Nagyon sz@r felénk a villanyos hálózat, nagyobb vihar esetén már előre nyomom a shutdown-t, mert kábé tuti, hogy minimum egy fázis elmegy az egész környéken órákra. Szóval vettem egy UPS-t, ami nem színuszos jelet ad. Azt tudom, hogy ez aktív PFC-s tápoknál gondot okoz, passzívoknál nem. Honnan tudom megnézni/megtudni, hogy ez a táp passzív vagy aktív PFC-s-e?
Másik kérdésem: éppen felújítanám kicsit a gépem. Ez most egy régi A64-es konfig FX5900-as videokártyával és 4 db winchesterrel + DVD író, FDD, néhány ventivel. A táp szerintetek elbír egy valamilyen cor2duo-s, valamivel modernebb videokártyával megáldott rendszert, vagy érdemes új/erősb tápot vennem? Egyáltalán a mai alaplapokhoz jók még ennek a tápnak a csatlakozói?
Kössz a segítséget előre is.
-
Dyno
veterán
válasz
belsodavid #32962 üzenetére
Várd emg hátha elmúlik, ha nem akkor olajozd meg a ventit, barátnőmnek nincs is leragasztva a Giga, de ha neked sincs akkor is nagyon ovatosan, hogy a csavarokon ne látszódjon hogy hozzányúltál.
-
belsodavid
aktív tag
válasz
Májsztró #32961 üzenetére
A kis idegesítő ciripelést, vagy a nagy búgást csinálta a tiéd? Ha elhagyja akkor nekem tökéletes, és nekem is az elején csinálta a kis ciripelést aztán elhagyta és most megint
(de picit megpiszkálom és tökéletes. És ha cserélném, mert mondjuk lejár a gari akkor milyenre lehetne? Nem szeretném elolvasztani a tápomat. (igaz gari van rá még bő másfél év)
-
bartucc
addikt
válasz
belsodavid #32959 üzenetére
Nagyon óvatos tipp, a venti lehet csapágyas. Ez csak egy tipp, szereléséhez a tápoknak nem igazán értek. Várd meg a sokat látott kollégákat, Stol-t, Dyno-t vagy Venember83-at, ők biztosat tudnak mondani.
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Van egy Giga superb 460-es tápom, ami kb 2 hónapos, és azt vettem észre , hogy néha ciripel a venti benn, de volt hogy egyszer úgy felbúgott azt hittem meghalt benn a venti, de nem visszahalkult. Ha ciripel, akkor egy fültisztító pálcikát hozzáérintek a venti közepéhez, tudjátok az befér a rácsin és elhalkul, pedig éppen, hogy csak hozzáér. Mi lehet vele? Így gariba sem veszik vissza
-
camillo
csendes tag
Köszi szépen!!!
Előzőt javítanám szóval a 4850 CF-t is elbírhatná az everest 500W (q9400 procival)??
-
vzsryl
nagyúr
válasz
camillo #32953 üzenetére
Üdv!
Chieftec felejtős.
Ár/érték-ben az FSP Everest 500W a jobb, mivel 475W-ot tud leadni a 12V-os ágain összesen, és csak ~16k-ba kerül.
Teljesítményben a Corsair VX550 jobb, mivel a 12V-os ágán 492W-ot tud leadni, de ezért a +17W-ért +6,5k-t kell fizetni, ráadásul a bele is CWT és nem Seasonic, tehát hangosabb (a minősége ennek is rendben van). -
camillo
csendes tag
Üdv!
Az alábbi három táp közül melyiket ajánlanátok.(ár/érték arány)
Esetleg hd4580 CF is menne rajta.
http://ipon.hu/webshop/product/chieftec_gps_550ab/11746
http://ipon.hu/webshop/product/corsair_vx550w/18252
http://ipon.hu/webshop/product/fsp_everest_500w/38307Köszi a válaszokat
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #32936 üzenetére
elég hozzá,de ha lesz tuning akkor jobb lenne a 450-es.
Miért??????
400-as uygan annyit tud a 12v ágán, továbbá E8400 szerinted ilyen sokat ezsik??????????
Továbbá ha agyon feszeli a VGA-t meg a procit is akkor se volt 240W-nál többet kérni a táptól a gép.....ennyxit emg nevetve lead a csifi is.... -
Narancs
őstag
Kösz srácok akkor megveszem
-
Klarsa
tag
Köszönöm mindenkinek a választ.
Azt hiszem eldöntöttem, hogy mit veszek: CORSAIR PSU-520HX
Elég jónak tűnik, láttam róla a YouTube-n videót + 2 PCI-E csatlakozó van rajta, ezért nem kell átalakítóért rohangálnom. (Mert a videókártyámba 2 kell)
Az Fsp Everest-nek nem tetszik a szine, szerintem nem illene a plexis házamba. -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Erről lehet tudni valamit? Jó táp?Chieftec GPS-300-AB-100L
Ebbe a gépbe lenne:
3000+ A64
512MB RAM
ATI X1050 VGA
160GB WD
Pio 115 DVD RW -
japeen_hun
tag
nyunyu és 14adam köszi a segítséget.
-
14adam
addikt
válasz
japeen_hun #32938 üzenetére
Gigabyte 460W ez vagy a Fortron Source 400W (Ez Fsp)
-
nyunyu
félisten
válasz
japeen_hun #32938 üzenetére
Ott van a Giga 460 a listan, olcsobb, is mint a Chieftec matricagyar, 12V-n erosebb, halkabb is, mi a kerdes?
-
nyunyu
félisten
válasz
mclaren777 #32930 üzenetére
Akyga LPK12-420W tápegységem
Linkworld 420W? 18A@12V? Ne viccelj mar.
Igaz, nem biztos, hogy az alaplapod errol eteti a procit, mivel a korai K7 alaplapok(+osszes Asus) meg 5V-rol mukodtek.
Amiken mar van ATX12V csati, azok mentek 12V-rol.Tekintve azt, hogy a konfigod legalabb 4-5 eves, raferne egy kompresszorral kifujas, meg atneznem, mennyire puposak benne a noname kondik, stb.
Mindenesetre ha uj gepet akarsz valamikor venni, akkor ez a tap keves lesz hozza.
-
14adam
addikt
válasz
japeen_hun #32935 üzenetére
elég hozzá,de ha lesz tuning akkor jobb lenne a 450-es.Ha meg még nincs meg ez a táp akkor ne vedd meg,mert van ennél jobb választás is.Gigabyte Superb 460 vagy Fsp Everest 400,Corsair Cx-400
-
japeen_hun
tag
Hello.
A héten romlott el a FSP ATX-400PNF tápom. Kérdésem az lenne hogy elég a konfigomhoz ( Asus P5K SE- Intel E8400- 2*1Gb Kingmax - XFX GF9600GT + 2db 500Gb winchester ) egy Chieftec GPS-400AA-101A táp vagy inkább a 450eset válasszam?
-
gcsaba70
csendes tag
Tápegység csere miatt felszabadult EuroCase 400W-os táp olcsón eladó. :-))))
(HAHAHA)A múltkor vki kérdezte, hogy az Arctic Fusion 550R milyen?
Hát megjött, de ennek semmi hangja.A többit meg a tesztekből meg tudjátok nézni, 17.600,.Ft-ért érdemes ezt is a potenciális jelöltek között számon tartani.
-
bartucc
addikt
válasz
mclaren777 #32930 üzenetére
Muszály cserélned. Add el a géppel együtt max, vagy a polcra ki, de ne használd tovább, nem megbízható.
Idézet az 1. hsz-ból, olvasd el legközelebb!
A félreértések elkerülése végett: a nem ajánlott tápegységeket nem azért nem ajánljuk, mert hangosak, vagy mert nem elegendőek teljesítményben (van ami már ennek a kritériumnak se felel meg, mindjárt részletesen). Azért nem ajánlottak mert gyenge minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, valamint nincs bennük védelem. Ezeket a hiányosságokat általában nem veszi észre a felhasználó, ha a tápok nem kapnak nagyobb terhelést. A rájuk írt teljesítményt általában nem is képesek adni, és mivel nincs bennünk védelem, meghibásodásukkor a számítógép többi alkatrészében is könnyen kárt tesznek. Tehát nem csak magukra, hanem a számítógép többi alkatrészére is veszélyesek. Ezért van, hogy egy kisebb VGA-hoz is 450 W-os tápegységet ajánlanak, mert általában gyenge minőségű tápegységeket adnak a komplett gépekben, amit ha fejlesztenek, az eredeti tápegység gyenge lehet az új alkatrésszel kibővített konfigurációhoz.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Van egy Akyga LPK12-420W tápegységem és mostanában nemigazán szeretném cserélni. Egy régebbi konfigot hajt (Athlon Xp 3200, 1 GB DDR, 9600 Pro, 2 db HDD, 2 db DVD). Szóval nem hinném hogy agyon lenne terhelve de mégis aggódom mert sok rosszat olvastam már (főleg itt a ph!-n) a megszaladó tápokról. Nos elég ritka táp szerintem hazánkban de mégis valaki nem hallott már róla/esetleg találkozott vele közületek? főleg az érdekelne hogy elvan-e látva vajon kimeneti túlfeszültség védelemmel, szóval ha vmiért elszállna vinné vajon a többi hardvert? Esetleg én hogyan tudom megállapítani hogy van-e benne ilyen védelem? Mert akkor most nem költenék márkás tápra ha nem muszáj - mivel ez is bírja már egy jó ideje.
Köszönöm szépen előre is!
-
Speed®
titán
válasz
vzsryl #32922 üzenetére
Nem feltétlenül akarok, az a kérdés, hogy kell-e. De 14adam VX450es képe meggyőzött, felesleges lenne a nagyobb verzióra költeni. Nem is lenne baj ha maradna ~10 ropim a csere után, jól felmentek a Quad árak
Szóval úgy néz ki megvan a választott, HX450, 20ért nemigen van jobb -
14adam
addikt
válasz
Klarsa #32921 üzenetére
Hello,igen elég,de van annál jobb választás is.Ha már megvetted akkor még nem kell lecserélni,de van más is helyette pl
Fsp Everest 400(moduláris=levehetőek a felesleges kábelek,halk),Gigabyte Superb 460,Corsair Vx vagy Hx 450(a hx moduláris,és ez a leghalkabb a 3 közül) -
vzsryl
nagyúr
válasz
Speed® #32919 üzenetére
Ha azért akarsz túlméretezni, hogy minél csendesebb legyen a táp, akkor inkább Enermax:
CORSAIR PSU-620HX 31.138Ft
ENERMAX MODU82+ 525W 32.669Ft
Ez az 1,5k-s különbség szvsz. megéri a síri csendet, de a Te döntésed.(#32921) Klarsa: Üdv!
Az a táp elég hozzá simán, de ha még nem vetted meg, akkor vannak helyette jobb alternatívák.
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek.
Most készülök új gépet venni. Már eldöntöttem, hogy mi lesz benne.
Csak abban nem vagyok biztos, hogy ez a táp elég lesz-e hozzá
CHIEFTEC GPS-550ABA gép adatai:
alaplap: GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
proci: AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition
ram: CSX 2X2Gb1600Mhz
videókártya: Gainward GeForce GTX260 896MB GoldenSample
vinyó: WD 500GB DP 7200rpm 32MB SATA2
procihűtő: Artic Cooling Freezer Rev.2
ház: AEROCOOL AeroEngine 2
+ LG DVD-író, egy kéken világító venti (12cm),Zalman hőfokszabályzó,kártyaolvasó. -
Speed®
titán
válasz
Orlifuck #32911 üzenetére
A jobb oldali "beállításaim" menűben a privátokkal kapcsolatos értesítőket, a Kedvencek oszlopban a megfelelő rublika kiXelésével a többit szabályozhatod.
vzsryl
Tisztában vagyok vele, hogy elegendő a teljesítménye, írtam is, hogy ~mennyi lesz a fogyasztás az új procival (@3GHz/1.15V), nem ez a lényeg.
Hanem az, hogy a jelenlegi passzív tápomhoz hasonlóan kussos megoldás szolgáltassa a kakaót, tehát ne pörögjön fel terhelve a táp ha lehet.
Szóval a kérdés az, hogy emiatt szükséges-e túlméreteznem a tápot, vagy a HX450 is hangtalan marad ekkora terhelésnél. A jobb hatásfok miatt nyílván jobb lenne a kisebb táp, de inkább bukok pár Wot ha ez az ára a némaságnak.. -
Giii
senior tag
Összeraktam,minden okés.Everestben megnéztem a 12-es ágon 12,25-12,31-et mér.Az elvileg nem sok.Amúgy az összes érték pöpec
Sajna a vidikarimhoz ugytudtam megoldani a dolgokat hogy ami közvetlen a dugaljokböl azt kötöttem a tápcsatijára és a másik dugot a vinyóra és ugyanígy csak ott az íróra.Remélem ettöl még nem gáz,de sajna nem tudtam máshogy variálni!
-
Orlifuck
csendes tag
Hol a Pennában tudom kikapcsolni hogy ne jöjjenek értesitések nekem a Pro Hardver oldalrol! Már tele vagyok e-mail-el!áááááááá.........Valaki??
-
-
Speed®
titán
válasz
Piloss #32908 üzenetére
Totyikhoz:
~200W terhelést feltételezve (jelenlegi konfigban Q8300 lesz hamarosan) mennyire valószinű, hogy halk marad egy HX450? Ha túlméretezem és HX620at veszek, gondolom esélyesebb a felpörgés nélküli üzem
Konkrétan nem szeretnék sokat költeni feleslegesen, ha lehet, akkor HX450.. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Piloss #32904 üzenetére
Belekalkuláltam azt is.
Gigabyte helyett inkább az FSP 400-60GLN-t venném iponról, mert nagy rá az esély, hogy egy 80+-os 400-60GHN-t kapsz. (Árban nagyjából megegyeznek). Ha mégis 400-60GLN-t kapnál, akkor sem járnál rosszul, mivel olyan bél van a gigában is.(#32905) Chaser: Ilyen keveset eszik az E5200+HD4830? Akkor nekem a HD4850-el sem eszik sokkal többet.
Amúgy a mérésedkor húzva volt a proc?
-
Chaser
legenda
válasz
Piloss #32904 üzenetére
Az én gépem 4830-cal és E5200-vel konnektorból stress progik alatt vesz ki 170W-ot, tehát a tápból kb 140-et, de ez extrém eset, játéknál 140-nél bőven megáll. Elég lenne neked is kisebb táp, de a GB tápban levő FSP bélnek jobb a hatásfoka mint a PNF-nek, árban meg nem nagy a különbség, én inkább a GB-t venném, de elég egy 350-es is, az én tápom 250-es
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Piloss #32900 üzenetére
Ugyanolyan hangja lenne a 350-es FSP-knek is, csak terhelésnél kapcsolnának valszeg kicsit feljebb, de majdnem 3k-val olcsóbbak. Ha egy fokkal erősebb VGA-ra cserélnéd a mostanit, akkor érezném indokoltnak a giga megvételét.
(#32901) Chaser: Amiket én említettem, azokat tudtommal Yate-Loon-os ventikkel szerelik, de majd egy szaki úgy is kijavít, ha tévednék.
(#32903): Hát akkor ez egy félreértés volt.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest