Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz Noorbert #133698 üzenetére
A nokia8nak is most beesett az ára.Navigációban elég jó,van NFC is a kijelző talán az egyik legjobb napsütésben,a kamera nem túl acélos.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
martin0094
csendes tag
válasz Viktor0610 #133696 üzenetére
köszi
szándékosan nem írtam árat.
Másnak valami ötlet még?
-
Noorbert
csendes tag
válasz New Bluestar #133689 üzenetére
Igen, ezeket néztem én is, de sajnos kiesnek a keretből..
Viszont 100ezer alatt találtam a Motorola One és a Motorola Moto G6 Plus telókat. Elvileg mindkettő Galileo kompatibilis, van NFC és 4GB/64GB..
Ezekről mi a véleményetek? -
legenda
válasz nobiand #133692 üzenetére
Szia,
Én (is) inkább a Mate 10 Pro mellett tenném le a voksomat - meg is tettem korábban a gyakorlatban is -, szerintem több előny szól mellette, 2 év háztól - házig szolgáltatás, IP67 védelem, nagyobb kapacitású akkumulátor és a jobb akkumulátoros üzemidő, gyorsabb USB, infra, sztereó előlapi hang, jobb és gyorsabb 4G+ modul, jobb antennázás és térerő, jobb és gyorsabb ujjlenyomat-olvasó.
Amit a másik oldalon lehet említeni, az az újabb verziójú bluetooth és GPS, ennyi ugrik be hirtelen, de biztos írnak még mások is.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
martin0094
csendes tag
Sziasztok!
Olyan telefont keresek ami
-Androidos
-Viszonylag kicsi
-Gyors
-Friss
-Akksi fontos nagyon
-Ha lehet ne üveg hátlapú legyen inkább fém vagy akár műanyag
Létezik ilyen? -
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Két kiszemelt közül, melyik lenne a legjobb választás?
Huawei Mate 10 Pro vagy Xiaomi Mi 8.
Hosszabb távra tervezve.
Köszönöm. -
New Bluestar
tag
válasz Kaci84 #133690 üzenetére
Nem, a gearbesten a priority line az áfa és vámmentes. Elviszik valahogy valamelyik EU országba, aztán ott átcsomagolják, és úgy jön. Családban vettünk így párat, eddig rendben volt.
Csak hát nem gyors, 3-5 hetet ígérnek, így karácsony közeledtével meg főleg lassú.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz New Bluestar #133689 üzenetére
Ezekre rájon még az ÁFA, nem? Én is MI-ban gondolkodtam, de nem találtam 125-nél olcsóbban.
-
Noorbert
csendes tag
Sziasztok!
Olyan telefont keresek, ami megfelel az alábbi kritériumoknak:
- Galileo támogatás
- NFC
- min. 3GB RAM, de a 4GB jobb lenne
- nem noname
- max. 100ezer FtBármilyen ötletet vagy ajánlást szívesen fogadok. Köszönöm.
-
ph2012
senior tag
válasz Joker88 #133682 üzenetére
Google fiókkal beléptem az eBayre, de a fizetésnél ezt látom: [link].
Ha jól látom akkor olyan bankkártya kell amivel interneten is lehet vásárolni. Na ilyenem nincs. És nem forintban hanem fontban kell fizetni.Nem tudna valaki segíteni Budapesten? Átutalnám neki forintban a pénzt és ő megrendelné. Ha megérkezik akkor elmegyek érte.
-
őstag
válasz Ajándékok #133680 üzenetére
Márpedig valahol kompromisszum kell. Ezek szerint úgy tűnik nálad az lesz hogy bevállalsz kisebb kínai márkát amit én nem tennék. Szerintem az általad felsorolt igények nagy része lehet a későbiekben nem is lesz olyan fontos és hiba jó ajánlatokat elszalasztani miatta. pl. Xiaomik.
-
PNP
őstag
Sziasztok,
Tönkrement Xiaomi Redmi Note 4 után keresek valamit, de semmi meggyőzőt nem találtam. Ha egy mód van rá, nem szerertnék 50 ezernél többet költeni. A2 Lite-ot néztem ki, mert a MIUI-t nem szeretem (eddig custom ROM-okat tettem fel, egyrészt jó lenne megspórolni az ezzel járó stresszt és garanciavesztést, másrészt pl. Lineage eléggé bejön, lehet, hogy nagyon fapad egy stock android ezután, főleg, hogy nagyon szeretnék Magisk-et használni). Maga a készülék nem igazán tetszik, illetve a kamerája elég gyenge (a notch és a kamu háttérmosásra használt dupla kamera - pl. tele helyett - eléggé zavar), a mérete és az akkuja viszont meggyőző.
A kérdésem az, hogy 50e Ft körül melyik telefont érdemes választani, ha van más, jobb alternatíva. Szempont a kamera minősége (van rendes fényképezőgépem, de mégiscsak...), a kijelző láthatósága nappal, jól funkcionáló ujjlenyomatolvasó, stock androidhoz közeli OS. Ha kamerában nincs jelentős különbség ebben az árkategóriában, akkor marad az A2 Lite. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy kell-e egyáltalán a 4GB memória, vagy nem fogom érezni, hogy kevés lenne a 3, illetve, garancia szempontjából van-e lényeges különbség az egyes kereskedők között (pl. Xiaomi márkabolt, Eustock, illetve a többi kisebb GSM bolt között).Köszönöm!
-
ph2012
senior tag
Ha eBayról megrendelném ezt a tokot akkor a postaköltség mennyibe kerülne: [link]?
Samsung Galaxy J5 (2017) SM-J530 telefonra fekete színben.
Köszi.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz New Bluestar #133675 üzenetére
Megnéztem őket.
Az Leagoo Power 5 és umidigi z2 pro lehet érdekes. Egyik olcsóbb, másik többet tud. Melyik márka inkább ajánlott?Kaci84: Kerestem használtan az s7-et, de 64gb és duál sim elég ritka. És nagyon soknál írják, hogy cseréltek benne akut, néhányan kijelzőt is. Nálam évekig megmarad egy telefon. Mekkora esély van rá, hogy kibírja?
A xiaomi kamera a szélén van (keveset fényképezek, de akkor kell, és sokat szenvedek a szélső kamerával)snpetit : Az Ulefone nem feltétel, csak egy példa volt. A wireless töltés viszont kell.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
PioDVD
senior tag
válasz snpetit #133677 üzenetére
Lehet, nem itt kellene megkérdeznem, de hátha.
Lehet tudni valamit a Xiaomi modellek áreséséről? Van ilyen, vagy csak kivezetik a "régi" telefont? Úgy gondolom, az Mi 8 (6 gb) nekem tökéletes lenne, sok ram, erős proci, nfc, európai műholdas gps, talán a kamerája sem gatya (bár, mint írtam, lassan rájövök, hogy annyira nem is szempont, esetleg a fhd lassított felvétel érdekel), de ott a 100 e-s lelki határ. Van esély, hogy akár fél év múlva normális helyen lemegy 100e környékére az ár?
Vagy ott a Pocophone F1, jóval olcsóbb. A kamerája gyengébb (bár érdekes módon a spemall oldalán fhd 240 fps-t írnak, a Mi 8-nál meg csak 120-at), illetve a Galilao-t nem írják, pedig az szerintem soc-függő, az meg ugyanaz. Szóval talán ez is szóba jöhetne, bár az nfc-t nem néztem. No meg ez a folyadék-hűtés nekem bizarr, ha elejtem, nem fog eltörni a cső és eláztatni a telefont? Ez most 120 e környéke, ez biztos benéz valamikor a 100 e alá. -
snpetit
aktív tag
válasz New Bluestar #133675 üzenetére
Szia!
Engedd el az Ulefone márkát és a wireless töltést és mindjárt adnak a kollégák jó tippeket. Van nálam Ulefone a sima töltést se tudták rajta megoldani, leolvadt a csatlakozó a nyákról. Belseje is gyengébb kialakítású mint a nagyobb kínai márkáknál.
-
őstag
válasz Ajándékok #133657 üzenetére
Szerintem azért nem sok a válasz mert viszonylag sok igényt fogalmaztál főleg olyanokat amim ritkán szempontok vagy éppen furcsák.
100k alatt akkor az olyan 90 körül van. Ennyiért az ismertebb márkák tudják a jó GPS vételt és rendszerint 4GB rammal vannak szerelve.
Nekem volt S7 telóm azt tudom ajánlani esetleg edge. Az egyik drágább másik kisebb, kamera középen 4GB ram vízálló jó GPS. Van vezetéknélküli töltés.
Nagyon jó vételnek számít még a Xiaomi Mi8 Lite. Nézd meg esetleg!
Noname kínai telóval nem próbálkoznék, ugyan vannak köztük elég jók de némelyikről ritka a teszt és kevés a tapasztalat a magyar fórumokon, legalábbis az ismertebb típusokhoz képest. Lehetnek meglepetések, gyenge kamera, nem optimalizált fogyasztás, anyaghasználat, szervíz, garancia, alkatrész stb.
-
New Bluestar
tag
válasz Ajándékok #133674 üzenetére
Hát wireless töltést kevés telefon tud, én is keresgéltem.
Ismertebb márkák közül mind kiesik vagy a középen levő kamera, vagy a dual sim, vagy az újabb android,
vagy az ár miatt.Kisebb márkák közül érdekes lehet a Leagoo Power 5, umidigi z2 pro, doogee s70 .]De ezekről annyit tudok, hogy van wireless töltés, meg a többi kért paramétere is nagyjából az, amit írtál.
A GPS, meg úgy általában telefon minőségéről nem tudok semmit mondani.[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
-
Pakmara
őstag
válasz Brandynew #133670 üzenetére
Kösz az épületes és segítő hozzászólást. Máris többnek érzem magam hogy ezt tudom.
Szóval telefont keresek mindennapi használatra ami FB használatot és fényképezést jelent. Ársáv 30-40. Egy 65+-os ember számára: azaz nincs magas elvárás a oprendszer ill. feacherek tekintetében. A kinézett modell a Xiaomi Redmi 6.
-
Brandynew
őstag
válasz Pakmara #133669 üzenetére
A villanykörte nem egy elektromos gyümölcs, csak az a neve. Az okostelefonoknak csak sokadlagos funkciója a telefonálás, ezek ugyanolyan számítógépek, mint pl. a laptop, csak kisebbek. Akinek telefonálásra kell készülék, annak felesleges okostelefont vásárolnia, az elsődlegesen nem arra való, csak van egy olyan extra funkciója... egyelőre.
A Redmi 6 nem rossz, de ha egy kicsit komolyabb készülék kell, ami időtállóbb is, akkor Xiaomi Mi A2 vagy Mi A2 Lite. Kb. 60 ezer Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Fateromnak keresek (65+) best buy belépő telefont. Ő még az a fajta aki telefonál a telefonnal amire még kellene neki: alap szintű fénykép; FB működjön rajta. Xiaomi Redmi 6 most 39 e. Van ennél jobb ajánlat ebben az ársávban vagy alatta?
Köszi
-
őstag
válasz cross56 #133666 üzenetére
Én S9et vennék... Várjál... Már meg is tettem. Nagyon bejön a cucc gyors szép, nincs szenzor sziget, vizálló ja és sokkal olcsóbb. Azért egy százacska nem mindegy. Ez saját vélemeny de nem hinném hogy az iphone már annyival többet tudna. Na meg vajon kihasználnád-e? Én a síma S9et szereztem be, nem vagyok oda a tepsiért és szerintem nem csinál annyival jobb képet RAM is elég.
Nem akarik nagy IOS tudós lenni de az aktuális S szeriával egyetemben az aktuális iphone is van itthon és nem értjük mi kerül rajta annyiba. Igen a rendszer. Viszont ha mar feltetted a kérdést akkor biztosan nincs szükséged rá. Aki ennyi lotykat kiad a rendszer végett az pontosa tudja, hogy az kell neki és miért.[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
Sziasztok.
Múltkor már írtam telefonokkal kapcsolatban, azóta 2-re szűkült a választási lehetőség.
Galaxy s9 plus illetve Iphone X
Szerintetek melyiket vegyem? Kollegàk, ismerősök az iphonet ajánlják, de páran az s9-et. Jelenleg galaxy s4-em van, és nem tudok dönteni.
Nyilván az X majdnem egy 100-assal drágább de inkább az optimalizáltság és megbízhatóság számít.
Előre is köszi. -
angyall
tag
Xiaomi MI8 Lite kamerája elfogadható? Egész jó áron lehet most hozzájutni, erősen gondolkozom rajta Még mindig....
Motorola Edge 40 , IPad 2021, Baseus Bowie M2s
-
Dingle
tag
Sziasztok!
Pont ebben a pillanatban menthetetlenül elhalálozott a Xiaomi Redmi 3S Prime telefonom, és kell vennem egy újat.Újat szeretnék
40.000 nagyon maximum 45.000ret tudok rászánni
Telenoros vagy független kellene
Ami NAGYON fontos az üzemidő, kevésbé fontos a lehetőleg élhető kamera(Xiaomimnak elég gyengécske volt a kamerája, azt a szintet jó lenne ha hozná).
Normális szervizháttér fontos, és lehetőleg két év garancia.
5"-nél lehetőleg ne legyen nagyobb. -
Steelers
senior tag
Sziasztok!
Mate 20 lite és Mi 8 lite közül melyik érné meg jobban? Kamerás képességek, akku idő lenne fontos.
Ha jól sejtem a soc kb azonos teljesítményű!?
Esetleg a sima MI 8 megéri a felárat, ha a kamerára hegyezzük ki? -
Ajándékok
aktív tag
Sziasztok
"Melyik okostelefont vegyem?"
Az igényeim: legalább android 8 (az is jó, ha új/másik rommal lesz az), minimum 5.5", minimum fhd, a hátsó kamera középen, nagyon jó gps vétel, wireless töltő, dual sim, min 2gb ram, legalább 64gb tárhely vagy 2 sim + micro sd egyszerre.
Új és használt is jó, bárhonnan jöhet, 100k alatt, hosszú időre tervezem, 4g nem érdekel, proci nem érdekel
Normál felhasználásra lesz, de minimális használattal. Néhány havonta hosszú úton navigáció, töltőre dugva.
Ezen belül a keskenyebb és olcsóbb a nyerő.
Én az Ulefone Power 5s-t találtam, ami megfelelne, de felesleges a nagy akku.
Remélem tudtok segíteni... KöszönömNagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Ájvé
veterán
válasz Kaci84 #133655 üzenetére
De nem biztos hogy csak úgy rá lehet tenni bármit is, erre szeretem volna felhívni a figyelmed. Pontosan ahhoz a típusú készülékhez kell a rom. Legtöbb modrom eleve Qualcomm SoC-os készülékekhez van, MTK-ra jóval kevesebb van, Kirinre például abszolút semmi sincs.
Samsungnál minden modding gari vesztéssel jár, tetejében vissza is tudják nézni (én pont samunál hallottam erről először) így hiába állítod vissza, látni fogják. Szoftver frissítés nyilván nem jár garancia vesztéssel.
Odin a Samsung saját szoftvere (bár azt olvastam belső használatra van), ezzel vissza lehet állítani a készüléket egy adott ROM-ra, vagy ahogy te tetted frissíteni, de jól olvasom akkor custom recovery is ezzel tehető fel. Ehhez mondjuk én se értek, sokszor pc-ről kell ezeket csinálni, mivel a telefonok le vannak védve (BL).
Vannak még ügyeskedések, főleg kínai telefonoknál, de ahogy írtad már ők is különböző piaci igények alapján készítenek készüléket (Xiaomi Global), de a kínai B brand például már több piaci igény szerint gyártanak mobilt (több hálózati frekvencia támogatása).[ Szerkesztve ]
-
őstag
Megmondom őszintén nem vagyok téma szakértő ezért is írtam hogy utánna kell nézni a dolgoknak. Arra írtam amit mondott hogy visszaállithatatlanul ázsiai nyelve állt át. Ebben az esetben még ha garivesztéssel is jár megéri másik Androidot rátenni meg nyílván a bolt is rátette már az EUs droidot azért volt magyar vásarláskor Szóval tökmindeggy.
Samsungnál pl. én tettem már fel új Android 7est Odinnal akkor fórumban utánajártam azt az infót kaptam hogy az nem jár garivesztéssel.
Konkrét vásárlásnál meg egyrészt megerheti a dolog ha súlyos tízezrekkel olcsóbb a cucc, de szerintem már ritkaság rendszerint EUs telókat adnak gsm boltokban vagy a kínai markáknál meg EU piacra szánt magyar nyelvű droiddal adják. -
törölt tag
-
Ájvé
veterán
válasz Kaci84 #133635 üzenetére
Recoveryre gondolsz? Igen fel lehet tenni, de ha véletlen volt is rá hivatalos garancia akkor az ugrik, vagyis Xiaomi estében nem de tudtommal minden más esetben igen. Amúgy ennél azért kicsit hosszabb a story mint "Egyébként a telók gyári programjával kis túlzással bármilyen amdroidot rá tudsz tenni pl. EU-at. ", nem tudsz bármit rátenni, csak olyan Androidot amit direkt a telefonhoz csináltak, vagy de megteheted csak lesz egy drága téglád, ez mellett ez sem megy csak úgy, BT nyitás, custom recovery (Twrp) és utána lehet bűvészkedni, de mint írtam ugrik a gari és hiába állítod vissza az eredeti rendszert, vissza tudják nézni milyen módosítások voltak, úgyhogy bukta. Ezzel ahogy kínai shopok szoktak játszani, szóval kintről rendelsz akkor vagy jól meg kell nézni honnan vagy mindjárt egy ismert romot feltenni, mert lehet kellemetlen meglepetések érhetnek később.
Spemall tényleg jó, főleg hogy már itthon lehet gariztatni. -
nyisziati
veterán
válasz Vesporigo #133645 üzenetére
Az említett okok is lényegesek, meg jelentős részben terrorelhárítás. Nem tudsz akkunak álcázott robbanóanyagot vinni a gépre.
Egyébként nálam is jelentős szempont a cserélhető aksi, ezért (is) van még meg a Redmi Note 2-m. Már nézegettem pótlást, ami tetszene, az a Galaxy Note 4 és LG V20 (természetesen csak használtan).
-
lelkes73
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:redmi note 5 vagy samsung galaxy j6 melyik a jobb és miért?
Köszönöm -
Vesporigo
aktív tag
-
nyisziati
veterán
válasz Vesporigo #133637 üzenetére
Itt egy lista az elmúlt 2 év ilyen telóiról.
Nemzetközi, tehát a nálunk kaphatókat kézzel kell kimazsolázni. Mondjuk nincs sok, úgyhogy könnyű dolgod lesz.
Ami biztosnak tűnik, az a Samsung Galaxy J2, J4, J7 (2018), az LG K10 (2017) és a Motorola Moto E4. -
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
ARCore támogatott telefont szeretnék venni, max 120eFt-ig.
Ami eddig szóbajött és most benne is van a 120eFt-ban: Pocophone F1, Honor 10, Honor 8X.Ami elég nagy plusz pont lenne, az az 1080p@60FPS videó. Honor 8X kivételével mindkettő tudja.
Melyik lenne jobb választás a maradék kettőből? Jobb szeretném, ha nem melegedne túlzottan a telefon, üzemidő is aránylag fontos. (Lenne 3-4 óra kijelzőidő naponta, néha egy kis játék is.) -
Vesporigo
aktív tag
Tudtok ajánlani olyan oldalt, ahol az alapján tudok keresni, hogy kivehető-e az akku az idehaza is kapható kártyafüggetlen telefonokból? Árukeresőn nem látok ilyen opciót. (Legutóbb megfogadtam, hogy csak ilyen telefont fogok venni, de elcsábultam és most szívok miatta. Ezután csak kivehető akkus telót fogok venni.)
-
juuzer
addikt
válasz TeebyKay #133628 üzenetére
Nincs mit
Edigital, MM, Speedshop stb megbízható helyek.
Huaweinél érdemes rákeresni a hivatalos hazai forgalmazókra mert csak úgy adnak rendes garanciát.
Egyébként nekem cssk az EUStock-kaleg a Mobilcornernel van tapasztalatom, amik nem nagyobb cégek/áruházak/webshopok. Mindkét esetben rettentő korrektek és gyorsak voltak.
Huaweit megnézném a Firstphonenál, tudtommal ők is hivatalos hazai forgalmazók
Vamos a la playa.
-
őstag
Szia, így nehéz megmondani melyik megbízható-e vagy sem. GSM boltok rendszerint az EUból esetleg Ázsiából szerzik a telókat így lehet ügyeskedni az ÁFÁval és eleve olcsób is. Meg lehet kérdezni honnan van illetve vasarlás előtt a gyártotól megérdeklődni sorozatszám alapján, illetve a menüből is előhívható honnan való. Ha meg utólag derül ki otthon elálhattsz a vásárlástól. Egyébként a telók gyári programjával kis túlzással bármilyen amdroidot rá tudsz tenni pl. EU-at. A bolt is így csinálta. Szóbal biztosan nem visszaállíthatatlan.
Xiaomi esetében Spemallt ajánlom mi már rendeltünk onnan gyors es olcsó. Vásarláskor kikipálod hogy Tax Insurance meg 2 év EU gari szállításnál meg EU Express és akkor 6-14 munkanapon belül megjön Vámolás nélkül. Minden extra költséggel is talán az egyik legolcsóbb még a hivatalos Xiaomi.hu tól is. Bár ezt konkrét esetben konkrét telónál érdemes számolni.
[ Szerkesztve ]
-
Karako888
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Sony Xperia Z3-as telefonomat.
Árkategória: 120e max
Semmiképpen sem használtan venném
2-3 évre tervezek vele
Telefonálásra, böngészésre, filmezésre, játékokra használnám
Méretre, kb a z3-nál kisebb ne legyen
Előre is köszi a tippeket
-
Ájvé
veterán
Igen, így néznel ki az eddigi ajánlatok.
Xiaomishop sem különbözik sokban az említett gsm üzletektől, külföldról rendelik (ezt jelenti a külső raktár), garancia esetén pedig küldik ki Kínába, szóval eltart egy darabig.
Korábban linkelt xiaomi.hu az itthoni hivatalos oldala a xiaominak, én azt ajánlanám vagy eustockot ami kicsit olcsóbb, ez egy Szlovák cég de itthon a Wayteqnél ad garanciát, csak akkor van gond ha vissza kell küldeni a céghez (vásárlástól elállsz). Ezen kívül akad még néhány ajánlott shop, most nem sorolom, én innen rendelnék.Drughi:
Én nem venném a xiaomishoptól, de te tudod. Hivatalos xiaomi.hu vagy eustock szerintem a legjobbak. -
pit stop
addikt
válasz everest140 #133623 üzenetére
U11 mellett szól a híresen jó kamerája, a várhatóan hosszú támogatottság (google a tulaj), meg a sense felület - bár ez egyéni preferencia, kinek mi tetszik.
Kontra nem a legmodernebb kinézet, meg nem fogja tudni mimdenki milyen telefonod van (ez lehet előny is).Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
TeebyKay
őstag
+ (#133606) juuzer + (#133608) cs.zs. + (#133609) pit stop + (#133610) Frawly
Köszönöm a segítséget mindegyikőtöknek, akkor ezek szerint a lista nagyjából így néz ki:
redmi note 6 pro ~65
honor 8 ~80
mi 8 lite ~85
lg g6 ~90
huawei p10 ~100Még azt szeretném megérdeklődni, honnan célszerű telefont vásárolni? Húgom vett két éve egy ilyen gsm-es üzletből honor 6x-t 1 év garanciásat, ami a gari idő lejárta után egy frissítéssel kínaira váltotta a telefon rendszerét visszaállíthatatlanul. Melyik oldal megbízható?
-
Ájvé
veterán
válasz Drughi #133626 üzenetére
Xiaomi.hu a hivatalos, xiaomishop pedig egy bolt aki megrendeli kintről mikor leadod a rendelést, ilyen erővel te is megveheted, mondjuk spemallról. 410$ 2 év EU garanciával ahogy nézem és most még ingyen a szállítás is.
-
Drughi
addikt
üdv!
ismerősnek keresek kifejezetten xiaomi MI8 lite telefont.
a hivatalos xiaomi.hu oldalon van kék elvileg rkatárból, míg a xiaomishop.hu oldalt tudnak rendelni (8-14) napos határidővel.vehetem bármelyiket?
egyéb magyar forrásról tudtok?Xiaomi 14T
-
őstag
válasz everest140 #133623 üzenetére
S8 mellett a vízállóság meg az, hogy egészen keskeny nem tűnik tepsinek.
-
everest140
tag
Sziasztok!
Érdekelne 1 pro - kontra összehasonlítás a következő 3 telefonról: Samsung Galaxy S8, Huawei Mate 10 Pro, HTC U11. Melyik lehet a legjobb vétel? Miért? 135e körül már látom megbízható GSM boltoknál mindhármat. -
őstag
Szia, talán az S7, talán az egyik legjobb kamerája van ebben az ársávban, vízzálló és szép is. 1.75 évig volt meg most váltottam, de csak azért mert vizketett a tenyerem, de nem éreztem szükségét, van is egy kis lelkiismeret furdalásom
Mondjuk ez egy kicsit olcsóbb ha elmész 125-ig akkor ott az MI8.
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
Sziasztok.
MI A1 helyett kéne telefon ami opció nagyobb kijelző és jobb kamera. Ár 100-110k .Van valami best buy? -
Ájvé
veterán
válasz Viktor0610 #133615 üzenetére
Igazad van, nem néztem meg.
Tapsi75:
Az is igaz, de az inkább videózás és éjszakai (pontosabban gyenge fényviszonyok között) fotózás esetén lényeges. Ez például ki is maradt a Mi 8 Liteból (Mi 8-ba van), ja meg tele lencse sincs mint Mi 8-ban (csak egy 5 mpixeles segéd kamera a mélység méréshez bokeh esetén). -
addikt
válasz Viktor0610 #133615 üzenetére
Szerintem képstabilizátort akart írni (OIS)
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
MODERÁTOR
-
Ájvé
veterán
válasz TeebyKay #133604 üzenetére
Van fekete is természetesen.
Kamera az nagyon ember függő, van akinek már egy Redmi 6 Pro is bőven elég, más meg sokkal jobbal sem éri be.
Ha régebbi készüléke van akkor Redmi 6 Pro is nagy előre lépés lehet, ha valami csúcs közeli készüléke van akkor lehet nem lesz jó neki mert mondjuk hiányozni fog az AF vagy más funkció ami könnyítette a fényképezést.
Esetleg van még a Mi 8 Lite(fekete most éppen elfogyott, kék van csak, késöbb még lehet lesz ha úgy se sietős), ez elvileg ugyan azt a kamerát kapta mint a nagytestvér (Mi 8), tudásban ez egy elég komoly kamera, kétlem hogy kevés lenne. Persze lehet a Mi 8 valamivel többet tud, de ahogy a leírást és teszteket néztem biztos hogy nagyon jó a Mi 8 Lite is.[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
válasz ph2012 #133611 üzenetére
Szia!
Ha esetleg tudsz várni akkor rendelnék mindenképpen egy Cafele tokot is.
Amennyiben sürgősen kell a tok, úgy én is inkább a kolléga által javasolt Nillkin tok felé hajlanék, volt nekem is és nem rossz tokok. (Igaz anno a Lumia 930-ra pont, hogy nem volt jó, de mostanság sok topicban olvastam nagyon jókat róluk )
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
törölt tag
-
Frawly
veterán
Az arany színűt ne vesd el, főleg, ha olcsóbban megkapod, előbb nézd meg élőben vagy képen. Az arany színű telók általában nem gusztustalan bazári bizsuarany színűek, csak valami fémes metálszín, nagyon enyhe aranyozott beütéssel, messziről inkább tűnik csak metálszürkének. Akkor is általában csak a hátlap, ha tokban tartod, akkor a teteje sokszor csak fehér. Legalábbis nálam Xiaomi A2-őn így van, meg előtte a Doogee-n is így volt.
-
pit stop
addikt
A gyári kamera szoftverrel nappal is nagyon jó képeket lehet vele lőni - sötétben vagy próbálkozni kell, vagy jobb ha gcam programmal csinálsz képet, és akkor az is szép lesz.
Topikjában van aki nem annyira szereti kameráját, többen ezt nem értjük. Meg kell nézni vele készült képeket, aztán el kell dönteni, hogy jó lesz-e vagy sem Én nagyon elégedett vagyok kamerában, ebben az árkategóriában nem nagyon tudok jobbat.
Fekete 93.200-ért van most úgy látom.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
veterán
válasz TeebyKay #133601 üzenetére
133595 hsz-ben linkeltem egy HONOR 8-at, és úgy gondolom hogy abban az árkategóriában kérdéses, hogy létezik-e jobb kamera. A szín szinte tökmindegy, mert úgyis valamilyen tokot kell rácuppantani, de nem tartom valószínűnek hogy a feleséged zokon venne egy hófehér, elől-hátul üveglap telefont .Amúgy meg 4GB RAM...
-
TeebyKay
őstag
Na máris kijött az első dolog amit elfelejtettem odaírni, lehetőleg fekete színű legyen, felejtős minden ilyen arany meg rózsaszín dolog
A redmi note 6 pro mennyivel gyengébb a p10-nél, jóval olcsóbb ahogy elnézem.
(#133603) pit stop
LG G6-al milyen képeket lehet készíteni? Még sok éve húgomnak volt egy lg és azt pont a szörnyű kamera miatt cserélte le.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz TeebyKay #133601 üzenetére
5 évig semmilyen telefonnal nem lehet tervezni.
Huawei P10 ha fotó minősége számít, tudásban is elég jó, 100 körül megvan.
Redmi Note 6 Pro ha nem annyira lényeges de azért használható készülék kell fotózás téren. Csinos rózsaarany színben is kapni, nem kell sietned, nem hiszem hogy egyhamar kifogynak ebből a pompázatos színösszeállításból. -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnénk páromnak új telefont vásárolni, még időben szeretném elkezdeni felmérni a lehetőségeket, ha időközben lenne valami kifejezetten jó ajánlat arra le lehessen csapni.
- Árkategória. - 80k (+-20k akár)
- Használt vagy új? - új
- Hol vennéd meg? - Függetlenül újonnan gyártói garanciával-
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? - alapvetően hosszú távra (4-5 évet bírjon ki)
- Mire használnád? - a két sarokpont az internetes chatelés, böngészés illetve a fotózás, lehetőleg jó minőségű képet készítsen, és ne csak profi fotós kezében, ezen kívül zene hallgatás és telefonálás
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? - fogalmam sincs, nem tervezzük rootolni és hasonlók
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - 5,5" körülHa már 60 ezerért is van egy jó képeket készítő 3 giga ramos telefon, akkor azt is írjátok meg kérlek, de ha 90-100k környékén van valami ami atomjó és 5 évig be lesz biztosítva vele a telefon, az is érdekel.
Köszönöm,
Tibor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest