- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
válasz
#81733120 #137101 üzenetére
A lényeg a jól futó rendszer, a jó kamera, az IP védelem és az elérhető ár. A három közül az A5 és G6 csepp-por álló, ami számomra vonzó, mivel terepi munka során pl.: bármikor elkaphat egy zápor. A GSM boltban láttam jó áron Sony Z5 Compactot is, csak ez még régebbi. Az Xcover 4, amit még néztem, nem használt példány. A méret, ha IP védett a mobil, elfogadható számomra.
-
-
válasz
#81733120 #136872 üzenetére
Ájvé&Roaming: Egyet kihagytam, hogy ne legyen nagy
Én tökéletesen megelégednék egy 4,3"-os kijelzővel is (siratom régi HTC One S-sem), de manapság 5" alatt is ritka telefont találni...
Nem csak azért váltanék mert úgy néz ki mint egy Samu, hanem mert a hátulja marha könnyen karcolódik. Tokot nem szoktam használni, fólia pedig nincsen rá hátra.
-
-
Munkas
aktív tag
válasz
#81733120 #136636 üzenetére
Nyilván nem zárható ki, hogy később romlik el, de (szerintem) nem jellemző. Ennyi kockázat bevállalható, a kedvezményesebb árért. Ha meg véletlenül mégis komoly hiba adódik, akkor a gari úgyis megvan, csak nehezebb intézni.
De a legtöbb hiba esetén amúgy is egyszerűbb a helyi mobiloshoz elvinni egy lefagyás esetén, és fizetni neki egy kicsit, mint vissza a kereskedőhöz, aztán két hétig telefon nélkül lenni.
Szerintem a garancia csak az mutatja, hogy a gyártó mennyire bízik a termékben. Nagyon ritkán kell a gyakorltaban. -
Fred23
nagyúr
válasz
#81733120 #136598 üzenetére
A3 2017. Nagyon jó teló, tudom ajánlani azt is, 2 napig is elmegy egy töltéssel keveset használva, de egyszer már kellett gariztatni, amiért folyamatosan vizet érzékelt, és nem vette a töltést. Szerencsére a javítása óta nincs vele baj. De mégis jobb választás lett volna anno a G7; akkor viszont még élőben nem fogdostam meg, adatok alapján meg nagynak és drágának is találtam, ráadásul elfogult is voltam a Samsung felé. Az LG-k világa egyszerűen nem mozgatott. Most már nagyon boldog tudnék lenni azzal a mérettel, az ára meg szuper. Csak eltelt 2 év, és most már csak szívből kiindulva venném meg. Az ilyen döntéseimre meg általában rá szoktam fázni, szóval nézek inkább mást. De 150-es keretből se találtam olyat, ami jobban a szívemhez tudna nőni nála a jelenlegi felhozatalból, ráadásul úgy, hogy megfelel a legtöbb elvárásomnak is. Talán majd a G8 vagy az Xcover 5.
-
Fred23
nagyúr
válasz
#81733120 #136596 üzenetére
Oké, ezt én bénáztam el, csak vissza kellett volna olvasnom kicsit, de nem láttam mást, csak pezo00 listáját. Én is mobilnézős lázban égek saját listával, másoké is elterelik a figyelmem könnyen.
Úgy 2000 óta használok mobilokat, de a G6 benne van a Top5 kedvenc készülékemben, pedig nem is használtam soha, élőben csak kipróbálni tudtam, aztán meg úgy alakult, más lett helyette. Rengeteget olvastam róla, és most is vonz, csak már kicsit túlkoros, és a teljesítménye nincs ott, ahol a mostani csúcskészülékeké. Viszont 64-ért szerintem best buy.
-
-
Ájvé
veterán
válasz
#81733120 #136255 üzenetére
Egyébként használtat néznék, azt kapsz csak 20k alatt. Egyébként vannak ilyen Hotspotok is, itthon nem nagyon találtam, de ilyen kis eszközöket szerintem megéri kintről rendelni, EU priority line drága hozzá, de kicsi értéke miatt lehet a vámot is megúszod, vagy lehet kell fizetni áfát (kb 2400 Ft jön még rá akkor), így is kijön kb 10-12k körül maximum.
(#136257) joysefke:
Indiába is gyártanak azértde nagyrészt kínába gyártanak manapság az igaz.
-
tpeter77
addikt
válasz
#81733120 #136167 üzenetére
Bocsánat, lehet rosszul fogalmaztam, de NEM a kamera a legfőbb szempont!
Az ujjlenyomat olvasó tegye rendben a dolgát, a hangminőség legyen jó, és megbízható legyen a telefon.Jajj, 150mm-nél ne legyen hosszabb, ez nekem nagyon fontos. Ez ugye jelentősen korlátozza a lehetőségeket.
Note 5 sajnos kiesik, ezért választom az A2 Lite verzióját, mert a normál A2 bizony hosszú...
-
Chrassidis
csendes tag
válasz
#81733120 #135827 üzenetére
Koszonom a segitseget, egy Redmi Note 5 meg is lett rendelve, elvileg ma erkezik.
Viszont kellene meg egy, ahol viszont fontos, hogy magyarul kommunikaljon a telefon, es beesett egy ilyen ajanlat a mailbox-omba:
https://edigital.hu/okostelefon/huawei-mate-10-lite-dual-sim-kartyafuggetlen-okostelefon-black-android-p526690?sc_src=email_4789083&sc_lid=232099653&sc_uid=CkbnZXfyhn&sc_llid=238104&sc_eh=394f40ffefa6bd8b1&utm_source=hirlevel-20190124&utm_medium=email&utm_campaign=jan19-learazas-huawei-mate10
Kicsit kilog a kereten, de ha jobb annyival, mint a Note 5 akkor van flexibilitas.
Koszonom!
-
nji
aktív tag
-
Roland3535
csendes tag
válasz
#81733120 #135819 üzenetére
Mate 20 Pro-ra gondoltam. A kérdés az arra irányult hogy megéri megvenni ugye a 3 kamerás új Huawei-t fotózáshoz vagy az általad emlitett telefonok is hozzák azt a szintet ? vagy csak a sima P20 pro is azon a szinten van? Mert olvastam egy jó pár tesztet a Mate 20 Pro-ról is, és a P20 pro-ról is de azt nem tudtam eldönteni hogy megéri e a Mate.
Androidnál szeretnék maradni.
-
Alg
veterán
válasz
#81733120 #135814 üzenetére
User error az az volt hogy ekkora tepsit vettünk miután hónapokig kerestünk egy megfelelőt (kisebbet) a 200EUR-s kategóriában
De úgy néz ki nem ússzuk meg az iphone-t, hiába nem vennék annyiért telefont sosem magamnak (az X céges)
Nyilván lehetne hímes tojásként kezelni, de mégis egy hordozós használati tárgy. Végülis várható volt a dolog, üveg+vékony+jóárasított erős hardverrel, valahol spórolni kell rajta. De ennyire porcelánra nem számítottam.
A 120k vs 300k-hoz csak annyit hogy hadd ne soroljam hány különböző telefonunk volt kettőnkek eddig összesen, tokot sosem használt egyikünk sem, mégis ez volt az első telefon ami gyakorlatilag 2-3 kisebb kopp után tört. Azért 70 centiről padlóra még nem az a strapatelefon elvárás. Na mindegy, még olcsón megúsztuk.
-
-
426os
őstag
válasz
#81733120 #135189 üzenetére
Még előző telefonjaimon próbálgattam 3rd party camera appokat, sosem voltak olyan jók, mint a gyári (felhasználói szemmel nézve). Lehet, hogy mókolással lehetett velük jobb eredményt kicsikarni a kamerából, de nem szeretnék beállításokkal babrálni. Fotózzon jól a gyári appal, ami szépen beleintegrálódik a rendszerbe és egyszerű használni, gyorsan indítható.
-
426os
őstag
válasz
#81733120 #135176 üzenetére
Köszönöm. P20 lite jobban tetszik, mint a P Smart.
A Note-ok már nagyok (igazából a p20 lite is nagyobb, mint a p8 lite, kár, hogy egyre nagyobbak a készülékek)
Az EMUI-t én is szeretem, részben ezért is maradnék ezen a vonalon. Moddolás, romolás semmilyen formában nem érdekel, sőt, annyira örültem a mostanival is, hogy ilyenekkel nem kell már foglalkozni. Nagyszerűen működött out of the box, szeretném, ha a következő is ilyen lenne.
Talán a kamera, amit még kicsit hangsúlyoznék, hogy abban nagyon szeretnék előrelépést.Viktor0610: Köszi a kamera-összehasonlító linket. Ez megint a P20 lite felé terelt!
-
Geller72
veterán
-
-
Hópihe5
tag
válasz
#81733120 #133820 üzenetére
Más márkák is szóba jöhetnek, de csak a nevesebbek, nem pedig az alig ismert pl.: Meizu, Xiaomi Te miket ajánlanál?
A Samsung J3-an is gondolkoztam, de mivel volt egy időszak, amikor az ilyen márkájú telefonok felrobbantak, ezért nem tartanám őket megbízhatónak.
Amúgy számomra fontos a megbízhatóság egy telefonnál, az akumlátor üzemideje, és a fényképezőgépe, a többi nem annyira lényeg..
Az 5-ből a tavalyira gondolok, mivel ez és a 3.1-es 40-ezerbe kerül, és nem tudok dönteni. -
cs.zs.
veterán
válasz
#81733120 #133518 üzenetére
A régi "Telemax" a Telenor partnere, mai nevükön TMX Mobile Solution Szerviz KFT, akik Budaörs vasútállomás mellett vannak (Tesco mögött) a Kinizsi u.2-ben. Nem panaszkodom. Eddig 1 db ügyem volt velük, szó nélkül cserélték a telefont (illetve kiadták a csereigazolást, és némi rápótlással megvettük a következőt)
Wayteq garival is volt már dolgom. 2 db Wayteq tabletet vettem üzletben, mindkettő megdöglött (nem vették a töltést), visszaküldtem, elhajtottak mint a legyet (azt mondták hogy náluk működik). Aztán lejárt a gari, és 2 x 30000 Ft ment a kukába...
-
cs.zs.
veterán
válasz
#81733120 #133516 üzenetére
Ez igaz, az EUSTOCK olcsóbb.
Előfordulhat hogy akár a Telenor is onnan veszi. Az árkülönbözetért cserébe Telenornál további 1 év garancia van, és megfizethető áron köthető rá biztosítás is. Ha pedig valaki már egyébként is előfizető (vagy most azzá válik), akkor jelentős kedvezményeket kap.Sokan nem is tudják, hogy a Telenornál VÁLLALKOZÓI ADÓSZÁMMAL bruttó 6750 Ft a korlátlan beszéd-csomag, 1 Gb adattal (MyBusiness Flexi-E), én is ilyen csomagban vagyok, és így pl 17400Ft a Redmi 6, vagy 46000 Ft a MI A2 Lite
-
cs.zs.
veterán
válasz
#81733120 #133276 üzenetére
Nem kétséges, az Eustock-tól nem nagyon van olcsóbb. Gondolom Telenor is tőlük veszi, aztán a haszonért cserébe bevállal +1 év garit.
Májusban vettem tőlük egy Redmi Note 5A-t, lejáró legkisebb előfizetésre további 1 (azaz EGY) évet aláírva 12.990 Ft volt, 2 év garanciával. Nem hagyhattam ott... :-D
-
Ájvé
veterán
válasz
#81733120 #133237 üzenetére
Hát azért nem teljesen, Oneplus 6 közel stock Androidot használ, MIUI viszont erősen át van szabva (kinek előny kinek hátrány mindkettő). Kamera szerintem OP6-ban jobb, de ezen biztos lehet vitázni.
Az hogy összehasonlítóban nagyon hasonló a specifikáció, nem jelenti azt hogy szinte ugyan olyan, sok apró (mi az hogy apró, UI nagyon különbözik) részletben eltérnek. Én OP6-ot venném, mivel szerintem jobb a kamera és gyorsabban megkapja a frissítéseket (Xiaomi esetén a főverzió frissítés nem olyan gyors sőt el tud maradni egy idő után, MIUI támogatás mondjuk töretlen).
Mi 8-on jack sincs, mondjuk ezzel együtt lehet élni, én is túléltem a hiányát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Lavender Purple, Bontatlan, Új, 0 Perces, Lila, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync