Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz Alc #1557 üzenetére

Ha savasba viszed a kémhatást ugyanúgy opálosodni kezd a víz, mint amikor elbomlik az összes szabadklór a vízből.

Tavaly én is így jártam egyszer. "Túlbillentettem" savasba a vizet. Igaz, én akkor citromsavat (is) használtam, és az - gyenge sav lévén - nem tökéletesen oldódott a közegben. Nyilván volt maradvány citromsav is a vízben.

Nálam egy jó adag szódabikarbóna hozzáadása oldotta meg a helyzetet. Az szépen semlegesítette a maradék savat, a PH érték helyreállt, és 1 napon belül, bármiféle algaölő, vagy egyéb szer hozzáadása nélkül kitisztult a víz.

(A homokszűrős vízforgatót természetesen a nap nagy részében járattam.)

Ami a digitális mérőt illeti... Milyen típus? Mennyire komoly?

Én nem értek hozzá, ezért kérdeztem meg profi medenceépítő szakembert ezekről a számunkra viszonylag könnyen elérhető néhányezer-tizenezer forintos eszközökről.

Azt mondta, hogy "bohóckodni jó, másra nem".

Azt mondta, hogy a megbízható digitális vízelemző műszerek ~80.000 forintnál indulnak.
    (Kis méretű, főleg szezonális hobbi medence mellé nyilván ez aránytalan beruházás, és felesleges.)

Én ennek tudatában inkább gyorsan el is felejtettem az általam kiszemelt 15.000 forintos digitális PH elemzőt. :) (Pedig ha megbízhatónak mondta volna, ráköltöttem volna a pénzt.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés