Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gh0sT

addikt

Dombóvár - Budapest
    Járat: Zengő IC
    Jegyár: 3.180 Ft (I. osztály)
    Helyjegy: 520 Ft
    Összesen: 3.700 Ft
    Menetidő: 2:20
    Klíma: nincs!!!

Röhejes, nevetséges, felháborító! És nem ez az első eset.
    Tegap este 8 óra előtt indultam útnak, de nem kívánom senkinek azt a valamivel több mint 2 órás szenvedést. Kellemes 40 C-ban telt el az utazás első része. A peronon a 34 C-ban állva már előre örültem, hogy felszállva a vonatra hűvös idő fogad majd. Végül kiderült, hogy előre ittam a medve bőrére, mert nem hogy hidegebb, de melegebb volt a járatban. És nem egy puttó-szar harmadosztályú gőzmozdonnyal utaztam, hanem IC-vel.
    Kb. olyan feelingje volt, mint egy fóliasátornak. Ömlött a víz mindenkiről. Az ablakok persze biztosági okok miatt nem nyithatók, szóval főttünk a saját levünkben.
    Egyetlen pozitív dolgot tudok mondani, mégpedig az ellenőr segítőkészségét. Becsületesen megpróbálta beüzemelni a klímát, majd miután neki sem ment felajánlotta, hogy körbenéz a vonaton, hogy merre működik a légkondi és keres szabad helyeket. Kis idő múlva visszatért, majd közölte, hogy lehetőségünk van átülni másik kocsiba, vagy kinyitja az ablakokat.

Nem értem. Hogyan engedheti meg magának a MÁV, hogy ebben a forróságban olyan kocsikat rak Intercity-járataiba, amelyekben nem működik a légkondi?! Nem azért fizetek a plusz szolgáltatásért, mert sok a pénzem, hanem mert emberi körülmények között szeretnék utazni. Állítom, a vágóállatoknak jobb dolga van szállítás közben.
    Igényeim vannak. Alapvetőek, melyeket igenis elvárok a pénzemért. Ha már egyszer belaraknak egy légmentesen lezárt bádogkabinba, amin nincs szellőzéstetési lehetőség, akkor vegyék arra a fáradtságot, hogy műszakilag is ellenőrzik a kocsikat.

Új hozzászólás Aktív témák