- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
growler #1661 üzenetére
Átlagfelhasználóként írok, egy, az Arch lelkivilágában jobban járatos személy könnyebben megugorja azokat a problémákat, amik előjönnek mostanában. Én eljutottam arra szintre már a Manjaro-n, hogy semmi fontos dolgot nem tárolok a rendszermeghajtón, mert nem tudom a következő frissítés után elindul é...
Nem is az volt a kérdés, hogy meglépik e, hanem, hogy mikor éri el az ingerküszöböt, az az instabilitás, ami jellemzi a rendszert. Valamit kezdeni kell vele, ezt én egy kifejezetten jó ötletnek találom a fejlesztők részéről. Ha tudják, hogy mi a gáz, hamarabb lehet lépni, javítani. Az önkéntes jelentés más disztróknál sem működik, egy-két lelkes embert leszámítva, mindenki sz@rik rá. Böngészőben, és minden egyéb programban is első dolog kilőni ezeket a telemetria, automatikus hibajelenség dolgokat többnyire. Most mindenki tegye a kezét fel.....hányan használták már itt, akár ebben a közösségben is a Mint hibajelentőjét akár? Nem sokan vannak gyanítom.
Nyilván kiirtható, sok rendszeren nem lesz fent, de hátha. Ha jellemezni kellene a Manjaro szempontjából lassan létszükséglet, privacy szempontból meg minimum aggályos, de melyik ujjukba harapjanak? Nálam 3 éve jelen van a rendszer, és összehasonlítani sem lehet a régebbi kiadásokkal. Annyira fragmentált a linux világa, hogy egyszerűen a projektek szempontjából kell az adat, ami ugye most nincs. És ez nem csak a Manjaro-t érinti, hanem szinte minden nagyobb disztrót. Dióhéjban erre gondoltam.
-
Pista0001
addikt
válasz
growler #1659 üzenetére
A fórumban a szavazással egyetértek. Lehet, de ne legyen alapértelmezett. Aki akarja, kapcsolja be, de ne jussunk a Windows szintjére, hogy használhatatlan a gép (és sok esetben a net a hálózat többi gépén, ha az ember a fejlett nyugaton adsl-t kénytelen használni...) bekapcsolástól x percig a háttérfolyamatok (értsd, telemetria, automatikus frissítések) miatt.
-
pch
senior tag
válasz
growler #1556 üzenetére
Nemismerem, de én általában mindig kézzel frissítek. Azaz konzol yay -Syu
Ott látom a kimeneteket a végén visszagörgetek, mert nemcsak a pacnew derül ki hanem pl.: a mariadb néha kér upgradet, azt is ide írja.
Ha meg van pacnew az is megjelenik itt és akkor megnézem mi változott a konfigba. -
-
válasz
growler #1443 üzenetére
Nem tudom a redshift mit csinál de szerintem a gammával játszik xrandr vonalon.
A ddccontrol meg natívan a monitort vezérli, pl. ha leveszem 100-ról 0%-ra a fényerőt akkor a monitor backlight ledeket veszi lejjebb.
Ez biztos mert ha a ddccontrollal veszem le a fényerőt, a monitor fogyasztása 22 wattról lemegy 10 wattra.
Elviekben létezne a legegyszerűb megoldás, a gyári fényerő de én eddigi pályafutásom alatt egyik gépemen se működött egyik disztrón sem. -
Ueda
senior tag
válasz
growler #1419 üzenetére
Azt mondanám, érdemes lenne elmerülni az arch rejtelmeiben : https://unix.stackexchange.com/questions/370530/pacman-orphan-packages
Szerintem akár törölheted is, ártani nem ártasz vele.
Én nem piszkálom. Nekem is ezt írja ki ez a parancs :$ pacman -Qdtq
cmake
nasm
ninja
python-argcomplete
qt5pas
vala -
urandom0
senior tag
válasz
growler #1412 üzenetére
A keep built packagest érdemes bekapcsolni, ha csak nem vagy nagyon kifogyva a lemezterületből. Ez megtartja az összeállított és lefordított AUR csomagokat, így ha törlöd, de újra fel szeretnéd telepíteni, akkor nem fordítja le újra (ha csak nincs változás a csomagban, persze).
Igen, vannak olyan AUR csomagok, amiket a pamac nem tud összeállítani. Én ezekre trizent használok, de a yay is ugyanolyan jó megoldás.
-
törölt tag
válasz
growler #1414 üzenetére
A pamac-et én csak frissítési értesítőnek meg keresési segédnek használom. Ebben nézem elsőre a keresett csomagot, aztán az AUR-ban. Parancssorból frissítek mindent, meg telepítek.
Bár én Manjaro-t nem nagyon használok, de az Arch rendszeremre a pamac-aur csomagot szoktam feltenni. Van ebből jó pár, ha rákeresel. Nem tudom a Manjaro pont melyiket használja. -
rosszkutya
tag
válasz
growler #1345 üzenetére
Te jó ég! Ha tudtam volna, hogy ennyire banális a probléma oka, eszembe sem jutott volna "ide szemetelni".
Ez volt az eddigi tükörkiszolgáló neve: "Világszerte", most átállítottam erre: "Global".
S, láss csodát: [link]Hatalmas köszönet a segítségért, és még egyszer elnézést, a felesleges szemetelésért!
-
Sonja
nagyúr
válasz
growler #1336 üzenetére
Én pure Arch Linuxot használok, és csak mpv-t.
Működik a hardware acceleration, de AV1-es codecnél természetesen nem. Azt csak az új videókártyák (Ampere, RDNA2) tudják (IGP-ben nem tudom
).
Szerk.: Azt az Alitás filmet nézd meg az mpv-vel, ott már működnie kell a hardware acceleration-nek.
-
Sonja
nagyúr
válasz
growler #1334 üzenetére
Eszerint bizony nem használ hardveres gyorsítást, mert az AO: [pulse] előtti sorban lennie kellene egy Using hardware decoding (vaapi). sornak is!
Valami nem kerek.
Szerk.: Áhh, most látom, hogy ez bizony AV1 codec! Azzal nem is lesz hardveres gyorsítás, mivel a prociban lévő IGP nem is támogatja.
Így csak a procit terheli. Keress olyan codec-es (H.264, H.265 vagy VP9) filmet, amit támogat.
-
Sonja
nagyúr
válasz
growler #1325 üzenetére
A ~/.config/mpv mappában hozz létre egy file-t (ha még nincs ilyen) config néven. Ebbe írd bele ezt:
[default]
vo=gpu
hwdec=vaapi
hwdec-codecs=allMentsd el, majd menj abba a mappába, ahol a 4K-s videó van és nyiss egy terminált. Utána
'mpv valami.mkv'
-val indítsd el a filmet és nézd meg a terhelést közben. Ha így kicsi, akkor az SMPlayer-rel van valami. -
bhonti
aktív tag
válasz
growler #1306 üzenetére
Na látod, ezt akartam még mondani... ha vársz türelemmel picit, utoléri az AUR is akár...
(Lesz majd a Debian alatt is 5.11-es kernel csomag valamikor... csak max. valamivel később.)Régen amit forrásból tettél fel, azok az /usr/local alá vagy pl. az /opt alá kerülve elkülönültek.
-
-
Capricornus
aktív tag
válasz
growler #1294 üzenetére
Nem biztos, hogy jó ötlet ugyan azt a csomagot pamac-ból és manuálisan is felrakni. Én vagy az egyiket, vagy a másikat használnám csak.
Azért nem látod a kézzel felrakott csomag verzióját, mert a pamacnak van saját adatbázisa, amiben benne vannak az általa használt csomagok verziói. Ebben nyilván nincs benne az, amit te kézzel külön felraktál.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
growler #1264 üzenetére
Ez az, hogy a megfelelő "about:config" beállításával. Meg azért ha jól tájékozódtam van ott még pár apróság a beállítások között is ami ki van szürkítve, tehát még ha akarod akkor sem tudod máshogy beállítani. Ki akarom próbálni a különböző firefox fork-okat és megnézni, hogy melyik milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest