- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz
Petya XT #1730 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Az a baj szerinrem az ilyen kevésbé elterjedt filerendszerekkel, főleg amik ennyi extrát tudnak, hogy azokkal nő a hibalehetőség is.
Gondolom az említett restore bug is ilyen.
Meg jól hangzik az is hogy csak a fájl módosult részét menti, de ha ott hibázik, kuka lehet az egész fájl.
Amúgy videó vágásokhoz hasznos lehet. -
Krissz80
senior tag
válasz
Petya XT #1726 üzenetére
Én ezt találtam: "In terms of performance, Btrfs doesn’t offer the best speeds you may seek, but it is decently fast, especially for small data transfers. When writing large data, Btrfs may be relatively slow due to the CoW mechanism. Also, in benchmark tests using the Phoronix Test Suite, BTRFS showed lower read and write speeds compared to EXT4 – with higher latency."
-
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #1710 üzenetére
Kb. 5 éve csak btrfs-t használok (nem Manjaron). Összehasonlítani az ext4-gyel olyan, mint ha Fat32-t hasonlítanál az NTFS-hez. Sokkal többet tud a btrfs, kérdés, hogy te ebből mennyit használnál ki.
Az ext4 előnye az, hogy kicsivel gyorsabb, a btrfs előnye pedig minden más. Snapshotok, subvolume-ok, fájlrendszer-szintű tömörítés, integritásvédelem, RAID támogatás... szerintem átlagos otthoni felhasználók leginkább a snapshot funkciót tudják kihasználni. -
urandom0
senior tag
válasz
Petya XT #1663 üzenetére
semmi fontos dolgot nem tárolok a rendszermeghajtón, mert nem tudom a következő frissítés után elindul é...
Érdemes lenne beleásnod magad a BTRFS snapshotok világába, arrafelé vannak nagyon jó megoldások ilyen problémákra.
hányan használták már itt, akár ebben a közösségben is a Mint hibajelentőjét akár?
Mintet nem használok, a Debiánét egyszer akartam, az nem jött össze... a Rocky Linuxnak küldtem már bugjelentést, most épp a SUSE bugzillájával levelezek, és az Elementary OS-nek segítettem egy bugot javítani
Meg a KDE telemetriáját mindig maxra húzom. -
pch
senior tag
válasz
Petya XT #1663 üzenetére
Én a stable kiadást használom. Nem nagyon volt még, sőt sose, hogy nem indult volna el frissítés után. Sőt, hogy emeljem a tétet, van egy cégem ahol 6 asztali gépen fut, és 2 szerveren is. Anno még volt szerver kiadás akkor lett felrakva, azóta csak update.
Nekem is csak update volt az asztalin, illetve az van egy laptopon, azzal se volt sose gondom. Pedig arról néha még zenélek is. Szerverből az előbb említett 2db-on kívül még üzemeltetek 4-et. Ezeken php+sql+apache fut. Azokkal sincs gond, pedig van olyan ahova fél évente jutok el csak.
Szóval én nem látom ezt a "katasztrófát", de lehet szerencsém van.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Petya XT #1622 üzenetére
De biztos, csak jobban utána kell járni, hogy btrfs-nél milyen opciókat állítsak be rajta. Gondolom nem elég, hogy btrfs meg uuid. Nekem régen nem kért jelszót, csak mióta gnome disks-el beállítottam rajta az auto mountot úgy rémlik. Szóval elég zavaros az egész. Azóta mondjuk töröltem, de lehet visszarakom, aztán megnézem újra.
-
nyesteb
tag
válasz
Petya XT #1517 üzenetére
Nekem nincs érdekes módon jobb kattintás. Nem csinált rá semmi sem, de majd kipróbálom.
Bemenet egy van csak. Azt használja. Bár fura, hogy annak ellenére, hogy így jelezte, egy másik csevegőprogival tudtam telefonálni...Érdekes, most meg van jobb klikk.. Na, legalább ez...
De továbbra is azt mondja, hogy a Viber használja a mikrofont.
Profil van néhány a mikrofonnál, de az analóg sztereó duplex szerintem a jó választás.
Ellenben most nézem, hogy a Hangfelvételnél a viber: Record Stream megjelent. Szóval tényleg használja? Mire? -
Ueda
senior tag
válasz
Petya XT #1458 üzenetére
Az a "baj", hogy nem megy olyan jól a wayland szekere, mint várnánk.
Friss írás a waylandról : https://dudemanguy-github-io.translate.goog/blog/posts/2022-06-10-wayland-xorg/wayland-xorg.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp (eredeti link)
Nekem a tesztelős, próbálgatós, tanulós laptopon nem ment a rendszer leállítása wayland -ot használva. Alig jöttem rá, hogy mi az oka. Mondom az ilyen hülyeségekhez nincs kedvem, megyek vissza X-re.
Másik dolog, hogy DukeNukem3d -ben nem lehet állítani a gammát (világosságot). -
Ueda
senior tag
válasz
Petya XT #1456 üzenetére
Ízlésnek a kérdése. Ha nincs gond, mehet a legújabb is. Arch linuxnál párhuzamosan 3 kernel is fel lehet telepítve és akkor a grub-ban tudsz váltani, ha szükség lenne rá. Egy időben "szórakoztam" vele és akkor mindig azt használtam, amivel problémamentesen működött a gép. Most éppen megy a legújabbal is pár hónapja.
(Mondjuk így visszanézve a Manjaro egy rettenet.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Anime filmek és sorozatok
- Sorozatok
- Házi hangfal építés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Milyen házat vegyek?
- Horgász topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest