Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Manjaro KDE rendszerhez keresek hdd backup megoldást. A cél bármelyik sata vagy usb hdd/sdd-ről lemezkép keszítése, és adott esetben visszaállítása bármilyen, az eredetivel megegyező méretű vagy annál nagyobb hdd/ssd-re. Gugli eddig nem volt a barátom, remélem, tudtok segíteni :)
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Köszi, tanulmányozom.
mgaben: köszi, de ez nem az, amit keresek. Nem az aktuális oprendszerhez szeretnék visszaállítási pontokat, hanem különböző háttértárak tartalmáról komplett másolatokat, hogy azokat bármikor kompletten vissza tudjam állítani akár másik adathordozóra is. -
Pista0001
addikt
Sziasztok. Van egy kis bibi. :) KDE-s verziót telepítettem laptopra (első generációs U-s i5, 4 giga ram, ssd, 40 gigás partíció), a felhasználói élmény elég gyér. A "start menü" animációja pl rendesen szaggat. Azért fura a dolog, mert egy ugyanilyen laptopon van Chakra telepítve (szintén Arch és KDE), de az szepen működik, valamint egy A4-5000 procis gépen van Manjaro (ugyanazt a telepítőt használtam), és az is teljesen szuperül működik. Ez utóbbihoz képest amúgy úgy tűnik nekem, hogy kevesebb alkalmazást is tett fel a telepítő, de aztán lehet, hogy csak rosszul emlékszek, mit tettem fel kézzel :) A nagyobb probléma, hogy nem gördülékeny a felhasználói élmény. Van ötletetek, hogy mitől lehet?
P.S.: próbáltam nyílt és zárt driverekkel is a telepítést, ugyanaz
-
Pista0001
addikt
válasz urandom0 #1354 üzenetére
Nálam van egy nagyon fura jelenség... A hardver Thinkpad X201 tablet, i5-520UM, 8 giga ram (illetve most már csak 4), HDD. Ezen a gépen teljesen vállalhatóan fut egy Chakra linux (Arch alap, KDE felület). Mellé telepítettem Manjarot szintén KDE-vel, és borzasztó lassú, teljesen használhatatlan. AMD A4-5000 procis asztali gépen teljesen hibátlanul fut a Manjaro (pedig az sem erőgép), nagyon tetszik, a laptopon is átállnék rá, mert a Chakrának nincs már supportja, de... Szerintetek miért lehet lassú?
-
Pista0001
addikt
X201 tablet, ez a teljes típusjelzés. Ez a kifordítható kijelzős,érintős változat.
Jelenleg nincs telepítve, és most pár héten belül nem is lesz energiám foglalkozni vele, de később visszatérek rá.
A grafika akadozott, de nagyon. Azért fura, mert a Chakrával (KDE5-tel) nincs ilyen gond.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Dolphinban van valami lehetőség két mappa összehasonlítására legalább fájl szinten? Átnéztem a menüt, de nem találtam ilyesmit. Ha esetleg parancssoros megoldást tudtok mondani, az is jó lenne (erre még nem kerestem rá).
-
Pista0001
addikt
Bocs a dupláért, újabb bonyodalom. Egy 32 gigás microSD kártyát szeretnék legyalulni, de a KDE partíciókezelőben nem jelenik meg. Korábban nem egy pendrive-ot vagy SD kártyát partícionáltam vele, szóval kicsit meglepő a dolog. Win7 lemezkezelőjében ott van, de írásvédettnek jelzi. Szerintetek hogy tudnám legyalulni róla a partíciót?
-
Pista0001
addikt
Sudoval csináltam, gondolom, így is megteszi
Köszi, ez már meghozta a kívánt hatást, megjelent a partíciókezelőben. Megjegyzem, kicsit fura nekem, hogy az írásvédett meghajtókat nem is mutatja, megjegyzem a későbbiekre.
Direkt a laptopon csináltam, abban egy merevlemez van csak amúgy, így gyakorlatilag más nem is lehet a pendrive/memóriakártya, természetesen ha csak 1 van bedugva. De amúgy az lsblk paranccsal is meglett a biztos információ.
Köszönöm a segítséget.
-
Pista0001
addikt
Izé, mégsem. A partíciókezelőben megjelent a kártya, de mégsem sikerült a partíció törlése, nem részletezi, hogy mi a hiba.
A kártya microSD, amin nincs fizikai írásvédő csúszka. Próbáltam korábban SD adapterrel is, a csúszkára is figyeltem, úgy se ment. Próbáltam USB-s kártyaolvasóval (microSD és rendes SD, mindkettőt próbáltam), és a laptop sajátjával is (csak SD).
-
Pista0001
addikt
Néhány napja? Április óta halott volt a topik
A KDE partition manager. szerintem is jó holmi, nem volt még, amit ne oldott volna meg.
Remélem, azért vannak lemaradva a frissítésekkel, mert alaposan tesztelnek. Ezt látszik megerősíteni, hogy pár év alatt nem volt komoly bug. Legalábbis olyan nem, amit terminálból ne lehetett volna megoldani.
Ha jelez, hogy van frissítés, jellemzően telepítem én is azonnal. Sokkal kevesebbet kell a Manjarot hegeszteni, mint a Chakrát kellett.
-
Pista0001
addikt
Mégis milyen hw?
Lenovo X201 tabletet (2009-es) i5-520UM procival (1,1 GHz) használok Manjarot KDE-vel, hibátlan. 2 ugyanolyan gépem van, a másikon még Chakra van (szintén Arch alap, szintén KDE-vel) merevlemezen, az is teljesen használható. Amikor még az volt napi használatban, próbáltam a Manjarot, felment, de borzasztó lassú volt. Nem értettem, miért, ugyanaz az alap ugyanazzal a grafikus felülettel. Aztán később (szerintem már újabb telepítővel) felment simán, és hibátlanul működik.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Oh, arra nem számítottam hogy atomlike proci... A4-5000-en nekem szintén teljesen használható, ahhoz képest nem tudom, mennyivel gyengébb a C-70. Swap nélkül használom (illetve használtam a Chakrát is) 4 illetve 8 giga ram-mal, az nem rémlik, hogy 2-vel próbáltam-e (főleg amikor baromi lassan ment az i5-520UM-en), és bár úgy gondolnám, hogy 2 gigával is talán kéne mennie, megpróbálnám azért a duplájával. Másrészt a Manjaroim mind ssd-n vannak, nem tudom, hdd-re vagy ssd-re próbálod-e feltenni... De ami azt illeti, a Chakra meg hdd-ről is elég jól ment... Esetleg a lemez állapota? Ha sokat swap-ol, akkor lehet, hogy ott bukik?
-
Pista0001
addikt
Esetleg másik Manjaro verzió? Vagy ha másik disztro megy, akkor azok közül valamelyik? Miért a Manjaro, miért a Sway (nem ismerem, az lenne a legkevésbé erőforrásigényes)? Mi a cél a géppel?
Egy D510-em van még, szintén 2 giga ram-mal. Kipróbálhatom, ha szeretnéd, az egész közel van teljesítményben a C-70-hez.
Megjegyzem, az A4-5000 se négyszeres szerintem, de nem találtam megbízható összehasonlítást.
Mégis találtam...
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
A Latte dock vajon mikor lesz Plasma 6-hoz igazítva? Annó Chakrához is használtam, Manjaroban ugye alapból benne is volt, de nem kompatibilis a Plasma 6-tal...
-
Pista0001
addikt
Arról tud valaki valamit, hogy az AUR-ból miért nem futnak le a frissítések. Az Opera és a Teamviewer van onnan, elakad, majd kilép az alkalmazáskezelő.
-
Pista0001
addikt
Jó ötlet volt, de előrébb bizonyos értelemben nem vagyok, nem derült ki, az alkalmazás miért nem boldogult vele. Sudo pamac update megtette, amit megkövetelt a haza, mindkét alkalmazást lefrissítette.
Köszi az ötletet. "Kicsit" elszoktam a terminálos frissítéstől, mert eddig jól működött az alkalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest