- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bambano: Bambanő háza tája
- BITBOYS: Milyen bojlert vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akiii
tag
És ahogy az álmoskönyvben megvan írva eljött a 7. 8.nap es mulnak a fajdalmak. Tegnap tudtam vegre eloszor aludni egyhuzamban 6-7 orat.
Lecsökkentettem a fajdalomcsillapitot is napi 3 Cataflamra.
-
Akiii
tag
Hali!
5 napja vették ki altatásban a Szent Imre korházban (Tétényi út). Dr Barkóczi Beáta volt a dokim nagyon kedves és jó fej. Eleinte én is helyi erzestelenítéssel akartam a mutétet aztan rabeszelt, hogy felesleges vesződni vele altatás egyszerubb a betegnek és az orvosnak is.Szóval megvoltak a szokásos dolgok kedd reggel befeküdtem kaptam valami itókát ami kiütött aztan jöttek is értem nemsokára. Miután felébresztettek annyit éreztem mintha fájna a torkom hirtelen nem is fogtam föl, hogy valszeg túl vagyok rajta. 2 óráig kb zsebkendőbe kellett köpnöm a vért nem szabadott lenyelni ezt után viszont bejött a Nővér és adott inni - hát mit ne mondjak az első pár korty nagyon szornyu leginkabb azert mert csip a seb helye...
Szóval teltek multak az órák aznap és egyszer arra lettem figyelmes, hogy valami melegség lepi el a számat és ahogy köptem egyet láttam hogy szép vörös vér. Bejött a nővér és megmutatta a dokinak aki leszippantotta az alvadt vér darabokat a sebről ám nem volt valami tul hatekony igy a doki ranézett a nővérre, bolintott egyet es mar rögtön tudtam, hogy ujra égetni kell a sebet.
Negyed órán belul mar toltak be a mutobe ott mondta az altatató doki, hogy igen sokszor bevérzik a seb sokmindent nem lehet csinálni ellene....
Ne is mondjam ez a 2 altatás ugyanazon a napon kicsit betett estig totál KO voltam viszont nem volt semmi fajdalom. Egesz este megprobaltam inni ha mar aludni nem tudtam
Reggel megkaptam a zarojelentést hazaengedtek és holnap lesz a 6. nap h itthon vagyok. Cataflam az elején kitartott 5-6-7 óráig most kb 3-4 orat ha kibirok vele. Cataflam mellett szedek xiloxot es algopirint is ha mar nagyon nem birom de max 5 Cati és 1-2 algopirin volt a rekord idaig.
Telefonom felorankent bevan allitva csörgésre, hogy igyak illetve mar az elejetol kezdve darabos kajat eszem - kalács, rantotta, tojasosnokedli csirkével stb.
Az esték nagyon rosszak 4-5 orát tudok kb egyhuzamba aludni probaltam az elejen megoldani h este is felorankent felkeljek de nem nagyon ment igy mikor felkelek 6-7 fele hát azok a legrosszabbak. Annyira kivan szaradva a seb hogy orditani tudnek a fajdalomtol de egy gyors Cati meg algopirin és vége
Ami még nagyon zavar az az, hogy a fogamra es a fülemre is athuzodott a fajdalom igy ha kimegy a fajdalomcsillapito hatasa akkor a fülem lüktet a fogamnal meg olyat erzek mintha belulrol kiakarnák nyomni. Sok helyen irjak hogy az első 7-8 nap a legrosszabb ezek kozul is az 5-6-7-8 remelem tenyleg igaz es lesz valami javulas hamarosan
-
wcaty46
újonc
Köszönöm a "kedves" vígasztalást!
ne aggódj,arra is felkészültem,hisz amiatt keveredtem ide is,hogy informálódjak! mint ahogy a műtétnek is úgy vágtam neki,hogy informálódtam az orvosokról,kórházakról! Úgy érzem,bejött,mert mint írtam,68 éves létemre senki sem azzal bódított,hogy semmiség,sőőőt! ha nem lett volna muszáj kivenni,tudod,mikor szánom rá magam! a fájdalomnál jobban érdekel a szövettan eredménye! arra még várni kell 2-3 hetet.Eddig jól viseltem testileg-lelkileg,és még végrendeletet sem írtam előtte!
Inkább szurkoljatok! -
wcaty46
újonc
Szevasztok! Pénteken reggel műtöttek,ma jöttem haza! Helyi érzéstelenítéssel.Semmit nem éreztem,nem fájt.Utána kicsit vérezgetett,de 2 óra múlva már semmi gond nem volt.Itt ahol műtöttek, 4 óránként lehet kérni Cataflam-t,tablettát is,és vízben oldódót is.A műtét után írjátok többen,hogy 2 óra múlva kellett bevennetek.Én nem kértem,mert nem volt semmi fájdalom.Este vettem be az elsőt,és nem port hoztak,hanem tablettát,le is tudtam nyelni.Azóta is 8 óránként kellett bevennem,mert úgy azért könnyebben ettem,de mikor elment a hatása,akkor sem volt dráma! Vizet sokat iszok,de nem kell minden falat után,lemegy anélkül is. Már tegnap a kenyér héját is megettem,a nyelvemen semmi lepedék,a mandula helyén még ott az a fehér akármi,de már egyik fele lóg,fel van lazulva! Irritálja a torkomat,néha úgy kellene tőle krákognom,de valahogy visszatartom,csak mindig félek,nehogy rámjöjjön tőle a köhögés.Ma hétfő,még csak 1 Cataflam kellett,de most bevettem a másodikat,hogy könnyebben vacsorázzak.Ja hőemelkedésem nem volt.Azt mondta a drnő,aki műtött,hogy fájdalmas lesz a gyógyulás,hát gondolom,2-3 nap múlva már majd észreveszem,eddig szerencsére semmi erős fájdalmat nem éreztem.Mindenre gondoltam,csak erre nem,hogy ilyen könnyen átesek a műtéten,és az utána levő napokon.Még ha a java hátra is van,akkor is! Úgy búcsúzak el tőlem,hogy ideális beteg voltam!
Ennél rosszabbat senkinek nem kívánok!
-
BPetra0920
újonc
Sziasztok! Nekem 2015.01.23-án (péntek reggel)vették ki a manduláim, altattak, ez a 6. napja. Semmi probléma nem volt eddig, semmi vérzés. Altatásból kicsit nehezen ébredtem, de azonnal fel is ültem, alig folyt ki egy kis vér a számon, nem szédültem, semmi problémám sem volt, egy kis hidegrázáson kívűl később, de azonnal magamnál voltam. Igazából még fájdalmat sem éreztem, 2 óra múlva nyelhettem, az elég nehezen ment, mert mindig éreztem ott valamit, de utána már lassan ihattam is, és egyre jobban ment a nyelés. Beszélni is tudtam. Valaki még meg is kérdezte megműtöttek e már, mert annyira nem látszott rajtam semmi. Kaptam fájdalom csillapítót, azzal meg már egyáltalán nem is éreztem semmi fájdalmat. Éjszaka felébredtem mikor elmúlt a gyógyszer hatása és fel is ébredek kétszer-háromszor, a nyelések miatt, és a fülem iszonyatosan fájt, főleg amelyik oldalra fordulva aludtam, és a nyakam is kicsit bedagadt, de ez normálisnak tehető be, mert megnézte az orvos. 5 óránként vettem be cataflam-V-t. Én annyira jól éreztem magam igazából, hogy másnap minden áron haza akartak küldeni, pedig vidéki vagyok, én kértem hogy azért vidékiként maradhassak 2 éjszakát a biztonság kedvéért. Azt mondták rendben. Második, harmadik nap sem volt semmi gond, fájdalom csillapító tökéletesen használt, tudtam enni (pépeset persze), inni, 4. nap már rosszabb volt, kezdett fájni a nyelvem, már annyira nem tudtam megformálni a betűket. Most az 5. és 6. nap ez valami kegyetlen, én ezt a fájdalmat nem nagyon tudom mihez hasonlítani. Gondolom kezd leválni a seb, azt mondták ez a 4-6. nap között lesz majd. Most nem tudom lenyelni a saját nyálamat, nem tudom meginni a gyógyszert, annyira csíp, a fülemben olyan érzés van mintha késsel szúrkálnák folyamatosan, a nyelvem sem mozog igazán, mintha lebénult volna a fájdalomtól, és mintha savat ittam volna és marná kegyetlenül a torkomat és nem tudnék mit csinálni. Ha sikerül meginnom a cataflamot, akkor kb 1 óra múlva használ, de lehet hogy több, nagyjából 1/másfél órára enyhíti ezt a fájdalmat, aztán újra kezdődik. Vettem be hozzá algopyrint is, de nem igazán használt. Most se enni, se inni, se beszélni nem tudok. Azt mondták, és olvastam hogy a seb leválása miatt is ezek a legfájdalmasabb napok (5-7). De ezen kívűl se láz, se vérzés! És se a műtéttel, se az altatással kapcsolatban rossz élményem nincs! :-) Ha van kérdésetek szívesen válaszolok!
-
törölt tag
válasz
phajnalka #2282 üzenetére
Afta ellen nekem bevált: szódabikarbónás szájöblítés gyakran, sósvizes öblögetés gyakran (megjegyzem gargalizálva ezek a mandulára is jók), tömény herbáriás cserszömörcés szájvízzel v eukaliptuszolajjal bekenni a pöttyöket, de jó a citrom-, fahéj- szegfűszegolaj is. Ez utóbbival érdemes vízzel hígítva öblögetni is, mert ez fájdalomcsillapító is. Fogrém: Parodontax, ill még jobb ilyenkor a szappanal fogmosás, de csak szigorúan tiszta növényi szappan jó erre a célra, legolcsóbb pl alverde, alterra (DM, ill. Rossmann), vizes fogkefét megdörzsölni rajta, a habbal fogat mosni. És sok-sok frissenpréselt zöldséglevet inni, főleg répát, ez úgy minden betegségnél igen jó.
-
phajnalka
újonc
Sziasztok!
Múlthét kedden műtöttek Esztergomban, altatásban. Nagyon jól viseltem, már a nyugtatószerűségnél elaludtam semmire nem emlékszem, csak arra, hogy az ágyamban 3 órával később anyukám borogat. A műtét utáni 1-2 óra szörnyen nehéz volt, fájt a fejem a fogam a fülem, mindenhová kisugárzott. Hozták is a kötelező teát és megkaptam az első flectoromat. Hamar tűrhetővé vált a fájdalom, beszélni nem nagyon tudtam, a szám alig nyílt ki a doktornő szerint, ilyenkor begörcsöl minden izom az arcban és ez okozza. Valamint tovább nehezítette, hogy a műtét közben megsértették a nyelvem, valószínűleg a szájterpesszel, egy kis részt oldalt mintha kivágtak volna belőle ez kb akkora fájdalmat jelentett mint maga a mandulahelyem, de erről később. Már délután jöttek látogatni, teljesen jól elvoltunk ültem az ágyamban, el sem akarták hinni, hogy aznap műtöttek. Akkor kb. még 5-6 órákat bírtam flectorral éjjel többször felébredtem inni, és egyszer gyógyszert is kértem. Másnap is kb ugyanígy ment, akkor már ettem egy kis kenyérbelet sonkával sajttal, pudingot, levest, Csütörtökön jöhettem haza itthon igy teljesen jól voltam, igaz 4 óránként kellett már a flector. Tejszínes tésztát ettem tök jól lement, igaz anyukám kicsit szétfőzte, csirkemellet is tudtam picit enni. Ekkor vettem észre az első aftát a szám belsejében, ami ma már lencse méretűvé nőtt és több helyen is megjelent a számban, nehézkessé téve a gyógyulást. A pénteki nap is még jól telt, de a szombat- vasránap -hétfő... senkinek nem kívánnám ezt az őrületes fájdalmat. Napi 8 flector környékén járok 3 napja, a teán kívül semmi nem akar lemenni, szilárd ételt nem sikerült magamba erőltetnem. A háziorvos már visszarendelne a kórházba, de még holnapig kaptam haladékot. Folyamatosan a sírás kerülget, az afták a számban nem gyógyulnak csak egyre több lesz belőlük, de a lepedék nagy része már levált mégis hihetetlenül fáj a bal mandulám. Nekem nem igazán a fülem fájt inkább a fogaim és az állkapcsom. 3 napja hidegvizes borogatás a torkomon.. alig aludtam majd éhen halok, de egyszerűen el megy az étvágyam ha belegondolok hogy a számban az a hatalmas fájdalom a rengeteg afta és a nyelvem miatt, hát még mire lenyelem az ételt, legyen az pépes vagy akármilyen, kb lefordulok a székről. Holnap lesz egy hete, már másra sem tudok gondolni, csak, hogy egyen 1 percem fájdalommentesen.. -
wcaty46
újonc
Zsurci! és otthon,vagy még kórházban??? és a láz az "természetes" kisérő???? vagy 20 éve nem voltam lázas! most is vastagon tiszta tüsző a torkom és a mandulám,de sem nem fáj,sem pedig még csak hőemelkedésem sincs!Mászkálni,buszozni én sem nagyon merek,nem kéne már csütörtökig összeszednem semmit!
-
Zsurci
újonc
Sziasztok!
A 7 napomon járok, várom a csodát(hogy enyhüljön végre a fájdalom és leváljon az a kutyafüle, amitől már néha öklendezni szoktam, stabilan tartja magát...)
Igen, én is ülve alszom egy hete, kimenni sem tudok, úgyhogy fenék kocka.
Annyian írtátok a darabos kaját, hogy nyomom a grillcsirkét, ma meg ettem pár falat PIZZÁT!!!!
Na jó, a kolbászokat azért lepöcköltem róla.Ja tegnap 39,5 volt a lázam... -
wcaty46
újonc
Hogy meddig leszek bent?erre a kérdésre azt a választ kaptam,hogy az állapotomtól függ majd....remélem kis ideig,na de nem 20 éves vagyok,ami ugyan nem baj,csak ...ciszta miatt kell kivenni,tudja a jó nyavalya,de hát a remény hal meg utoljára! egyébként nem vagyok nagyon betojva!
-
Cyrin
addikt
válasz
wcaty46 #2276 üzenetére
mért? mennyit leszel bent? én még 3 napot voltam, de mostanában mindenkit kib@sznak egy nap alatt, pl engem is sérvműtéttel, ami ennél azért nagyobb műtét. (fél óráig tartott mire leértem a kocsihoz...)
szóval az ágytámla emelhető általában, és nem hiszem hogy nagyon díjaznák az otthoni párnákat...
-
wcaty46
újonc
Köszönöm a választ! még eszembe jutott,hogy vajon magas párna kell-e a fej alá,mert az egyik ismerősöm azt mondta /persze mondanak sokan horror dolgokat,azt meg sem hallom,úgyis lesz részem benne anélkül is
/ hogy ő ülve aludt....mondjuk ahhoz nem lenne sok kedvem,inkább vigyek be párnát ???,mert kórházban még nem láttam pl.kispárnát,vagy normális vastagságút....
-
Cyrin
addikt
válasz
wcaty46 #2273 üzenetére
nem érdemes bevinni semmit. nem fogsz unatkozni...
írnak fel gyógyszert, amikor elengednek, vízben oldódó cataflam kell egyébként.
nem kell pépes, én mindent megettem, kivéve a rántott húst, azt csak a vége felé. a lényeg mindent lehet enni ami nem dörzsöl túlságosan, vagy nem tapad (nutella, banán)
csak mindig inni kell hozzá, különben nem megy le. és jól megrágni.
tejfölös kenyér isteni pl -
wcaty46
újonc
Sziasztok! nekem 30.-án lesz a műtét,helyi érzéstelenítéssel....68 éves vagyok! Gyerekkoromban mindig ki akarták venni a hatalmas manduláimat,aztán addig bőgtem,míg szüleim megsajnáltak.Hááát,pedig,már nem is emlékeznék rá,de késő bánat.Szóval,ez van! úgy hogy ha ki kell venni,akkor nem lehet megúszni,legyek elrettentő példa!
Elolvastam a topicot,lenne pár kérdésem a már műtéten túljutottaktól! pl. ha van a kórházban wifi,érdemes-e bevinni tabletot,vagy tök felesleges,úgysem lesz hozzá kedvem,lesz elég bajom amúgy is....a másik,hogy a fájdalomcsillapítót,már amit majd itthon fogok bekapkodni,előre felírassam a háziorvossal,vagy a zárójelentéssel 1 időben receptet is nyomnak a kezembe? és ha előre felíratom,melyiket? a cataflant? Aztán,az evés.....azt hittem,mixelni kell,de olvasom itt,hogy darabosat? és pl.húsleves? na egyelőre ennyi,a még szenvedőknek gyors jobbulást....
-
Zsurci
újonc
Sziasztok!
Nekem hétfőn volt a műtétem altatásban, most tartok a 6. napon. Az ébredés szörnyű volt,majd jött a köhögés, aztán a 2x hányás. Az első korty víznél sírtam, pedig 39 éves vagyok és volt már 4 másik műtétem, de ez valami leírhatlan érzés. Gyakorlatilag az 5. FAomorvédőt stb.JTA fájd. csill kezdett hatni.Az este kaptam inj. Voltarent, azzal kihúztam 04.30-ig. Lehet a páratlan napokban valami, mert a tegnapi 5. napon konkrétan azt hittem, itt a vég. 5 Cataflam-V, 1 Voltaren injekció és egy Tramadol. És nem hatott SEMMI!!!!! Este elkezdtem belázasodni, ma már tartja a 38,3-4-et. Láz tilos! Úgyhogy a patikányi gyógyszer mellé már jó erős antibiotikumot is szedek. Meg persze hashajtót, gyomorvédőt stb. De ha megúszom az utóvérzést, én már boldog leszek!!!!Már csak egy dolgot írjatok le nekem lszi.Az orvosom azt mondta, hogy ha leválik a seb, akkor kicsit még jobban fog fájni.Ennél??????
Lenyeled? Kiköpöd?Tényleg a 7. napon szokott megtörténni?
Köszi a válaszokat előre is -
zoetsa
tag
válasz
gergo5991 #2270 üzenetére
Sztem ne foglalkozz vele, mert ha ezt olvasod, már nagy baj nem lehet
Érzel bmit?
Esetleg akkor rögtön érdemes lett volna neki az ujjadat megmutatni, ha már annyira megijedtél, de mostanra már nincs értelme hányni.
Amit most még érdemes lehet: sokat inni, valódi citromos limonádét. De végszükségben akár sört is, mindenesetre jó sokat, akár 2-3 litert.
-
gergo5991
őstag
Sziasztok tudom nem ide tartozik, de érdekelne hogy lehet-e bajom abból, ha lenyeltem a torok gargalizáló Tantum Verde vizet. 8,1g etantol meg 5g glycerin van benne meg mittudom én még mi ( 100ml-ben), azt irja gyerekeknél nagyobb mennyidégben ha lenyeli az ember orvost kell hivni + hánytatni a gyereket. Na nekem kb fél evőkanálnyi ment le
-
pácienske
újonc
Hihetetlen de igaz.
Pár éve vagyok a főorvos betege.Több alkalommal is műtött,sikeresen. Nagyszerű,kiváló orvos. Segítőkész,
türelmes,megbízható, kedves, humánus,indig számítani lehet rá. Az utólsó műtétem elött történt.
Fel hívtam a főorvost a mobilján,időpont egyeztetés végett.Egy női hang jelentkezett be.Bemutatkozott,
Kosztolányi Eszter /a főnővér/ Mondom,a főorvossal szeretnék beszélni.Válasz,a főorvos a műtőben van,
de különben sem ér rá.Nagyon elfoglalt,sok munkája van,csütörtökön külföldre utazik.Ott is el lehet menni
orvoshoz.Jól értettem? A főnövér ilyen elutasító hang nemben válaszol. Meg sem kérdezte, ki vagyok,miért
akarok a főorvossal beszélni? Mindenkinek,aki a főorvossal akar beszélni,ez a válasza? Ezzel alá ássa a
főorvos tekintéjét. Vagy ez egy jól bevált módszer a betegek eltávolítására? Vajon a főorvos tud-e tevékenysé-
géről? Nem hinném,hogy az ő Hozzájárulásával teszi ezt. Sajnálatos,hogy egy elísmert,jól müködö korházban
( Gyula Pándy Kálmán kórház fül,orr,gégész) ez meg történhet.
páciens -
zoetsa
tag
válasz
Mika1227 #2258 üzenetére
Nekem megvan ugyan a mandulám, de sokáig nem működött a kamaszkori sok antibió miatt (utáltam a gimit, és ha már nagyon untam, már fájt is a torkom, szünet előtt 2 nappal mindig meggyógyultam
), és utána tapasztaltam ezt, h nagyon érzékeny volt a torkom, egészen addig, míg el nem kezdtem természetgyógyászattal meg homeopátiával foglalkozni, attól a lázképzés és a mandulám elkezdett újra működni: először durván begyulladt, de azzal meg is szűntek a torokfájások.
Most éppen közölték megint, h ki kéne venni. De ennek az orvosnak a szavára nem adok, a miértet most nem mesélem el. Mindenesetre komoly szakemberrel megnézettem, aki azt mondta, elég ronda, de jó helyen van az ott. Úh egyelőre marad, megint
-
MongolZ
addikt
Sziasztok!
Van tapasztalat lézeres műtéttel kapcsolatban? Hol, mennyiért, milyen?
Köszi
-
d.sophie
csendes tag
válasz
d.sophie #2261 üzenetére
Egy kis beszámoló, hátha valakit érdekel.
Ugye szerdán műtöttek, ez a negyedik napom, ha a műtétet nem számolom bele.
Maga a műtét egyáltalán nem volt gáz, kaptam nyugiszurit, aminek az égvilágon semmi értelme nem volt... Ráadásul a fél óra helyett jó órával később vittek.
Az egyetlen probléma a műtét alatt az volt, hogy majdnem elájultam...
Alapból nem túl magas a vérnyomásom, és ahogy mondta dokibá/olvastam utólag, az érzéstelenítő még jobban lenyomja. Hát nálam annyira lenyomta, hogy szólnom kellett, hogy ájulok el. Átfektettek a műtőasztalra, kis lábemelés... És a műtőasztalt hozták inkább ülős helyzetbe.Utána nem volt gond, mandulák ki, egyszer kétszer ugyan arconköhögtem vérrel a dokit, de nem is foglalkozott vele.
Azt mondták nagyon jól bírtam, büszkék rám... Gondolom mindenkinek ezt mondják, de azért jól esett.
A legrosszabb része a lidokainozás volt egyébként, szar egy érzés...Nyálcsorgatás, ivás... Egy cataflan, utána pedig majdnem az egész éjszakát simán végigaludtam.
Reggel zsömle, az egészet megettem, és haza.Az első két nap tök király volt, röhögtem is, hogy ez kutyafüle, két cataflant vettem be felezve, azt is csak a rend kedvéért...
Na de tegnap, meg ma... Egész szem caták, és a holtidőben betolt algoflex mellett is fáj a nyelés, mindkét fülbe kisugárzóan. Ez a legrosszabb...
Ma hajnali ötkor benyomtam egy catát, sírva, visszaaludtam, és hétkor úgy keltem fel, mint akit nem is műtöttek... 11 előttre ez elmúlt,délben újabb cata, hát úgy kellett az ebédet leerőszakolnom később. Enni inni fáj mint a barom.
Ráadásul úgy horkolok, hogy párom nem tud tőlem aludni.A fehér cucc legalább elkezdett lejönni, már tegnap.
Igyekszem rendes kaját enni, jól megrágva, nincs turmix, nincs pürésítés.Azért ez gáz, hogy ennyire nem használ a gyógyszer, vagy nyugtassam magam azzal, hogy ha nem venném be, akkor nem csak nyelésnél fájna, hanem egyfolytában?
-
Levendula222
újonc
Nekem kiskoromban (kb. két éves voltam) vették ki az orrmandulámat. Hogy vissza nőtt-e nem tudom, mert azóta nem volt vele problémám, az egyik barátnőmnek viszont annál több. Rászánta magát a műtétre, ami altatásban történt. Azóta sincs a mundulájával több problémája (ennek kb. másfél éve). Ha szeretnétek jó szakembert találni hozzá ajánlom figyelemetekbe a http://www.docplanner.hu/mandulamutet oldalt!
-
zenwalk
senior tag
-
d.sophie
csendes tag
Sziasztok!
Van erre még valaki?
Engem holnap műtenek, a Bajcsyban...
Van arrafelé valakinek tapasztalata?Egyelőre nem parázok, inkább idegesít, hogy mindenki azt kérdezgeti, izgulok-e már...
Ha van még itt valaki, akkor szívesen leírom majd az élményeimet.
Szép napot nektek!
-
Mika1227
őstag
Nekem mióta kivették a mandulám, olyan 8-10 éve azóta nagyon érzékeny a torkom a hidegre, hamar begyullad. Tapasztalt ilyet más is?
-
zenwalk
senior tag
Meg van duzzadva a nyelvcsapom. Nagyon zavaró ahogy hozzáér a nyelvemhez. Nektek is volt hasonlo? Mennyi idő alatt múlt el? Már kaptam kalciumot de nem javult
-
-
zenwalk
senior tag
SziasztOk
Na túl vagyok rajta már tobb mint 2 oraja. Az altatástol féltem a legjobban, de tetszett. Meg álmodtam is :d
Csak a fejem faj, meg a torkon egyébként jól vagyok. Azt hittem rosszabb lesz. Remélem este aludni is tudok majd. -
zenwalk
senior tag
SziaszTok
Szerda reggel vennék ki a mandulam, viszont mar 2 napja faj a torkom. Szerintem hoemelkedesem is van. Betegen is ki fogják venni?Danielle basszus kar volt elolvasnom. Eddig még nem izgultam. Egyébként aludni tudtál rendesen?
-
Danielle
újonc
Sziasztok!!!
9. napos mandulaműtétes vagyok, 18 éves. Sajnos muszáj volt kiszedni a mandulámat, már egy éve szenvedtem tőle és minden héten dokikhoz jártam, antibiotikumon éltem, mire egyszer majdnem bekerültem a kórházba is mandulagyulladás miatt... Erre elküldtek egy kicsit nagyobb kivizsgálásra, ahol elkezdett ömleni a genny a mandulámból... szuperKözölték hogy kb. 1-2 éve ki kellett volna szedni, és akkor most sürgősen 2 héten belül kórház... Király...
Na ki is vették, szőőrnyű volt az első nap... Altatásban műtöttek mert pánikrohamot kapok a tűktől, így nem merték bevállalni a helyi érzéstelenítést, de jobb is volt így... Engem műtöttek először, 8-kor kaptam egy bódító bogyót, amitől szó szerint kb. beálltam... elég vicces volt, de legalább megnevettettem a körülöttem lévőket
az altatásból SEMMIRE nem emlékszem, arra se hogy beadták az altatót. Már az ágyikómban keltem fel, elég nagy fájdalmak között.. 2 óráig nem ihattam semmit, csak köpködni kellett kifelé a vért.. Utána elkezdhettem inni.. Szörnyű volt az első korty, legfájdalmasabb az egész napban.. De! minél többet ittam, annál kevésbé fájt, így sokat ittam.. A nap folyamán 2x hánytam.. vért. Az elsőnél még azt mondták természetes, a másodiknál már kicsit kiakadt a nővér is, kaptam infúziót, meg B6 hányinger csillapítót.. aztán jobban lettem kicsit... Este megint szörnyű hányinger... gondoltam azért hányok, mert altattak.. a cső miat vagy valami.. de este másik 2 szobatársam is hányt, akiket nem altattak... azt mondta a nővér azért, mert nem ettünk semmit már mióta, és a gyomorsavunk kicsit rendetlenkedik.. utána másnap reggel kaptunk 1 szelet kenyeret.. és meglepetés!!! nem fájt annyira az evés mint az ivás!! utána jött a kontroll, és hazaengedtek minket még délelőtt... jó sok szabállyal: nem lehet: hajolni, meleget enni, meleget inni, hajat mosni, fogat mosni, emelni, fizikailag megterhelőt végezni (sport, sex, stb.), köhögni, tüsszenteni, orrot fújni, kádban fürödni, meleg vízben fürödni, pépeset enni, fűszereset, sósat enni, stb. stb... 2. nap este megint hánytam 2x... mire beszéltünk a kórházzal és azt mondták hogy ha még 1x hányok nyomás vissza a kórházba... szerencsére nem hánytam többet.
Utána lévő napok is szörnyűek voltak, napi 3 Cataflam az alap volt, viszont egyre többet tudtam enni és egyre jobb lett hangom is idővel.. A kajáknál az volt a fontos hogy rágni kellett hogy a szájzár ne záródjon be.. viszont puhát kellett enni, hogy ne bántsa a torkomat. 5. napon levált a jobb oldalról a sebem, kajálás közben.. nagyon furcsa érzés volt, de utána jobb lett. Utána a 6. nap délelőtt volt a legrosszabb, délután a bal oldalról is levált a seb, szintén evés közben, és majdnem meg is fulladtam közben, mert megakadt a nyelőcsövemben... a végén csak élve maradtam
utána kicsit jobb lett megint.. de most még a 9. napon is szörnyen fáj, cataflam még mindig játszik.. Ami még nehéz volt: szörnyű köhögési rohamok jöttek rám nagyon sokszor, de ki kell bírni hogy ne köhögjünk. Mikor lesz már hogy nem fog fájni?
Valaki tapasztalatok? Illetve ti mikor mostatok fogat először? Ma már megpróbálom a hajmosást.. És a nemi élettel mi a helyzet? Tapasztalatok? Csütörtökön megyek kontrollra, remélem addigra mérséklődik a fájdalom..
U.I.: Cataflam nagyon király, beválik, nagyon sokat csökkenti a fájdalmat!
Köszi a válaszokat előre is -
kaktusz0906
tag
Hát nem a műtét a legvészesebb, én inkább az azt követő 2 hétre kérnék altatást
-
Vandie
tag
válasz
kaktusz0906 #2243 üzenetére
Köszönöm a storyt, én tuti altatásban fogom kérni és én is voltam fül orr gégészeten, de most jelenleg jó a torkom azt mondták ott, döntsem el én, ki akarom-e vetetni vagy sem és később esetleg. Tétényi úti kórházban altatással is vállalnák, ha nagyon akarom altatnak, sikerült a fül orr gégszt rávennem, én ezt ébren így tuti nem vállalom. most még mérlegelek tudok-e hiányozni melóból emiatt ennyit, pénzben nagyon nem jó, ha nem altatnak pedig tuti nem is vállalom. Tétényi kórházat házidoki jónak mondta.
-
kaktusz0906
tag
Ja és még valami, szerintem teánál sokkal jobb a vizet inni, persze nem csaphidegen, de jobban csuszik, mint a cukros tea.
-
kaktusz0906
tag
Az én gyors sztorim!
Múlt héten csütörtökön kezdett fájni ha nyeltem, és sugárzott a fülembe is. Estére nagyon rossz volt, másnap már reggel nem mentem dolgozni. Lementem a háziorvoshoz, megnézte, írt gyógyszert. Szedtem egész hétvégén, de nem javult, söt hétfön már akkor is fájt ha nem nyeltem, így délután visszamentem, megnézte, azt mondta sajnos tályog lett, azonnal menjek a a F-O-G osztályra. Az ügyeletes doktornő nem nagyon örült nekem, de miután látta mi van bennem kedvesebb volt. Nem is engedett haza, azt mondta felvesz az osztályra, és ezt holnap bizony ki kell venni. Még aznap este egy kibasz*tt nagy tűvel leszívott kb 5 köbcenti gennyet.
Még kaptam egy branült, amit kb 1 órán keresztül tudtam magamban elviselni, mondtam a nővérnek, hogy ezt vegye ki belölem, azt mondta nem lehet, de addig eröszakoskodtam, hogy kivette
.
Másnap reggeltöl is folyton belémtettek egy branült, mert kaptam antibiotikumot injekcióban, de mindegyiknek mondtam, azonnal vegye ki ez belölem, mondták, hogy akkor ma még kb 5 ször meg leszek szúrva, de én inkább azt az 1 másodperc szúrást kértem mint azt a feszítő szart bennem.Másnap nem volt szabad se ennem se innom, azt mondták reggel túl leszek rajta, és következö nap haza is mehetek. Hát vártam.....vártam.....lementem cigizni, pedig azt mondták ne.......vártam......vártam......cigiztem....vártam.....na fél egy körül jöttek és kaptam egy szurit a seggembe, azt mondták valami bátorító, szerintem seduxen volt, mert azt láttam a papíron. Aztán bevittek a műtőbe, és ott vártak vagy 4en, majdnem olyan volt mint egy kivégzőosztag
Leültettek egy székbe már csak az hiányzott volna, hogy lekössenek, meg áramot nekemNa de viccet félretéve majd berosáltam amikor tudatosult, hogy a 4 emberböl ki is fogja csinálni, ugyan már be voltak öltözve és csak a szemük látszott, de én 33 vagyok, azt a DR Srác szemén láttam, hogy minimum 8 évvel fiatalabb, mint én, hát már itt nagyon fostam.
Fujtak be Lidocain Sprayt, utána több injekció a mandulákba, négyig számoltam kb.Na ezután kezdődött is, amikor megláttam DR Srác kezében egy nagy csipeszt, meg egy ilyen görbe végű ollót, elkezdtem kiabálni, hogy meggondoltam magam, inkább még szedem az antibiotikumot. De aztán lefogtak, na mindegy. Korábban azt hallottam 15-20 perc egy ilyen, de amikor már ugy kezdték, hogy a doktornő mutatta meg DR Srácnak, hogy hol kezdje el vágni komolyan könnybe lábadt a szemem, hogy biztos lesz 3/4 óra.
Egy nagy L alaku kanállal nyomták le a nyelvemet, és folyton öklendeztem, mondták számon vegyek levegőt akkor nem fogok öklendezni, ez néha be is vált, komolyan, erre előre készüljetek agyilag, hogy ne orron át akarjatok levegőt venni. Magában kimetszésekben horror fájdalom nem volt, olykor az fájt legjobban, mikor oldalrol segített neki a tapasztalt orvos, és azzal a fém kanállal nem vette észre, hogy az ínyemet feszíti belülröl, de nagyon. Ekkor is probáltam kézzel lábbal jelezni, de nem hagyták abba, majd mikor mondták, hogy köpjek, akkor mondtam, hogy nem viccböl jeleztem, de majd kifeszíti a fogamat az ínyemen keresztül. Aztán végre azt mondték kész, fellélegeztem, de még belenéztek, és azt mondták kicsi benne maradt, na még 5 perc szenvedés.Végre vége, bekísértek az ágyba, mire lefeküdtem akkorra kezdett hatni a seduxen, elis ájultam, voltak bent látogatók, de csak homályosan emlékszem, viszont azt mondták olyan szarul néztem ki, hogy azt hitték tuti benn leszek pár nap. Ott voltam vérbefagyva, fél arcomon az odaszáradt vér, ezt másnap reggel énis láttam, alig jött le
Még estefelé hoztak teát, mondták igyak egy pohárral, hát alig bírtam egy kicsit inni. Ott hagytak vagy 2 litert, hogy ezt estig meg kell igyam, különben infuzió, de én mondtam, ennyit akkor sem szoktam inni, ha nincs semmi bajom, és nem kell infuzió, csak ha elájulok, hálistennek nemis kaptam. Reggel mikor keltem még nagyon fájt, de volt nálam flektor, bekevertem egy dupla adagot, és kb fél óra mulva ettem ittam.Haza is engedtek, még flektorozok, de nem nyomom az ágyat, ma is elintéztem pár dolgot, jahh, és még cigizek is, mert én nem vagyok 100 as
Most vagyok kb 51 órája mandulamentes.
-
Vandie
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy ősszel ki kell venni a torok mandulám, mert december óta 4-szer kellett a torkom miatt antibiotikum kúrát végre hajtani, és nagyon könnyen lebetegszem, olyan két havonta pedig reggelente alapjáraton érzem a bal oldalon a torkomat....történt most két napja, hogy apró kiütés lett a kezemen, házidoki nem tudta megmondani mitől van, (bőrgyógyászatra időpontot őszre kaptam, nonszensz ami ebben az országban megy, mindegy..) de mivel átrágtam már pár fórumot a témában, sejtéseim szerint ez okozza illetve a fokozódó hajhullásom is a mandulák miatt van...
Az volna a kérdésem, hogy melyik kórházat javasoljátok? Házidoki a Bajcsyt javasolja, de érdekelne mindenki véleménye. Csak altatásban leszek hajlandó bevállalni ezt az egészet. 26 múltam júniusban amúgy. Gondolom akkor egy hét táppénz minimum ez az egész de inkább 10 nap.
És még egy fontos kérdés: akit már megműtöttek, valóban kevesebbet betegedtek le és nem gennyesedik be már a torkotok, nem kell 10 napos antibio kúrát tartani? -
Kyleena
újonc
Hello!
Gondoltam én is leírom a kis történetem hátha segít valakinek!
Évek óta szenvedtem tüszős mandulagyulladásban..De ilyen évi 5-6 alkalommal..
Most kerültem másik háziorvoshoz aki az első alkalommal mononukleolózist vélt felfedezni antibiotikumot neki de nem az volt hanem tüszős mandulagyulladás minek is téptem a szám??!! 2 doboz AktilDuo után vissza mehettem dolgozni ekkor másnap jött egy tüdő-hörgő gyulladás..Na akkor indul a mandula gégészet. Dr Barkóczi Beáta egy nagyon kedves doktornő ki is írt 07.03. Szt Imre kórház... El is jött eme nemes nap remegtem mint a kocsonya bementem 7-re..Fél 1-kor jött a nővérke a málnaízű rózsaszín előkészítő borzalommal...1-kor a zöldelletakarlakésbetollak fiú.. Kaptam egy cuki kis branül-t amit elsőre elrontott a kedves asszisztens vagy tudom is én micsoda isten lássa lelkét nem tudta hogy billentyű vagy mi van abban az érben kifele spriccelte a vért..Aztán csak sikerült neki beszúrni mondta nyugodtan anyázzak mondom áááúúú!! De legalább ezen is túl vagyunk.. Aztán kaptam egy cuki kis maszkot finom oxigén szívjad csak monológgal + az altató folyadékomat ebbe az új szerzeménybe a csuklóm tetején..Mire felnéztem, hogy állj állj emberek merre vala Bea doktornéni aki műt? A rossz helyre szurkálós néni felhívta, hogy épp altatnak.. Megnyugodtam azért, hogy nem ő csinálja..
Majd a finom oxigént tartó szőkeség el kezdte simogatni a hajam én meg küzdtem az elnyomó álom ellen, hogy tuti fix elaludjak ne csak szenderedjek. Mikor felébredtem Bea doktornő szintén sehol..Felnéztem mondom a díszes orvos seregnek, hogy na hello helyzet? Nevetnek..Mondom jó legalább jó kedvük van oldalra nézek mellettem egy óriás véres cső ami az oxigént biztosította amíg a számat nyiszálják belülről.. Ahhjjajjj mondom..Végig dumáltam míg betolt a srác a kórterembe fél perc és a nővérke lőtte be az Algopyrint vénásan...Gyorsan körbetelefonáltam a családot, hogy éleeek! és elaludtam..De ilyen 30 percre csak..Jött be a család fagyi és társai kicsit erőltettem a hangom meg tápoltam befele a jeges csodád jajj de jól esett...
Aztán az éjjel...Ajjjhh.. Nem a mandulám hiánya fájt hanem az a szemét cső a csuklómba attól nem tudtam aludni ráadásul ilyen véres sárgás lötty volt benne kérdeztem drága Gabika nővért, hogy ez normális e azt mondta perszeeee!! Ámen.. Nagy nehezen túl éltem az éjszakát reggel 8:30 Bea doktornő befárad /Jééétégedislátnifejemvolt/ és közli menjek vele zárójelentést írni...Nézek rá bután mehetek haza?? Persze így beszéltük meg...Hát velem biztosan nem 3 napokról volt szó ez még barátok közt sincs 24 óra de nem ragaszkodtam én a kórházhoz nem volt rossz de akkor is rühellem ... Kicsit ledugta a fémpálcáját a torkomon és mehettem is haza.. Cataflam V !!! Ezzel olyan kellemetlen kategóriába sorolható az érzés az első 3 napban ha időbe vettem be.. Most vagyok 5 napon ma voltam kontrollon Bea doktornőnél /megintleapálcaatorkomba/ azt mondta szép szép de még egy hétig maradjak a seggemen. De így most ahogy húzódik össze meg ilyesmi kegyetlen fájdalom kezd lenni sugárzik fülbe is ...
De még így is lekopogom sokkal rosszabbra számítottam mindenki a frászt hozta rám közben fele annyira nem volt rossz.. Ez a kicseszett branül na ez most is be van még lilulva a helye és fáj azt többet jegelem mint a torkom.. Kajálás...Hmm első nap otthon nutellás fánk
Tojásos nokedli meg virsli ... Kicsit kezdek besokallni ettől a só mentességtől.. Én azt mondom senki se parázzon ha sikerül elsőre leküzdeni a fájdalom csillapítót /a Cataflam V feloldódik folyadékban/ és eltalálja az ember amikor tompul a hatás akkor lehet enni inni beszélni nyugodtan.. A kv kicsit hiányzik 4. nap után ilyen instant poros történetet iszom nagyon sok tejjel ilyen halvány arany színe van a történetnek de akkor is kv.
Dohányosoknak nem ajánlom nem fog túl jól esni maximum aki nagyon függő 1-2 slukk valami gyenge hegyi levegő világoskék Szofi/narancs PallMall..De nekem nagyon nem esett jól ...:S Ennyi kb az én történetem aki előtte áll ne izguljon túl lehet élni!
22/L
-
barbus90210
újonc
válasz
Szandika0814 #2227 üzenetére
Szandika 0814
En a 6.nap ragyujtottam, nem lett ugyan semmi bajom de alig birtam elszivni azt az egy szalat! Borzalmas ize lett a szamnak es raadasul nem is esett jol nekem kellet az az egy szal a leszokashoz. Bar az hogy nekem konkretan semmi bajom nem lett az nem jelenti hogy neked sem lesz.
-
Senhi
aktív tag
válasz
barbus90210 #2236 üzenetére
Ha nem eszel semmit, nem kopik egyenletesen a seb és végül bevérzik.
-
Cyrin
addikt
válasz
barbus90210 #2236 üzenetére
attól leszel jobban ha rendesen eszel...
-
barbus90210
újonc
Sziasztok!
Nekem ma van a 9. napom, de még mindíg eléggé faj... :/
3 napja nem ettem semmit, csak vizet ittam es ma már rosszul lettem így lekellet valahogy tuszkolnom egy tányér levest...:/
remélem mostmár hamarosan vége -
evetke27
újonc
Sziasztok!
Leírom az én történetemet.
Húsvét hétfőn úgy ébredtem, h valami nincs rendben a manduláimmal, de nem volt olyan vészes. Szerdára fokozódott a fájdalom, a fülem alatti nyirokcsomó hatalmasra dagadt, a fejemet sem tudtam mozdítani, így elmentem a dokihoz. Nagyon szemét volt a háziorvosom, szinte meg sem vizsgált, meg sem hallgatott. Írt fel augmentint. El is kezdtem szedni, de nem javultam tőle semmit, a fájdalom egyre elviselhetetlenebb lett. Péntek reggel megpróbáltam kérni előjegyzést a fül orr gégészetre, de csak másfél hét múlva lett volna az első. Mondtam akkor tárgytalan. Ezért szombat reggel elmentünk anyummal a kórházba, gondoltam az ügyeleten csak kezdenek velem valamit, mert ugye a házidokihoz nem voltam hajlandó visszamenni.
Szóval a kórházban rögtön a fül orr gégészetre irányítottak. Nagyon rendes volt az ügyeletes doki. Kinyitottam a számat és mondta is, h ez bizony egy tályog és azonnal meg kell tőle szabadulni. Nagyon kiborultam.
Aztán vettek vért, kitöltöttem a papírokat és elfoglaltam az ágyamat. Egyedül voltam szerencsére a szobámban. Kb másfél óra múlva, mire mindent megbeszéltünk jött a nővérke egy piros löttyel, h igyam meg, az lett volna a nyugtató, de semmit nem használt. Aztán jött értem a betegtologató, bevitt a műtőbe, ott beszúrták a branült, rám adták a maszkot, benyomtak vmi csípős cuccot a vémámba és onnantól képszakadás.
Arra keltem fel, h borzalmasan sírok (ez volt nekem az egészben a legrosszabb érzés, az altatásból való ébresztés, utána még napokig ha rá gondoltam sírva fakadtam). Oldalt kellett feküdnöm és csorgatni a nyálamat, közben kaptam két infúziót. Aztán nem volt vészes, ittam rendesen, nekem nem fájt. Este kaptam egy xilox port és éjfél körül elaludtam.
Másnap jöhettem haza. Első nap pépeset ettem, azóta mindent. Szerencsére eddig nem voltak durvább fájdalmaim. 7. naptól sugárzik ki a fájdalom a fülembe, de ez sem kibírható. Viszont a lepedék nekem nagyon lassan akar lekopni. Annyira, h az ödémás nyelvcsapomról magamnak szedtem le szemöldökcsipesszel, mert az marhára zavart és a gyomorsavam is folyton feljött. Kedden lesz a második kontrollom, már nagyon várom.
Valójában, ami engem a leginkább idegesít az a szörnyű szag és íz a számban... szinte elviselhetetlen. Na meg a bezártság. 2 hete vagyok itthon... és még hátra van minimum 1.Eddig ennyi lenne.
Ja 28 leszek nemsoká és a Szent Imrében műtöttek. -
kisdodika
újonc
Sziasztok!
Pénteken műtöttek meg. Már itthon vagyok szombat reggel óta, ám tegnap este elkezdtem köhögni. Hiába próbálom visszafogni, már a könnyem is kifolyik olyankor. Így mindig köhögök végül. Nem tudom, hogy volt e valakinek hasonló tapasztalta? vagy okozhatja ezt a hegesedés? mert mikor iszom utána kicsit csökken az inger. Megfázni nem hiszem, hogy megfáztam, mert el vagyok mindenkitől szeparálva itthon, meg senki sem beteg a családban.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata az írja le, mert félek hogy felszakad a sebem, ha nagyobbat köhögök. -
Lady34
újonc
Helló Mindenkinek! Először is, örülök ennek az oldalnak, mert segített a műtét előtt. Sajnos az egyre inkább ritkuló hajam és az örökké gyulladt arcbőrőm miatt kellett megválnom a garatmandulámtól több, mint 30(!) évesen. Ja és rengeteg antibiotikum leszedése és több év szenvedése után egy góckutatás eredményeként. A műtét nem volt fájdalmas (2 hete volt a nagy nap), csak nagyon kellemetlen, bár ez szerintem az orvos rutinjától is függ. A "bátorító szuri" a műtét előtt nálam nem hatott. Sajnos én nem kaphattam Cataflant, mert allergiás vagyok rá. Nah...az én problémám itt kezdődött. A fájdalom nagyon erős volt, hiába az egyéb fájdalomcsillapítók. Még a nyálamat is nehezen nyeltem le, nemhogy a több liter teát amit elém tettek.
5 napot töltöttem bent, és ez az 5 nap nehéz volt. Aki rászánja magát a műtétre az vegye számításba azt is hogy 2 hétig pihenni kell! Most türelmesen várom, hogy gyógyuljak. És még valami: aki teheti ne influenza időszakban vesse alá magát a műtétnek, mert ezzel torokkal piszkos kellemetlen köhögni. Ui: ne egyetek ragadós dolgokat!
-
wildc2
csendes tag
Sziasztok! Olvastam sokfélét itt is, és máshol is!
Hétfőn vették ki a mandulámat, 580-as Ast-m volt, és hullott a hajam. Akinek hullott a haja mandula műtét tán mennyivel múlt el, illetve nőtt vissza?
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Nekem a csoki 2 napja nem égeti a torkom, pedig 9én műtöttek. Azt azért hanyagolni kellene. Rengeteg víz és folyamatosan kell inni, nem reggel levág az ember 5 litert aztán semmi
Cigirőlem csak most kell/kellene nélkülözni, hanem a továbbiakban sem. Tudom, én is dohányoztam, mint a gyárkémény, de évek óta egy slukkot sem szívtam. Az egyik legnagyobb luxus manapság dohányozni.
Gyógyszerrel csínnyán. Többfélét sem lehet gyakrabban szedni, mert nem bír vele a májad.Ami nekem bejött: Víz vízzel, illetve finom puha kifli megvajazva, sonkával. De ha már egy bő fél hete műtöttek, lassan lehet szerintem visszatérni a normális diétára. Túl forró,túl hideg, túl sós, túl fűszereset kerülni.
Nekem ott a 4-5nap volt a legrosszabb, onnantól szépen alakul
Kitartást és elviselhető lábadozást -
Cyrin
addikt
válasz
se csoki se tejbegríz, semmi ilyesmi tapadós genya...
cigi se. -
Szandika0814
újonc
Sziasztok!
Nos.. engem hétfőn műtöttek, helyi érzéstelenítéssel.. Előtte nagyon sokat olvastam az oldalt, nagyon féltem
Sok erőt adott mindenki, hogy nem az agyamat ültetik át, tehát túlélem
Maga a műtét nem volt vészes.. túl lehet élni.. De azóta.. valami kegyetlen... Igyekszem sokat inni, de sokszor annyira fáj, hogy a víz is alig megy le.. Sokszor amikor csokit próbálok leerőszakolni, vagy tejbegrízt stb.. nagyon csíp.. de van mikor a víz is csípi.. ez normális? Azt inkább nem írom le, mennyi gyógyszert szedek, és milyen időközönként.. :/ Nagyon szeretnék rágyújtani, de nagyon félek..:/ van aki mostanában élte ezt át, és volt olyan bátor, hogy rágyújtson? meg lehet, hogy bevérzik véletlen a cigitől? vagy begyullad vagy valami? Köszönöm még egyszer mindenkinek a sok tapasztalatot! Azt hiszem a sok komment nélkül, nehezen éltem volna meg -
Idiofil
aktív tag
válasz
Poppy22 #2222 üzenetére
Na úgy néz ki minden jó lesz. A tegnapi napot mindenféle fájdalomcsillapitó nélkül vészeltem át. Valamennyire fájt, de egyáltalán nem volt vészes. Lassan az orrom is kezd kidugulni, ami szintén jó, csak egy dolog aggaszt, hogy egyre inkább kezdek köhögni. Ma megyek a dokihoz (vissza a F.O.G főorvoshoz) de lehet elnézek a háziorvoshoz is, hogy valami köhögéscsillapitót irjon fel.
Remélem többi sorstársam is alakul
Szép Napot! -
Idiofil
aktív tag
válasz
Poppy22 #2218 üzenetére
Hát biztos nem olyan egyszerü. Puha szövet, vérzik, stb. Ez a kis csonk esetleges korrekciója azért közel sem olyan lehet, mint egy komplett mütét. Tekintve hogy a felület a töredéke és valószinüleg nem hálózza be nagy ér (ami az egészet bonyolitja)
De természetesen nem vagyok orvos, igy majd ő megmondja, hogy mi lenne az optimális -
Idiofil
aktív tag
válasz
nagynandi #2210 üzenetére
Koszonom minden HAZUG neveben az altalanositast.
Meg egyszer leirom:
Erzestelenito spary--> injekcio oldalankent ~3 ha jol emlekszek. A mutet nem fajt. Aki azt allitja, hogy hazudok, az HAZUDIK. Miert hazudnek? Hogy granitkemenynek allitsam be magam? Azt sem tudjatok hogy ki vagyok, roppant sokat nyernek vele.
Udv -
nagynandi
csendes tag
Sziasztok!
Engem 2013.12.09-én hétfőn műtöttek a MÁV kórházban ,egy nagyon híres,neves doktor úr.Az egész ugy kezdődött h előtte 3 nappal mikor mentem egyeztetésre akkor tudtam meg,hogy nem altatnak...nálam már ez könnyeket csalt az ijedtség es a rettegés...nagy nehezen bevállaltam a műtétet.. Hétfőn 7 órára mentem a kórházba, olyan félelemmel,hogy dupla adag nyugtatót kaptam injekció formájában..ez nagyon nagyon hatásos volt teljesen ellazultam es folyamatosan röhögtem tőle.. Maga a műet gyorsan zajlott 25 perc alatt végeztünk vele.. Betoltak a műtőbe,beleutem egy sima orvosi székbe majd lidocain spray 3x.. Ez után érzéstelenítő injekció a mandulaba(had ne mondjam mennyire fájt) ezt még 2-3x ismételték meg utana pedig kaparó próba amit már nem szabad érezni..en éreztem ,mondta a doki jo akkor még egy adag szuri..az is rohadtul fajt ,elvileg más nem is érzi mint itt olvastam...utana elkezdte csinálni..Most szögezzük le aki azt mondja nem lehet érezni az HAZUDIK!! Minden egyes mozdulatot éreztem es rohadtul fajt!! Nem sírtam de folyt a könnyem a fájdalomtól...utana egy fel óra óra elteltével kaptam injekciós fájdalomcsillapítót mert nagyon fájt.. Fel óra elteltével elkezdett beverezni,ujra elégettek majd vissza a szobába..összesen 3x vértzett be es az orvos sem tudta megmondani h mitől v miért... Nagyon jól lettem 3. Nap màr jöttem is haza.. Ma vagyok a 7.nap es iszonyatosan feszül mintha a nyelvem le akarna szakadni..napi 4 Cataflam es az utolso fel órát mindig lecsalom a következőből mert mar nem bírom.. A lényeg,hogy a mandula műtétre készül egy tanácsot fogadjon meg ,ha van egy kis esze kér altatást,mert rohadtul faj a műtét es aki azt mondja h nem az hazudik...
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Poppy22 #2206 üzenetére
Helló!
Hát a kis csonkról nem tudok nyilatkozni, de kérdezz rá a dokinál.Másik:
Hazajöttem, gyógyulgatok erre megfáztam valahol vagy elkaptam valamit....
A torkom türhető, ma már nem vettem be fájdalomcsillapitót. Nem azt mondom hogy nem fáj, de ilyen mérsékelt fájdalom miatt nem veszek be semmit. Viszont péntek este óta el van dugulva az orrom, taknyolok. Áldom az eget, hogy köhögni nem köhögök. Lázam nincs, csak egy nagyon minimális hőemelkedés. Most ilyenkor innék forró teát (de az a mandulamütét után nem jó), de hideg vizet is innék. Szerencsére elkezdett ürülni belőlem rendesen (egész nap fújom az orrom). Ilyenkor sebezhetőbb a szervezet és sikerült belefuntom valamibe. Az egyik cérna lejött, nyelés fáj, de már össze sem lehet hasonlitani a hét eleji érzéssel...
Remélem 1-2 nap és kimegy belőlem az a hülye náthaszerü tünetegyüttes és folytathatom a gyógyulgatást -
Poppy22
újonc
Sziasztok!
Engem 12 napja műtöttek és látok a nyelvem egyik oldalán (ahol a mandula kezdődött a nyelv tövénél) egy kis "pöcköt", a másik oldalán a nyelvemnek teljesen sima. Lehetséges, hogy maradt bent egy kis csonk? Járt már így valaki?
Köszi, ha írtok!!!
Amúgy nagyon jó a fórum, nekem rengeteget segített, bár már csak műtét után találtam rá, előtte nem is mertem keresgélni ilyeneket, talán jobb is, mert nagyon paráztam. Készülök én is megírni a tapasztalatokat, hátha másnak is tanulságos lesz, csak még annyi fájdalmas napom volt, hogy nem lett volna idegzetem írni. Ma kezdett csillapodni a fájdalom. -
Idiofil
aktív tag
válasz
mandulka #2200 üzenetére
Nem hiszem, hogy aggódni kellene
Én viszont bizok benne, hogy egyre jobban vagyok (remélem nem szólom el).
Ma még csak hajnalban (5) vettem be cataflamot (azelött meg ~este 8 körül) úgyhogy úgy néz ki, hogy javulgatok
Most is fáj egy picit ha nyelek, de erre még gyenge fájdalomcsillapitót sem vennék be, nem hogy C-t.
Pedig reggeliztem illetve ebédeltem is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elite: Dangerous
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged