Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  Macrodroid

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-10 23:36:38

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2901) DrKapocs válasza Mcrazy (#2900) üzenetére


DrKapocs
őstag

Köszönöm szépen, így működik. :R

(#2902) djadji


djadji
senior tag

Hello. Segítséget szeretnék. Szeretném ha a MD elvégezne egy kattintás sorozatot. Ha az akksi 30% alá kerül akkor kapcsolja be a wifi hosszabbítót és ezzel a saját töltését. Ehhez szt szeretném hogy elvégezzen egy érintés emulációt (elindítja az alkalmazást, azon belül bekapcsolja amit kell). Úgy tudom a MD tud érintés sorozatot emulálni, de nem jövök rá hogyan. Elvileg a clickmateval is lehet ilyen erintés sort csinálni és azt a MD tudja kezelni, de szivesebben használnék egy appot (és még a clickmate és MD összedrótozására se jöttem rá).
Tudnátok tanácsot vagy valami leírás adni erre?
(Bevezetőt néztem, de nem találtam rá megoldást benne)

http://djadji.fw.hu

(#2903) Alien4 válasza DrKapocs (#2899) üzenetére


Alien4
tag

(ha nyaron a tulmelegedes a gond es a termal throttle/restart, akkor en az egyik befuvo ele szoktam betenni. Ugy, ha suti a nap sem lesz gondja/baja a legnagyobb melegben sem)

(#2904) DrKapocs válasza Alien4 (#2903) üzenetére


DrKapocs
őstag

Igen, emiatt kérdeztem. Mindig a szellőzőrácshoz teszem a telefont, rácsra szerelhető tartóm van. Nyáron így megy rá a klíma hideg levegője, nincs is semmi gond vele. Megtanultam a saját káromon, hogy így kell csinálni. Most télen viszont pont az a gond, hogy a fűtéssel meleg levegőt fúj a kocsi a telefonra. Még akkor is, ha átteszem másik rácsra, ahol nincs aktív befújás. Ott is érezni lehet a bejövő meleget. Vettem egy másik tartót, amit addig nem akarok/tudok használni, amíg ez meg nem érkezik. Nem akarom, hogy nyomot hagyjon a ragacs a műszerfalon, megvárom a fóliát alá. Állítólag nem hagyna maga után nyomot fólia nélkül sem, de nem igazán hiszem el. Addig, tudom, paraszt módszer, kivágtam egy tökéletes illeszkedő karton darabot a szellőzőre, a telefon mögé. Színben teljesen a műszerfal színe a karton, így olyan jól sikerült, hogy lehet fel sem rakom a felcuppanós tartót. :) Emiatt kell a naplózás, kíváncsi vagyok a telefon hőmérsékletére navigáció alatt.

(#2905) Mcrazy válasza djadji (#2902) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Műveleteknél - Felhasználói beavatkozás - Kattintás, de van más módszer is (Smart Things API), de még nem volt időm tesztelni.

Üdv: Mcrazy

(#2906) Mcrazy válasza DrKapocs (#2904) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Beállíthatsz riasztást is ha egy bizonyos hőfokot elér.
Este dobok fel egy mintát, hogy kellene megcsinálni.

Üdv: Mcrazy

(#2907) Somatom válasza djadji (#2902) üzenetére


Somatom
veterán

Új művelet » Eszközműveletek » Felhasználói beavatkozás.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2908) djadji válasza Mcrazy (#2905) üzenetére


djadji
senior tag

KÖszönöm. ÉS Somatom is. Sose jöttem volna rá, hogy itt keressem.
Hacsak lehet maradnák egy programon belül.
KÖsz még 1x.

http://djadji.fw.hu

(#2909) djadji


djadji
senior tag

Még egy kérdés. Az, hogy a Macrodrioddal kompatibilis pl. a Clickmate (van plugin is), az azt jelenti, hogy ez az APP lehet triggere az MDnek? Vagyis ha ez meg az történik a Clickmate-ban akkor az MD ezt vagy azt csinálja?
Én azt hittem azt jelenti, hogy ha van egy trigger, akkor lejátsza a Clickmate-val rögzített folyamatot.
Szóval nem esemény indítónak akartam használni a Clickmate-t, hanem akciónak egy bizonyos eseményre MD-ben. Félreértettem? Azért nem találom a megoldását, mert nincs is?

http://djadji.fw.hu

(#2910) Mcrazy válasza djadji (#2909) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

"Az, hogy a Macrodrioddal kompatibilis pl. a Clickmate (van plugin is), az azt jelenti, hogy ez az APP lehet triggere az MDnek?"

Igen, de ez nem minden Plugin-ra igaz. Vannak olyan beépülő appok, amelyek eseményként, műveletként és feltételként is meg tudnak jelenni a MD Locale/Tasker menüpont alatt és vannak, amelyek csak műveletként.

"Én azt hittem azt jelenti, hogy ha van egy trigger, akkor lejátsza a Clickmate-val rögzített folyamatot."

Ez így van. Ha eseményként (triggerként) hívod meg a beépülőt egy makróban, akkor annak valamilyen hatására a MD-ban létrehozott műveletek végrehajtódnak.
Ha pedig műveletként hívod meg a beépülőt, akkor a beépülőben beállított művelet fog végrehajtódni egy MD eseményre (pld Rendszeres időköz)

Üdv: Mcrazy

(#2911) DrKapocs válasza Mcrazy (#2906) üzenetére


DrKapocs
őstag

Én ezt használom, bár nem tudom, hogy hány fokra lenne érdemes állítani. Talán a Gsam Battery-ben láttam ezt a 38 fokot. Van egy 40 fokos is.

(#2912) Mcrazy válasza DrKapocs (#2911) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Ez a makró így jó. A hőmérséklet értékekhez nem tudok hozzászólni, mert nem igazán szoktam figyelni.

Üdv: Mcrazy

(#2913) Mcrazy


Mcrazy
Topikgazda

🍾🍾🍾BÚÉK Mindenkinek! 🍾🍾🍾

Üdv: Mcrazy

(#2914) Crus


Crus
őstag

Van aki megszánna a megoldással?

Automatikusan kikapcsoló "Airplane mode" reggel 8:00-kor. Ennyit szeretnék. Nem tudom megoldani és abszolút lehet, hogy a saját korlátoltságom.

Most egy Android 9-el rendelkező "futkosós" telefonon küzdöttem vele órákat, sikertelenül. (Nincs rootolva. Meg lehet oldani egyáltalán root nélkül?)

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#2915) Mcrazy válasza Crus (#2914) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Elvileg nem kell hozzá Root.
A MD-nak segédalkalmazásnak kell lennie vagy minden ADB engedély megadása után a Rendszer beállítások - Global - menüpont alatt lehet az értékekkel kapcsoltatni.

Üdv: Mcrazy

(#2916) Crus válasza Mcrazy (#2915) üzenetére


Crus
őstag

Szia!

Hűűűű... azt hiszem ez működik! De majd reggel biztosan kiderül, de most egy közelebbi időpontot adtam meg és sikerült.

Nagyon szépen köszönöm! :R

Ha ez tényleg így menni fog, akkor végre nyugodtan alhatok, nem kell 8:00-kor ébresztőre kelnem és repülőgépesből kivenni a céges telót. Mert van, hogy 8:00-kor már biztosan csörgetnek, van, hogy csak órákkal később jön az első problémás ügyfél... random, de elérhetőnek kell lennem. Így viszont tudok még pihenni, ha előtte késő éjszakáig melóznom kell.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

(#2917) djadji


djadji
senior tag

Sziasztok! A Macrodriod nem mindig csinálja meg, mert valami program nem indul el, hibát dob. Ezért arra lennék kíváncsi:
1. Hogyan tudok csekkolni valamit a képernyőn? PL: Elindítja az X programot és ott látszik e az ON? Ha nem, akkor fusson le újra a bekapcsolás.
2. Ha egy macronak 2 feltételt rakok be, az ÉS vagy VAGY logikai kapcsoltban áll egymással? PL: Triggernek berakom, hogy AKKU<=30%, meg azt is hogy AKKU<=20%, akkor ez lefut 30nál is és 20nál is, vagy csak amikor egyszerre lesz 30 és 20 alatt (vagyis csak 20nál.)

http://djadji.fw.hu

(#2918) Mcrazy válasza djadji (#2917) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

1. Feltétellel tudod ellenőrizni egy előtérben futó app-ot. Alkalmazás fut - Előtérben fut.
2. Összefoglalóban van a válasz.

Üdv: Mcrazy

(#2919) djadji válasza Mcrazy (#2918) üzenetére


djadji
senior tag

Köszi, átnézem az összefoglalót megint.
Az alkalmazásban arra gondoltam, hoyg azt szeretném ellenőrizni, hogy bekapcsolta e a wifis csatlakozót. Szóval elindítanék egy alkalmazást, ott kattintással elnavigálok az X oldalra, és OTT szeretném tudni, van e "ON" felirat (hogy be van e kapcsolva). Ilyet lehet csinálni?

http://djadji.fw.hu

(#2920) Mcrazy válasza djadji (#2919) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

"azt szeretném ellenőrizni, hogy bekapcsolta e a wifis csatlakozót."

Ez nem annyira egyszerű, de meg lehet csinálni. Képernyőtartalom beolvasására van szükség. Ha ezt a MD megcsinálja úgy, hogy az adott Smart alkalmazás előtérben van és a változók között megtalálod az ON vagy OFF szöveget, akkor feltételként lehet rá hivatkozni.
Kell készíteni egy teszt makrót, aminek az eseménye Lebegő gomb.
Kell hozzá egy művelet: Képernyőtartalom beolvasása - ebben létre kell hozni egy Lokális változót bármilyen névvel és ebbe fogja menteni a MD a képernyőn található összes szöveget. Ez lehet 10 vagy akár 100 bejegyzés is, ezek között kell megkeresni a neked szükséges szöveget. Ha megtaláltad, lehet tovább menni, ha nem, akkor nem lehet megoldani az ellenőrzést csak más módon. Pld Smartthings alkalmazás API-n keresztül, ha támogatja azt az eszközt, amit használsz. Erről találsz bőven infót a neten.

Üdv: Mcrazy

(#2921) Somatom válasza djadji (#2919) üzenetére


Somatom
veterán

Jól emlékszem, hogy az a wifis csatlakozó a teló töltését kapcsolja? Ha igen, akkor az ellenőrzéshez nem kell képernyőt olvastatni, hiszen sikertelen kapcsolás esetén nincs töltés, ami figyelhető állapot.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2922) no1r


no1r
őstag

sziasztok,
próbáltam keresgélni de nem találtam pontosan ide illő hozzászólást.
Macrodroidon futtat valaki Smart Plug + telefon töltés automatizációt?

Az lenne az elképzelés, hogy a telefon állandó töltőn van, és a Smart Plug kikapcsoljon ha elérte a 85%-t és visszakapcsoljon amint 35% alá esik a töltöttség.
Azt már láttam, hogy közvetlenül töltést nem tud vezérelni, viszont a Smart Plug elvileg vezérelhető telefonról (on/off) és arra gondoltam, hogy akkor talán lehetne Macrodroiddal automatizálni is ezt.

köszönöm előre is a válaszokat és tippeket!

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#2923) AtHoS válasza no1r (#2922) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Hát bakker, előtted levő 5 hsz pont ehhez kapcsolódik, bár le a kalappal a fórumtársak előtt, hogy a "wifis csatlakozó" elnevezésből egyből tudták, hogy okos konnektorról ír az illető csak "töri a magyart" :DDD

read-only mode on the forum

(#2924) no1r válasza AtHoS (#2923) üzenetére


no1r
őstag

való igaz, utána már olvastam. a következőkkel kerestem:
- smart socket
- smart plug
- töltés
- tölt

igaz, én is töröm a magyart, mert fingom sem volt, hogy "wifi csatlakozó" vagy "okos konnektor" néven futnak ezek. :DD
közben pedig hasonló módon "oldottam" én is meg:
1) screen on
2) start smart plug app
3) toggle on/off

nyilván ehhez az kell majd, hogy ne legyen képernyőzár beállítva a telefonon, amit cégesen nem tudok beállítani így a tesztelés még várat magára másik telefonnal.

csak ma kezdtem el ismerkedni az MD-vel szóval bocsánat a hülye kérdésért... még azt sem tudtam, hogy fel tudja ébreszteni a képernyőt.

[ Szerkesztve ]

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#2925) Mcrazy válasza no1r (#2922) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Én használok ilyen vezérlést. Korábban a Smart Things - SharpTools párossal használtam, ami nagyon jó volt, de a Smart Things áttért egy új technológiára, amit jelenleg nem támogat a SharpTools, ezért érintés emulációval oldottam meg. ( Korábban ezzel kezdtem, majd később tértem át a fent említett appokra )
A lényeg, hogy a vezérlő alkalmazásban beállított wifis konnektornak alias Smart Plug - nak a kapcsoló widgetjeit kiteszem a kezdőlapra, majd a MD Felhasználói beavatkozás - Kattintás - Szövegtartalomra művelettel kapcsolgatom.
Képet vagy makrót késő délután tudok mutatni.

Üdv: Mcrazy

(#2926) pube111 válasza Mcrazy (#2925) üzenetére


pube111
senior tag

Üdv!
Lenne problémám. Meg lehet ezt oldani md vel?
Ha a bluetooth hangfalon a hangerő gombot kétszer egymásután gyorsan megnyomom, akkor a lejátszón léptet a következő, vagy az előző számra.
Ezt a funkciót akarom blokkolni, tiltani, vagy valami.
Köszi.

(#2927) Mcrazy válasza pube111 (#2926) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Nem lehet BT parancsokat eltéríteni, blokkolni..stb. Esetleg a lejátszó beállításaiban kéne körülnézni.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#2928) pube111 válasza Mcrazy (#2927) üzenetére


pube111
senior tag

Spotifyben nincs semmi ilyesmi.

(#2929) Mcrazy válasza pube111 (#2928) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Sajnos nem tudok segíteni. A MD nem tud beleavatkozni a BT parancsokba, de gyanítom,- ahogy Te szeretnéd - más app sem.

Üdv: Mcrazy

(#2930) pube111 válasza Mcrazy (#2929) üzenetére


pube111
senior tag

Mindegy, majd megszokom.

(#2931) no1r


no1r
őstag

sziasztok, ismét lenne egy kérdésem.
elkezdtem játszani az appal, makrókat építgetnék viszont... amire eddig nem gondoltam, hogy a telefon nem tud egyszerre két wifi sávot megosztani. és alapesetben nekem 5Ghz kellene, viszont egy makró futásához át kellene váltanom 2.4Ghz-re.

ezt lehetséges valahogy megoldani az appal?
mert UI interactionnel a toggle gombot nem tudja változtatni úgy tűnik.

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#2932) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Üdv

Letöltöttem a progit, nagyon szuper be állítottam ,hogy küldjön smst elutasításként küldött 112 öt , járt már igy vki ?

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#2933) zeon.hu válasza gyuszmó (#2932) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Az érthetőség kedvéért:
Ezt ( [link] ) importálta és a cél ugyanaz, ha nem elérhető, akkor küldjön válasz sms-t (lehetőleg csak 1x).

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#2934) gyuszmó válasza zeon.hu (#2933) üzenetére


gyuszmó
őstag

Köszi

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#2935) Mcrazy válasza no1r (#2931) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Szia!
Ha még nem jutottál előrébb vele, akkor azt tudom tanácsolni, ha egy másik makróból futtatod azt a makrót, amiben a 2,4Ghz-re van szükséged, akkor a
1. A "Makró futtatása" művelet elé tegyél be egy "Wifi beállítása - Hálózathoz csatlakozás" műveletet.
2. Ezután közvetlenül pedig egy "Várakozás egy eseményre" műveletet, amiben megadod a "Wifi állapota - Hálózathoz csatlakoztatva (itt a 2,4Ghz-t választod" eseményt. Ez a várakozó művelet nem engedi addig tovább a makrót, ameddig nem vagy csatlakozva a kiválasztott hálózathoz.
Amennyiben egy makróban lenne az összes művelet, akkor az elé a művelet elé tedd be az 1. és 2. pontban lévőket, ahonnan már a 2,4Ghz-re van szükséged.
Ha nem sikerül valami, tölts fel ide képernyőképet a makródról, hogy megtaláljuk a hibát.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#2936) Mcrazy


Mcrazy
Topikgazda

Jó hírem van azoknak, akik Smart (wifis) konnektorokkal szeretnék megoldani a töltés szabályozást és eddig csak az érintésemuláció volt az egyetlen megoldás.
Figur10 fórumtárs segítségével sikerült működésre bírni azt a makrót, amit az angol fórumon RSF fórumtárs készített, tehát makróból lehet a SmartThings-ben lévő konnektorokat vezérelni. A lekérdezésre is van megoldás (valóban be/ki van-e kapcsolva a vezérelt eszköz).
Hamarosan készítek egy részletes leírást és egy importálható makrót.
Addig is, akinek szüksége van rá és esetleg még nincs neki, regisztráljon a Samsung fiókot és telepítse fel a SmartThings alkalmazást.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#2937) gyuri81 válasza Mcrazy (#2936) üzenetére


gyuri81
veterán

Ez jó hír!
Pont ezzel kapcsolatban akartam írni egy kérdést, hogy hogyan lehet megoldani :C

(#2938) Somatom válasza Mcrazy (#2936) üzenetére


Somatom
veterán

:R
Bár, én csak próbaképpen csináltam meg, de ha van ilyen lehetőség, akkor bármilyen más otthoni kapcsolás is vezérelhető akár távolról is.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2939) Mcrazy válasza Somatom (#2938) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Pontosan!
Dolgozom rajta, hogy egy bolondbiztos makróval könnyen be tudja bárki állítani. Jelenleg kódsorozatot kell másolgatni, változóba tenni , személyes Tokent beállitani változóba.. stb. Tudom, hogy vannak itt akiknek ez gyerekjáték, de gondolok a kezdőkre is.

Üdv: Mcrazy

(#2940) gyuri81 válasza Mcrazy (#2939) üzenetére


gyuri81
veterán

Milyen típusú okos konnektort támogat a smart things?

[ Szerkesztve ]

(#2941) Mcrazy válasza gyuri81 (#2940) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Zigbee (Lidl, Tuya), Sonoff, Philips, WIZ, Ewelink stb.. Az oldalán úgy tudom fent van a támogatott eszközök /márkák listája, de az app ból is elérhető.

Üdv: Mcrazy

(#2942) no1r válasza Mcrazy (#2941) üzenetére


no1r
őstag

a Zigbee-hez nem kell külön Hub is? én legalábbis úgy tudom.

amúgy köszi az infókat fentebb, de bégül leszedtem az appot mert túl körülményes lett volna az amire gondoltam. amúgy pont a smart plug miatt kellett volna váltogatnom 2.4Ghz és 5Ghz között, mivel ha telefonról osztottam volna a netet, akkor az csak egy sávot tud osztani egyszerre. Nekem az 5ghz kell , de a smart plug meg csak a 2.4et ismeri...
aztán eljátszottam a gondolattal, hogy amikor ki/be kéne kapcsolni akkor előtte váltok sávot a telón, de akkor meg sáv váltásnál elmenne a net...

szóval körülményes és amúgy sem jó megoldás :D így kukáztam az ötletet. de eljátszani az ötlettel jó volt.

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#2943) Mcrazy válasza no1r (#2942) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

Nem kell hozzá a telefonnak wifi, mert mobilnettel is lehet vezérelni a konnektort. A lényeg, hogy szinte az összes konnektor csak a 2 4Ghz ismeri, de a vezérlést akár GPRS,-ról is lehetne küldeni. A telefonnak el kell tudnia érni a szervereket, onnantól meg már működik.
Szóval a konnektor legyen felcsatlakoztatva a routerre és mehet a vezérlés.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#2944) Mcrazy válasza no1r (#2942) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

"a Zigbee-hez nem kell külön Hub is? én legalábbis úgy tudom"

De igen. Most vettem egy WIZ Smart konnektort, nem kell hozzá hub és már benne is van a Smartthings-ben. Vannak ZigBee Tuya eszközeim is, azok is működnek jól, de a hordozhatóság macerás.

Üdv: Mcrazy

(#2945) gyuri81 válasza Mcrazy (#2941) üzenetére


gyuri81
veterán

Köszi! Akkor addig beszerzek egy Tuya-val működő konnektort.

Várjuk a makrót! :R

(#2946) Mcrazy válasza gyuri81 (#2945) üzenetére


Mcrazy
Topikgazda

De ahhoz kell egy hub vagy egy átjáró is (gateway)
Nézz utána mielőtt veszel!
Én inkább a Hub/Átjáró nélkülieket ajánlom. Azoknál csak azt kell megnézni, hogy Smartthings kompatibilis-e.
e-mag oldalán a legolcsóbb a WIZ és van is jelenleg

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#2947) Figur10 válasza Mcrazy (#2946) üzenetére


Figur10
tag

Sziasztok!
Bocsánat lemaradtam

[ Szerkesztve ]

(#2948) no1r válasza Mcrazy (#2946) üzenetére


no1r
őstag

olyan smart plugot nem tudsz véletlenül ami ismeri az 5ghz hálózatot? :)

[ Szerkesztve ]

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#2949) Somatom válasza no1r (#2948) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem Lidlis van. A routerhez Lan -on csatlakozik, tehát az utasítást adó készülék kapcsolódhat 5GHz -en a routerhez. Természetesen Tuya kompatibilis.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2950) no1r válasza Somatom (#2949) üzenetére


no1r
őstag

nem hubra hanem okoskonnektorra gondoltam.
de ezt a hubot is elteszem magamnak későbbre, szerintem úgy sem úszom meg ha okos rendszert szeretnék kiépíteni.

vagy a hub ha kompatibilis a smart pluggal akkor onnan már mindegy a 2.4/5Ghz mert ők közvetlenül tudnak kommunikálni kihagyva a routert?

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  Macrodroid
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.