Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

Na most jutottam el arra a pontra az Acer notimmal, hogy végre minden működik rajta. Hihetetlen. Soha nem működött rajta normálisan a tapipad, gusztustalanul rossz volt használni, sosem tudtam működésre bírni...egyszerűen sosem ment. Ez és a fényerő gombok voltak az utolsó dolgok amik nem mentek.

Nemrég nézegettem az insanelymac-et, pont találtam egy felhasználót akinek ugyan ilyen problémája volt mint nekem, és megoldotta DSDT patchel. Én is már számtalanszor próbáltam ugyanazt, de nekem nem volt jó. De aztán gondoltam adok neki még egy próbát és teljesen újrakezdem a DSDT patchelést teljesen nulláról. Miután készenállt a DSDT betettem a VoodooPS2Controller.kext-et és a DSDT-t a helyére, majd elindítottam. Elindult, ilyenkor az szokott minden alkalommal lenni, hogy 5 mp elteltével egyszerűen lefagy az egér és a billentyűzet is (minden alkalommal a Windows 8 OSI patch volt az oka). Na most pislogtam rendesen, ugyanis nem fagyott le. És a meglepődésem sorozata még nem maradt abba, ugyanis hirtelen volt multi-touch-om, és működött az összes macOS gesztus is!! le is esett az állam. (ugyanakkor most nem értettem miért volt jó, és annyi próbálkozásra előtte miért nem)

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

Utolsó volt a fényerő gomb (Fn+Bal, Jobb gombok). Ezzel is annyit szórakoztam régebben, már ott nem volt jó a dolog, hogy megtaláljam a bizonyos kódokat amik kellenek nekem. És most se volt másképp, a GUIDE által leírt procedúrával most ismét nem találtam semmilyen kódot. DE, előttem volt egy DSDT.dsl ami tudtam, hogy 100% hogy tartalmazza a funkciót, csak meg kell találni. Annyiban biztos voltam, hogy _Qxx a neve és az EC-n belül van. De ebből nagyon sok van, szóval valahogy szűkíteni kellett. Egyszerűen végigtúrtam őket és kerestem fényerő állításhoz hasonló műveleteket. Két egymás után levő, nevezetesen _Q8E és _Q8F method volt amiben ezek szerepeltek: BLVL++ és BLVL--:
    Method (_Q8E, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF
    {
    If (((OSYS < 0x07D6) || (LINX == One)))
    {
    If ((BLVL < 0x09))
    {
    BLVL++
    }

BRXP ()
    }

Na hát ez már elég gyanús volt, hogy valami BackLight(Vol?) lehet, ehhez hasonló a többiben nem volt, így hát ezzel tettem egy próbát. Átírtam őket erre:

Method (_Q8E, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF
    {
    Notify (PS2K, 0x0406)
    }

Method (_Q8F, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF
    {
    Notify (PS2K, 0x0405)
    }

Hipp-hopp, meg is csináltam, resi és voilá, működik ez is. Csoda történt, úgyhogy most happy vagyok! Ennyit szenvedni ezzel te jó ég. :)) :DD

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

Új hozzászólás Aktív témák