- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
general #34844 üzenetére
Sokan mondják, hogy nehezebb, de szerintem ez nem így van. Le kell szedni a legfrissebb kexteket/bootloadert a github-ról, config.plist-et beállítani a nagyon részletes Guide segítségével és nem lesz problémád.
Nyűgösnek nyűgös mert míg pl. a Clover-be csak belerakod az SSDT/DSDT.aml és Kext fájljaid és az automatikusan betölti/felismeri, addig az OpenCore-ba minden egyes SSDT/DSDT és Kext fájlod bele kell tenned a config.plist-be is (még a drivers.efi-ket is), ha nem jól teszed be akkor be sem tölt a bootloader (még a sorrend is számít valamelyiknél!!). Szerintem ezért is mondják, hogy "nehéz" (és a mai napig nem értem miért nem lehet ez automatikus).
Jó tanács: használj OpenCore Configurator-t, vagy Windows-on ProperTree-t a config.plist beállításához, ezerszer megkönnyíti a dolgodat, nem kell majd egyesével hozzáadogatni a Kext/ssdt/dsdt-d. Habár a Guide azt írja NE használd a Configuratorokat, én mondom nektek DE, használjátok. felesleges bajlódni a manuális szerkesztéssel, hogy aztán valami syntax error miatt ne működjön. az OpenCore Configurator frissítve van folyamatosan, még a developer verzióval is lehet használni (ugyanígy van a Clover Configurator-ral is, nyugodtan lehet használni)
Clover-ben az a jó, hogy csak letöltöm, a config-sample.plist-et átírom config.plist-re, változtatok egy SMBIOS-t és kb megy is, nagyon kevés dolgot kell benne átállítanom, hogy működjön. OpenCore-nál azért kell állítgatni, de működésben egyáltalán nem észleltem semmi különbséget. Nem találtam se gyorsabbnak, se stabilabbnak, ugyanolyan. Az "ismerkedés" tart kicsit több ideig, de a Guide tényleg mindent nagyon részletesen leír.
Véleményem szerint ha már van egy működő Clover konfigurációd és nincs vele semmi bajod akkor felesleges váltani.
egyfolytában látom egyébként, hogy "Clover is dead get over it" mert hogy nem megy jelenleg Big Sur-on. Működni fog az, csak a dev nem foglalkozik vele amíg Beta. Insanelymac-en leírta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Óra topik
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest