- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #30198 üzenetére
hatalmas +1!!!
Én akarom, és szeretném érteni is a dolgokat, de valahol el kell ugye kezdeni. Itt meg sokan csak azt hajtogatták, hogy " há' te géped neked kéne tunnod! "
De az elején abszolút nem volt világos mi mire van és miért (pedig instaláltam már pár rendszert és tudok követni guide-okat).
Én amúgy csúnyán benyaltam a 2drb VGA-val, amióta kivettem az 1iket azóta minden OK. (Most meg várhatom a VEGA-t. Valami OOB-st akarok majd, ne kelljen bohóckodni azzal sem. Az öregebb AMDkbe már nem éri meg invesztálni szerintem). -
Plasticbomb
addikt
kifutottam az előző szerkesztési idejéből, itt a gyerek a cloveres leirása nvidia vga-val NVMe ssd-vel! Ebból nem kell neked minden, gondolom én, de a lényeg itt van!
-
Plasticbomb
addikt
Kellene kövér betűkkel az összefoglalóba egy szinonimaszótár. GPT = GUID Partition MAP. Nem először nyalnak bele a kezdők ebbe pl. Valamint az USB készítésénél az MBR-es részt és a GPT EFI verziót is le kell tisztázni, kiemelni, hogy mi hova tartozik (pl a sudoparancsok hol mit), ha emlékszel, már jeleztem, hogy nem tiszta, és ma már a legtöbb alaplap UEFI-s (GPT EFI verzió), nem Bios (Legacy) módban indul.
Valamint nagyon kezdőknek egyszerűen az unibeast-multibeast páros a legjobb elsőre (pl sad-vamp is egyszerűbben meg tudta volna csinálni, ha nem pattog huszanhat fele, hanem csak leköveti az alap unibeast-multibeast leirást, pl unibeasttel megcsináltatni a telepítőt, telepíteni és lehúzni a pendrive-ot, multibeasttel megcsináltatni a maradékot, és voilá ha akarja érteni is, meg jobban megcsinálni, mint az unimulti páros, akkor van egy rendszer már neki, aminek a segitségével tud mit kezdeni magával.). Akit jobban érdekel, annak meg ezt a leírást megcsinálni.
Tudom, hogy ez a leirás nem analfabétáknak (a témában) szól, de az analfabéták (a témában) is macat/hacklit akarnak. PL hol volt yosemite-ben a GUID opció: yosemite guid partition és csak átkattintani képekre már sokszor nem is jut eszükbe az embereknekrii:
options gomb!!
és ez is elég jó lesz neked: tonymacx86
valamint pl hogy efi vagy legacy az az alaplapodtól függ, én azt mondom, hogy minden ~2015 utáni megjelenésű alaplapnál mehet az efi alapból, már e pendrive készítésénél, ráadásul egyszerűbb a clover configot is mókolni, mert csak a clover configurator kell hozzá, ami gui felületen segít mindent megcsinálni, ami kell elsőre, pl egyáltalán felmountolni az efi-t. onnan csak megnyitod a configuratorral a config fájlt, és bekattintod, ami kell, elsőre pl a boot argumenteket, például -v. valami jobb minőségű kamerát készítesz, és amikor bootol a gép, levideózod a boot folyamatot, szal látni fogjuk, hogy mi a hiba azonosító, és nem kell szó szerint vadászni a másodpercet, amikor behal a boot folyamán az install.
-
rii
nagyúr
a z170 után jön a z270 - lehet emiatt nem vettem észre korábban, vagy most kevesebb szóval kerestem ...
http://hackintosher.com/builds/asrock-fatal1ty-z270-hackintosh-build-guide/
holnap megpróbálom munka mellett megcsinalni ...
van benne clover configurator... ha valakit esetleg éfrdekel ...csak nekem akkor sincs a melohelyi gépen "GUID Partition Map", mert kb. csak sierratol van benne, vagy talan el captain-tol, nekem meg nem tdom pontosan most, hogy hannyas osx, .... de akkor sincs benne sajnos ez a plusz lehetoseg, opcio
az összefoglalóban levő parancs ugyanolyat kreál gondolom:
diskutil partitionDisk /dev/disk4 1 GPT HFS+ MyVolume R(#30190) Mr.C:
ha minden kotel szakad, akkor az lesz .-( -
rii
nagyúr
.-/
van -v -re hibaüzenet:unibeastes clover:
OsxAptioFix2Drv: Starting overrides for \System\Library\CoreServices\boot.efi
Using reloc block: no, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++boot arguments: -v dart=0 nv_disable=1
clover:
OsxAptioFix2Drv: Starting overrides for \.IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: no, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ -
rii
nagyúr
(#30182) ThuG4LifE:
köszönöm!
ha seholsincs a diskutility-ben az a GPT, akkor ezzel a paranccsal is jó neki a partició létrehozása?diskutil partitionDisk /dev/disk4 1 GPT HFS+ MyVolume R
label meg disk4 persze arra változik amire kell
(#30183) tlac:
köszönöm, újrarakom az egészet mindenestül nem csak a clover-t -
rii
nagyúr
válasz
general #30169 üzenetére
vettem pendrivde, mindent megcsinaltam, ahogy le van írva,,, kivéve egy dolgot:
7. For Scheme: choose GUID Partition Map
a disk utility-ben ez sehol nincs nalam
lehet ez az oka, hogy "cannot load operating systemet"-dob, 80x25-ös karakteres módban?
semmi nem jelenik meg, csak ez ...
(#30163) tlac:
próbáltam keresni az alaplaphoz clover settinget, de egyelőre semmit nem találtam
milyen driverekkel lenne érdemes próbálkozni?
asrock fatal1ty z270 k4(#30162) ThuG4LifE:
-v vel sem mond semmit, ... megint csak a 20 plusz-jel, és csontáfagyásha van plusz-jel, akkor el se jut még az os betöltéséig?
-
-
scream
veterán
Nekem Windows volt először, aztán mikor sikerült egy másik HDD-re feltornázni a macOS-t, akkor vettem egy külön SSD-t az OSX-nek és arra raktam fel.
Alapvetően most úgy használom a WoL/távoli kapcsolat miatt, hogy a Windows-os SSD van prior boot-ként, így a Clover be sem töltődik, ezáltal elindul a Windows akkor is, ha távolról keltem életre a gépet, ha meg a macOS kell akkor boot előtt F8 és kiválasztom a macOS SSD-jét, akkor a Clover töltődik be, és ott kiválasztom a 'sima' macOS indítást (balról a legelső, nem a recovery).
Szóval nem külön partíció, hanem külön SSD van neki.
-
general
addikt
urak, van annak oka, hogy hackintosh alatt irgalmatlan lassú a fájlmozgatás? még akkor is például, amikor a rendszer ssd-re másolok egy ntfs háttértárról, amit olvasni natívan tudnia kell a MacOs-nek, tehát nincs konverzió. azt megértem, hogy ntfs-re nehezebben ír emiatt, de úgy általában véve fájó dolog a másolás, és sajna én sok fájlt mozgatok.
kérdezném, hogy ez a lassúság megszűnik, ha minden aktív hdd HFS+ -ban lenne? csinálom az átállást, de nem egyszerű, több tera adatot kell mozgatnom ehhez.
a Forklift pl mint egy beteg csiga. a mappákba belépéshez is mp-ek kellenek, ha ntfs hdd-n vagyok.
-
scream
veterán
Hali!
Egy olyan gondom volna, hogy ha macOS-re bootolok, akkor a gép órája mindig eltolódik +2 órát, hiába van beállítva az autómatikus idő (time.euro.apple.com), illetve ha átállítom macOS alatt, akkor ha visszamegyek Windowsra, ott megint +2 órában van...
Nem elviselhetetlen gond, csak bosszantó. Esetleg valaki tud rá megoldást?
-
rii
nagyúr
de akkor hogy adjam ki azt a parancsot, ha külön van az efi, azon kívül, hogy módosítom a parancsban az elérési utat?
sudo chmod 666 /Volumes/Install\ macOS\ Sierra/EFI/CLOVER/config.plist
(#30162) ThuG4LifE:
oksa, köszönöm!
megörtért .... este próba
most így néz ki a bott section első pár sora:<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>
<key>#Arguments</key>
<string>-v arch=x86_64 slide=0 darkwake=0</string> -
rii
nagyúr
csontra befagy
nem baj, hogy klön particiora kerlt az EFI?
clover boot screen bejön, fent az "install osx", alatta a többi ikon
de install-nal eleinte "+"-jelekbol vagy 20, majd csontra fagy - caps lock -ék is nulla
módosítottam amit írtal, de így is csontrafagyas, csak "+" jelek nélkul -
rii
nagyúr
hát akkor így alakult a
chmod
parancs:sudo chmod 666 /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/config.plist
újabb szemforgatás .... mi az az ESP? .-///
este megnézem micsinál ez a frankeistein telepítő .-/////
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
10. Nyissuk meg Text Editor segítségével a pendrive on lévő EFI/CLOVER/config.plist file-t, és keressük meg az Boot section alatt az Arguments sort, majd ellenőrizzük le a következő bootflag-eket:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>config.plist-emben a boot section így néz ki:
<key>Boot</key>
<dict>
<key>##Arguments</key>
<string>kext-dev-mode=1 rootless=0</string>vegyem ki a Arguments elől két hesmark-ot?
illetve a <string> -es sort is update-eljem?
-
rii
nagyúr
hát nekem ez is külön pakolta .-(((((
mos'mééééééééér?
leeht az a baj, hogy már volt egy EFI partició erajta hiába törölgettem Disk utility-vel?
hogy lehet teljesen letörölni a pendrive-ot?
mert diskutility nem is látja az EFI -t
diskutil:
Disk Utility:
-
rii
nagyúr
mert nem tudom követni az összefoglalóban leírtakart .-))))
a chmod-os parancsot* kiadva olyan helyen keresi a file-t, ahol nincs, mert a clover nem a sierra-s install particióra csinálta a témakört hanem külön .-)))
sudo chmod 666 /Volumes/Install\ macOS\ Sierra/EFI/CLOVER/config.plist
nem a sierra-s részre tette az EFI-t
nekem meg így néz ki a pendrive: (sierra külön meg EFI külön partición)
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
nekem ez jött le:
Clover_v2.4k_r4114.pkg
amit linkeltél:
Clover EFI bootloader 4097megpróblom azzal is akkor ....
vammég idő 5-ig .-))))
-
Mr.C
őstag
lehet jött ki, nem tudom, melyiket használod
De miért akarsz belepiszkálni? Jó az úgy, nem értem, miért zavar...
-
rii
nagyúr
nem jött ki újabb Clover esetleg mint amiről az Összefoglaló ír?
vagy miért teszi nekem külön particióra?
másoljam esetleg az EFI partició tartalmát az "install macos sierra" particióra?
-
rii
nagyúr
partició létrehozása így történt:
diskutil partitionDisk /dev/disk1 1 GPT HFS+ MyVolume Rtelepítő pendrive-ra másolása így:
sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.appmajd clover.pkg elindítása ....
telepítése, destination: pendrive, beállításai:
és így néz ki utána a pendrive:
/dev/disk1
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *15.7 GB disk1
1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS Install macOS Sierra 15.4 GB disk1s2és egy ilyen külön particióra vagy mire - amit nem lát a diskutility - került az EFI:
-
Mr.C
őstag
Telepítőt újra csináltad? UEFI szerint?
Ha igen, CLOVER-t felraktad? UEFI szerint?
Ha igen, tudod mount-olni az EFI partíciót?
Ha igen, akkor másold ki az asztalra a FakeSMC.kext-et és utána azt másold be az EFI/CLOVER/kexts/other-be.
Ha ez megvan, akkor próbáld ki, működik-e. Ha nem, akkor kell más módszert keresni. -
rii
nagyúr
újratoltam az egészet ....
viszont sajnos még mindig van bibi .-///
7. Töltsük le a legfrissebb HWSensors.Binaries.dmg-t, amiből szedjük ki a FakeSMC.kext-et.
márminthogyhogy szedjük ki?moveoljam, töröljem, vagy csak kell majd a 8-as ponthoz? .-))))
8. Másoljuk be a FakeSMC.kext-et a pendrive-on lévő EFI/CLOVER/kexts/Other mappába.
a pendrive-on akkor két kötet van ... az EFI -nevűbe tudom betenni ..... a diskutlity csak egyet lát ...9. Tegyük szerkeszthetővé a Clover config file-t, ezáltal grafikus felület alól root jogosultság nélkül tudjuk szerkeszteni a file-t.
sudo chmod 666 /Volumes/Install\ macOS\ Sierra/EFI/CLOVER/config.plistna'és itt derült ki h bibis a téma:
.-////
chmod: /Volumes/Install macOS Sierra/EFI/CLOVER/config.plist: No such file or directory -
rii
nagyúr
e'baxtam.
lecsatoltam a pendrive-ot mielőtt belemésotlam volna az efi-be a cuccokat, hogy lássam h télleg a pendrive-on van az az efi mappa ... visszadugtam a pendrive-t, de most már nem mountolja be az efi-t
ezt most már nem fogom tudni újból felcsatolni?
vagy tegyem fel megint rá az efi-t?
-
mgaben
senior tag
hali!
addig mbr-re volt téve a rendszerem. viszont legutóbb már gtp-s lett.
most viszont meghalt, és nem bírtam életet lehelni belé.
szóval ha csak a sierra partíciót formázom és újra telepítem, akkor az efi-n lévő
clover ugyanúgy indítja majd a rendszert? -
rii
nagyúr
7. Töltsük le a legfrissebb HWSensors.Binaries.dmg-t, amiből szedjük ki a FakeSMC.kext-et.
8. Másoljuk be a FakeSMC.kext-et a pendrive-on lévő EFI/CLOVER/kexts/Other mappába.mivel a pendrive-on még nincs ilyen mappa, ezért gombolom kellene az a két sor:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATA
su-t hiéba adok ki terminalba, marmint hiaba írom be a passwd-t ... annyit mond, hsu: sorry
Install boot0af in MBR: kiírja a usage: install help screen-t
(#30131) general:
én is -
rii
nagyúr
elnézést a sok kérdésért ...
ha most felment a Clover a pendrive-ra, akkor ezekre még szükség van?
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATA -
rii
nagyúr
köszönöm!
a komponensek ezen linkek mentén lettek összeválogatva
ph-s osx pc-re link
onnan meg:
https://www.tonymacx86.com/buyersguide/special/early-adopters-guide-kaby-lake-200-seriesrajtam áll hogy EFI vagy MBR-t választok? .-/
-
Mr.C
őstag
hát mi alapján csinálod? honnan nézted, hogy ezen a vason menni fog? mert ott kell utánanézni.
Ha EFI-sen akarod felrakni, akkor install for UEFI és ESP, na nem, akkor MBR.
A drivereket nem tudom, Téma tökmindegy sztem, az RC szkriptek meg csak post-install-nál kellenek, hogy megjegyezze az előző boot-bül a beállításokat (fényerő, hang stb) -
rii
nagyúr
sziasztok
szeretnék segítséget kérni
csinálnám az install pendrive-ot Sierra-hoz, és itt tartok most:Ezután a pendrive neve meg fog változni "Install macOS Sierra"-ra.
5. Szükségünk lesz a legfrissebb Clover bootloader-re.letöltöttem a Clover_v2.4k_r4114.pkg -t ... a pkg-t fel kell telepíteni úyg, hogy a Destination a pendrive legyen?
vagy a gépre kell feltenni?csak mert nem értem ez a két sor hogy teszi fel a pendrive-ra .-)
6. Telepítsük fel a Clover-t a pendrive-ra a következő beállításokkal:
Install boot0af in MBR
CloverEFI 64-bits SATA -
Mr.C
őstag
Nekem most olyan problémám van, hogy SMBIOS-t akarok módosítani, de ahhoz a hálózati adaptereket kell felcserélnem. Most az "ethernet" en0 és a wifi az en1. Ezt a kettőt kéne megcserélni, hogy a wifi legyen en0.
Sajnos a /Library/Preferences/SystemConfiguration belüli NetworkInterfaces.plist és preferences.plist törlése nem oldja meg a problémát... -
general
addikt
ezt a szaggatott görgetést értem, azzal nincs is gond, ha egyenletes. van több app is, amivel szépen alakítható a smooth érzés. hackintosh alatt Safariban egyenletes. logikus, nincs gond. a Chrome viszont tényleg össze-vissza ugrál. nem reagál egyenletesen az egyenletes görgetésre. ez a bajom, ezt szeretném valahogyan orvosolni és irigykedem, hogy nálad pl nincs baj.
írtam korábban, hogy az az érdekes, hogy a gyári MBP-n viszont pont fordítva van. egérrel a Safari akad és a Chrome egyenletes, nagyon is smooth, fasza. ki érti ezt... sajnos a Mac mindig is szörnyen kezelte az egereket. a magicmouse-t pedig tényleg hagyjuk, az munka szempontjából konkrétan egy vicc. pontatlan, laggol, az ergonómiához köze nincsen, de rohadtul fancy legalább.
-
sad_Vamp
őstag
Ok, félreolvastam sorry.
de amúgy az apple-s magic mouse is tipi-tapi nem? szóval jószerivel mozgatható trackpad mutáns.
Viszont léteznek egerek amiknek a görgője folyamatosan pörög, gondolom azok nem csinálják ezt, mert ott a görgés észlelésének is folyamatosnak kéne lennie. -
Mr.C
őstag
válasz
sad_Vamp #30115 üzenetére
ezt írtam:
"Van, akinél maga a mozgás ugrál össze-vissza. macOS kompatibilis egeret kell venni."szóval nem nálad, hanem valakinél.
Az állítás meg azért nem helyes, mert apple egérrel is olyan a görgetés, mint touchpad-on vagy trackpad-on stb... ha élőben tapicskolsz egy iMac-et pl, akkor észre fogod venni. Vagyis nem pont ezt, hanem azt, hogy valamiért sokkal jobb azt kezelni, mint a tidédet. De ne legyen igazam -
Mr.C
őstag
válasz
sad_Vamp #30113 üzenetére
Ez az Apple kiba.... khm.. hibája, nézz át a Mac vagy a Macbook topikba, sokáig filóznak, milyen vezetékes vagy vezeték nélküli egeret vegyék. Van, akinél maga a mozgés ugrál össze-vissza. macOS kompatibilis egeret kell venni.
general:
mivel az ntfs nem támogatott, így el tudom képzelni, hogy normális. én max usb-n keresztül másolok ilyet de ki is maxolom a sebességet vele. volt, aki SSD-ról SSD-re másolt (hfs to ntfs) 40-50 mb/s ítással. -
sad_Vamp
őstag
válasz
general #30110 üzenetére
Megnéztem, én nem értem a problémát....
MBP-n és Haklin is mind2 böngészőben ugyanolyan "szaggatottan" (hát lényegében ahogy a görgő "akad", azaz barázdálva van) scrollozik az egér. Csak akkor sima, ha az MBP-n a trackpadot használom. Külső trackpadom sajnos még nincs, így azt nem tudom kipróbálni. De sem az originalon, sem a haklin nincs különbség nálam.
-
general
addikt
az normális, hogy a Forklift 12mb/s-kel másol ntfs-ről hfs-re?
(gépben van mindkét hdd, nem usb)
vagy 4-5 terát kéne áttolnom, hogy hfs-re formázhassam a vinyókat, majd valamennyit vissza is.
elleszek egy ideig
-
general
addikt
válasz
sad_Vamp #30109 üzenetére
lehet, hogy a videón annyira nem jön át, sőt biztos (720p/60-at engedett feltölteni telóról, pedig 1080-ban vettem direkt fel), de hidd el, élőben irtó idegesítő használni a Chrome-ot. és nem akarom elhagyni, mert belaktam, évek óta azt használom és jobbnak is tartom.
-
general
addikt
válasz
general #30106 üzenetére
no itt a kis video (youtube, privát link), remélem látszik a laggolás scrollozás közben. főleg a második feléhez viszonyítva, amikor bekapcsolom a SmoothScroll-t. teljesen átlagos görgetéseket csinálok az egéren, ugyamolyan tempóban mindkétszer, látszik a különbség, hogya reagál a Safari előbb, Chrome utána. van némi hang is, amit felvett a teló, ha felhangosítod, hallani magát a görgetést, az talán némi támpont. a Chrome gyakorlatilag összevissza ugrál a görgetésre. lassú tempónál viszonylag egyenletes, de akad, közepesnél borzasztó, gyors scrollozásnál követhetetlen..
MBP-nál nincs ilyen gondom érdekes módon. ugyanazzal az egérrel. -
Mr.C
őstag
-
general
addikt
válasz
sad_Vamp #30100 üzenetére
MBP-n kipróbáltam, ott minden fasza, sőt a Chrome smooth-abb egérrel, mint a Safari. pedig emlékszem, itt is szoptam ezzel régen, de valahogy ez magjavult. van egy fos egér itthon, azzal is csekkoltam, ugyanaz. MBP-n jó, haklin szar mindkettő. csináltam egy kis videót, hátha érzékelhető. ha hazaértem, feltöltöm majd youtubra, hátha érezhető, miről beszélek.
-
veszter007
csendes tag
Sziasztok
Régóta álmodoztam róla, hogy jó lenne egy iMac, csak ne lenne olyan drága (sajna nem engedhetem meg magamnak)... és ráakadtam erre a fórumra. Már pár hete olvasgattam, bogarásztam és ma belevágtam. Nem az itt leírt módszerrel, hanem a tonymacx86-on leírtak alapján mentem (egyszerűbbnek tűnt, mivel még kezdő vagyok), tehát nem clover-el, hanem MultiBeast-el csináltam a dolgokat. Szinte minden tökéletes.
Két dolog, amivel sajnos egyáltalán nem boldogulok
Az egyik, hogy az nvidia gtx-650-es vga nem akar működni, pedig több helyen is olvastam, hogy kompatibilisnek kellene lennie. Alapban nem ismeri fel, webdrivernél is az alap vga driver működik.
A másik, hogy nem jöttem még rá sehogy, mit kellene csinálnom, hogy a bootoláskor ne kelljen a pendrive. A MultiBeast-ben kiválasztottam hogy UEFI... de induláskor csak pálcika, pálcika, majd error és újra indul.
Ha valaki tud ezekben segíteni, azt nagyon megköszönném!!! -
tlac
Topikgazda
válasz
sad_Vamp #30100 üzenetére
mi van olyankor, ha max.-ra felhangosítva hifit, mindenféle fura zaj jön a hangkártyából a haklin? pl böngészéskor hallom link fölött viszem el az egeret, meg hasonlók.
gondolom analóg módon van összekötve a géppel
zavarja a hangkártyádat a többi elektromos cucc a gépedben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest