- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok!
Erre fel lehet dobni probléma nélkül az OS X-et?
ASRock B85m PRO4, Intel i5-4570, 240 GB SSD, 8 GB RAM
Nem értek még hozzá annyira de van rá esély, hogy egy másik meghajtón lévő ntfs fájlrendszerben az adatokat elérjem osx alatt? -
anorche1
őstag
Csak sikerült végre felrakni a dell latitude e6440 -emre
Korábbi kérdésemre válaszolva, hogy bios -om mégis hogyan tudná kezelni a hfs fájlrendszert: sehogy, ezért csinál a telepítő egy ~100MB -os fat32 partíciót, ahova az efi bootloader kerül.Fent van a rendszer, tök jó, csak akad néhány problémám
Nincs hang, és nincs grafikus driver (pl. a lauchpad animációit másodperceken keresztül csinálja), és a képernyő fényerejét sem tudom állítani. Honnan, és mit kellene letöltenem, hogy működjenek?
Illetve most kell a pendrive a bootolsához, azon van a clover. Ha jól sejtem, ahhoz hogy pendrive nélkül bootoljak az osx alá is fel kell raknom.Szerk.: intel hd4600 van a gépben.
Szerk.: a "0" helyett nekem is "í" -t ír. A leírás azt írja, hogy a billentyűzet beállítós ablakban, a bal shift mellett nyomjam meg az "í" -t. Csakhogy nekem a laptop és az usb -s billentyűzetem is hosszú shiftes, nincs "í" gombom, azt az alt+J -vel írom. Ilyenkor mi a teendő?
-
zsnorbi21
tag
Sikerült közben, vmware alól csináltam egy pendrive-ra clover-t, mindent frissítettem és azzal tudtam bootolni.
Köszi a segítséget -
zsnorbi21
tag
válasz
Plasticbomb #31789 üzenetére
Köszi, közben sikerült a parancssorból előcsalni aztán Explorer ++-szal betenni az apfs.efi-t. Mondhatták volna, hogy már a HDD-t is APFS-re formázza...
Most ott tart a folyamat,hogy a bejelentkező képernyő előtt fekete képernyő fogad, és semmire nem reagál.
HD 520-am van, legfrissebb lilu és intelgraphicsfixup kext, próbáltam hibás platform-id-val és -lilubetaall flag-gel is bootolni de semmi.Azt hiszem várni kell frissebb kext-re, ami már támogatja a Mojave-t.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31792 üzenetére
áh, teljesen elhanyagoltam az osx-et
high sierra-t sem tettem fel (csak virtuálisan) -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31789 üzenetére
ha meg van az apfs.efi fájl, akkor nem kell osx ez efi partícióhoz
az sima fat32, lehet írni win vagy linux alól is -
Plasticbomb
addikt
válasz
zsnorbi21 #31787 üzenetére
Keress egy vmwares osx high sierra lemezkepet, es csatold fel a ssd/hdd-t ala mint masodik meghajto (fog magyarazni, hogy csakakkor, ha profi vagy, de ehhez a muvelethez nem kell sokminden.), majd efi mounter, csatold fel az osx lemezed efijet, es masold bea driver64 mappaba az apfs.efi-t, legfrissebbet megtalalod tonymacx86 oldalan, vagy kibanyaszhatod a /usr/standalone/i386/ mappabol.
-
scream
veterán
Hali!
Esetleg valakinek van ötlete, hogy 10.13.x-en mire kéne állítani a DarkWake-et MSI alaplapnál, hogy rendben menjen a sleep?
Jelenleg 8-on van, de így nem megy sajnos (alvásból nem jön vissza a kép).
-
zsnorbi21
tag
Közben olvasom, hogy jön az APFS támogatás HDD-re és Fusion Drive-ra.
Lehetséges,hogy átkonvertálta APFS-re a fájlrendszert a frissítés?
Ha igen, hogy tudnám az apfs.efi-t betenni a megfelelő helyre Windows alól?Esetleg mivel tudom megnézni a fájlrendszert Windows alól?
A win10 SSD-re van telepítve, a MacOS pedig egy külön HDD-re és nem látni win alól semmit, transmac-kel vagy explore++-szal sem.
Gondolom azért nem látja a clover a Mac partíciót mert nincs ott az apfs.efi (csak a hfsplus.efi, ami eddig kellett).
-
zsnorbi21
tag
válasz
Mr.Graphic #31783 üzenetére
Köszi! Tegnap este felraktam, az újraindítások között a következő sornál állt hosszabb ideig aztán továbbment a telepítés.
Kextd stall[1], (240s): 'AppleACPICPU'
Majd amikor végzett a telepítéssel a Cloverben nem mutatta a Mac partíciót, csak a Windows-t.
Clovert frissitettem előtte ha jól rémlik 4509-es verzióra.Van otletetek miért nem mutatja?
HDD-n volt a HS, azt frissitettem. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Mr.Graphic #31783 üzenetére
A kerdes, hogy mi a kulonbseg a motorhazteto alatt a 10.13.5 es a 10.14 preview kozott most. Ha pl ujabb a VEGA es a 480 kext, akkor mar esetleg van ertelme a dolognak. Ha nem ujabb a mojaveben a kext a 10.13.5nel, akkor az megy fel.
-
-
zsnorbi21
tag
válasz
Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nem nagyon találtam róla így infót hirtelen, de a public beta mikor várható?
Kipróbálnám már én isKöszi
-
Smiley
addikt
válasz
Mr.Graphic #31780 üzenetére
Nice...
btw itt latszik hogy oregszem... regen mar masnap ott figyelt a hacklin a developer preview, most meg a 10.12.6 rohangal rajta. -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
HS alatt hogy lehet megoldani, hogy ne töltse be az IGPU driverét? Egy 1060 van a gépben. DVI-n az IGPU, DP-n a 1060 csatlakozik egy monitorhoz. Sierrán ezt jól működött, hogy boot alatt az 530 adta a jelet, aztán az asztal már a 1060-nal töltött be. Most, ha BIOS-ban az alapértelmezett az IGPU, akkor kiterjeszti a monitort a 2 kártyára, hiába állíttom be, hogy ne legyen multi, vagyis lője ki az integráltat.
Egyelőre úgy használom, hogy BIOS-ban az alaértelmezett a dedikált kártya, így nincs kiterjesztés.
Csak így lehet használni? -
sad_Vamp
őstag
Srácok ez a kártya mennyire lenne problémás a sima Sierra-val?
Ha kicserélném a gépemben levővel, újra kéne raknom az OsX-et?
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #31775 üzenetére
Köszi de dev acces kene. Regebben lehetett letolteni.
-
-
Lazika
senior tag
Hali!
Developer beta accès utility vagi profiler honnan tudnék leszedni? Köszi
-
Nekem most az a problémám hogy ugye High Sierra telepitesnel végig megy az első csik. Na és ugye következő bootnal azt a meghajtót kell valasztani, amelyikre telepíteni szeretnem. Kivalasztom, beirom a boot flageket, megjelenik az apple logo, kb 15 százalék van vissza és kidobja az áthúzott kört. El Capitant probléma mentesen tudtam telepíteni. Bootoltam -v vel is és a AppleUSBHostResources-nel akad el.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31770 üzenetére
-
Plasticbomb
addikt
EDID szerkesztesrol, korrekciorol van valaki, aki tud nekem mondani nemi infot? Sejtesem szerint azert nem jelenik meg a 4k 60Hz opcio System Prefben, mert a Monitorom (TVm) nem szolgaltatja az infot. Erdekes azonban, hogy windowsban meg mukodik rendesen. Ezt szeretnem kinyomozni, gondoltam van valami eszkoz, amivel lekerdezhetem az EDID infokat win alatt, de amit eddig talaltam, az fullhd felett semmit nem ad vissza.
-
Plasticbomb
addikt
Ha valakit erdekel, akkor mar lehet "tuningolni" is a VEGA-t, majd meglesem meg a 480at is.
Sot, le lehet kerni minden adatot is a rendszerbol a kartyara vonatkozoan, csak jelenleg ioregistry explorer kell hozza. Es HEXben vannak az adatok megadva. Kellene valami kis applikacio, ami kiolvassa az adott ertekeket, atvaltja decimalisra, es megjeleniti. Hogy en milyen lassan haladok a programozas tanulassal....
-
Plasticbomb
addikt
válasz
ronson #31766 üzenetére
Legegyszerűbb, ha megnézed a tonymacx86os buyers guideet, az adott időszakból, amit célzol árban. Illetve egy everymac es listára rapillantasz, milyen procik kerültek macekbe, s azokból okoskodsz.
A Z87 chipset 2015ös, ha jól emlékszem, szal a 2015ös buyers guideokban lesd meg, milyen alaplapokat ajánlottak. VGAból meg jelenleg a legegyszerűbb egy AMDs kártya, mostmár, jogy behozták az eGPU támogatást, így egy csomó Radeon megy nativban, mókolás, hekkelés nélkül. S mivel a driver (kext) az appletől jön, igy pl sosem lesz olyan gond, hogy várni kell az új verzióra, mert nincs driver.
-
Crondore
tag
2018-001 biztonsági frissítés(High Sierra) cloverben elállítódott nálam a hang, vissza kelett írnom az audo inject ID -t 1-re, ha esetleg másnál is gond lenne, ott kell próbálkozni...
-
ronson
őstag
Kezdő vagyok az OSX, hackhintos területén.
Van egy Asus Sabertooth X79 lapom i7-3820, én erre nem tudok (vagy legalább is nincs annyi türelmem) High Sierrat telepíteni. Ez alapján se: [link]
Ha a lapot és a procit lecserélném egy Gigabyte GA-Z87-HD3 és egy i7-4790K-ra, akkor vajon könnyebben boldogulnék? Erre egyszerűbben felmenne és gondtalanabb lenne vele az életem?
Mindemelett Nvidia VGA-m és csupa osx compatibilis eszközeim vannak. -
kpityu2
őstag
válasz
Kalacskepu #31764 üzenetére
Jó leírás, sok hasznos infó van benne, sok képpel,
köszi.
-
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült Sierra-t telepitenem a gépemre, minden szépen megy rajta, egy dolog kivételével viszont.
A videókártyámat egyszerüen sehogy sem tudom müködésre birni, nem találok hozzá drivert, vagyis egyfajta Web Driver-t találtam hozzá, ami szépen fel is települt, de restart után ugyanúgy nem volt csak 1024x768, és Default Driver a gépen. Igen, kiválasztottam hogy az NVIDIA Drivert-t töltse be induláskor, de mindig visszaállitja magát OSX Default-ra.
A Gépem:
Intel Core 2 Quad Q9650
8GB DDR2 RAM
NVIDIA GeForce GTX 750Ti Videókártya - Őt kellene valahogy működésre bírnom, de nem sikerül.
ASUS P5E Alaplap.
Próbáltam Clover Configurator-ban is szétnézni, de nekem pl. nem volt EFI mappán belül valamilyen asszem config.plist-nevü fájlnak kellene ott lennie, hát nekem olyan sehol sem volt, nem hogy config.plist, de még mappa sem, semmi.
Mit rontottam el?Bocsi srácok a hosszú szövegért, még kezdő vagyok a témában
-
Plasticbomb
addikt
Tedd offba, szerintem. Segitségnek teljesen jó, legalábbis jobbnak tartom, mint folyton utalgatni piratebay és hasonlókra... Hogy ott keresgessék.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31759 üzenetére
szerintem nem legális
-
Smiley
addikt
válasz
zsnorbi21 #31757 üzenetére
A core2dou-t, ne eroltesd, az mar semmire nemjo... Xeon vagy Quad.
Mivel en nem ma kezdtem nekem eleg sima volt, a sleep-en kivul mukodott mindenem. Igazabol mindegy mi van a gepben, jobb az intel chipset mint nforce, de az utobbival is menni fog. Amugy meg en csak nvidia kartyat hasznaltam, azzal soha nem volt gond. -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mennyi esély volna egy ilyen gépre macOS Sierra-t telepiteni?
Alaplap: Asus P5E
Alaplapi hangkártya: Asus SupremeFx II
Alaplap Ethernet kártya: Marvell Yukon 88E8056
RAM: 8gb (4x2gb) ddr2 800mhz
Processzor: Intel Core 2 Quad Q9650
Videókártya: Nvidia GeForce GTX 750Ti
És egy 1TB-os Western Digital Blue Merevlemez. -
zsnorbi21
tag
Hali!
Van itt olyan aki hacklizik 755-ös konfiggal?
Van egy Asus P5QL-Pro lapom Pentium Dual Core E6500-as procival(ezt cserélném core 2 duo-ra) és 2GB DDR2 RAM-mal. Nincs a gép használva egy ideje de vennék bele új procit, +2GB ramot és valami olcsó HDMI-s kártyát.Tudtok ajánlani valamit ami a lehető legegyszerűbben menne?
Nem vagyok abszolút kezdő benne, egy acer laptopot a lehető legtökéletesebb állapotba hoztam Sierra alatt, de azért elkél a jótanács mert PC-re még nem raktam fel
Köszi előre is! -
general
addikt
hali!
mindig is voltak gondjaim a bekapcsolással, restarttal, mert egyszerűen nem indul el mindig a gép,hiába pörög fel a venti hallhatóan, minden marad sötét a képernyőn. de nem bootol be a rendszer.
de mostanában ez már vagy-vagy, 50-50%hogy egyáltalán bekapcsol-e... van, hogy csak 4. indításra bootol be. persze lehet, hogy ez inkább alaplapi gond, nem tudom. WIn alatt sosem volt ilyen (1 éve tettem fel a hacklit kb)illetve még egy: ez is friss, mióta a HS van fent, az egér görgője elég gyakran nem működik bekapcsolás után, tehát nincs scroll sehol, ilyenkor újra kell indítsam, utána jó lesz. Logitech egér, a drivere/utility-je nélkül is, azzal is ugyanez a jelenség, korábban, Sierra alatt sosem volt ilyesmi. csak most a High Sierrával. :-(
van ötletetek ezekre?
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna küldeni nekem egy VMWare-hoz működő Sierra telepítőt?(Sima Sierra-t, nem High Sierra-t)
Nem találok a neten biztos forrásból sehonnan, mac meg nincs a közelben sajnos. -
Pety99
csendes tag
Sziasztok.
Sikerült feltelepíteni a High Sierra-t de már telepítéskor gyanús volt, hogy nem engedi kiválasztani a WiFi csatlakozást. A rendszer elindul de nincs internet. A wifi csatlakozási lehetőség meg sem jelenik. A sima Sierra-ban nincs ilyen probléma. Wifi kártya Atheros AR9258 .
Mi lehet a probléma?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
anorche1
őstag
Megint megpróbálnék osx -et telepíteni a dell e6440 -emre.
Legutóbb ott akadtam el, hogy elkészített pendrivot nem látta a bios. Ez nem azért van, mert HFS+ Journaled -re van formázva a pendrive, amit a bios nem kezelni?Az összefoglaló egyébként friss, csinálhatom az alapján megint? Mert találtam más leírásokat valami multi beast -et használva.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sapphi #31742 üzenetére
Ez alapján tettem fel de már mind1.
A HDD-t amit használtam tesztre eladtam és rájöttem hogy tetszik és kell az OSX de nem akarok mókolásokkal szórakozni.
Inkább karácsonykor meglepem magam egy Mac Mini-vel (csak még azt nem tudom hogy 2011/2012-es legyen vagy 2014-es) és ennyi.
Úgy is filmnézésre, letöltésre, netezésre kell. Arra bőven elég az is. És kis helyet foglal el.
Veszek hozzá egy TrackPad 2-őt meg egy vezeték nélküli billt és hagy szóljon.
Az asztali gépem meg megmarad "játszós" gépnek ha nagyon akarok játszani, bár az mostanság egyre kevesebbszer van.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31741 üzenetére
Nekem Intel i5 6600k-m van és az iMac17,1-et használom. Nem tudom, hogy a radeon kártya esetén ez problémás vagy kell neki egy kext. Ennek utána kell nézni.
Az alaplapod alapján mindennek működnie kell.
Ezeket a kext-eket kell feltenned:
Realtek ALC1150
IntelMausiEthernet
USBInjectAllAz oldalamon találsz leírásokat, hogy lehet jól telepíteni őket stb...
http://www.s4pp1.hu/kext-telepitese-es-torlese-terminalbol/
Remélem segíteni fog!
Az alaplapodról pedig ezt találtam:
https://www.tonymacx86.com/threads/storks-gene-build-asus-maximus-viii-gene-i5-6600k-gigabyte-gtx-950.181272/
Nagyon részletesen le vannak írva a dolgok, bár mindennel nem értek egyet, ami benne van, de biztos működőkepés a cucc.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sapphi #31740 üzenetére
Asus Maximus VIII Gene
i7-6700
Crucial Ballistix Sport LT White 4x4GB (16GB) 2400MHz DDR4 (BLS4C4G4D240FSC)
Gigabyte HD5870 REF
LG 34UM68-P (2560x1080-ban 46Hz-en használva, HDMI-n)És a "teszt" rendszer tehát amire még jelenleg fel van téve az egy 500GB-os WD HDD ami Sata2-es.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31739 üzenetére
Szia, le tudnád írni, hogy pontosan milyen hardvereket használsz a hackintoshodban?
Biztosan már leírtad valamikor, de most hirtelen nem találtam meg.
-
Wiz Khalifa
veterán
Kezdődnek a bajok amiktől féltem mindig is OS X használata alatt (itt a hekkelt rendszerre gondolok).
A hang egy egy XY idő után elmegy és csak az újraindítás segít. Ez van hogy 2 óra van hogy 5 óra hossza után jön elő.
Aztán a net se megy úgy ahogy kéne. Lassabb mint a valódi.
-
Wiz Khalifa
veterán
Tudtok ajánlani egy WiFi kártyát ami plug and play-es a macOS-el és BT is van benne?
Jobb lenne olyan ami PCI-e x1-es.
Illetve ez nekem csak arra kéne hogy AirDrop-on keresztül ha akarok akkor tudjak képet küldeni a gépre. Na most a macOS mennyire lenne fent akadva azon hogy Lanon lenne a net rendesen a WiFi csak erre lenne használva.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
general #31735 üzenetére
Lényegében annyi, hogy felteszed ezt a 3 kext-et:
NvidiaGraphicsFixup - https://sourceforge.net/projects/nvidiagraphicsfixup
Lilu - https://github.com/vit9696/Lilu
Shiki - https://github.com/vit9696/ShikiEzek amúgy is kellenek a WebDriver mellé, tehát fenn kéne hogy legyenek. Majd ezek után nyitsz egy terminált és bemásolod a következőt:
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh)
Ez lefuttat egy scriptet, ami teljesen automatikusan pillanatok alatt felpakolja a drivert. (Jelszavadat el fogja kérni, hogy a telepítést meg tudja csinálni.)
Újraindítod a gépet és varázslat.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31728 üzenetére
Közbe döntöttem, imkább újra rakom az SSD-re nem klónozom.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
general #31730 üzenetére
Szia,
ajánlom ezt a jó kis cuccot:
https://github.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update
Nem kell várni nVidia frissítésre szépen beaktiválja a régebbieket is és arra is figyelnek a srácok, hogy a legstabilabb legyen fenn. (Amik mostanában megjelentek nálam elég szarok, akad a rendszer tőle...)
Nekem GTX 1070-nél nagyon bevált.
-
general
addikt
válasz
Plasticbomb #31731 üzenetére
a mai árak mellett nem nagyon akarnám lecserélni a 980 gtx-et..:-D és egyébként sem, zöld párti vagyok.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
general #31730 üzenetére
Troll_ON:
Ugye-ugye, na ezért Radeonozunk OSX alatt...
Troll_OFF
Nekem néha olyat csinál, hogy áll egy percig a login képernyő előtti betöltőcsík előtt. Nyom egy fekete képernyőt a -v boot után, és vár valamire. Egy ideig azt hittem, behalt, de aztán egyszer telefont nyomkodtam, és igy vártam elég ideig, mire átugrotta....
-
general
addikt
10.13.4 update után behalt a cucc, az elején az alma logó alatt picit tölt a csík, aztán ottragad, nincs tovább.
volt valakinek még gondja az update-tel? (eddig nekem mindig simán update-elt Appstore-ból)megoldást tudtok esetleg, hogy ne kelljen nulláról reinstall?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31727 üzenetére
Elvileg nem oszt, vagy szoroz, hogy csak klónozod, vagy újra telepited. Talán probléma abból akadhat, hogy ugyanaz lesz az azonosító a két partíciónak, s a clover meglepődhet.
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerintetek akkor clónozás legyen vagy full új install az SSD-re?
Mivel HDD-n van jelenleg lehet jobb lenne egy full új install igaz?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31722 üzenetére
Nem tudom.
Monitorra meg mind1, a lényeg a lényeg. Működik az OS X végre.
Már csak azon gondolkodok hogy az SSD-re megpróbáljam feltenni ugyanígy hátha menni fog vagy inkább klónozzam a mostani HDD-ről?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31722 üzenetére
fel lehet cserélni a gombokat
én meg is szoktam tenni, mert akkor ctrl+c a helyén lesz
összefoglalóban részletesebben írtam róla
ez a része talán még nem elavult -
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31721 üzenetére
Hm.Val billentyű kiosztástól is függ?
Nálam a 43" Philips TVmre 65"et ir... S eddig 4Kn csak 30Hzen akarta járatni, most bütyköltem a reggel/délelőtt, és onnantól ment a 4k 60Hz. Valahol olvastam, bizonyos macecknél csak x felbontás/frissitést enged az os miközben a hardver kb ugyanazt tudja.
Yha, és a trimet be kellett kapcsolni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31720 üzenetére
Nálam pont fordítva.
No de a lényegre térek.
Sikerült a SwitchResX-el a monitorra beállítani a 2560x1080-at bár igaz valamiért 46Hz-en megy (erre tudtok megoldást?) illetve ha a billions of colors helyett a million of colors-ot pipálom be a villogás is eltűnik és jó a kép.
Érdekesség hogy a Display részen 38.5 inch-nek írja a monitort holott az csak 34 inch-es.
-
SharpSA
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31717 üzenetére
Alt.
A Windows gomb a Command. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31717 üzenetére
windows gomb
-
Smiley
addikt
Igaz, de bizonyos esetekben pl sysadmin melóra is használhatatlan... Most bekerültem egy nagyobb céghez, és látom, hogy a mezei user-ek közül kb senki nem használ shortcut-okat, mert a magyar billentyűzeten sehogy nem áll kézre, helyette inkább kattingatnak. Nekem meg terminal alatt pláne nem hiányzik az ékezet. Láttam a programozókat ahogy kattingatva küzdenek mindenféle szerkesztőkben. A mac-es magyar kiosztásról pedig ne is beszéljünk...
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #31712 üzenetére
Ne viccelj mar, magyar keyboard... az semmire nem jo, emberiseg ellen elkovetett buncselekmeny
Teljesen at kell allni mindenhol ANSI-ra es nincs tobb problema. -
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #31710 üzenetére
Miert szivatjatok magatokat ezzekkel ezekkel a radeon kartyakkal?
Nvidia azt csokolom, ott van rendes driver next-next finish, es ha meg linux is kene akkor szinten nyert ugyed van. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #31709 üzenetére
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31702 üzenetére
Egyébként nekem is kéne buherálni vele valamit, a 4K kijelzőm felbontását felismeri, de pokoli aprólesz minden, windows alatt lehet skálázni a menüket
itt is lehet, osx ebben egyébként szerintem jobb is
[link] (de te is ugyanazt írtad pár hozzászólással korábban) -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31706 üzenetére
Délután megírom a dolgokat. Amúgy eddig csak Radeondeinit-el annyit írt hogy Graphics: ATI HD5000 Series 1GB
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31705 üzenetére
Amúgy eddig a Mac Spec-ben annyit írt hogy HD5000 series de most reggel az Inject EIDT-t (vagy mit) kipipáltam meg az Inject ATI-t és azóta a Mac Specben jól írja azaz HD5870-et ír. De az Inject ATI-t ki fogom szedni szerintem az nem kell hozzá.
Most nélkülük mit is ir? Most, nem eddig, a most a lényeg. System inspectorban lesd meg, hogy a graphichsnál a kártya név alatt a matel api support yes/enabled-e.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31704 üzenetére
Igen. Ahogy mondod.
A széleket levágja.
SwitchResX-el lehet elvileg a felbontást még basztatni?
Az ARBG-s cucc meg a monitor beállitásánál a szín részen állíttsan át arra és elvileg jó lesz a szín nem fog vibrálni/invertálódni? Jelenlegi színprofil a monitor gyárija.
Amúgy eddig a Mac Spec-ben annyit írt hogy HD5000 series de most reggel az Inject EIDT-t (vagy mit) kipipáltam meg az Inject ATI-t és azóta a Mac Specben jól írja azaz HD5870-et ír. De az Inject ATI-t ki fogom szedni szerintem az nem kell hozzá.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31703 üzenetére
szóval az a gond, hogy 2560*1080 helyett 1920*1080as képet kapsz, vagyis levágja a szélét a képnek vagy valami hasonló?
vibrálás? Hjaaa a szin villogása..
SwitchResX
ARGB2101010 to ARGB8888
szinprofilt kell váltani. ha jól rémlik van erre egy beállitás menőpont, szoktam volt többször arra császkáálni, próbálom kitalálni, hogy most megy-e a hdr vagy sem a gépemen. Elvileg kéne menjen... A Kijelzőm tudja, windows alatt működik is...
System Preferences, click Displays, then click Color. itt lesd meg melyik működik rendesen a monitoroddal.
Felbontásra ezt próbáld meg: mac-pixel-clock-patch-V2
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31702 üzenetére
Ugyan az a helyzet. De ezt a vibrálát kéne valahogy megszüntetni elősször...
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31701 üzenetére
Akkor próbáld meg ezt a mac-pixel-clock-patch-ert. Hátha.
Egyébként nekem is kéne buherálni vele valamit, a 4K kijelzőm felbontását felismeri, de pokoli aprólesz minden, windows alatt lehet skálázni a menüket, betűket, és közben mégis 4kban használom a monitort, nativ 4k felbontáson filmezek/youtubeozok...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31697 üzenetére
Ott a maximum felbontás a 22"-os monitornál az 1680x1050 ami a valós felbontás. A 34"-os 21:9-es monitornál meg annyi van kiírva hogy 1080i, 1080p, 720p.
(#31700) sad_Vamp:
Mi a prog neve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest