- Fórumok
- OS, alkalmazások
- macOS PC-re
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
azt meg lehet csinálni, hogy elrejtesz eszközöket a macos elől, viszont nem tudom, hogy ilyenkor a fogyasztással mi történik (szerintem nem 0 lesz)
de ha csak a fogyasztás optimalizálása a cél, nem biztos, hogy megéri foglalkozni vele
a modern kártyák, cpu-k nagyon szépen visszaveszik a teljesítményt, amikor nincs rá szükségvan fogyasztásmérőm és viszonylag komoly gépem van, de üresjáratban csak 35W körül eszik
Gigabyte Z490i AORUS ULTRA
Kingston FURY 2x8GB 2666MHz CL16 Beast
i5-10500
AMD 6900XT
Corsair SF750 Platinum táp
nvme-s ssd, 3,5-ös vinyó, sok venti
[link] -
r3dsnake
nagyúr
-
RaZroX
addikt
-
ThuG4LifE
senior tag
-
Reflax
tag
-
eszgé100
őstag
Egyeni problem, de irtozok mindenfele felhos cucctol, soha nem is mentem bele a temaba. Otthoni kornyezetben meg ok lenne, de cegnel pl szivas mikor barmelyik random gep ele beülök. Ennel mar csak az volt nagyobb cink, mikor nehany hete teamleaderem ajanlotta a BT fajlkuldest, ha csak 2-3 fenykepet kell feltolni, pfff kapufa.... egyebkent imadom a faszit, nem gunyolodasbol mondta
na ilyen helyzetekre jo volna egy egyszeru usb file transfer mod, mindenfele hitelesites, meg feloldozgatas nelkul -
eszgé100
őstag
-
kushwavez
senior tag
szerintem jó megoldás erre, hogy létrehozol a jelenleg is futó config.plist-ről egy másolatot, aminek a neve mondjuk config_win.plist, és ebben módosítod a DefaultVolume sort a Windows-ra, majd egy egyszerű Shell script-tel Mac alól átíratod a config.plist-et config_mac.plist-re, a config_win.plist-et pedig sima config.plist-re majd "reboot".
Windows alól ugyanígy egy Batch vagy PowerShell script-el csak a neveket megcserélve.
Leírva talán soknak és bonyolultnak tűnik, de megcsinálva pár sor az egész.
Egyszerűbb módszert nem nagyon tudok.
Mac alatt reboot_win.sh:sudo mkdir /Volumes/EFI
sudo mount -t msdos /dev/disk0s3 /Volumes/EFI
mv /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config_mac.plist
mv /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config_win.plist /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist
diskutil unmount /Volumes/EFI
sudo rebootWin alatt PowerShell-ből szerintem egyszerűbb, de meg lehet csinálni Batch-ből is:
reboot_mac.ps1:param([switch]$Elevated)
function Check-Admin {
$currentUser = New-Object Security.Principal.WindowsPrincipal $([Security.Principal.WindowsIdentity]::GetCurrent())
$currentUser.IsInRole([Security.Principal.WindowsBuiltinRole]::Administrator)
}
if ((Check-Admin) -eq $false) {
if ($elevated)
{
# could not elevate, quit
}
else {
Start-Process powershell.exe -Verb RunAs -ArgumentList ('-noprofile -noexit -file "{0}" -elevated' -f ($myinvocation.MyCommand.Definition))
}
exit
}
mountvol b: /s
mv "B:\EFI\CLOVER\config.plist" "B:\EFI\CLOVER\config_win.plist"
mv "B:\EFI\CLOVER\config_mac.plist" "B:\EFI\CLOVER\config.plist"
mountvol b: /d
shutdown /r -t 1
megj.: a mountvol előtti rész az arra kell, hogy automatikusan admin módba indítsa a script-et, anélkül nem megy. ha az UAC be van kapcsolva akkor előjön egy prompt ami engedélyt kér rá.
Illetve ahhoz, hogy a script-et tudd futtatni egy megnyitott Shell ablakból (.\reboot_mac.ps1 paranccsal) engedélyezni kell a script-ek futtatását Windows alól, mert alapból tiltva vannak.
Ezt ezzel a paranccsal tudod megtenni:Set-ExecutionPolicy -ExecutionPolicy Unrestricted -
kushwavez
senior tag
-
csattila01
tag
-
r3dsnake
nagyúr
-
Máté94
addikt
-
Plasticbomb
addikt
-
xedos
addikt
-
xedos
addikt
Hu... tony-nál utána kéne nézni...
Én most egy Xiaomi notebook pro-t használok, de az alaplapi wifi nem cserélhető - így külső usb-sel.
Kártyaolvasó és ujjlenyomat +bluetooth sem műkődik.
Kérdés, hogy milyen laptop típust használnál? Vékony könyyú 13-as vagy jó a vastagabb, amiben esetleg cserélhető a Wifi stb...
Ez dupla SSD-s így van külön Win10-nek és a Mojavenek egy. -
Mr.C
őstag
-
Smiley
addikt
-
kushwavez
senior tag
-
kisjimy
aktív tag
-
zodes
aktív tag
-
Smiley
addikt
-
kushwavez
senior tag
-
rii
nagyúr
jah ... 10.5.8-as hacklinál is már a snow leo-t se értettem ... jó... persze ... értem én... marketing ...új géphez új OSX ... de nem lehet így os-t írni, h állandóan a design-ba ( had tegyem hozzá, hogy olyankvajól eltalált a GUI, hogy 2003akárhány óta alig piszkálnak bele a GUI designjába, mindig csak kicsit, ... ezt is a mahhhrketing erőlteti ... mert agyament dolog működő os-be folyton belematatni ... meg a meglevő appok reszelgetése gondolom ... meg is látszik, hogy mojave esetében a régebbi gépekre is figyelni már nem volt idő - szerintem - régen akkor volt kész egy oprendszer, amikor kiadták... vagyis fordítva de mindenhogy igaz ..... ma meg... a boltokba kerülés az utolsó határidő ... szóval van fix határidő ...
(#32526) Mr.C:
nem merem
örülök h ez fenn van... HS jó lenne spectre meg meltdown miatt ... dehát ... félelem és reszketés ....
munkagép ... sajnos nincs rá több napom, h ha elb.szom, akkor megcsináljam ... még a bios-st se merem frissíteni .... jaúez. mukodik minden. ( indesign nem látja egyedül a vga-t, hiába mutogatom neki, meg mondom, hogy az izé... az ... meg a sleep veszélyes ... így nem használom ... )az jó ha marad az intel cpu
akkor a hackli örökpedig aszittem az apple csinál valamit .-(
na nem mintha az nem lenne valami, hogy már többmiliárd okostelefon van a földön, szóval elmondhatjuk h megváltoztatták a világunkat .... de aszittem h cpu fronton is lesz valami .... -
rii
nagyúr
-
xedos
addikt
-
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
-
xedos
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
-
Mr.C
őstag
-
1thousand977
csendes tag
Szia!
Vagy innen (szöveg közt google drive link):
[link]Vagy egy app store-ból tegnap letöltött Install OS X El Capitan.app csomagolt fájlt osztok meg Neked egy általad javasolt helyről.
Üdv.
-
kicsiii
tag
-
Mr.C
őstag
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
-
Smiley
addikt
Kapcsold ki osx es windows alatt is a wake on lan-t.
A clover-ben legyen benne a fix shutdown.
Amugy milyen smbios-t emulalsz, ha jol remlik nalam imac smbios alatt csinalta ezt, azota en mindenhol macpro5,1-et hasznalok, csak ugye ott ki kell kukazni az appletymcedriver-t ha nincs ecc ramod. -
mgaben
senior tag
-
mgaben
senior tag
-
mgaben
senior tag
Szintén zenész.
De ezt gondolom csak az osx produkálja. Nálam legalábbis a win leáll rendesen.
Nem igazán találtam rá megoldást. 1-2 clover beállítást javasoltak, de amint vissza léptem a winbe majd utána osx ugyanúgy nem álltak le a ventik. Volt aki megoldotta (talán tlac vagy smiley) régebben, de nem emlékezett pontosan, talán a dsdt-be írt bele valami. -
birorichard
őstag
-
xedos
addikt
-
tlac
Topikgazda
-
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
Egyértelműen Clover. Tonymacék is áttértek arra. UEFI gépekre nincs is más lehetőség.
És onnantól kezdve BIOS vs UEFI a kérdés, természetesen lehet a legacyt használni UEFI gépeken, de minek? Lassabb, nekem nem volt hajlandó kezelni a Windows bootloadert sem. Támogatás terén pedig jóval frissebb információk vannak róla, leirások, tutorialok meg fórumok.
Semmivel sem nehezebb Clovert használni + valamivel gyorsabb a boot.
Őszintén még nem updateltem Cloverrel rendszert, most a legfrissebb .5 pörög, de úgy láttam, hogy kb semmi akadálya, ellenben a Chimera megoldással.
A Sierrát mindenképpen fel fogom rakni, de nem a kiadás napján, és nem update-tel, hanem tisztán előről.
Kitudja miben hoz újitást az a rendszer, lehet hoz magával egy csomó inkompatibilitást, annak meg csak sirás lesz a vége. Megéri várni egy kicsit, amig meg nem jelennek róla a leirások. -
tlac
Topikgazda
-
rooney8
aktív tag
-
mgaben
senior tag
-
tDr1v3r
veterán
Tony-ék Golden Build fórumrészén van néhány ASUS lapos gép, de azoknál jobban kell bütykölni ahhoz hogy 100%-osan menjen minden, no meg ahogy nézem, rendre közép és felső kategóriás mind... ami meg ugye árban is megnyilvánul.
A Gigákban amúgy én se bízok, ezerszer inkább vennék ASUS vagy ASRock lapos gépet... mint tettem is anno, csak vásárlás után rájöttem hogy nekem kéne egy erősebb OS X-es gép is, a lapommal meg nemigen tudnál a megszokott altatást-hibernálást elvégezni.

-
Ragnar95
félisten
-
Máté94
addikt
-
Xero
nagyúr
-
tDr1v3r
veterán
-
Xero
nagyúr
Még mindig nem értem miért kapálózol annyira érte. Piszok jól kell együtt állnia a bolygóknak, hogy ez tényleg működjön is.

szerk: Kis hiteles fogyasztási adat: [link]

(#20659) r3dsnake: Ragaszkodhatsz, ha nem működik a valóságban, csak az esetek 1%-ában.
Ez kb olyan mint az autó gyártók fogyasztási adatai. A büdös életben nem fog teljesülni. -
tDr1v3r
veterán
-
Xero
nagyúr
-
tDr1v3r
veterán
-
Xero
nagyúr
Már mondtam, hogy az a kártya felejtős.
"OS X 10.8.3 devices supported:
AMD Radeon HD 7750, 7770, 7870, 7950, 7970" -
tlac
Topikgazda
az atomos cuccok megoldhatóak, viszont 10.6.2-es osx-től már nem támogatja a kernel
tehát gondolom eredeti osx-et úgy tudsz felrakni, hogy a legelső 10.6-os verzióval próbálkozol
aztán frissítésnél valószínűleg kell egy hackkelt kernel, vagy visszatérsz a régiheza leírás nagyon gyors átfutással nézve, jónak tűnik
lehet egy vinyóra is mellé win-t tenni
ssd-vel nincs tapasztalatom, nézz utána
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- macOS PC-re
- (kiemelt téma)
- Futás, futópályák
- Milyen notebookot vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt az EFI mappám tartalma, ha az segít:

tlac