- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Rowon #335770 üzenetére
Taxisok nagy részével egyetértek. De ha keveset mész Pesten akkor azt is értsd meg hogy itt jó eséllyel te lógsz ki a "népből". Én vidéken idegelem magam néha erősen (mindenki le van nyugtatózva? alapon), de próbálom erősen visszatartani mert ott meg én lógok ki a "népből" ("pesti pattogós"). És igen, Pesten sok helyen 50-hez ragaszkodni elég stresszes hiába az a sebességkorlát (és ezt sem támogatom, csak tény).
-
válasz
Rowon #335766 üzenetére
Naponta mennek “pár centire” az emberek Bp-en, aki itt él, közlekedik megszokta meg akik ezt csinálják azok is az nem jelenti, feltétlenül, higy nincsenek tekintettel rád, egyszerűen haladni akarnak… próbáld meg pl más városban Győr, ezt a mentalitást, ott nem figyelnek ennyire sokkal veszélyesebb közlekedni, mert nincsnek felkészülve erre.
Itt ha valaki bemegy a városba eltolt 30-50 percet ilyen körülmények között, egy kisebb városban ez 15-20 perc max, kevesebb rutin kevesebb ilyen helyzet. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rowon #335618 üzenetére
Ez csak a te megnyugtatásodat szolgálná. Szerintem minden vezetés közben mobilozó tisztában van azzal, hogy valamennyi figyelmet elvon tőle telefonozás, de le se szarja.
A dudálásra is vagy ugyanígy reagál, vagy csak stresszelitek egymást.
Vannak napok, amikor folyamatosan nyomhatnám a dudát a robogón, mert mindig van valami idióta a látóteremben. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Rowon #335615 üzenetére
Kettős érzéseim vannak, egyrészt minek, amig éppen nem neked készül menni a mobilzombi, másrészt meg kiváló szórakozás lehet ráhozni a frászt.
Komolyra fordítva, én inkább csak rákészülnék a dudára, hogy elkezd átkóvályogni elém, nekem.. és nem nagyon szeretnék elékeveredni, csak úgy hogy teligázon otthagyom jó messzire.
-
válasz
Rowon #335615 üzenetére
Pardon, közben utána néztem, hogy pontosan mit jelent a zavarás és az nem esik bele ebbe a kategóriába.
zavarás: sebességének, haladási irányának megváltoztatására kényszeríteni a másik jármű vezetőjét. (https://vizsgakozpont.hu/hirek/fogalommagyarazat-veszelyeztetes-akadalyozas-es-zavaras)
-
-
3L1T3
addikt
válasz
Rowon #335217 üzenetére
Előttem az importőr saját autója volt, szóval ott is 10K és azóta is 10K km vagy 1 év a csereperiódus.
3 éve lesz meg Márciusban és azóta 30K km ment bele.
De közben most nézem, hogy hülyeséget írtam mert 2018 a gyártási év az első forgalomba helyezés meg 2019.01.30.
A Teslámba 4.5 év alatt pörgött bele 150K KM.
-
-
grizlisandor
veterán
válasz
Rowon #334985 üzenetére
Igazad van, nem ekézted, csak ennyit írtál az Unixtól származó AZMT pollenszűrőre: "Tőlük egy csavart nem vagyok hajlandó venni."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rowon #334992 üzenetére
Ha nem kokler ra is bizhatod. Pl a Brembo tokre sztarolt marka volt de az utobbi idoben nagyon fos lett pl. Koztudatban meg az van, hogy az mekkora jo marka aztan kozben meg mar nem is. A jo szakiknak meg vannak altalaban friss infoik eppen mi az ami meg vallalhato. Raadasul sok marka mar csak atcsomagol.
-
MasterMark
titán
válasz
Rowon #334980 üzenetére
Ha van rá kedvezményed, és a normális 50% körüli áron kapod, akkor jó, egyébként meg messziről kerülhető az unix és bárdi is, mivel minden ár a duplája a normálisnak, hogy a kedvezménnyel legyen normális...
De egyébként az unix saját márkás AZMT meg a bárdis saját márkás würtemberg cuccok is "okéak".
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rowon #334935 üzenetére
Ha semlegest vesz az elvileg nem bántja a fényezést de nem tudom, hogy a fényezett lökhárítón megtapad-e egyáltalán vagy sem... Szóval passz.
De ez viszont tuti jó ragasztásra: Sikafelx 552AT
Tömítésre meg ez: Sikafelx 527AT -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rowon #334886 üzenetére
Szerintem annak senki nem örülne, ha a szállítási költségek még tovább emelkednének. 2 éve is volt egy nagy emelés, amikor a gázolaj ára elszaladt.
Amúgy pont ezt beszéltem valakivel. A gázolaj régen tök olcsó volt, aztán elterjedtek miatta a dízelmotoros kocsik. És persze, hogy felnyomták az árát a benzin szintjére. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Rowon #334754 üzenetére
És? hadd jöjjön, 1-2 nap visszatérő tél túlélhető kellő óvatossággal, vagy ha leszakad 15 centi hó, akkor aznap nem mész sehova esetleg. másnapra úgyis tiszta minden. ha meg száraz fagy van, nem az a taknyos csúszós izé, akkor nyárival nagyobbat mész mint télivel, De persze azt csinálsz amit akarsz, ezek csak tippek.
most töröm a fejem hogy tavaly feb végén, vagy március elején dobtam vissza a nyárit..
Az van meg, hogy a cseresznyefa 2 héttel hamarabb virágzik, és érik, mint 4 évvel ezelőtt. -
Szoszo94
őstag
válasz
Rowon #334755 üzenetére
Francia, japán, kínai, üzbegisztáni.... tök mindegy, ha a teszteken jól szerepel
Felőlem a rabok Alcatraz-ban is csinálhatják, ha jó
Viszont ha 4 évszakost is megfontolnád, a Nexen Nblue 4Season jól szerepelt anno a Passat-on, most pedig a Renault-ra Hankook Kinergy 4S2 került és már 30k km bele is ment, szuper gumi - kanyarokban határon is stabil és kiszámítható, illetve minden eddigi körülményt tökéletesen teljesített. Még a nagy nyári meleg van hátra, de nem hinném, hogy problémája lesz vele.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Rowon #334503 üzenetére
Én még annyit szoktam tenni, hogy mikor indulok egy bevásárló körre, akkor először megyek a mosóba...és utána az egyes pontokra. Így amíg megyek belülről kifűtöm az esetleges víz egy részét...a menetszél a többit leszárítja... igaz valamennyire vissza retkelődik, de ebben az évszakban a tisztaság tiszavirág életű...csak nem akarok a 65 réteg saras taknyot fogdosni a kilincsen.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Rowon #334520 üzenetére
Én meg visszasírom a Castrolt.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Rowon #334120 üzenetére
Igazából az ABS-el még nem lenne különösebb problémám, de nem bánom hogy egyik vasban sincs. Amióta vezetek szerintem 3x voltam olyan szituban hogy segített volna, de nélküle sem lett probléma, mert fel tudtam kicsit emelni a fékről a lábam a kormányozhatóság érdekében.
Az átlagbéla meg ABS-el is tökegyenesen megy neki az objektumnak a féket alig nyomva, mert megijed pedáltól ha visszarúgdos.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Rowon #334061 üzenetére
Költségeket nem tudom, a számlákat mindig eltesszük, de nem szoktuk összeszámolni, excelt vezetni, stb.
Az időszakos karbantartásokon kívül csak 2 szélvédőcsere volt, 4 lengéscsillapító, összesen 6 rugó, 2 hátsó lengőkar, 2 szett első fék (a hátsó dobfék még gyári 248k km után), 2 csomagtérajtó teleszkóp, 1 világításkapcsoló… Mindezt oszd el 21 évre.
Most kuplungot illene már cserélni, illetve ennek a váltóját is utolérte az M13A motoros Suzukikra jellemző csapágyprobléma. -
törölt tag
válasz
Rowon #334042 üzenetére
Ha bekövetkezik a civilizáció összeomlása, akkor nem az fog túlélni, aki tud kosarat fonni, hanem az akinek van fegyvere, és eléggé erőszakos és gátlástalan ahhoz, hogy használja is.
Mi átlagemberek egy ilyen világban úgysem élnénk túl, tök felesleges ilyesmire készülni. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Rowon #334034 üzenetére
Többen mondják, hogy a jelenleg kiépített infrastruktúra mennyire törékeny és nem pótolható, ha egyszer elpusztul. Ha elpusztulna (pl. atomháború), akkor meg fonhatjuk a kosarat, csinálhatjuk az agyagtálat, meg hajthatjuk a lovaskocsit...
Ha le akarod gyalulni az adott területet, elsőnek lődd ki az internetet, amig az F5-öt nyomkodják, te kényelmesen elfoglalod a terület felét.
Komolyra fordítva. Jelenlegi helyzetben simán jöhet olyan esemény ami pillanatok alatt visszarepíti az emberiséget a középkorig. hogy is van az idézet pontosan ami arról szól hogy nem tudni milyen fegyverekkel zajlik le a 3 világháború, de az biztos hogy a negyediket kövekkel, és botokkal fogják megejteni.
De nem is kell hozzá háború. a természet is meg tudja oldani simán.De nagyon csúnyán off-ba kanyarodtunk.
-
törölt tag
válasz
Rowon #334034 üzenetére
Nekem egy kedvenc témám volt anno az indexes Peak Oil topikban a geddonozás, azaz a civilizáció hamarosan bekövetkező összeomlása miatti Armageddonra való tervezgetés
Igaz 2008 környékén a topik lakó geddonisták 2015 környékére tették az összeomlást, de láthatóan nem következett be.
-
válasz
Rowon #334030 üzenetére
Jézus még mindig itt tartunk????
Szerintem egy hónapra itthagylak titeket, mentális egészségmegőrzés címén...
Lassan az lesz az autós topictéma, hogy miként vadásszunk le egy Mammutot egy idomított kardfogú tigris hátán lovagolva úgy, hogy a többi ősember ne tudjon közben pattintott kovakővel fejendobni. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Rowon #333868 üzenetére
Hát nem beszélve arról hogy az öreg autót a szemétre kéne dobni, a fehéringesek szerint, És hát az is instant környezetszennyezés. De majd valamelyik fehéringes levezeti hogy a bolygónak az a jó ha minél többször gyártják le és dobják el a fogyasztói társadalom termékeit.
-
válasz
Rowon #333868 üzenetére
A környezetnek… az átlag ember az óvja a környezetét, az legyen kötelessége, élet célja, de ha üzleti érdek kívánja… akkor mindent is lehet, bármilyen ok mögé bújva.
Szerintem jelenleg sok auto fenntartása drágább mint egy egyszerű elektromos auto üzemeltetése, egy 3-4 M Ft-os robbanó motoros meg egy használt 5-6M Ft-os elektromos között tuti a drágább villanyos lesz a következő 4-5 évben gazdaságosabb. -
válasz
Rowon #333860 üzenetére
Ez a cikk is… mintha új villany autót vennél, mert ha sima új autót veszel, az jobb?
Megint élen járunk ebben, hiszen itthon soha nem volt divat a nagy átlagnak 3-6 éves autókkal rohangálni, pláne nem újakkal.Amilyen szinten pofátlanul emelik az új autók árait… meg büntetővámokat szabnak ki… min csodálkozunk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest