- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-szabi- #7666 üzenetére
Azt szerintem senki nem mondta, hogy ez egy pikk-pakk install lesz!
Én is emlegettem még az ördög öregannyát is, meg azt is, aki SSD-re meg optibay-re költ, ahelyett, hogy egy használt üzleti laptopot venne.
A particionálásnak ezek szerint nem nagyon olvastál utána, pedig a topikok tele vannak ezzel a kérdéssel.
Ha ilyen kevés memóriával is jobban fut live-ból, akkor ott valami más okozza a lassúságot, mert telepített rendszernek jobban kell futnia.Telepítéskor megkérdezte cserélje XP-t vagy mellette legyen.
Cserét választottam, erre eltüntette D meghajtót is.Logikusnak tűnik, hogy az XP ntfs fájlrendszerű D partícióját is leszedi ilyenkor. Minek is tartaná meg a Linuxhoz ezeket?
A kézi (valami más) particionálás kellett volna választanod, de már nem számít.
Mi a módja pendriveról telepíteni a szükséges wifi drivert?
Arról a linkről letöltöd a firmware fájlt, penre másolod, a futó rendszer alatt bedugod és duplakattal telepíti mondjuk a gdebi (deb csomagok telepítője).
AZ általam linkelt letöltött csomag nem tartalmazza mindkét lev258 által említett fájlt, itt a másik .deb állomány:
-
Ha nincs vezetékes net, akkor ezt máshogyan letöltve akár pendrive-ről is lehetne telepíteni, gondolom legalábbis, mivel délelőtt a hiányzó fw-t szintén így erőltettem a telepítés alatt lévő Debianba.
http://packages.ubuntu.com/xenial/all/firmware-b43-installer/download
(#7664) -szabi-
Menni fog az, amire én telepítettem, olyan öreg Fujitsu-Siemens laptop volt, hogy még wifi vevő sem volt benne. Ennek ellenére a fura csatlakozójú HDD helyére SSD-t rakva rakétává varázsoltuk az XFCE-vel! Próbáltam volna mással is, LXLE-vel például, de egyedül a Mint XFCE bootolt be penről.
A fiatalabb, amire felment a Mint XFCE, az is pont 10 éves volt, Latitude D620-as.
-
válasz
-szabi- #7656 üzenetére
Mint XFCE 17.3 32 bit
Én ezt tettem fel nemrég 2 10 év körüli laptopra is, mindkettőre XP helyett és tökéletesen működik. Az egyiket már két szervizben is kidobásra ítélték.
Nem biztos, hogy az Unetbootin-nal kell kiírnod, ha nem jó!
Mi alól írod ki az iso-t? Windows alól a rufus mellett a win32diskimager szokott még jó lenni.Szóval a FAT32 fájlrendszert formázzam Fat32 fájlrendszerre.
Hogy kell nagybetűsről kisbetűs Fat32-re formázni -
válasz
kraftwerkfan #7649 üzenetére
Gondolom maga a transmission nem elég, hanem mögé kell írni a -gtk vagy a -qt kiegészítést is. Próbáld így.
transmission-gtk
-
Battery time
panel applet-et töltsd le. Jobb katt a panelon és ott feljön a panel appletek letöltése és az ablakban rákeresel így név alapján. Nincs KDE-s disztróm, nem is nagyon ismerem, de te majd jól megismered, sikerült a legbonyolultabb és persze legsokrétűbb beállítási lehetőségekkel rendelkező kezelő felületet kiválasztanod.mert azt írja nincsenek akkumulátorok?
Ezt mi írja amúgy?
Amúgy, ha az asszonynak ez kellett, miért nem hagyod, hogy állítgassa magának?
(már látom a következő pár hetedet, elleszel a KDE beállítgatásokkal)
-
válasz
kraftwerkfan #7640 üzenetére
Nekem AMD APU-val sem csinálja ezeket, érdemes átolvasni az Ubuntu topik Összefoglaló Videókártyák támogatottsága és a Grafikus driverek frissítése részt, valamint próbáld úgy is, hogy felrakod a vaapi, vdpau csomagokat (VGA függő) és úgy is kipróbálod.
va-api Intel, a vdpau nVidia és Amd kártyákhoz jó.
-
válasz
kraftwerkfan #7631 üzenetére
Szia!
Látom nem sok válasz érkezik és mivel én nem csináltam még hálózati eléréseket, így sokat nem tudok esgíteni, de amíg kapsz segítséget, addig nézd meg ezeket a leírásokat, a samba egy általános lehetőség megosztásra a gépek között.
Samba telepítése és beállítása Ubuntu szerveren
Hogyan kell telepíteni és beállítani egy Samba Ubuntu 14.10Ahogy nézem, elég sok samba megosztás leírás van, ha rákeresel biztosan találsz megfelelőt, én ezt a két magyar nyelvűt linkeltem most.
A másik topikban is sokat foglalkoznak a megosztással. [link]
-
válasz
hódmaci #7628 üzenetére
Na ezt most már nem értem, de ennek utána kell járni. Jó, hogy ez asztali gép, amin ezt a képet lövöm, de ezen még annyi opció sincs, kár, hogy nem foglalkoztam még az energiakezeléssel....
ubyegon@ubymint18
~ $ inxi -S
System: Host: ubymint18 Kernel: 4.10.12-041012-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: Cinnamon 3.2.7 Distro: Linux Mint 18.1 Serenaubyegon@mint-Satellite-L305 ~ $
inxi -S
System: Host: mint-Satellite-L305 Kernel: 4.10.12-041012-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: Cinnamon 3.2.7 Distro: Linux Mint 18.1 SerenaEzt érti valaki?
-
-
Minap foglalkoztam épp egy laptopra telepítéssel és a gazdája azt mondta, mióta Mint Cinnamon van rajta Win7 helyett, nem hallotta a ventillátor hangját. Én nem mértem semmit rajta, de azt figyeltem meg meglepetten, hogy teljesen ugyanaz a Mint 18.1 Cinnamon majd feleannyi memóriával elvan a laptopon, mint az én desktopomon.
Az előttem leírtak és ezen telepítés alapján azt szűrtem le, hogy ha jó a hardver támogatottság Linuxhoz, akkor az laptopon jobban kell fusson minden szempontból a Winnél! Fura is lenne, ha nem így lenne, mert ha egy rendszer 10 secundón belül feláll, szinte semmit nem futtat folyamatosan a háttérben, ami zabálja a rendszer erőforrásait, az csak nem fog többet fogyasztani egy olyan rendszernél, ami ettől teljesen eltérően működik és percekig tart, amíg mindent betölt, hogy egyáltalán valamire kattintani lehessen!
Ha többet fogyaszt, akkor ott valóban a hardver támogatottsággal van baj.
Ja és a gép gazdájának is kellett office, mondtam neki, hogy van fenn alapból Libreoffice, neki az teljesen megfelelő volt. Egyszerű home usernek miért is ne lenne megfelelő a LO...
-
Látom a probléma egy részét, az fstab meg init eltünését, de ez az androidos Remix OS dualboot nekem is tök ismeretlen. Gondolhatod, hogy ha tudnám a megoldást, akkor csak leírom vagy linkelem.
Meg vagy te áldva ezzel az androidos OS-sel.
A linkelt yt video alapján nem nagyon mernék kutyulászni, de t bártabb vagy nálam sokkal!
-
Wubi? No, arra nem is gondoltam, azt hittem az már nem is létezik! Ritka egy gázos dolog volt....
(#7428) st3v3np3t3r
Erre a kis időre akkor ne akard lepucolni, leszedhet olyat is magával, amit nem kéne a működés biztonsága miatt, mivel Cinnamon volt az alap, erre épült a disztró. Meg így használhatod a Nemo fájlkezelőt, ami azért jobb, mint az XFCE sajátja.
-
Ahogy azt colomb2 szaki is mondta, elég érdekes összetételű a dolog nálad. Én se értem, miért bűvészkedsz a linux isoval, én letörölném csak a Wint, ha amúgy a Linux jó, azt meghagynám (wint le lehet törölni mellőle büntetlenül) és arra a meghajtóra telepíteném újra a GRUB-ot sudo grub-install /dev/sda, upgrade-elném és az is előfordulhat, hogy beolvassa a Remixet. Ha nem, akkor azt a topikjában meg tudod kérdezni, ha tényleg ilyen trükkös egy valami.
A Windows és a Linux a C meghajtón vannak, míg a Remix a D-n.
Ez sajna Linuxos topikban nem igazán kezelhető információ!
Ha Linux oldalról közelítünk, akkor sda, sdb néven illessük a meghajtókat/partíciókat, merthogy ez is kiderül abból, hogy sda vagy sda3-ról van szó.
-
válasz
st3v3np3t3r #7416 üzenetére
Értelek. Szerintem a hálózati meghajtót is az fstab-ban lehet csatolni, nem ismerem ezeket a lehetőségeket, de sokan használnak innen is ilyeneket, csak kiderítjük hogyan kell csatolni!
samba mounting [link]
Itt is megoldották a végén. Mi is megoldjuk majd. -
válasz
st3v3np3t3r #7414 üzenetére
Így már értem, valóban sokkal kisebb erőforrással beéri az XFCE, ez esetben nem lesz gond, ha felrakod az XFCE-t azzal a paranccsal.
Azt hittük, tartósan akarod így használni. -
válasz
Dhampir #7412 üzenetére
Az okosabbak ezek szerint nem írnak!
Ettől függetlenül én sem javasolnám olyan kezdőknek, akik még nem látják át a rendszert, mert zavaró lehet, ha más nem is, a két DE saját programjai megjelenhetnek itt is ott is, sok duplikátum is létrejön.
Mindenképpen a tiszta telepítés a tuti!
(#7411) st3v3np3t3r
Mi volt a gond a Cinnamonnal amúgy?
-
válasz
tibcsi0407 #7388 üzenetére
Egyébként még annyit hozzátennék, ha a kérdező nem tudja milyen témában induljon el, Linux esetén nehezebb is a keresőt használni.
Ez nehezíti a helyzetet valóban!
A közös alapok miatt egyébként célszerűbb a Linux kezdőknek topikot használni, jóval pörgősebb a Mint topiknál.
Egyébként az XFCE egyetlen általános bugja, amit mindenütt lehet olvasni, egyébként más hiba nem is nagyon van vele, irtó pörgős és még szép is, ha testre szabjuk!
-
válasz
tibcsi0407 #7386 üzenetére
Csak próbára tettem, hogy figyelsz-e!
Biztosan van olyan kérdés, ami megválaszolatlan marad, de azért nem ez a jellemző. Esetenként rosszul vagy rossz helyen feltett kérdésekről van szó, időnként meg a kérdező hamarabb megtalálja a megoldást.
desktop environment így beletapos a kis lelkébe egy adott disztronak.
Ajaj, dehogynem, próbáld csak ki a Unityt!
-
válasz
tibcsi0407 #7377 üzenetére
A PH-n még életemben nem kaptam Linux-os kérdésre megfelelő választ, pedig szerintem a kérdéseim annyira nem bonyolultak.
Arra gondoltál már, hogy a válasz várása alatt a keresőt is munkára fogd? Nem olyan bonyolult!
Nekem még nem volt ilyen gondom, de 20 sec alatt találtam jó pár hsz-t, igaz csak két topikban néztem meg.Itt még az Összefoglalóban is le van írva a tearingmentesítés! Persze valaki minid itt ülhetne, ha valaki lusta utánaolvasni vagy csak Összefoglalót elolvasni, akkor azonnal beírja a megfelelő választ!
-
Pedig ott kell lennie a home/felhasználónév mappában. Ha tudnánk, milyen DE-t használsz, könnyebb lenne segíteni, így csak annyit tudok mondani, hogy a .gimp-x.x mappa az rejtett és ezen belül van, amit keresel.
A fájlkezelőt állítsd be úgy, hogy mutassa a rejtett mappákat/fájlokat.
vagy terminalból ezzel a paranccsal is megtalálod
find /home -name "*menurc" -
Ez a jelszó ablak a
seahorse
jelszókezelő ablaka vagy a sambának van külön jelszóablaka? Hülye kérdés tudom, de nem ismerem a sambát.Most már automatikusan csatolódik és nem kell nyomogatni a csatlakozás gombot.
Azt nem tudom mi lesz ha a szerver áll, de csak nem hal bele a Mint!Ezt a belahalást hogyan érted? Újraindítás esetére, amikor leáll a boot folyamatban, ha nem talál valamit, ami fstab-ban van csatolva? ma csak noob kérdéseim lesznek
-
uhm... Nem vagy elég kitartó akkor! No meg aztán hogyan magyaráznád a többieknek meg ezt az árulást?
Mi volt vele a baj? Nem jött össze ez a sambás dolog rendesen?
Én ma nem próbáltam felrakni az új KDE-s Mintet, mert a szakemberkereső topikban kérdezősködtem, meg tervezgettem a konyhabútor felszerelését. -
válasz
King Unique #7332 üzenetére
Tudom, én is jobban szeretem a GUI-s programokat, ami gondolom nem meglepő.
Nem meglepő, mivel még aktívan Winezel is!
amikor ott van a dd + terminál, aztán kész.
Ja, csak éppen egy kezdő Linuxot épp ismergető home usernek egy dd használat rohadtul nem ajánlott, épp a félrenyúlás veszélye meg az apróságok miatt, a 4M vagy 1M vagy a sync beírása, ha talál is egy kezdő leírást a dd használatáról, egy életre elmegy a kedve a pendrive megírásától.
Én például csak a frissítésekhez meg telepítésekhez, pucolgatásokhoz használok terminált, ezekhez viszont egyszerűbb, mint a guis programok, de mondjuk kell használni a synapticot is, mert ha nem tudom pontosan mit kell keresnem/megtalálnom, akkor a terminal nem túl informatív!
Az nekem kicsit megmosolyogtató, hogy a mai gépteljesítmények mellett egyes guruk még böngészni is csak terminalból akarnak!
(#7329) Syl
Legyilkoltad már a gépeidről az Unityt?
-
válasz
King Unique #7327 üzenetére
valamirevaló pingvines gondolom inkább terminálban oldja meg
Ahogy mondod, de én speciel csak botcsinálta kényszerkezdő vagyok, bár meg tudnám csinálni dd-vel, a 4M-et se felejteném el odaírni, hogy ne fél napig tartson, de vonz az a 3-4 kattintás, ahelyett, hogy erősen koncentráljak, nehogy valamit elírjak, mondjuk a partíció számát.
(#7328) Cyrin
No igen, az alkalmazások topik......azt jól kinyírták a Wines nagybetűsök a kezdő topikok reformjával együtt. Pedig valóban kéne egy ilyen, de az egésznek a motorja lev258 ft volt. Pár embernek össze kéne fogni és meg lehetne csinálni.
Ha van közületek olyan, aki érez indíttatást rövid összefoglaló írására vagy akár programok rövid bemutatására, az ne tartsa magában az ötleteket! Ja és ebben lennének a Linuxos játékok is, ilyeneket viszont abszolút nem használok, legfeljebb az alkalmazások részéhez lennének ötleteim.
-
válasz
King Unique #7325 üzenetére
perzisztens telepítőt, vagy multiboot pendrive-ot
Meggyőztetek!
Ilyenekre, mint a perzisztens pendrive meg multibootos pendrive készítése, még nem vetemedtem.
Linuxban a legegyszerűbb megoldásokra törekszem, lehet ezért nem kedvencem a Unity! No, az nem egyszerű!
Ahogy nézem a sok letöltött iso-t, már mindegyiknél van frissebb, így nem látom értelmét hogy ezekből 10-et pendrive-ra írjak, ha kell valami, 2-3 perc alatt megírja a mintstick, kivéve csixy ft fura disztróit.
-
És ha tudnád, hogy mennyire nem szeretem a harcot, a vitát! Inkább ráhagyom az illetőre és továbbállok.
Akkor ezek szerint más fórumokat is látogatsz!
Én kifejezetten gyűlölöm a vitát!
Sok-sok évig nem is kellett vitázom ht-ként, de itt sokkal demokratikusabb a helyzet, kivéve, ha nagybetűsöknél akarunk elérni valamit a Linux topikok érdekében!Egyébként ezek a kinek az aptya erősebb tipusú DE vitákat azért szeretem, de nem szabad túl komolyan venni. Van aki véresen komolyan reagálja le, időnként te is plafonon vagy, én meg jót derülök többnyire.
Gnome3 nem olyan rossz, Gnobuntum volt is egy darabig fenn. Ezt a yumit nem értem miért erőltetitek, van egy tök jó penre író program, a mintstick, ami szinte dd gui és faék egyszerű.
-
Ha nem Unityről van szó, viszonylag használható vagyok!
Valamikor én is kipróbálom a Mint 18.1 KDE változatot, live-ba tetszett, bár egyszer otthagytam kis időre és utána feléledt, de villogott meg szétesett a kép.Viszont Debiant ma strech-re frissítettem dist-upgrade-del és a mesa 13-mal is tökéletesen működött a 3.16.04 kernellel.
Jókat vigyorogtam reggel a Kapitánnyal történt párbeszédeteken, nem szívleli ő sem, ha szidják a kedvencét!
Kicsit irigyellek, mivel Unityt használsz, nagyon könnyű ellenséges területet találnod és jókat harcolni!
-
Super!
Erre mondják, hogy vak tyúk is talál szemet.
Azt azért te sem gondoltad volna, hogy egy 2013-as párbeszéd közted és Kapitány között hozza el a megoldást.(én semmiképpen nem ezen irányba kerestem)
Ez a KDE veszedelmesen túlbonyolított szerintem, ez a példa is azt bizonyítja! Mezei felhasználó nem rúg labdába KDE-n!
-
Tényleg félreértettelek, sorry! Nem egyszerű, hogy se a KDE-t se a samba-t nem ismerem.
Azt kérdezném legszivesebben, hogy ez a csomag fenn van-e:
SMB4K
Benne van elvileg a tárolóban, Mint 18.1-en néztem és ahogy olvasgatom, lehet, hogy ez segít. Legalábbis 2013.11.21.-én ezt a csomagot javallotta neked Kapitány, hátha most is segít!
Még egy tipp, ha aktív tűzfalad van, érdemes megnézni, hogy a kimenő engedélyezve van-e a sambánál.
-
Kapitány válasza: nem elég a sambát telepíteni, be kell konfigolni!
Ő tudja mit jelent, én még nem használtam sambát soha, bár ki kéne próbálni a nemrég vett androidos Media box-szal!
Dlna, Plex - ezekkel mi a nyűgöd amúgy? Jó kis leírások vannak ezekről is.
-
Jól gondoltam, tele van az indítópultod rendesen.
Amit ne kapcsolj ki:
a 4. ha ha akarod használni ezt a módját a restartnak, nálam valami miatt nem szokott működni amúgy
az 5. ha laptopot használsz, akkor kell
a 7. a hálózatkezelés az nem árt,
a 8-10, ha a compizt nem használtad soha, akkor a 10-est is kilőheted
a 11. ha a mintupdate-et használod frissítésre, de ha csak alkalomszerűen frissítesz, a menüből is el lehet indítani
a 13. a hitelesítéshez kell
a 14. a hangrendszerhez kell
a 16. ha nvidia vga-d vanKb ennyi, még így is marad bőven, érdekes a Cinnamon felületen nincs ennyi alapból, ezek jó részét is én tettem bele az Indítópultba.
-
Igazán nincs mit! Rakj be egy screenshot-ot az automatikus indítás ablakáról és megmondjuk neked, mi az amit kikapcsolhatsz, ne lassítsa értelmetlenül a rendszeredet, amit soha nem használsz vagy csak alkalomszerűen.
Nálam például mindig autostart-ban van a mintupload, mintupdate, etc. ezeket soha nem használom.Ahogy tegnap néztem, a Mate elég sok mindent rak be az inditópultba. Legalább lesz elképzelésed is, mi micsoda!
-
Egy ilyet találtam a Kezdő topik Összefoglalójában, eddig fel se tűnt.
Amúgy ahol nagy ritkán találkoztam keyring problémával, ott én is úgy tettem, ahogy írod. KDE alatt hasztalan volt, de ott a Rendszer-beállításoknál viszont ki lehet kapcsolni a Wallet-et (ha így hívják).
-
Mate-t nem ismerem, live-ban megnéztem.
Azt hittem ki lehet gyomlálni, de itt nincs frontend, amit le lehetne szedni. Annyit azért csinálhatsz, hogy a Startup applikációkból kilövöd a gnome-keyring-eket.Gondolom telepítve sincs seahorse vagy más keyring frontend. Ha nem ssh-zol, akkor az azzal kapcsolatos indítót is kapcsold ki. Amúgy érdemes ezt az autóindítót átnézni minden DE-nél, mert alapból elég sok be van pipálva.
-
Nem használtam még ilyesmit, nincs két vga-s gépem, de a váltás után közvetlenül nem próbáltál meg átlépni? Azt olvastam, hogy újra kell indítani a X felületet.
Próbáld ki azt, hogy a
Ctrl+Alt+F2
-vel konzolba mész és bejelentkezel a szokásos módon, majd astartx
parancsot kiadva elindítod a grafikus felületet. Ez a tty2 lesz, ezután aCtrl+Alt+F1
lenyomásával visszamész a tty1-re és ott beállítod a másik VGA-t vagy ez előtt váltasz és utána kapcsolsz át. Ha mindkét tty-n beállítod a felületet, akkor akár a fenti billkombinációkkal akár váltani is lehetne közöttük, hogy ez működik-e ilyen esetben.....Nem tudom kipróbálni, de ezekkel a váltásokkal próbálkozz, variáld őket, hátha ez megoldja a váltást. Néha vak tik is talál szemet.
-
válasz
#21078528 #7237 üzenetére
Igen, előbb-utóbb valóban kikopnak a régi rendszer alapok. Ráállok valamikor, csak mindig van valami, ami elépriorít.
Most például másik helyiségbe kéne diszlokálnom a desktopot AP-s routerral, szét kéne szednem valahogy a laptopot, már egy marék csavart kiszedtem, de még mindig nem akar szétjönni, hogy kiszedjem a ventilátort belőle. Ezek vannak, remélem még MBR rendszer élete alatt sikerül valamit ezekből megoldanom és utána irány az EFI/GPT, még a winx-et is megnézem!
-
válasz
King Unique #7233 üzenetére
& berus.berus
Köszi a gdisk tippet, nem figyeltem, gondolom, ha majd belekezdek csak jobban odafigyelek!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na meg, ha most minden Legacy-MBR és ok, akkor azt is célszerű megfontolni, hogy érdemes-e mindezt megbolygatni.Teljesen egyetértünk ebben, de csak egy külön SSD-n játszom el az UEFI-vel, a többi meghajtó, partíciók átkonvertálása csak kíváncsiságból....főleg a tároló/letöltő WD Black nem örülne. A rendszer SSD-t azért lehet, hogy átkonvertálom, de mindenképp előbb próba a tartalék SSD-n.
-
válasz
#21078528 #7231 üzenetére
Köszi a javaslatot! No, kipróbálom holnap a laptop SSD-jét úgyis átraktam a desktopba, azon nincs semmi, ami nem veszthető.
GPT-re konvertálás gondolom gparted-ből egyszerű lesz.Hasznos leírások, bár elsőre totál semmit nem fogtam fel az egészből.
Igazából ha nem annyira vagyok odáig a Winx-ért, akkor ellennék én MBR-rel is még egy jó darabig.
-
Szerencsére a win réme nem fenyeget túlzottan, de értem én, amit mondasz. cc 3 éve viszont még az alaplapom is régebbi volt és a disztrók se nagyon támogatták az UEFI-t, ha a mostani helyzetben telepítenék először szűz meghajtóra, már biztosan átálltam volna vagy csak a kíváncsiság vezérelt volna.
Ha amúgy MBR-t használok, de rakok be egy szűz SSD-t, azt használhatom gondolom UEFI-vel függetlenül a többitől. Okozhat ez valami zavart? Elég noob kérdésnek tűnik így elolvasva!
-
Számtalan előnye van az UEFI-nek a legnagyobb a GPT-s particiós tábla.
Igen, csak egy home usernek emiatt értelmetlen GPT-t használni, mert számára soha nem lesz kevés a MBR extended logikai partícióinak száma! Mégis sokakat beugratnak ezek a GPT előnyök, aztán csak szívnak vele, de az előnyös oldalt soha nem ismerik meg. Aki meg expert, az úgyis tudja, mi a jó a rendszere alá.
-
Azért azt eddig próbáltad rejtegetni, hogy rendszeren belül van a letöltő mappád! Harmadik alkalommal pedig nem fogom elmondani, hogy csinálj külön partíciókat/mappát a rendszeren kívüli helyre. Mint a példa mutatja, a hely is elfogy így, viszont jól megnyomoztattad a népeket!
Meg aztán, ha valami van, elúszik, mint a ....
Gyakorlatilag, ha így nézzük, legközelebb célszerű lesz 1 TB helyet javasolnom, ha valaki kérdezi, mennyi helyet adjon a disztrójának.
Tényleg nincs kukád? Mér' nincs?
"Viszont magam sem tudom,hogy a fenébe fogyott el majdnem a 15GB. De hát mégiscsak."
Most már tudod!
-
Én linkeltem, de attól még nem kellett volna minden parancsnak nekiugrani, bár bajt nem okoznak, csak meglepődést, ha mondjuk nincs lock fájl!
ezt írtam amúgy:
Ezt az írást érdemes elmenteni.
Ezt a két terminal parancsot lefuttatva meglepő eredmények jöhetnek ki hely tekintetében!sudo....
...........Ha nem lett több helyed, akkor nincs még túl a rendszer sok kernel és egyéb frissítésen. Ne aggódj, nem lesz semmi gubanc.
Kuka nincs tele véletlenül? Megnézhetnéd ezzel a Baobab nevű lemezhasználat elemzővel, elég jól látható, hol foglal valami sok helyet! -
Az érdekes! Kíváncsi voltál? Az írást elmentésre javasoltam, most elég lett volna az a 3 parancs is. Ilyen esetekben célirányosan kell csinálni a dolgokat, ha elkalandozol kíváncsiságból, úgy jársz, mint én már sok esetben!
sudo killall dpkg
Ez a parancs leállít minden dpkg folyamatot!
Ez a lock nekem nem tartalmaz adatot, valamikor olvastam, hogy okozott gondot, de nem ugrik be, mi volt az.
-
Mennyi lett a hely a clean parancsok lefuttatása után?
akármi más is történjen,megmaradjon a letöltött cucc. (képek,ilyesmik)
Ezért írtam, hogy a letöltéseket külön mappába/partícióra gyűjtsd, ne a disztró home-jába. Nekem van egy
/Data
meg egy/Torrentek
Linux isoknak partícióm auto csatolással, minden ezekre van beállítva.Viszont magam sem tudom,hogy a fenébe fogyott el majdnem a 15GB.
Az ubuntu.hu fórumban olvastam, hogy a logok több gigára nőttek folyamatosan, bármi elképzelhető.
Az a baj,hogy a megmenteni óhajtott 40GB-nyi letöltést nem tudom most sehova menteni
Végszükség esetén a felhő se rossz megoldás, a Mega 50 GB free helyet ad, a google is 15 GB-ot accountonként!
-
Csomagok takarítása - törött csomag, telepítési hibák, hibaüzenetek, stb. esetén (hasznos parancsok)
Ezt az írást érdemes elmenteni. Ezt a két terminal parancsot lefuttatva meglepő eredmények jöhetnek ki hely tekintetében!
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get cleanA clean és autoclean közül valamelyik erősebb, de nem ugrik most be pontosan, futtasd le mind3at, abból baj nem lehet. De olvasd el az írásban a magyarázatot, hogy mit fogsz csinálni!
Amúgy a swap helyét simán hozzácsatolhatod, persze más rendszer alól, akár live is lehet! Ha kell, csinálhatsz az sda5-ből swapot vagy akár swapfájlt is, úgyis ez lesz már az alapértelmezett az új Ubuntu alapúaknál, Ubuntuknál biztosan.
/home
nélkül is lehet élni, én soha nem használom, annyi programot már nem telepíthetsz, hogy a tisztítás után se legyen elég helyed! A letöltések mappából gondolom átrakod a tároló partíciódra a dolgokat mindig. Számtalan disztróm elvolt bőven a 15 GB hellyel. -
válasz
fradi81 #7162 üzenetére
Aha, a winx EFI-ben van akkor. Rakd az sda-ra a GRUB-ot vagy keress rá a kezdő Linuxos topikban King Unique írt ilyen Win inditóba beékelődő GRUB megoldásokról. Sajna sem a winx sem az EFI nem ismerős, sosem használtam egyiket sem, így nem akarok erre tippelni.
Az is lehet, hogy beíródik normálisan a win boot partíciójába, de csak lehet. -
-
válasz
kislaci #7147 üzenetére
Ez bosszantó hiba, de legalább rájöttél.
Ha akarod, módosíthatot a boot sorrendet, persze:
Boot sorrend módosítása
A GRUB testreszabásaAz a két efis valami azt sem tudom mi.
Szerintem az EFI-nek kell külön partíció, azok lehetnek. Amit nem ismersz, azzal ebben az esetben ne foglalkozz.ezt mentsd el magadnak, elég részletes GRUB ismertető:
-
válasz
kislaci #7145 üzenetére
Tehát arra gyanakszom hogy a le nem húzott ext4-es hdd nem tetszhet a win telepitőknek.
Ilyet nem hallotttam még, hogy ez zavarná a Wint, nem tud mit kezdeni az ext4-gyel, de ennyi, attól ő települ, ha van hová. Inkább az szokott lenni, hogy a saját kis boot/rescue partícióját felrakja oda, ahová szeretné.
Mindenesetre egy próbát megér, hogy lehúzol mindent és úgy próbálod. Akkor már nem zavarja semmi és kizárható a hardverhiba is!
Gondold végig, hogy a bios-ban nem állítottál-e el valamit a Linux telepítés idején mondjuk.Valamelyik win nem is települt, valamelyik az első belépésnél kapcsolta ki a gépet.
Kizárt, hogy ez egy másik meghajtó miatt lenne, amit fentebb írtam, csak az lehet. Vagy hardver hiba...
-
válasz
kislaci #7142 üzenetére
Nem egyszerű, amit írsz, most a Windowsok nem működnek vagy a Linux nem települ?
Mivel említettem, hogy húzd le a másik SSD-t, mert a Win belebarmol, ebből sejthetted volna, hogy az elfelejtett HDD-be is bele tud barmolni, de ez a Winnek nem gond, ettől még indulna békésen. Az se értem, hogyan kerülne a a Linux /home-ja a HDD-re? Milyen módszerrel telepítettél?
A legfelső opciót választottad, hogy telepítse a meglévő rendszer mellé? Ja, leesett, már volt Linuxod telepítve. Külön volt a /home?
Csináld úgy, ahogy először írtam, de ha valami nem fog menni, akkor részletezd kicsit, mit csináltál, mert anélkül nehéz rájönni a hiba okára. Ha csak a felét mondod el a szükséges infóknak, akkor csak félmegoldások fognak születni.
-
válasz
syler123 #7140 üzenetére
Igazán nincs mit, főleg, hogy a köszönet nem engem illet!
Ha valamelyikkel működik a dolog, jelezz vissza majd azért! Ha nem úgy működik, azt is jelezd, hátha lesz, aki tudja a megoldást! Mivel az már nem Mint topik téma lesz, a visszajelzést inkább az abszolút kezdő topikba tedd be! Köszi!
-
válasz
syler123 #7138 üzenetére
Szia!
Én megpróbálnám ezt a kifejezetten gyenge gépre készült remastert, Lathronos ft legújabb kiadása!
Ubuntu 14.04.5 OpenBox 32 bit remaster 2017 január
Arra érdemes figyelni, hogy a böngészőben ne adblock-ot használj, hanem ublock origin-t, amúgy is a böngészés az, ahol szűk lesz a keresztmetszet.
Ugyaninnen egy ajánlat: Manjaro 16.11/LXQt 0.11 released
LXLE is esélyes lehet.
-
válasz
kislaci #7130 üzenetére
Hogy kéne telepítenem, hogy grub megmaradjon, mint is működjön, ne csak a win?
Az egyszerű megoldás az, hogy teljesen kiiktatod a régebbi SSD-t, a Win ugyanis belebarmol, ha ezt nem teszed!
Telepíted a Wint, utána kikapcsolod, visszateszed a régi SSD kábeleit, bebootolsz BIOS-ban kiválasztva a Linuxos SSD-t és a futó Linux alatt frissíted a GRUB-ot a sudo update-grub
parancs kiadásával. Így bekerül a választó menübe a másik SSD és a Win is.Ha mindennel megvagy, akkor ellenőrzöd az új SSD-t, hogy minden OK-e vele. [link]
-
válasz
kislaci #7097 üzenetére
Azért van ez a chromiummal, mert a 17.3 alapja a trusty (-update), amiben csak ez a verzió van, amit írsz, a 18.1-ben ill. annak alapjául szolgáló Ubuntu tárolóban meg már a magasabb verziószámú chromium van.
-
Értékelem a segítőkészséged és a kedvességed, igazi linuxos közösségi hozzáállás
Ahogy mondod, ez az igazi Linuxos hozzáállás, én ha másik disztróval kapcsolatos kritikát fogalmazok meg, ugyanúgy reagálnak az adott topik disztrófanjai!
Annyit azért, tisztázzunk, hogy ha te segítséget kérsz, akkor tapasztalhatod a segítőkészséget! Te viszont csak a kritikádat akartad itt megjeleníteni a Mint honlapjával kapcsolatban, ami azért elég nyilvánvalóan nem a topik kompetenciája.
Írj a fejlesztőknek/honlap üzemeltetőknek ha nem tetszik, amit ott látsz.
Csak összevetésként tettem fel pár honlapot, hogy azokban mennyivel nehezebb esetenként az épp aktuális verziót megtalálni. A te olvasatodban gyakorlatilag ezek a Linux disztró honlapok nem ajánlják a saját fejlesztésüket! Szerintem, ha úgyis újságíró vagy, írj az összes weblap üzemeltetőjének!
Itt van például a legelterjedtebb Ubuntu, no itt nézd meg bátran a kezdőlapot, nem hogy nem az öszes DE-s disztró nincs felsorolva, hanem egyetlen darabot sem találsz! A többi honlap esetén is pórul járna az a bizonyos Pistike, mert gyakorlatilag nem találna szinte letölthető Linuxot. Igaz ez a Pistike az, aki azért a warezolt game törését pillanatok alatt megtalálná Win alatt!
Írhatsz az Ubuntu topikba is!
Amúgy én úgy az 5.x-es RedHat-től kezdve meg szoktam találni a disztrókat, most valaki másnak ajánlottam, hogy szedje le az oldalról az XFCE-s Mintet és nem találta, mivel jó mélyen el van rejtve.
Így is kell, nagyon rendes vagy! Mi is megadunk linket, ha valaki abban kér segítséget, hogy mit tegyen fel vagy hol talál meg valamit! A te esetedben nem erről volt szó, gondolom így ,hogy leírtam már te is így látod a saját hozzászólásodat.
Ezzel aztán a te rutinodat és segítőkészségedet elismerve és a Mint honlapját jól leejnyebejnyézve meg is beszéltük ezt a dolgot.
-
Bogarászni kell egy kicsit, hogy megtaláld a letöltések között.
Újságíró vagy és nem találtad egy ennyire egyszerű, átlátható honlapon a letöltendő verziókat? Ezt inkább ne írtad volna, mert ez nem a honlapot mutatja be nekünk így!
Fentiek alapján az alábbi népszerű disztrók címoldalairól semmit nem volnál képes letölteni segítség nélkül?
https://www.ubuntu.com/
https://www.debian.org/
http://www.mageia.org/hu/
https://getfedora.org/
https://www.opensuse.org/
https://manjaro.org/
https://www.archlinux.org/
https://www.centos.org/
http://www.pclinuxos.com/
http://www.slackware.com/Félvak öreg nagypapik simán megtalálják a Mint oldalán, amit le akarnak tölteni.
A jövőre nézve javallom neked, hátha még akarsz valaha letölteni valamit. az alábbi képen általában a felső részen találsz egy Download radiopanelt, arra, ha rákattintasz, már talán te is boldogulsz újságíróként!Ja, és itt van egy olyan is, amit valóban el akarnak adni, mert az eddigi oldalakon ingyenes disztrókról volt szó!
Örülök, ha segíteni tudtam egy újságírónak, bár most esett le, te az írásban lehetsz profi, már csak a másik oldalt kell gyakorolni!
-
&
(#7068) zambozoliOK! Ez nem volt túl világos nekem túlzottan, a pontosabb hw meghatározás néha jól jön.
Porosodik itthon egy Toshiba Satelit gép, de az nem ilyen, nem tudom kipróbálni a beállításokat.
Van valami más a networkmanageren kívül, nem ugrik be a neve, azt nem lenne érdemes kipróbálni, hátha van benne több beállítási opció?Megnéztem a laptopot, ebben nem Intel van.
-
Ne már! Így is, talán feleslegesen számolgattam egy csomót anno, hogy az alignálás rendben legyen!
Az előző állapotnál látszottak is a közbeékelt szürke részek egy-két MB méretben, hogy a következő partíció jó helyen kezdődjön.
Ma már annyira nem érdekel. :-)Egyébként akartam rendberakni a két utolsó sort is, de meglepődve vettem észre, hogy legalulra valahogy ügyesen elsődlegest csináltam anno, így már abból meg a lefoglalatlanból nem tudod variálni!
-
Nem a piszkáláson volt a hangsúly, hanem azon, hogy a Gparted beolvasása alatt ne piszkáld mással! :-)
Én most hétvégén piszkálgattam át vagy 5 disztrót, töröltem, áthelyeztem, összevontam a gparteddel, semmi gáz nincs ezzel, csak a particiókkal kell tisztában lenned, tudod MBR -4 elsődleges, amiből legalább egy legyen extended és azon belül lehet létrehozni azt hiszem 128 logikai particiót.
Emiatt látod, hogy az sda2 után egyből az sda5 jön számozásban, mert a 3, 4 fenn van tartva elsődleges partíciónak.
Ha dolgozol a Gparteddel, mielőtt jóváhagyod a műveletet, látod mi fog kialakulni, ha figyelsz , nem tudod elrontani még te sem!
Ez van most a 9 partíció helyett és jobb oldalt láthatod is, hogy a Lemezek nem tudja beolvasni az extendedben lévő logikai particiókat.
-
Nincs sda2 partíciód, azt nem fogja látni a fájlkezelő. Az az elsődlegesre létrehozott kiterjesztés, amire létrehozhatsz logikai partíciókat. Ott is vannak azok szépen, 5, 6, 7.
A második képen azért látod lefoglalatlannak, mert a Lemezek alkalmazás nem látja az extendedben lévő particiókat, ha előtte a Gparteddel olvastattad be. Ebben az esetben ez normális.Szerintem feleslegesen aggódsz most.
Akkor kell majd aggódnod, ha a gparted kezelése alatt lévő partíciókat piszkálod más alkalmazással, ami azt esetleg hagyja is! Mint látod a Lemezek diszkréten nem mutatja őket, de elképzelhető, hogy a fájlkezelő bele tud nyúlni!
-
Igazad van, ma már home user használatra egész sok desktop Linux DE tökéletesen alkalmas Win7 helyett. A játék az más téma, de ott is nagy a fejlődés, de biztosan nem az AAA gamerek igényeit kell figyelembe venni.
Sajnos az emberekbe bele van plántálva az, hogy a Linux az valami parancssoros rettenet, még a mai napig is így van.
Akit rá tudtam beszélni, hogy legalább nézze meg, próbálja ki, azok nem is értették, hogy ugyanúgy tudják használni mindenre, mint a megszokott Windowsukat, csak nem lassú, mint a fene.A W10 az sok Linuxost hozott, az tény.
-
Erről az utóbbi esetünkről az jutott eszembe, hogy valami kérdéssorral érdemes lenne felmérni a kérdező experimentalizmusát, mert úgy néz ki az nem ad egzakt értéket, hogy hány éve Linuxozik valaki.
Abból úgy látszik hiába indulok ki, hogy én kb 3 éve telepítettem az első Linuxomat és nulla informatikai tanulmány volt a hátam mögött, PC-t is először felnőttkoromban láttam.Nem tudtok ilyen tesztről vagy kérdéssorról? Nem láttatok valamelyik oldalon valami ilyesmit?
(#7047) King Unique
Windows felhasználóknál nem is árt ilyen egyértelműen figyelmeztetni a veszélyre!
No, de mivel egyre többen települnek át Winről......
-
Igazán nincs mit! Azért nagyon figyel és ha valami nem OK, azt pontosan jegyezd meg, hogy le tudd írni! Simán feog menni egyébként, de inkább kérdezz, ha valami nagyon nem jól alakul vagy nagyon nem érted. A particionálás viszonylag bonyolult, ha valaki nem nagyon csinálta még.
-
Az sda1 partíciót csak úgy simán nem fogod tudni csatolni, a /home pedig természetesen tartalmazza azokat a fájlokat, amiket a szokásos mappák tartalmaznak.
A hagyományos számozási séma szerint elsődleges partícióink sda1-től sda3-ig tartanak, majd a kiterjeszett sda4 partíció következik. Az sda4-ben foglat logikai partíciók számozása sda5, sda6, stb. lesz. forrás
Sokan felhasználják mind a 4 elsődlegest és utána már nem tudnak kiterjesztett partíciót létrehozni, beszorítják magukat.
Nem árt, ha ezt tanulmányozod, mielőtt nekiugrasz!
Igazából jelenlegi ismereteiddel azt kéne csinálnod, hogy a sda2-n lévő fájlokat lemented a /home-ból (amik kellenek), azt követően az sda1 sda2 törlésre kerülne és az így felszabaduló helyre telepítenéd a Mint-et. Persze az sda2 nem törölhető, amíg van rajta logikai partíció. Akkor a legjobb, ha az sda1-et törlöd és oda telepíted a Mint-et külön /home nélkül, mert ekkora terület még így is bőven sok lesz!
Ha az sda1-re telepített Mint működik rendesen, akkor az sda2 alatt lévő összes partíciót törlöd és azt követően kialakítod a számodra megfelelő partíciókat. Ha kell, akkor csinálsz swap partíciót.Én Data vagy Torrentek partíciókat szoktam csinálni, úgy osztod meg a maradék helyet, ahogy jól esik egyébként!
Mivel nekem SSD-n van a fő disztró és rengeteg hely van még, csináltam pár 16 gigás partíciót más disztróknak, a Swap és a tároló mappák/particiók HDD-n vannak és úgy csatoltam őket.Kicsit zavarosak a partíciók, sok idő kéne az egészet rendberakni.
Csak akkor kezdj neki a partícionálásnak, ha rá tudsz készülni teljesen és van elég időd. Szerencsére a gparted is úgy dolgozik, hogy először csak megmutatja, milyen partíció kép fog kialakulni, ezt vagy elfogadjuk vagy visszatérünk az eredeti meglévő helyzethez!
(#7034) Normi™
Valóban, a Manjaro is nagyon jó kis pörgős disztró, már régóta fel akarom rakni újra.
-
Csak ugye,kicsit furán lett telepítve anno a xubi,most le kellene gyagyulni,de azon a partíción van a grub... boot jelző áthelyezés nem elég neki?
boot flag itt szerintem nem számít, a Mint telepítéskor átírta a GRUB-ot, így az előtte telepített disztrót le lehet törölni ilyenkor. Azt írod, partíción van a GRUB. Ha ez így van, akkor törlés előtt mindenképp telepítsd a meghajtóra, de inkább mindenképp csináld ezt meg, az a biztos:
terminalba:
sudo grub-install /dev/sda
ha az sda-n van a disztró, márpedig ott vanezzel a paranccsal egyértelműen a Mint beállításaival az sda-ra kerül a GRUB, minden más oprendszert törölni lehet és a GRUB megmarad!
sda2 az külön a Mint /home-ja?
(#7029) Normi™
Anno én vagy 4 tucat disztrót kipróbáltam Mint mellett, akármennyire is bejöttek ezek, mindig egyszer csak azt vettem észre, hogy visszatértem a Mint Cinnamonra. Valami csak van benne, nekem eddig mindig tökéletesen működött. Másik kedvencem a Debian, mert az rendesen megdolgoztatott már párszor, tanulni azon lehet rendesen, ha totál nulla vagy az informatikához és a Linuxhoz. Mint-et csak használni lehet.
Foose szakit is azért győzködtem kicsit erőszakosan, mert láttam, hogy ha másokra hallgat, akkor nem fogja meg a Mint, live-ból megnézve nem tapasztalja a pozitívumait. -
-
-
Örülök, hogy sikerált! Azt azonban furcsállom, hogy miért nem volt fenn nálad ez alapból!?
Mondjuk, ha az adobe-ot telepítetted már, az leszedi:
ubyegon@ubymint18 ~ $ sudo apt install adobe-flashplugin -s
[sudo] ubyegon jelszava:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
A következő további csomagok lesznek telepítve:
adobe-flash-properties-gtk
Javasolt csomagok:
x-ttcidfont-conf ttf-xfree86-nonfree xfs libnspr4-0dAz alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
flashplugin-installer
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
adobe-flash-properties-gtk adobe-flashplugin
0 frissített, 2 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 1 nem frissített.
Remv flashplugin-installer [24.0.0.186ubuntu0.16.04.1]
Inst adobe-flashplugin (1:20161213.1-0ubuntu0.16.04.1 Partner archive:16.04/xenial [amd64])
Inst adobe-flash-properties-gtk (1:20161213.1-0ubuntu0.16.04.1 Partner archive:16.04/xenial [amd64])
Conf adobe-flashplugin (1:20161213.1-0ubuntu0.16.04.1 Partner archive:16.04/xenial [amd64])
Conf adobe-flash-properties-gtk (1:20161213.1-0ubuntu0.16.04.1 Partner archive:16.04/xenial [amd64]) -
Akkor ez a Vivaldi külön nyűgje lesz, próbáld meg az FF23 ft által javasolt snapshot felrakását. Vagy használj másik böngészőt, ilyenkor ennyi marad.
Megnéztem Vivaldin a kutyás videót, nekem jól játssza le, igaz nem adobe flashplayer van fenn, hanem a flashplugin-installer csomag.
-
Szia!
Nézd át ezt az írást, hátha nincs bekapcsolva a flash vagy nem a legfrissebb, bár erre kisebb az esély:How To Get Flash And H.264 To Work In Vivaldi Browser (Ubuntu, Linux Mint)
a frissítéshez, ha az szükséges:
Install Flash Player for Vivaldi
How to install flash player? vivaldiwikiIgazából Mint-hez szerintem a synaptic-ból telepítsd az adobe-flashplugin csomagot vagy terminalból add ki a
sudo apt install adobe-flashplugin
parancsot.
-
Sejtettem és elég szörnyű is.
fel se ismerném a cinmanót, ha nem mondod Viszont ez nálad valami docker megoldás lehetett, most meg már itt a vertikális panel junittyfanoknak! Sleepet gépnél nem használok, csak magamnál, de igen nehezen jövök ki belőle hajnalonta.
(#6991) lev258
Valóban, hiánypótló lenen egy ilyen profilú topik, hiába többen nem akarják. Persze ők nem játszanak, tilingeznek és a programokat is csak cli-seket használnak.
(#6992) Syl
Desktopmutogatós topik már valóban létezik, de tele van wines asztalokkal....
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen egeret válasszak?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest