Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Y

őstag

LOGOUT blog

válasz ubyegon2 #7501 üzenetére

Az ember leginkább saját tapasztalataiból okul, ki tudja, melyik videó igaz, melyik nem. Például a saját csatornámon nem fogok hülyeséget művelni, mert miért is tenném? Inkább okítom, kit érdekel. Szóval a bátorság itt nem erény. Én abban a tudatban ugrok neki mindig mindennek, hogy amit el tudok rontani rendszerből, azt helyre lehet hozni egy másikból. Mint itt is, nem működött a Grub recovery, de manuálisan kitéptem a nem oda illő részeket és voila'.
    A rendszerrel való megáldás meg... Alapvetően komoly, hogy egy konkrétan teljes értékű rendszert, melyet nem is átváltással, hanem Boot-olással indíthatsz be, miért csak Windows alól lehetne telepíteni... ugyanis saját Boot-szekciót hozott létre, mikor felment a Linux is, akkor az első választás 2 lehetőség közül volt; Linux vagy Windows, ha rámentem a Windows-ra, akkor ott volt még egy lehetőség; Remix vagy Windows...

sonar; A Linux, mint rendszer guberálásába csak most kezdtem bele. Azonban hajt a vágy, hogy mihamarabb a lehető legtöbbet megtudjam róla. De hiába keresek rá ezekre a szavakra, akkor sem tudom megmondani, melyiket használom. GPT-Disk vagy MBR-Disk -ezeknek hozza a különbségét a google keresője, de itt mindkettő egy lemez... ne nézz emiatt hülyének, szeretnék okulni, ezért is vallom be az igazam, hogy nem értem a kérdést. A mókolt grub pedig;

#!/bin/sh
    exec tail -n +3 $0
    # This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the
    # menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
    # the 'exec tail' line above.
    insmod part_gpt
    search --file --no-floppy --set=root /remix/system.sfs
    linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE
    initrd /remix/initrd.img
    insmod part_gpt
    linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE
    initrd /remix/initrd.img
    insmod part_gpt
    initrd /remix/initrd.img
    menuentry "RemixOS"{
    insmod part_gpt
    search --file --no-floppy --set=root /remix/system.img linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE initrd /remix/initrd.img
    }

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés