Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Y

őstag

LOGOUT blog (1)

válasz ubyegon2 #7422 üzenetére

Lefordítottam Linux Nyelvre :)

Kilistáztam a partíciókat, melyek;

/dev/sda1 ntfs 104MB Windows 7 (Loader)
    /dev/sda2 ntfs 69519MB (Gondolom ez a Win7 adatállománya)
    /dev/sda5 ext4 10858MB Linux Mint 17.3 Rosa (17.3)
    /dev/sda6 swap 4155MB (???)
    /dev/sda3 ntfs 35391 (Ez maga a Windows nyelven D meghajtó, ezen van a Remix is [16GB])

Ezeket listázta ki a telepítő is, melyet beBootoltam és rámentem telepítésnél az egyéni partíció kiosztásra, melyet az után kínált fel, hogy közölte, ezen a gépen több operációs rendszer is tartózkodik.
    A SWAP formátum előttem ismeretlen, gondolom nektek azért sokat mond. Minden esetre a lényeg, hogy ezek alapján az sda3 partíciót meghagyhatnám, ahhoz nem akarok hozzá érni. A többi mehet a levesbe. Csakhogy, valamiért azt veszem le a telepítő szövegéből, hogy nincs tisztában a Remix létezésével, mivelhogy az említett sda3-at kihozta ~35GB-ra, mint ntfs, de ebből 16GB szét van osztva, leginkább fat32 és ext4-re, már ha abból indulok ki, hogy milyen telepítőfájljai vannak egy Android OS-nek és miket ismer.
    Tehát ezekből arra következtetek, hogy ha meg is hagyom a már sokadjára említett sda3-at, azt be nem Bootolom soha...

Még ha Linux alól lehetőség is van a Win7 törlésére (és van) és a megmaradt sda1 és sda2 átformázására és a partíciók összecsatolására, akkor sem a Linux rendszert szeretném megtartani. Az ok pedig az, hogy az Ubuntu (elméletileg) mindent tud, amit a Linux, azonban a Linux tele van olyan hibákkal, amikkel nem tudom használni (pl a wacom az első felfüggesztésig él, utána meg ha resetelek). Aztán az Ubuntunak van saját markete (tudom, hogy a Linuxnak is van), mely azért jobban felszerelt kicsit (legalábbis találtam már olyan (pl grafikai) programokat, melyeket a Linux Szoftverkezelőbe nem és még terminálból sem lehetett telepíteni.

De hogy miért is írok...

Mert Bootolhatóra szeretném tenni sda3-at és nem tudom, lehetséges-e, és ha igen, hogyan vágjak bele...

• lev258

veterán

válasz ubyegon2 #7422 üzenetére

Engem jobban zavar, hogy egy partíción van két rendszer. Vagy netán wubi lenne az egyenletben?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés