Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3251) hfeca


hfeca
csendes tag

Sziasztok!
A segítségeteket kérném, kicsit hosszú lesz leírni...
Linux Mint 17-et (sys1 - sata lemez) és Windows 7-et (sys2 - sata lemez) használok két darab adattárolásra használt vinyóval (dat1 és dat2 - sata lemezek). Az eddigi alaplapom - Gigabyte GA G31M Es2C - sajnos megadta magát, ezért elővettem a jó öreg ASUS M2N SLI-t - és itt jött a gubanc.
A "Gigán" beállítottam az fstab file-t, a következőképpen - D2:sys2, D3:dat1, D4:dat2 (a linux a sys1-et "gyárilag" kezeli). Most, az ASUS-on ahány bekapcsolás, annyiféle kiosztás, mintha nem is törődne az fstab file tartalmával, vagyis D2:dat1, D3:sys2, D4:dat2, de ez csak egy a sok közül, össze-vissza variálja. Próbáltam, hogy az fstab-ban #-el megjegyzésbe tettem a sorokat, majd átírtam, ahogy a Linux beállította. Egyszer úgy működött, aztán megint cserélgette. (A Windows el sem indul, de az most nem érdekes)
Mit csináljak? Van valakinek tippje, vagy telepítsem újra az egész jól "bejáratott" Mint-et (és természetesen a Win7-et is)? :F :R :F

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.