Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Mostanában túl gyakran mennek félre a dolgok, csak úgy maguktól :-(

Én nem akarok sokat, csak amit a lassan 30, mínusz az utolsó pár év alatt megszoktam: egy működő rendszert. És nem hiszem, hogy 2026-ban sokkal melósabb beállítgatni mindent, mint mondjuk '97-ben volt... Inkább az van, hogy nem is lehet beállítgatni.

Szóval a lényeg az, hogy nem akarok egy 30 éve fejlesztett rendszer használhatóvá tételére semennyi időt sem fordítani, mert ha nem működik úgy, hogy feltelepítem, és működik (régebben így mentek a dolgok: talán egy kicsit melósabb volt összerakni egy desktop rendszert, de ha rászánt az ember pár órát, akkor atom stabil volt - ezért szerettem) , sőt, rendszeresen új baromságokkal lep meg, akkor egyszerűen nem éri meg két naponta fél napig a hibák megoldását keresni, amíg nem jön valami újabb hiba, mert akkor már inkább Windows, az tulajdonképpen ehhez képest egy stabilan műkdő valami már rég - csak nem szeretem ;-)

A tesztre vett kis AMD-s gépemmel is csak szívok, egy hét után elővettem: egyszerűen nem linux kompatibilis. De mondhatom úgy is, hogy a linux-nak komoly gondjai lettek a grafikus driverekkel... Windows - tökéletes, linuxot meg telepíteni sem sikerül rá (pedig telepítettem már a linuxos szerverünkről tftp-vel bootolva, soros konzolon keresztül veterán DEC RISC gépre is linuxot, szóval azért el szoktam boldogulni az ilyesmivel ;-)

Új hozzászólás Aktív témák