- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Digitális Állampolgárság Program
- Durrogtass
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz lionhearted #24347 üzenetére
-
totron
addikt
válasz fatpingvin #24345 üzenetére
i5 2520M, de 520M is okés, ha kulturált a hűtés (30% difi).
-
totron
addikt
válasz urandom0 #24328 üzenetére
Emmá' túl explicit, nem is értem hogy adatott ilyen neked. Rendre nem sikerülnek nálam a frissítések, több Win verzióval sem, több gépen sem, ámbátor leszarom, illetve idegesít is, e 2 határán dance-elek. Ilyenkor a recovery partíciót kellene megnövelni vagy hogy is van? Mondjuk azt követően is ugyanez a jelenség.
-
totron
addikt
Tudtok említeni olyan célt ami felfrissíti a linux felé való, hajdani lelkesedést? Tudom, papíron elég nagy merítés van belőlük ahhoz, hogy élethosszig kitartson, de java részük érdektelen-közelinek hat ma már.
(#23945) Frawly, ezt az iterációs Windows fikázást személyes konkrétumokkal is alátámasztod? Mi látszott a 7-nél? Mitől olyan rossz a 10, meg a 11 ma?
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Apollyon #23940 üzenetére
Hát igen, Amerika az odébb van, a mink fajták meg emitt, hiába az usánkai filmeken való szocializálódás, azért az ott egy más világ. Tekintve hogy mi mi vagyunk és az eredeti mű is - onnan nézve - egy keleti blokkban született, indokolt lenne retró módban, itt, keletiesen vászonra vinni. Értem, nincs piac-nincs pénz rá, csak hogy ha már a nézhetőséggel vegyes eredetiség-hűségről gondolkodunk talán ilyesmi megoldása lehetne a dolognak. Az is lehet, hogy már mi is jogtalan élvezők akarunk lenni, lehet, hogy csak orosz földön, orosz pénzből lenne kivitelezhető az adaptáció és mi is csak félre akarjuk érteni saját szájíz szerint. Hogy tetszik valami egybeesés is lehet, nem biztos, hogy a költő is arra gondolt.
-
totron
addikt
Azt ugye tudod, hogy egy 9 eves linux kernel is jobban fut a korabeli gepeken, mint a mostani frissek.
Tudom hát, tapasztaltam eleget.Linuxon nem csak X van, ha ennyi a problema Waylandal is lehet probalkozni.
Az méglomhább. A többségi felhasználásban eltűntek ezek a nyűgök mára nyilván, kivéve ha valaki a minimalizálásra gyúr/izgul. Ódon vasakra, sovány célhardverekre kell ettől függetlenül jól reszelt, minimál megoldás.
Felraksz valami elmaradott linuxot es jobban fog menni mint a windows.
Ez nem is volt vita tárgya.
Linuxon sok minden valtozik ennyi ev alatt, Windowson meg szinte csak a Major verziokon.
Jelen kontextusban mit bizonyítunk ezzel?(#23858) urandom0, mert a Vista miatt a tulajdonosuk már kénytelen volt új gépet venni.
Tagadhatatlanul profin megágyaztak a 7-nek. Nálam az a hullám volt fókuszban, amelyik picit később váltott, de jól ismerem az Aero-mentes élményt is.
a többi villámgyors.
Eszembe fog jutni az évtizedek óta pofátlanul lassú wm. KDE is tud felhasználói alacsonyélményt okozni, nem kerül ezekre a gépekre DE, vagy ha néha mégis, hát csak mutatóba.
minimális lassulást okoz a Linuxokon, ellenben a Windows folyamatos HDD darálása sokkal zavaróbb jelenség.
Trú, but csak Win10 ellenében. Ami engem illet mindig érzem a lagot, értelemszerűen főként közvetlen Win-használat után, de igazából menet közben, hosszú távon is. Lehet vele élni, de azért csak reszponzívabb a használat Win alatt, keletkezik egy kontraszt, ha rebootolsz/átülsz, ezt ne vitassuk el.
CentOS
Igen, a Fedora és vadhajtásainak kedvenc megoldása, engem nem tudtak megnyerni. Ezt most mondod, én évekkel ezelőtt tettem félre egy jövőbeni kiforrás reményében eleve lomhaságra is rálicitáló pluszlassúság és az említett bugok miatt, de ne legyünk telhetetlenek, talán mégegyszer ugyanennyi várakozás és mozdul valamit az ügy (letojom igazából, wm rulz).
Dolgoztam PC szervizesként
Vagyúgy.(#23859) fatpingvin, ez csak ilyen "így alakult" dolog hogy desktopon a kliens és a szerver ugyanaz a vas.
Na ja. Ehhez képest jól megcsontosodott, el nem ítélhetően(?). Jó sokára nyúltak hozzá/kerítettek mellé versenytársat.(#23862) ubyegon2, szabadpiacon mindig az alja bugyog fel először. Kereskedés = stressz. Illetve az alku opcióját gondolta nem hagyja ki. Meg kell ismételni az eredeti árat. Vagy hagyni a fenébe, ha nem szimpi a kurta tőmondatokat is leköröző minimalizmus (amit megértek). Valamiféle emberbe ágyazott gépi kód az ilyen.
-
totron
addikt
válasz urandom0 #23855 üzenetére
De bizony hogy igen. Fair vagy sem. Effektíve a sebesség, ill. annak hiánya volt az indítótéma. Hogy melyik korszakból jön a megoldás, az másodlagos - de értelek (ne feledd, hogy gépi, ill. zsetonkorlátos történetekről beszélünk). Meg minden korban tartotta magát a rigmus, hogy a linux jobb, nem egyszer az ellenoldal hibáit eltúlozva, ami egy igen infantilis módszer. ...Súlyozás és az attribútumok/képességek tárgyalása nélkül (egyedül a korszakhelyes szembeállítás része stimmelt). Ez árnyaltabb ennél, csak az árnyalt verziót nehezebb kompakt és fals slágerérvként odavetni. A Win10 állatmód terheli a háttértári kommunikációs csatornát, mindentől függetlenül is, és igen, ezzel egyben igazzá lett mostanra/most, hogy jobb választás lehet egy linux. Vele szemben. Egyébként jellemzően mindig is lomhább egy linuxi kijelzés már eleve az X szervert meg- és bejárt út miatt is, hiába lokális a kimenet. BSD-knél ez mégügyetlenebb.
-
totron
addikt
Ki kell írnom magamból, mert bennem van ez a szar.
Oprendszeri étvágyat nem virtuálisan határozunk meg, hanem adott vason és környezetben futtatva.
Egy Win7 fürgébb használatot biztosít, mint egy Debian - ténykérdés.
Az, hogy egy/a mai teljesítmény lehetővé teszi különféle szoftverek és azok környezeteik erőforrásigénybeni eltéréseinek elfedését nem jelenti azt, hogy nem léteznek ezek az eltérések vagy hogy ezek az étvágyi sorrendek tetszőlegesen csereberélhetők lennének. A felületesség/birkaösztön/fórumfelület persze sokmindent elbír.
Időnként szervizelek rászorulóknak és őskövületek vannak használatban - ott kijön minden. És nem, nem a szájbatekert és végletekig elcsépelt Cinnamon mantrája fog hatni, nem, hanem pont az fogja a legtöbbet zabálni.Kockalenyomata ez az analóg analfabétizmusnak. Azt hiszed el amit csak akarsz, olyan tévútra mész amit a legkényelmesebb átvenni. Sosem próbálja ki úgy igazából, mert van erőforrás az eltévelyedésre. Fogyasztóiságban, fennkölt számítógép-használatban ugyanaz a képlet dominál. Lenne az ilyennek konyhakertje szoros (kizárólagos) összefüggésben az élelmezésével, kíváncsi vagyok ott is a szarul mintavételezett okosságok tartanák-e magukat vagy rá lenne kényszerítve a valóságra. Megértené és helyén kezelné a folyamatokat, sorrendeket, erőforrás-igényeket (vetésforgó betartása pl.) különben nincs termés, ellenben éhkopp de. Na de mivel az elvek az első üres gyomorig tartanak, az meg pont tele, a hülyeség bősége és lehetősége is kitart makacsul a digitalitásban. Apokalipszist mindegyik ilyenbe, kivéve ha kiváltja egy lelkesen és nagy alapossággal megejtett assembly-záróvizsgával a rettentő magabiztosságát.
-
totron
addikt
Faszom a nem múló hülyeségbe. Miért erősebb a birkaösztön a valóságnál? Miért akkora és mért oly mélyen vésett az okosság?
-
totron
addikt
válasz lionhearted #22821 üzenetére
Mindent lehet mindenhol, kérdés, hogy hány lépésből, hánymindent kell vissszabontani, saját szájízre alakítani és hogy van-e közben széllel szemben pisálós/ezt nagyon nem nekem találták ki érzésed vagy nincs. Ezen felül a készreszereltség nem ösztönöz, az eleve userconfig elgondoláson alapuló disztrónál meg automatikusan te állítod amit szeretnél. Fentebb sem értem, ha valaki linuxra adta a fejét miért a Gnome2-t sírja vissza, amikor annyi lehetőség van még DE-k/wm-ek szintjén, azokon belül is számos elrendezés és téma. Amíg segg alá van rakva komplette minden, addig nincs gondolati átfordulás és az irreális vagy jogos, de nehézkesen javuló igények vannak játékban, így meg felesleges linuxon várni a valhallát.
-
totron
addikt
válasz Di Natale #22819 üzenetére
Jó kérdés. Tulajdonképpen könnyű dolgod van, olyan, mintha az angol nyelv mélyebb bugyrai érdekelnének: egészen sokmindenhol ott van. A fedorás, itteni topikban írta egyszer egy gyerek, hogy mindegy honnan jön az információ - ezt helytállónak érzem. A fedorásban, mikor a főtengelyeket tekintve a debian felé van becsípődésem és mégsem volt haszontalan a kitekintés. Az egyik tanács tehát az, hogy lőj mellé/légy nyitott. Még a megtalált vagy megtaláltnak hitt utad művelése mellett is érdemes energiákat fordítani más irányokba időnként: könnyen lehet, hogy régóta kérdőjeles tételekre, esetleg még meg sem fogalmazott kérdésekre jönnek szembe válaszok.
A számos, napi, apró-cseprő megoldandókon túl találj egy hosszabban, mélyebben kutatható célt: specializált terület, megoldandó feladat, szolgáltatás, fejlesztés, bármi, amihez eszköz lehet. Mert a linux önmagában csak eszköz (még ha sokszor "csak" saját magához is).
Ezek látszólag egymásnak ellentmondó pontok, de szükségesek. A platform meg egyéni preferenciák mentén választódik. Én pl. nem birom elviselni a facebookos csoportok helyesírást mellőző kultúráját, de abba a hülyegyereki elitizmusba is képes vagyok a mai napig beleborzongani, ami anno a hup.hu-t jellemezte, miszerint is 5 ismerősi ajánlás kellett a fórumba való regisztráció lehetőségéhez. Ez nem is az abszolút belterjesség volt maga, hanem konkrétan egy feketelyuk-generátor.
Aki ma kezdi, a fb-on túl a discordon köthet ki, az én kezem még az IRC-kliens megnyitására áll rá. Egyik hely sem tuti és mindegyik az: saját szűrőiden keresztül kell igazságot tenned ebben a kérdéskörben.Honi és nemzetközi fórumok amiknek neki lehet esni, de az egyéni kis blogok is rejthetnek csemegéket.
A RTFM-faktor még, ami fontos, ugyanis nem lehet és nincs is értelme fullpasszívan végigmenetelni a tanulást. Vagyis kérdezned kell, merj kérdezni. Ha nem tartozol azok közé, akik szentül hiszik, hogy 2 szóból elsajátíthatók komplett tudások vagy nem mindig mástól várod a készválaszt, akkor már nyert ügyed van, az RTFM nekik szól ugyanis. Ugyanakkkkor alapvetésnek tűnő felvetésekből is kerekedhetnek igen izgalmaa és előremutató fórumzások. Fókuszálj és mellette ne, légy önálló és mégse teljesen.
-
totron
addikt
válasz cappa72 #22812 üzenetére
Ne várd, hype-ja van csak, nem használhatósága. Pontosabban az agyrohasztó bugok száma mindig valahogy több, mint a készreszereltségi koncepciózusságból/hírnévből fakadó jósági fucktor. Inkább mélyedj bele 2 árnyalattal jobban az egész linux univerzoomba és egy konfigurálhatóbb disztró/filozófia fonalát vedd fel, azt követően jobban, már egy észszerű mértékben a kezedben lesz az irányítás és hidd el, összességében a nyűg is kevesebb lesz úgy, a sikerélmény viszont több.
(#22811) Sweet Lou 6, no jó, de a builtin addonok ha eleve bejönnek, akkor nem is hatnak bloatként, nem? A firefox meg hiába támogat gyorsítást, ha pont annyival vagy még jobban is vastagon fos videó fronton - egy Chrome-hoz képest. Nekem sem tetszik, hogy így van, de így van.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Apollyon #20563 üzenetére
Tudva, hogy a sikerráta a nullához közel, az ember kínjában már nekiugrik a szituáció megoldásának, a napi hatástalanságon felüli svunggal. Hogy majd az eredményre visz, persze nem visz. A mindennapokban építő az, hogy szétcseszi az egészet? Hogy mindenki minden gondolatát megtalálja és kihozza belőle a saját rögeszméit? Egyetértünk, nem építő, az egész szitu nem az. Megírhatnád viszont a megoldást. Szerettem volna használni a topikot, nem lehet. Biztos vagyok benne, hogy mások is vannak ugyanígy, csak inkább automatikusan elpályáztak, ahogyan én is évekig, minden egyes benézéskor ugyanaz ment. A struccpolitikában, megbeszélés nélküli kirekesztésben, tiltásban soha nem hittem; egyébként is elviszi, de méginkább szétzilálja a többit, lefojtja, még ha hozzám nem is jut el a betűje (gondolatnak nem nevezném). A tüneti kezelés leginfantilisebb módja amit ajánlasz. Nem igaz az sem, hogy nem lehet ezzel mit kezdeni, lehet, csak tartva van a kisállat, közösségileg. Amit mondjuk egy kicsit sem épít, de hát az autoriter motívumok nélkül mivé is lennénk. Azt sem gondolom, hogy bármilyen szinten sajnálni kellene emberünket: tudatos(!) antiszociális viselkedés + zéró kompromisszum. Ez a vezetés filozófiájáról is mesél, nem keveset.
[ Szerkesztve ]
-
-
totron
addikt
válasz inf3rno #20557 üzenetére
Hm. Nagy kérdőjel, ki lehet az a valaki (irónia). Vártam még ezt a gyomlálás-dolgot. Mert rendben, szűnjön meg az elfajzott rész - bár ennél jobban semmi nem szavatolja azt, hogy ugyanazon a folyó ugyanazon pontján találja magát a topik újból és újból, ami ugye egyvalakinek nagggyon jóó - de még engem is úgy állít be, mintha valami moderátorhoz szaladgáló típus lennék. Ami nem vagyok, most sem voltam, csak a tisztánlátás végett, jelezném mindenki felé. Tűnjön el akkor a szál minden egyes eleme. Gratulálok az egészhez, elkeserítő.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
-
totron
addikt
Azon gondolkodom, hogy cecelegyekről szóló dokfilmet az mplayer libcacája elviszi vagy ahhoz külön libcece kell?
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #20399 üzenetére
Ja. Akkor is keresztbeértelmezi a megpendített szálakat, aztán én vagyok a hülye. Ettől függetlenül lehetek az, de ne ilyen elbaszottság miatt.
Általánosan - mert nem kizárólag a gentóra értettem - minimál disztrókon fürgébb egy izmosabb DE, ha tetszik, ha nem. De ez a rohadt buzi mindig okosabb, ha kell, ha nem. És ja, only wm-hez képest egy csomó minden bekapcsolódik, IGEN. Ez a tény nem üti a fenti állítást. A képest itt kövérebb-lomhább disztrókhoz képest volt. Hogy mai gépeken ez mennyire jön ki vagy nem jön ki, az megint egy más dolog. Ja mert hogy a hardverkörnyezetet sem kell belevenni, ugorjunk rögtön inkább az itt valaki hazudik! vagy a másik nem érti stációra. Ezzel szemben fentebb pont a régebbi gépekről magyaráz, de ha más kontextusba kerül ésvagy más szájából jön ugyanaz, az már tévút persze.
Elmagyarázza ezredszerre is ugyanazt - kinek, minek, miért - ettől is én leszek az értetlen. Hiába jeleztem régebben már, hogy oké, megvan, ugorjunk. Vannak ilyen múzsái, hogy minimalizmus, meg szemlélet, meg hardverre passzintott fordítás, de azért élnek ennyire ezek az elemek a költészetében, mert a gyakorlat viszont meg lófasz. Ha használná, elveszne a varázs és nem pofázna ennyit róluk. Mégha nincs más életcélja sem előnyös ezt, így művelni, éveken át. Külön érett, hogy a másik lenyomásával tudós ő (legyen amúgy, nem ez a része fáj, csak ne ilyen eszelős hülyegyerek módon). Öregek otthonában szokik ilyen lenni, hogy ugyanaz a nóta van 24h-ban. Kurvára unom.Megmondja, hogy én mit mondtam, érted. Nem ám, hogy totron: nagyon nem stimmel itt valami, félreértés lehetett? Egyeztessünk. Nem, ő tudja. Ez a baj, az ilyen, nem az, hogy foglalkozik a témával vagy pötyög. A szarjaihoz meg egyáltalán semmi kedvet nem csinál (ezen is külön be van sértődve, ha valaki őt nem olvassa már - ami ugye rohadt meglepő).
-
totron
addikt
válasz Apollyon #20397 üzenetére
Persze utólag semminek tűnik amivel felkúrta az agyam és talán feleslegesen alakult összezörrenés, talán nem. Fontos elem lenne az önmegkérdőjelezés - nem azért, hogy nekem legyen igazam - hanem egy használható vitakultúra alapköve, plusz gesztus a másik felé, hogy a pillanat törtrésze alatt végigfuttassa, hogy biztos jól értette-e a másikat. Mert így félrecsúszások vannak. Aztán váltig állítja, kőbe vésve, mellé a grafománság. Na ezt így ne.
-
totron
addikt
Arról nem is beszélve, hogy akármikor átkapcsolhatsz (szerinted) egy másik mellett elbeszélős üzemmódba, úgy alakítva a környezeti-képzelt változókat makacsul, ahogy neked tetszik. Ez nagyon komoly gond. Meg fogod indokolni, hogy nemis, meg minden szupi így, ahogy most csinálod, de nagyon nem. Beteg vagy. Ha tetszik, ha nem. Nem szitokszóként írom, de rohadt lehangoló ahogy tolod. Ne nézz tükörbe soha. Barom.
Többiknek: nem a linux tematikáról van szó, nem is a mostról, hanem arról a kikopni természetesen nem akaró, végletekig elbaszott módszertanról, ami ő maga, arról a vitakultúráról és önkritikai hiányról.
Befejeztem, hagyom. -
totron
addikt
válasz Frawly #20389 üzenetére
Az is az, igen. Oké, akkor már rég telepítettem. Imádok segget csinálni a számból, lezárásként elolvaslak - gondolom én - aztán mégjobban lefárasztasz. Faszért nem érted meg, hogy semmilyen gagyi megegyezés vagy szinoníma nem kell, az kell, hogy telepítés legyen. Hülyeségeddel beszennyezed már a Csodálatos Élményt, komolyan. De hogy teljes legyen a mindentlátás, minimából feltelepítem a napokban is, újként. Kíváncsi leszek mik dobódtak.
Néha, 1-1 mondatba belemartam szümtüimmel ami az írásaidat illeti. Nincs arra stage, hogy mennyire energiarabló, beteg ember vagy, sajnos. Lehet sértődni, visszamenőleg ma nem tudom min, de nem is érdekel, lehet ezen is, értsd meg és raktározd is el és főként fogadd el, hogy teher vagy a közösség számára ebben a formátumodban. Óbégatni-védeni lehet ezt az ámokfutásosdit az idők végezetéig, de én a korlátlanra kidagasztott bölcsességem szent segedelmével inkább az úgynevezett változtatást javasolnám. Még csak ki sem kellene fordulnod önmagadból, elég lenne csak magadra húzni a Frawly-nyirbáló scriptet alkotás közben, picit átstruktúrálni a terjedelembe oltott nagygondolatot.
Az a baj, hogy a tengernyi karakterszámmal párosul egy olyan mérhetetlen pofátlanságban végződő öncélúság, amit egyszerűen nem terhelhetsz másokra. Nem tematikájában, hanem kényszerű ismétléseiben, szenvedős-nyúlós kivitelezésében, ami nagyon odaver energetikailag, de még a témától is elmegy a kedv.
Te kiadsz ezzel valamit, ami valamit egyben belénk is raknád - ez így nem szerencsés. Tudom értelmezni 2 mondat felett is amit akarok, ha csak nem vagyok bebaszva, de az nem gyakori - téged nem akarlak. Fontold ezt át, rágd ezt szét, végül ne változzon semmi, lefutottuk ugyanazt a kört megint.Mivel a bölcsesség csak nem bírja ki bugyogás nélkül. így nem állhatom meg, hogy: a jó tanár felkelti a hallgatósága érdeklődését. Illetve hát eleve hallgatóságot kovácsol a párbites lelkekből, akiket elér. Na ezen a tudományon keresztül juthatsz el más emberekhez! A jelenlegi nem jó, ezt tudatosítsd. Most megint jön, hogy dehát a tömbösítés azt a célt szolgálja, hogy meglegyen minden egyhelyen. A nagy lófaszt. Azt szolgálja, hogy szánalom tárgya leszel és a fórum legalulolvasottabb tagja. Ha ezt akarod, folytasd.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz Frawly #20382 üzenetére
Konkrét szekundumokat hozzál ide nekem. Lassan ingyenenergiát árulsz már. Fantáziálsz itt a Nagy Rendszerről, magadnak és persze nekünk is, ez ízes-mázas-kellemes, de használd is már, könyörgöm, kezdd el használni.
Utós irat: ezt a hozzászólást direkt gyorsan írtam, hogy ne értsd.
-
totron
addikt
válasz totron #20361 üzenetére
Évtizedben mérhető, mint: évtized alatt mérhető. 10 év alatt összejönne mondjuk 30 perc megspórolt csillagidő a programindítási és egyéb, fürgeségi tényezőkkel felruházható működések terén felhasználás közben. Tudjuk be a gentózást inkább elmepallérozásnak und tapasztalatszerzésnek mi még jól jöhet valamikor, valahol. Hiszem, hogy a kóros eltévelyedés-elveszés ellen nem árt szem elől nem téveszteni és vallani a laikus/mókolásból kiégett álláspontot: tökmindegy mit használsz, mindegyik - itt OS - ellátja a feladatát. Ha ez nincs meg ellenpontként, a disztrózamatok is elvesznek. Ha valaki írna könyvet erről a topikról, tutira azt a címet kapná az iromány, hogy KölökGentó és Disztrózamat.
-
totron
addikt
válasz Frawly #20358 üzenetére
Tehát eretnekség. Nincs így egyébként, mert ugyanaz a DE - legyen az akár erőforrást két pofára zabáló - máshogy veszi ki magát egy minima rendszeren és máshogy egy átlagos-normálos esetén. Fürgébb az optimalizálton. Nem vagy ugyanott.
Időre ne hivatkozz. 5 gentó felmegy, mire megírsz 1 hozzászólást, körben pörögsz ezzel az igénnyel. Álmodsz valamiről, benne vagy, azt hiszed, de távolabb nem is lehetnél tőle.
A flagekben sem érdemes elveszni, az a szintű szőrözés, amiről te írsz, nem indokolt, még 2 magos gépek esetében sem. A ember nem mindig racionális ez ügyben, főleg, ha van múltja. Én is van, hogy kényszeresen kilövök processzeket, holott jelentéktelenek minden téren, de zavar, hogy ott oszcillálnak a tudatomban, pörgetik körbe a ciklusaikat a memmóriában, statisztikai hibahatár alá eső CPU-terheléssel. A sokórás fordítás esetében meg talán évtizedben mérhető az az összeadott felhasználói időelőny, amit a flageléssel kifaragsz magadnak az elején.Miért ne tudnád, milyen driverek kellenek? Annál a résznél meg, hogy újrafordítás, mert kimaradt ez a modul, amaz a flag - na ezen a ponton nagyon rá lehet ismerni Frawly-ra. Úgyhogy ahogy te csinálod - alapul véve a kommentjeid kényszerességeit is, bocs - úgy tényleg nincs az az idő, ami létezne a gentó műfajra. Még akkor sem, ha alapból persze minden úgy van, ahogy írod, de valahogy a kezed ügyében kényszeressé válik, válna a cselekménysor. Na de ha így is van és kerülöd emiatt, akkor meg minek emlegetni. Már-már összetévesztjük a saját titkos vágyainkkal, annyira beépül a sok ismételgetés miatt.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz Frawly #20319 üzenetére
Elképzelem, ahogy helyzet van és a szex elkezdése előtt inkább lenyomod verbalitásban ezt a fentit. Vagyis te hiszed, hogy előtt, mert végül helyett lesz belőle. Mégha mégoly jó is a linu.gzról beszélgetni, nálad felvillog vadul a sok a duma fény. Na persze ezt értsd jól, nem a szót akarom beléd fojtani - tudnám? - csak a viccfaktorra próbáltam ráirányítani a fókuszfényt 1200s Ladából kioperált reflektorral.
-
totron
addikt
Így is mondhatjuk, hogy több türelme van, igazából rutin. Tanulás közben rá van kényszerítve, hogy az eredőt, sokfejlesztő sok önös/elbaszott munkája miatt nem egyszer rendhagyó eredőt lássa. Másfajta frusztráció ez, mint az átlag Winhasználóé, akit az érthetetlennek minősített hibaüzenetek boldogítanak. Linuxos tapasztalattal mindenképp előrébb vagy, fajlagosan is. Ha munkádba is vág valamelyik disztró, ott mélyülhetsz el benne igazán, élesben. Otthon töredékét sem fedi fel. Imádkozz, hogy ne nőj ki belőle vagy ne sokallj be. Szép fázis ez, mikor újabb és újabb bugyrokrégiókat büfiz fel a tanulás útja.
-
totron
addikt
válasz Frawly #20277 üzenetére
A bevett hülyeséget van értelme reformálni, *cianid adagolása csomósodásgátlóként nem jó. Nem a bulváros hangzatossága miatt említem, hanem mert tényleg felesleges. Villával össze töröd, ha csomósodna és kész. Ezeréves bányasó esetén tud csak kőkeménységű nagykavics képződni. A mai sók már nem itt tartanak, kifinomultság van, de cianidossal még mindig találkozni. Inkább gond a konyha párás levegőjében való esetleges bosszantó összeállás, amitől nehezebben kezelhető, környezetéhez képest erősen endoterm a cucc. Az aprószemű jódozottat kávéskanállal kell megközelíteni és kiszórni.
Az osztva8-cal, majd meg is szorozva ugyanannyivalnak pont annyi az értelme, mint bármi másnak a fogyasztóiságban: +1 út, ami okot és alapot nyújt arra, hogy pluszpénzt húzzanak ki belőled.
Az MX nem minimál annyira, hogy a KDE erőforrásigénye kontrasztosan belerondítana a fürgeségébe. Az MX nem is ezzel hirdeti magát, hanem a sajátcucos kérdés még mindig nyitott. Egy Antix-Puppy esetén már más lenne a helyzet.
Szerkimerki.: de mivel egy indexhu vagy facebookdotkom erőforrásigényét így is úgy is ki kell csengetni, így ezeken a pár biteken való, ízes játékok tulajdonképpen lényegtelenek is.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Rimuru #20248 üzenetére
De ha van egy jó nő, én azt újra (meg)húzom, mert miért ne? Nincs itt kérdés!
Ha nem kell, hát nem kell, de újverziókban akadhatnak újdonságok, amiket az idők során beállított, megszokott belemerültségek/beállítások elfednek. Nem biztos, hogy ezek az újdonságok/alapállások nem jobbak, mint a megszokott felállás. Én mindig élek ezzel a gyanúperrel. Gondolj csak bele, ha bent maradsz a házban, mert a napfényből nem tudod megállapítani mennyire van hideg, közben meg már rég kint lehetnél, te meg bent rohadsz - órákat vesztegettél el! Írom mindezt egy kocka topikban.A segfault a természet megszakításkérelme az ember gyermeke egészsége érdekében! (néhány, nagy rendszer felett ügyelő gazda erről másképp vélekedne, hehe)
A stay connected is egy filozófia, csak így, előjel nélkül persze.
Nekem személy szerint kell a ciklikusság, ha nem is mindenben, mindig.Hülye vagyok, ez régen volt, asztalinál, a ki-be kapcsolgatás, bootképernyő napi nézése, ma pont ugyanúgy nyomom, mint bárki: laptop alszik, én meg felélesztem, reboot 1.5 hetente átlagosan. Mivé lettem.(#20249) Apollyon, mik azok a saját cuccok?
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #20246 üzenetére
Nem t'om, az Arch mindig is olyan kis vékonyan szexi mellékszálas vonal volt, a jó értelemben. Ha nem akartad bűvölni, nem kellett bűvölni (túlzottan). Ha meg akartad, volt mit, lehetett hogyan.
Meg aztán minek van mihez köze? Arról tudunk beszélgetni eleve csak, amit nem hagytak el a fejlesztői. Álmodozni lehet, meg ezredfordulói Corel linux-szal nosztalgiázni, és a maga módján jó fűszer is ez, de ennyi és nem több. A kis disztrók teperéseiben én már csak ezt látom, hiába jelenidejűek, illékonyak/1személyes cérnaszálon függnek soxor, jelentéktelenek is. Pont ez adja a felemás hangulatukat.Volt egy ilyen hullám, hogy mindenki azzal dicsekedett, hány éve nem telepítette újra a - jellemzően desktoplinux - rendszerét ellentmondásul a Wint örökké újrahúzóknak. Ami egy érthető ars poetica, de túltolták. Mint az uptime-életérzés (az sosem érintett meg, de érteni értem). Meglehet, hogy a mobilok csak indítsd újra és minden jó lesz elképzelésre volt ez válasz. Ez szülhetett példának okáért olyat, hogy valaki 15 éves ablakkezelővel nyomja aktívan, eredeti telepítés mellett. Közben más gépeken, a világban gondolom figyelemmel követte a Win fejlődéseit. Jó példa? Szerencsés az, aki ezt megteheti vagy szánni való szélsőséges? Ki tudja. A clean installban jobban hiszek. Ágyneműt is cserélünk időnként.
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #20244 üzenetére
Van mikor a hype rossz irányokat sugall.
Csak úgy 10-ből 9.9x. A maradék 0.1%-kal viszont szívtam már meg. Tanulságos volt. Okosnak hittem magam, de nem úgy volt. Azóta mégjobban az vagyok, kiegészítve pont 0.1%-nyi pluszkétséggel.Az Antix vonal szimpi, de mégsem tüzel fel, mert erősen halandó mellékágon született, ott is fog megpusztulni, de cserébe legalább élete teljében/derekán is pislákol maximum. Ha őszinték akarunk lenni. A disztróhalmozás-aprózódtatás meg a legékesebb példája a tiszavirágú fellángolásoknak. A kérdés inkább az, hogy minek ingerküszöböt ilyen alacsonyra tenni, minek figyelni ezekre. Érdemi mellékág nem alakul már. Amit szerintem keresel vagy keresni érdemes az az Arch-kal megvalósult.
-
totron
addikt
válasz inf3rno #20230 üzenetére
Onnantól meg, hogy valami pontszám alapján előrébb kerül a sorrendben borítékolható, hogy még több pontot fog kapni, mint amik hátrébb vannak, mert sokan azokat el sem olvassák, csak az első sok pontos választ.
Jé, ez pont olyan, mint az életben/üzleti életben. Üdv a lenyomatban!mert baromi nehéz dönteni
Több ízben arra futott ki pl. a PWM-es érdeklődésem, hogy akkor tessen egy laptopjavítoldát/áruldát meglátogatni és ott lehet nézelődni. Nagyon hasznos a fórum, de megvannak a korlátai, főleg, ha olyan érdekel, amire a legtöbbnek nincs antennája és hiába használja, nem tud nyilatkozni, mert nem látja, nem érdekli. -
totron
addikt
Voltak itt már nagy, személyes harcok is - nem nekem - a fizetős létezés konszolidálására. Szoktam gondolkodni elfele, hogy ha bólogatva minden pressziónak jógyermekek lennénk, akkor mennyire és milyen hamar darálna be a fogyasztói gépezet. Gyk. új gépet kellene venni sokaknak, ha a reklámokat engednék, tényleg olyan hézagos a kódja, annyira nagy az erőforrásigénye, optimalizáltság nulla, de ez a fogalom ismeretlen is igen sok esetben, mert hát úgyis van erőforrás: nehéz megfogalmazni mennyire lohasztóbosszantó ez a hozzáállásnak sem nevezhető szakmaiatlanság (nem állítom, hogy kifejezetten a prohardver ars poeticája ez, de egy random script kiddie elég könnyen ezt vallja, de még a magát grafikusnak nevező is soxor). Karjukat egymásba fonva lépeget reklámmegbízó és kivitelező és én még azt is értem, hogy mekkellélni-fenn kell tartani és hogy az reklámból megy, de a módja a nem mindegy. Szóval amikor összekapcsolódik a kettő, az taszít a legjobban. Így meg - blokkolót digitális páncélként magunk elé tartva - rendesen torrentlelkületű/ügyeskedő moralitásában még meg nem keletkezett titáncsemetének kell éreznie magát az embernek, mert a szöveg persze jön, hogy deszar vagy, ha nem nézed a reklámunkat. Igen, én pont ennyire szar vagyok, mint amennyire nincs megkérdezve/konfigurálva a reklám milyensége és hogy mennyit harap ki a gépemből.
Harr.
Az még az érdekes, hogy az új felületekkel a többségnek nincs baja. Így ebből következik, hogy velünk van. Nekem is fogyaszthatatlan az új. Nem vaskalaposság vagy megszokás, tényleg lehetetlen.
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #20212 üzenetére
Mit kaptál a prémiumtól és miért gondoltad, hogy jó lesz előfizetned rá? A most aktuális sérelmeden kívül kérdezem. A leírását olvastam, de (nekem) messze nem nyújtott annyit, hogy akár 5Ft-ot mozgósítsak emiatt. Neked is rosszabb most, mintha ingyen tettek volna kispadra. Az ingyenesség amúgy is egy olyan közintézmény, amit vétek elpocsékolni. Te ezt valamiért feladtad.
-
totron
addikt
válasz Frawly #20207 üzenetére
Nem tudom miért írod, hogy nincs másik fórum. A hup.hu az mi? A prog.hu-n alkalmanként megjelenik releváns tudás a kérdések alatt, na meg a tudástár is ott van. Igaz, a hupra meg én rágtam be, még abban az időszakban, mikor 5, azaz ÖT ismerősi ajánlás kellett egy reg sikeres lezajlásához. Ez már csak matematikailag sem jöhet ki másra, mint súlyos belterjesség. Ma már másképp van persze, de nehéz feledni az ilyen infantilis idiotizmust. Lényeg, hogy ott is tömörül tudás. Facebook csoportokat is lehet említeni, igaz, keveset. Ha szoktál még IRC-elni, ott is akad némi valami szerintem.
(#20213) Rimuru: mennyire vágta haza a maradék IRC-aktivitást a Discord felfutása?
-
totron
addikt
válasz Rimuru #20179 üzenetére
Tanakodtam én is hasonlón, így egyszer kérdeztem is a mobilos topikban mélyválaszért egyet, ezt direkt ki is kötöttem előre, erre pont az indítsd újra a telóttal sikerült betalálni, azóta egyéb másokon tanakodom inkább. Nem kell ez. A tippem az, hogy alverzió-frissülésekkor nem erőlteti, fő(bb)verzió váltás esetén megint meg fog találni. Vagy ott van még a faszsetuggya intézménye, ehhez mindig nyúlhat az, akinek az elég.
-
totron
addikt
válasz zoltanz #20151 üzenetére
Ástruktúrálódott. Nézd meg a zacskósmentes huszonéves kispicsákat, mennek a bótba saját befőttesüveggel. Meg ilyenek. Jelen van, csak mások a logók és cselekmények. Az érdemi rész meg régen is le volt, ma is le van szarintva: tengerekben úszó, városnyi szeméthalmok. Űkorszak van, péz is van, csak nem erre, erre sosem. '21-től legalább betiltanak pár szart, végre. Vigadjunk aminek lehet.
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #20141 üzenetére
Nem, impozáns szomszédjaim vannak, védett hely. Meg én sem ijedek meg az árnyékomtól. Egy úttal odébb meg törik föl a nyaralókat, de ide nem jönnek. Na meg aztán nem is esne jól. Lehetne mondani, hogy béke van totálisan, de nem lenne igaz. Ahogy az sem, hogy mindenhol háború. Élet van, ami zajlik.
Az E-szarok csak 1 része szar, van ártalmatlan halmaz benne.
Igaz, a fogyasztói szokások. A mennyiségi iparnak (az mikor nem mennyiségi?) is megvannak a maga megoldásai. Cserébe le lehet emelni a polcról a mindent is, fillérekért nem egyet. Kosárközösségek is vannak, amik viszont mentesek a fentiektől, igaz, kevésbé fillérekért. Kedvencem a pékgyerek, aki nem értette, hogy adalékanyag nélkül, lisztvízkovászsóból hogy lesz kenyér "de hogy lesz ebből kenyér?" Így.
-
-
totron
addikt
Inkább az a kemény, hogy emberek dumálnak a semmiről, véleményezik a semmit, egymást másolva, konkrétumok minek. Nehogy valami értelmes és érdemi kikerekedjen. Napi szinten látni a legnagyobb és legelbaszottabb közösségi oldalon, kilépve az életbe, majdhogynem bárhol. Főleg nők. Nem zavarja őket az sem, ha súlyos félreértések melegágya ez a fajta eljárás-csacsogás-komolynak gondolt beleállás akár. Felfoghatatlan. Az ilyen be is járhatja a világ legérdekesebb, legtartalmasabb, kulturálisan és ingereiben is legpezsgőbb helyet, akkor is csak a jól bejáratott közhelyeket hozza haza. Ha egészen őszinte akarnék lenni, azt mondanám, hogy a kurva anyjukat. S nem igaz az, hogy az egyszerűség nem okoz kárt.
Szerkimerki.: helyeit.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Cue-t nem minden kezel, ez ősalapállás. Konvertálgatás felejtős, számos multimédiás linux fejlesztés meg extraultragáz. Dejól megmondtam (de ha egyszer így van). Annyit írtok, hogy az indulógondolat meg kiesett. Hát való ez? LILO iter mindekibe.
-
totron
addikt
A mai bájos agyfasz is megvan: kuelfoeldoen. Ezt egy jelenkori URL-ből másoltam. Ja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Battlefield 3
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Renault, Dacia topik
- Apple asztali gépek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest