Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Apollyon #20926 üzenetére

    Így van, a paprika nem hungarikum, pl. egész Amerikában is főznek vele, US-től, Mexikótól (figyelem: Mexikó az még Észak-Amerika, nem Közép!) egészen Chile-ig, nagyon szeretnek arrafelé is mindent paprikával fűszerezni. Eleve, ahogy írod is, Amerikából származik a paprika minden formája, a paradicsommal, kukoricával együtt.

    Egyébként meg főleg Európában azért maradt a magyarokon ez a paprika hungarikum sztereotípia, főleg nyugati népektől, mert Nyugaton elég fűszertelen, íztelen, tejes papi (tejfölös, vajas, tejci-tejci cumisüveg), óvodás kajákat esznek, és mikor megkóstolnak egy normális paprikás pörköltet, gulyást, halászlét, akkor az odab@×ik nekik, és életre szóló kulturális élmény, nem biztos, hogy mindenkinek pozitív, de élmény. Keleti népeknek már nem lesz akkora szám, bár azok is inkább borssal, curryvel, meg egyéb dolgokkal fűszereznek inkább.

    Ez a karikás ostoros betyárság a gémes kút körül a pusztában is egy régi sztereotípia, de nem csak a magyarokon ragadt ilyen. Már pl. az angolok sem kemény kalapban, üvegmonoklival, és elálló kisujjal teázó lordok, sir-ök és stb.-k nyűlekezete, mikor ezt egy modern angolnak mutatod, röhög rajta, hogy milyen idejét múlt baromság, mint nálunk a Rózsa Sándor sorozat, azt is megmutatod egy mai magyar fiatalnak, morbid lesz neki.

    (#20916) ubyegon2: azért meglepődnél, ha tapasztalnád, hogy a magyar kaják mennyivel jobbak, mint sok nép ócska zabái. Szerintem a magyar élelmiszerek a világ élvonalába tartoznak. Még ez a hamisított, műpenészes szalámi is simán veri szerintem a legtöbb nemzet felvágottját, kolbászát, stb.. Ezt akkor látnád meg, ha szerte utaznál sokat a világban.

    És ezt nem az elfogultság mondatja velem, mert minden népnek a saját kajája a legfinomabb, mert ahhoz szokott hozzá, arra állt rá az emésztése, de azért ettől függetlenül is van egy objektív minőségi szint. Kár, hogy nem mindenhol ismerik a magyar kajákat, mert nincsenek kellőképp reklámozva meg exportálva.

    Bár azért van, ahol jól ismerik a magyar ételeket, főleg németeknél meg Amerikában.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés