- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
HdRew
őstag
válasz
nickedez89 #43147 üzenetére
Én 3 hete vettem egy új laptopot, ezen 14.04 Ubuntu LTS volt már alapból telepítve, és azóta se tettem fel rá a windows-t. Egyedül az office miatt fáj a fogam, de ahogy elnéztem, kis mókolással fel lehet rakni. Plusz nem ártana, ha a gyártók gondolnának a linuxra is, mert mindenki csak a windowst ismeri szinte, és újat nem nagyon szeretnek kipróbálni az emberek.. Egy kis verseny még senkinek sem ártott, a telefonoknál is van 3 rendszer, amin a legtöbb app megtalálható, ugyanez nem mondható el a linux/windows párosról, és akkor még a Mac-et nem is említettem.
-
válasz
nickedez89 #43146 üzenetére
Jó választás, az biztos, főleg ha elmerülsz a rendszerbeállítási lehetőségekben, téma-cserékben!
Ilyen és hasonló helyekről rengeteg témát lehet feldobni rá, amitől még szuperebbül néz ki.(#43147) nickedez89 Igaz, de gondolom azt a legegyszerűbb nekik feldobni, pedig a Mint direkt készít erre a célra OEM kiadást is. Mondjuk Ubuntus laptopot azért lehet látni, de sok esetben, pld. a Dell átszabja kicsit és azt érdemes lecserélni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nickedez89 #43140 üzenetére
Ne engedd nála kikapcsolni az UAC-t.
-
válasz
nickedez89 #43136 üzenetére
Valószínűleg települt a grub, különben nem indulna el Mint sem, hanem van egy ilyen bugja, hogy néha első nekifutásra nem ismeri fel a Wint, de semmi gond, add ki terminálból a sudo update-grub parancsot utána már Win-nek is meg kell jelennie a grub menüjében.
-
válasz
Szia!
Az fura lenne, ha a grub nem települne, ennek a terminal parancsnak a kimenetét írd be ide nekünk:
cat /etc/default/grub
(#43137) CPT.Pirk Durva lenne, ha a Mint kihagyta volna a frissítést a grub-nál.
Ha csak nem a legfrissebb grub2 van, mert az vicces eléggé, nekem Jessie-n semmit nem talált meg saját magán kívül!Valamit ott kapott a Win, szerintem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ha a Mint betölt, akkor van már grub. Futtasd le a frissítő parancsot Mint alatt:
sudo update-grubValszeg megtalálja a hiányzó wint és lesz választó menüd.
-
törölt tag
válasz
nickedez89 #42136 üzenetére
Hú de rég csináltam ilyet, de elvileg a GRUB menünél nyomsz egy 'e' betűt, aztán kikeresed a kernel bejegyzést, és a végére beírod init=/bin/bash parancsot. Butulsz, aztán felcsatolod írható módban a fájlrendszert 'mount -n -o remount,rw /' v. 'mount -rw -o remount /'. Aztán jöhet a passwd parancs és a rebutulás. Elvileg így működnie kéne...
-
spammer
veterán
válasz
nickedez89 #42136 üzenetére
chroot vagy GRUB módszer: Reset root password
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nickedez89 #42134 üzenetére
Kisbetű / nagybetű, num lock probléma? A hitelesítési hiba üzi a rossz jelszót szokta takarni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
nickedez89 #42118 üzenetére
Épkézláb disztró nem enged be a graf felületre rootként. Épkézláb user nem is akar bemenni.
Nyitsz terminált su - után rootra vált?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest