Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz natë #90680 üzenetére

Nem tudom miért nem ajánlott - továbbra sem - kezdő/átlag felhasználónak az Ubuntu desktopra, kicsit nekem ez úgy tűnik, divat mondani, írni.

A köztes kiadások működése elég kevés esetben olyan, mint nálad. Ezen az öszvér 8570p-n tlnyleg minden apt csomagkezelős disztró jól elvolt eddig, Ubuntu köztes kiadás első bootra fejreállította az asztalt. Ha akkor nálam lett volna a Dell Latitude 7400 2in1, még örültem is volna. :D
    Egyébként Ubuntut én azért nem tudok senkinek javasolni, mert azon kívül, amit Kapitány leírt, max erőszakkal tolták a user képébe a Snap-ot, a végére már normál csomagkezeléssel nem is tudtál felrakni egy csomagot, legfeljebb trükközéssel. Nyilván a legkevesebb gond az Intel integrált gépekkel van. :K

A Linux Mint például sosem erőltette a Snap-ot, alapból Flatpak volt, de az is opcionálisan, ezzel nincs is semmi gondom. De egyértelmű, hogy a Linux Mint mindkét vonalon stabilabb disztrót rakott össze. Ha valakinek az nem működik, ellenben az Ubuntu igen, az erősen user error lehet csak! Ismerve a Linux Mint felépítését, ez nem vicc! :D

Ubuntu köztes kiadást meg azért sem érdemes nagyon belakni, mert 9 hónap támogatása van.

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz natë #90680 üzenetére

Nem, nem divat, az Ubuntu mögött egy üzleti vállalkozás áll és ez sok mindenben meglátszott.
    Gyakorlatilag elhagyták az asztali felhasználókat, miután anno felfutottak és ők lettek kvázi 'a Linux' a 2000-es években. Nick jól bemutatja, hogy mi történt és el is magyarázza, hogy miért nem javasolja ma már kezdő felhasználóknak: [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés